De G5
Tanzania - 10/11/17


Ha Martijn,

Zojuist de evaluatie uitgebreid ingevuld.
Zoals je zult lezen is alles heel goed uitgepakt, de safari week was gewoonweg fantastisch en in Zanzibar hebben we lekker lui nagenoten.
 
Reistijd in november is ons prima bevallen. Inderdaad af en toe een korte heftige bui, maar veelal droog en helder. En al met wat vers gras in de Serengeti, dus de migratie was al voorzichtig/versnippert begonnen, en het land ziet er met een dun laagje vers groen gras aantrekkelijker uit. En gewoon veel minder druk en minder duur!
 
Oh ja, nog even terugkoppelen over hoe het bevallen is met het ommetje op de heenweg te maken naar Lake Manyara tijdens de rit naar Ngorongoro; Heel goed!
Het brak de autoreis naar de Ngorongoro in tweeën. Op advies van de uitstekende gids Josephat hebben we in Lake Manyara toch een kleine rondtocht gedaan, van een uurtje of anderhalf 2, inclusief een stop bij de hippo pool en een lunch op de picknickplaats met uitzicht. En diverse apen, veel vogels, flamingo’s, nijlpaarden en olifanten gezien. Dus dat was een hartstikke mooie opwarmer. Josephat had geregeld dat de lunchboxen uit de Sopa Lodge met een collega mee waren gekomen richting Arusha, dus die hebben we onderweg even ‘overgenomen’. Goed geregeld!
We waren nu om 16:00 uur bij de Sopa Lodge en toen lekker relaxen. De rim-wandeling hebben we de dag erop gedaan . Dat was qua beesten niet bijzonder, maar wel heerlijk om even te lopen/bewegen, met een leuke toelichting en prachtig uitzicht over de krater. Oftewel, dit zou zo maar in andermans reisschema kunnen passen.
 
Josephat mogen jullie zonder enige twijfel als 'preferred gids' aanmelden. Makkelijk en prettig in de omgang.Rustige en veilige chauffeur. Hij is zeer klantvriendelijk, voelde ons goed aan en vroeg bij twijfel wat we wilden. Daarnaast geeft hij een goede toelichting over beesten, natuur en land.  En met uitstekende ogen en contact met andere gidsen waardoor we heel heel veel beesten (van dichtbij) hebben gezien.
 
Jij nogmaals bedankt voor de organisatie en je flexibiliteit qua reageren op onze wensen. Zeker de rustigere invulling van de safari en de vliegtransfer vanaf Serenora is ons goed bevallen. En Kubu Kubu was een top locatie,de olifanten, giraffen en gnoes lopen gewoon in de vallei, vlak voor de lodge, voorbij!
 
groetjes
 
Namens de G5

Compilatie Tanzania ervaring van de G5 

Bekijk ook andere reiservaringen in Tanzania