HansBert & Wilma
Zuid-Afrika - 24/10/16


We hebben een  goed georganiseerde reis achter de rug waarbij we veel gezien hebben en ook ervaren. Als je met een huurauto op vakantie gaat dan wil je dat de routebeschrijvingen  maar ook alle uitstapjes en mogelijkheden goed beschreven zijn.  En dat was ook zo tot in detail. Hetzelfde geldt ook voor accommodaties ; goed en na genoeg allemaal prachtig gelegen midden in de natuur.

Na een nachtrust in Johannesburg  hebben we de auto opgehaald. Gelijk daarna zijn we de mooie parken ingegaan: het Thonybush game reserve, Krugerpark, Hluhluwe Game, St.Lucia en en in de 2e week Addo National Park.

In de 1e week hebben we al de big 5 gezien. Olifanten die rustig langs de jeep kwamen lopen om te kijken wat hun jong van 3 weken nu aan het doen was. Die was aan het spelen met de jeep. Een luipaard gespot die lag uit te rusten na een jacht de nacht ervoor. De dode impala lag naast haar. Witte en zwarte neushoorns, leeuwen die voor vloerkleden willen doorgaan (ze liggen uren stil) en hyena’s  etc. etc.  Zelfs nog een flink stuk, met hartkloppingen, achteruit gereden omdat een olifant in Addo onze aanwezigheid niet op prijs stelde. Met wapperende oren wilde hij de auto kussen.  Spannend maar ook dat hoort erbij.

Daarna de volgende 2 weken op een ontspannen manier kennis gemaakt met het mooie land met vriendelijke mensen. De stranden , de wijnen in Stellenbosch, de pinguïnkolonie en Kaapstad.

Een fantastische reis, maar vergeet niet tijdig te boeken of PANGEA te laten boeken voor excursies zoals de walvissen of Robbeneiland daar deze activiteiten voor 3 dagen zelfs een week al volgeboekt zijn.  

luipaard Zuid-Afrika foto 

Bekijk ook andere reiservaringen in Zuid-Afrika