Judith, Jeroen, Mirjam en Martin
Oeganda - 17/10/16


Uganda en de Seychellen

 

We gingen in 2016 voor een combinatiereis van natuur en strand.

We hebben gekozen voor Uganda omdat we de primaten / apen wilden zien. We hebben de “ korte”  route gedaan en hebben niet Murchison Falls NP bezocht. Ga je echt voor de safari dan moet je dat park beslist zien (volgens onze gids). We wisten dat safari’s in de andere parken minder waren, er is gewoon weinig wild te zien.

Tijdens onze rondreis zijn we de primaten echt wel tegen gekomen, een geweldige ervaring. We hebben de chimpansee en de gorilla natuurlijk gezien, maar ook nog vijf andere soorten apen. Ook vogelsoorten waren er in overvloed.

Zeker de ontmoeting met de gorilla was indrukwekkend. Met een kleine groep toeristen op zoek naar een gorilla-familie. Daarna lopen de gorilla’s om je heen en komen ongeveer naast je zitten.

 

 

De parken in Uganda zijn groot, maar zoals gezegd is er weinig wild, niet te vergelijken met Tanzania en Kenia. Je ziet enkele kleine groepen wild maar daar moet je wel veel voor rijden. Het leuke daaraan is ook weer dat je weinig andere toeristen en busjes tegen komt. Een aanrader is de boottocht op het Kazinga Kanaal. Hier zie je veel wild aan en in het water.  Echt een must! In Ishasha zie je, als je geluk hebt de boomklimmende leeuwen. Wij hadden geluk en zagen meerdere leeuwen in de bomen.

De hotels in Uganda zijn zeer goed. We hadden de middenklasse gekozen, maar we vonden ze gewoon luxe. Bijna alle hotels hadden losse hutten rondom de receptie en het restaurant. Deze hutten waren zeer ruim en hadden een mooie ligging. We waren in meerdere hotels de enige gasten en daardoor was de keuze in eten beperkt. Maar de kwaliteit was prima en het is er niet duur.

Het busje was prima en ruim, zeker voor ons vieren. Bob was een goede gids / chauffeur, die zeer flexibel was. Hij wist de leuke en mooie plekjes in de parken te vinden.

 

 

Daarna zijn we doorgevlogen naar de Seychellen. We verbleven een paar dagen op Mahe en gingen daarna met de boot naar La Digue. We hadden hoge verwachtingen van de eilanden, overal hoorde je dat dit toch wel de plaats was voor strand en snorkelen.

Mahe is een groot eiland en was hadden een groot hotel direct aan het strand. Om te snorkelen moest je met de bus (20 cent per rit) naar een strand. We hebben verschillende stranden bezocht. De stranden waren mooi maar niet echt bijzonder. Het was er wel rustig, nauwelijks toeristen. We hebben giga veel vissen gezien, maar nergens was koraal. Je zag grote vlaktes met kapot koraal. Volgens bewoners was dit al jaren zo.

Het weer was goed, stranden waren rustig, zeer veel verschillende vissen, maar onze verwachtingen waren blijkbaar te groot.

Onder water was het wel een avontuur. We hebben een haai, een schildpad en tientallen soorten vissen gezien.

Daarna zijn we naar La Digue , een kleiner en rustiger eiland gegaan. Was inderdaad zeer rustig met een fantastisch hotel aan de kust. We hadden huisjes die zeer ruim en mooi waren. Op het eiland is alles te voet te doen, maar je kunt er ook overal fietsen huren. We zijn ook hier naar verschillende stranden geweest, mooie stranden en veel vissen, maar ook hier geen koraal.

Een uitstapje gemaakt naar de eilanden Felicite en Cocos. Leuk uitstapje en ook hier weer veel vissen gezien, waaronder een haai, roggen en natuurlijk honderden vissen.

Terugkijkend vonden we het ook dit jaar weer een geweldige vakantie, prima samengesteld en verzorgd door Pangea. We wisten dat Uganda nog niet echt toeristisch is, maar voor de primaten moet je daar wel zijn. Geweldig in een woord. De Seychellen waren mooi, rustig maar viel tegen. Is niet zo apart dat het de reis waard is. Zeker ook omdat het bijzonder prijzig is. Een toerist die we tegenkwamen en die veel duikvakanties maakt zei: duiken en koraal in Egypte is mooier. En voor ons dichterbij.

Op naar de volgende vakantie.

Judith, Jeroen, Mirjam en Martin 

Bekijk ook andere reiservaringen in Oeganda