Menu

Ethiopië

Ethiopië reizen

Ethiopië is een van de meest fascinerende landen ter wereld. Het land heeft een rijke, gevarieerde geschiedenis met cultureel erfgoed en eeuwenoude tradities. Ethiopië is een bestemming met natuurlijke schoonheden die terug te zien zijn in haar bergen, valleien, meren, rivieren en watervallen. Een reis door Ethiopië biedt dan ook een afwisseling van schitterende landschappen, inspirerende stammen en indrukwekkende bouwwerken. Wij helpen u graag de perfecte rondreis door Ethiopië samen te stellen.

Ethiopië is onze nieuwste bestemming en daar zijn wij erg trots op. PANGEA Travel heeft een ruim aanbod aan rondreizen binnen Afrika. Ethiopië is met haar historie, cultuur en volksstammen erg uniek in de regio. Het land heeft daarnaast ook een schitterende natuur en adembenemende landschappen. En daarom is het de ideale toevoeging op ons aanbod. Ethiopië is nog een vrij onontdekte bestemming, waardoor het goed is om uw reis met PANGEA Travel te plannen. Wij kennen het land uit eigen ervaring en helpen u daarmee graag een schitterende rondreis samen te stellen. 

Voor wie is een rondreis naar Ethiopië een aanrader en waarom?

 • De ervaren reiziger: heeft u al wat reiservaring en al veel van het Afrikaanse continent mogen zien? Dan staat Ethiopië vast ook nog op uw lijstje. Dit land biedt u een ervaring met veel afwisselende hoogtepunten, wat Ethiopië tot een unieke bestemming maakt. Het geeft u een andere kijk op dit toch al veelzijdige continent.
 • Historie liefhebber: Ethiopië wordt gezien als de bakermat van de mensheid. Vanuit deze regio zijn de 'homo sapiens' zich gaan verspreiden over de wereld. Met als gevolg dat er in Ethiopië verschillende volksstammen hebben geleefd en nog leven. Dat is terug te zien in de vele historische bouwwerken die het land rijk is. Alleen Lalibela is al de moeite waard om Ethiopië te bezoeken.
 • Cultuur liefhebber: eeuwenoude tradities die tot de dag van vandaag nog worden gevierd. Ethiopië is dan ook het land van de (religieuze) festivals. Jaarlijks vinden er, verspreid over het land, verschillende soorten 'feesten' plaats die indrukwekkend zijn om te aanschouwen. De echte cultuurliefhebber komt hier dan ook zeker aan zijn trekken.
 • Avontuurlijke reiziger: als avonturier zoekt u waarschijnlijk buiten de gebaande paden en Ethiopië is daarvoor de perfecte bestemming. U zult waarschijnlijk weinig andere toeristen tegenkomen in dit land. Dit land is bij veel reizigers nog vrij onbekend en de lokale bevolking vindt het daarom maar wat interessant om een 'praatje' met u te maken. Het toerisme staat hier dan ook nog in de kinderschoenen en juist daarom is nu het juiste moment om dit prachtige land te bezoeken.
 De hoogtepunten van een Ethiopië rondreis
Wat maakt deze bestemming uniek en bijzonder? En wat kunt u verwachten van een reis door Ethiopië. Onderstaand de belangrijkste hoogtepunten opgesomd. 
 • prachtige landschappen en vergezichten bij Simien-, Bale- en Gheralta Mountains
 • unieke en inspirerende volksstammen in het zuiden van Ethiopië
 • bijzonder wildlife zoals de gelada baviaan en de Ethiopische wolf
 • een ongerept land met relatief nog weinig toeristen
 • van noord tot zuid; afwisselende en veelzijdige routes 
 • een interessante geschiedenis van bijvoorbeeld plaatsen als Axum en Gondar
 • kenmerkende historische gebouwen zoals de kerken van Lalibela