Menu

Ethiopië

Klimaat en reistijd Ethiopië

Ethiopië heeft over het algemeen een gematigd klimaat door de verschillende locaties in de hoog- en laagvlaktes. Het centrale hoogland van Ethiopië heeft voornamelijk een mix van warme en gematigde temperaturen. In het westen en zuiden van Ethiopië is het tijdens de zomermaanden nat en tropisch warm waarbij het in de overige maanden voornamelijk droog is. In het oosten van Ethiopië heerst een droge woestijn- en aride klimaat. De gemiddelde temperaturen schommelen over het algemeen tussen de 20 en 28 graden.

Het klimaat:

  • oktober – november: oktober en november zijn de beste maanden om af te reizen naar Ethiopië. Gedurende deze maanden kleurt het landschap mooi groen en staan er veel planten en bloemen in bloei. Ook is de temperatuur aangenaam en valt er weinig tot geen neerslag.
  • december – mei: dit zijn de droge en warme maanden van het jaar. De oogst op het platteland wordt meestal gedaan in de maanden december en januari. Dit zijn geen goede maanden voor het maken van mooie foto’s van het landschap.
  • maart – juni: deze maanden typeren zich als het natte seizoen waarbij er gedurende de periode korte regens vallen. Deze buien zijn vaak kort en hevig, er kan nog prima een rondreis gemaakt worden.
  • juli – september: deze maanden vallen in het regenseizoen met lange hevige regens, de aanvang en lengte van het regenseizoen kan per jaar verschillen.

De beste reistijd: 

  • september – februari: deze maanden zijn populair onder toeristen waardoor het drukker is in Ethiopië dan normaal. In de maanden januari, september en november vinden er veel festivals plaats waardoor het nog iets drukker kan zijn. Dit zijn gezien het klimaat ook de meest gunstige maanden.
  • maart - augustus: deze maanden typeren zich als de rustige maanden. In deze maanden kan er in het grootste gedeelte van Ethiopië goed gereisd worden. Maar houd wel rekening met een grotere kans op neerslag gedurende deze maanden.


Klik hier voor het actuele weer in Ethiopië