Menu

Combinatiereis Ethiopië & Kenia

Combineer Afrika's beste culturele bestemming met de beste safari's op het continent. Begin de rondreis door Noord-Ethiopië en bezoek onder andere de uit de rots gehouwen kerken van Lalibela, de vergezichten van Simien Mountains en de historische erfgoederen van Axum. Met een relatief korte vlucht van Addis Abeba op Nairobi begint u aan de tweede helft van de reis. Spot de big five in het Masai Mara Game Reserve en ontdek nog meer wildlife bij Lake Nakuru. Kortom met deze rondreis heeft u de ultieme combinatie!

Reisduur: 13 dagen

Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - Simien Mountains - Lalibela - Axum - Nairobi - Masai Mara - Lake Nakuru

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Combinatiereis Ethiopië & Kenia inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een combinatie van indrukwekkende bouwwerken met een prachtige safari bestemming 
 • In Kenia bezoekt u het bekende Masai Mara Game Reserve en het schitterende Lake Nakuru
 • In Ethiopië bezoekt u de populaire historische route met veel culturele bezienswaardigheden
 • Middels korte binnenlandse vluchten bezoekt u in een geringe tijd het beste van Ethiopië en Kenia
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Olifanten - safari - Masai Mara - Kenia - foto: pixabay
Dag 1 Addis Abeba
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Addis Abeba wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar de uw verblijf in de stad. Addis Abeba wordt, naast dat het de hoofdstad van Ethiopië is, ook wel de hoofdstad van heel Afrika genoemd. Deze moderne metropool heeft een multiculturele samenleving en ontwikkelt zich in rap tempo. Na het ontbijt in de ochtend bezoekt u een aantal bezienswaardigheden die deze stad rijk is. U start met Mount Entoto, hier heeft u het beste uitzicht over de stad, vanwaar u mooie foto’s kunt maken. Vervolgens bezoekt u het National Museum dat bekend staat om het zien van ‘Lucy’, de 3,5 miljoen jaar oude botten van een mens, de oudste ooit gevonden op onze aarde. Een bezoek aan de Trinity Cathedral mag ook niet ontbreken, hier liggen de leden van de koninklijke familie en daarnaast is het een imposant gebouw om te zien. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de lokale markt van Addis Abeba, dit is de grootste openlucht markt van Afrika en dus zeker een ‘must see’ voor de totale beleving van Ethiopië. 
Dag 2 Bahir Dar
In de ochtend komt u aan in Bahir Dar. Nadat u bent ingecheckt staat er een boottocht over Lake Tana op het programma. Er wordt een bezoek gebracht aan het nabijgelegen klooster van Ura Kidane Mihret, gelegen op het schiereiland Zege. Dit klooster staat bekend om de ronde, met gras bedekte kerken en hun prachtige muurschilderingen. De Azoa Mariam en Ura Kidane Mihret kerken hebben een met modder bepleisterde ronde muur en een kegelvormig rieten dak. Dit zijn typische Ethiopische orthodoxe kerken. Het klooster is gelegen in de bossen van het schiereiland, tijdens een wandeling zult u een hoop apen en een overvloed aan vogels tegenkomen. Tijdens de boottocht heeft u ook kans op het zien van nijlpaarden. In de middag, na de lunch, brengt u een bezoek aan de bron van de Blauwe Nijl met haar prachtige watervallen. Deze rivier voedt de langste rivier ter wereld; de Nijl. In de namiddag heeft u nog de tijd om op de markt van Bahir Dar handwerk, sieraden, geweven en geborduurde kledingstukken, kopjes van oshoorns of grasmanden te kopen. Of doe een indruk op van de lokale bevolking.
Dag 3 Gondar
Na het ontbijt gaat u naar Gondar, de17e-eeuwse koninklijke stad van Ethiopië. Historische en bezienswaardige gebouwen in deze stad zijn het kasteel en de baden van vroegere koning Fasiladas. De stijl heeft in de Gonderiaanse periode sterke Hindoeïstische en Arabische invloeden meegekregen. Deze bouwwerken staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bezoekt u na de lunch. Evenals de beroemde Berhan Selassie-kerk, naast de vele muurschilderingen is ook het volledige houten plafond beschilderd met gezichten van engelen, tegenwoordig een handelsmerk van Ethiopische kunst en design. 
Dag 4 Gondar
In de vroege ochtend gaat u opweg naar een van de mooiste parken in Ethiopië, het Simien Mountains National Park. Door haar unieke landschap en dieren die alleen hier voorkomen, staat het park op de werelderfgoedlijst van Unesco. Nadat u een lunch heeft genuttigd bij de Simien Lodge gaat u op pad om de Simien Mountains te verkennen. U heeft de kans een leuke interactie te krijgen met de Gelada bavianen. Vervolgens rijdt u door naar Sankaber, ter hoogte van 3220 meter, om een schitterend uitzicht over de diepe kloven, valleien en hoogste waterval van Ethiopië te aanschouwen. Vanaf hier maakt u een kleine wandeltocht van ongeveer 2 uur. Onderweg heeft u de kans om meer endemische dieren tegenkomen zoals de Walia Ibex en Simien vos. In de late namiddag keert u terug naar uw verblijf in Gondar.
Dag 5 Lalibela
Vandaag komt u aan in Lalibela, een van de bekendste hoogtepunten van Ethiopië. Na aankomst wordt er gelijk een bezoek gebracht aan de 11 uit rots gehouwen kerken van Lalibela. Dit 8e wereldwonder was in die tijd een architectonisch meesterwerk. Sommige kerken zijn gehouwen uit het vulkanisch gesteente en een enkele kerken worden met elkaar verbonden door ondergrondse tunnels. De 6 bekendste kerken Bet Golgotha, Bet Mikeal, Bet Mariam, Bet Maskel, Bet Dangal en Bet Medhanealem zijn de grootste kerken en zijn geïnspireerd op de Griekse tempels uit die tijd. Na de lunch brengt u een bezoek aan de 2e grootste groep kerken, gelegen ten zuiden van de Jordan rivier. Daarvan is Bet Giyorgis een van de meest elegante kerken. Bet Emanuel wordt door vele historici geroemd vanwege de hoogwaardige kunst die is toegepast in deze kerk.
Dag 6 Lalibela
U kunt er vandaag voor kiezen om nog meer tijd te spenderen bij de prachtige kerken van Lalibela. Als alternatief kunt u ook een excursie maken naar Asheton Maryam Monastery, gelegen op 3200 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht met panoramische vergezichten over de omgeving. In de middag brengt u een bezoek aan de fascinerende kerkgrotten van Yirmahne Kristos, welke stammen uit de 11e eeuw. De route naar deze grotten gaat door lokale dorpjes gelegen in een scenisch landschap (reisduur 2 uur per enkele weg).
Dag 7 Lalibela - Axum
U kunt er vandaag voor kiezen om nog meer tijd te spenderen bij de prachtige kerken van Lalibela. Als alternatief kunt u ook een excursie maken naar Asheton Maryam Monastery, gelegen op 3200 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht met panoramische vergezichten van de omgeving. In de middag brengt u een bezoek aan fascinerende kerkgrotten van Yirmahne Kristos, welke stamt uit de 11e eeuw. De route naar deze grotten gaat door lokale dorpjes gelegen in een scenisch landschap (reisduur 2 uur per enkele weg).
Dag 8 Axum - Addis Abeba - Nairobi
In de ochtend komt u aan op Addis Abeba airport vanwaar u de volgende vlucht heeft op Nairobi. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 9 Nairobi - Lake Nakuru National Park
De volgende bestemming is Lake Nakuru, een van meren in de Great Rift Valley. Het ondiepe sodameer is een van de grotere meren van Kenia. Het meer is gelegen in een prachtig gras- en moeraslandschap afgewisseld met rotsen, acaciabossen en heuvels aan de oostkant van het meer. Na aankomst maakt u in de namiddag een gamedrive in het gelijknamige nationale park. Belangrijkste bezienswaardigheid zijn de talrijke vogelsoorten, meer dan vierhonderd, die in het park voorkomen. Met name de watervogels, waaronder lepelaars, marabu’s en pelikanen zijn goed vertegenwoordigd. De meest voorkomende soort is de flamingo, al is hun afwezigheid afhankelijk van de waterstand in het meer. Vanaf de ‘Baboon Cliff’ heeft u een mooi uitzicht over het meer en het roze lint dat de flamingo’s vormen. Nakuru is ook bekend om de populatie zeldzame rothschild giraffen en zwarte- en witte neushoorns. Andere dieren die in het park voorkomen zijn buffels, colobus apen, waterbokken en zebra’s. Wellicht heeft u geluk en ziet en spot u ook een luipaard!
Dag 10 Lake Nakuru - Masai Mara Game Reserve
Door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot, reist u naar het bekende Masai Mara Game Reserve. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive. Wat het Krugerpark voor Zuid-Afrika is, is het Masai Mara Game Reserve voor Kenia. Het park grenst aan Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit savannes, heuvels, acaciabossen en met name rond de Mara rivier liggen de bossen.
Dag 11 Masai Mara Game Reserve
In de ochtend en middag staan er gamedrives in de Masai Mara op het programma. De tijden en duur van de safari kunt u afspreken met de chauffeur. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
Dag 12 Masai Mara Game Reserve - Nairobi
Na een laatste ochtendsafari keert u terug naar Nairobi waar u in de middag aankomt. Hier heeft u nog een overnachting voordat u terug naar huis gaat. 
Dag 13 Nairobi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft uw laatste dag in Kenia. Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven en neemt u afscheid van de chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer per 4x4 wagen met privéchauffeur in Ethiopië
 • vervoer per safariwagen (mini-van) met privéchauffeur in Kenia
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale & lokale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Ethiopië ca. USD 50 pp
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Monarch Hotel - Addis Abeba
incl. ontbijt
Monarch Hotel is een modern en uniek hotel gelegen in het hart van Addis Abeba. Het is van alle gemakken en moderne faciliteiten voorzien. Er Wi-Fi aanwezig met een snelle verbinding. U kunt optioneel gebruik maken van de wellness center of buiten zwembad. De kamers hebben ieder een eigen 'persoonlijkheid', zo is elke kamer onderscheidend ingericht met thema's die variëren van 'Golden Sand' tot 'Chocolate Oak'. Door de innovatieve indeling van het gebouw heeft u het gevoel weg te zijn van de drukke stad ondanks dat u zich in het stadscentrum bevind. 

Jacaranda Hotel Bahir Dar - Bahir Dar
incl. ontbijt
Jacaranda Hotel Bahir Dar is een kwalitatief goede accommodatie met een persoonlijke service. De kamers zijn modern ingericht en hebben alle benodigde faciliteiten. Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar; van deluxe rooms tot presidential suites. Daarnaast zijn deze kamers ruim opgezet voor een ideaal verblijf. Het betreft een 4 sterren hotel dat centraal gelegen is in het centrum van Bahir Dar. 

Haile Resort Gondar - Gondar
incl. ontbijt
Haile Resort is gelegen in de stad Gondar, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het resort is gunstig gelegen en doordat het gebouwd is op een heuvel heeft het een prachtig uitzicht op de omgeving. U verblijft in een van de 56 kamers, die eenvoudig maar comfortabel zijn ingericht en allen voorzien zijn van airconditioning. Bezoek het centrum van Gondar, neem een verfrissende duik in het zwembad of neem met een drankje plaats op het buitenterras, vanwaar u ’s avonds de zonsondergang boven Gondar bekijkt. In het restaurant wordt in de ochtend een ontbijtbuffet geserveerd en in de avond heeft u de keuze om gebruik te maken van het buffet of á la carte te dineren. 

Panoramic View Hotel - Lalibela
incl. ontbijt
Het Panoramic View Hotel is gesitueerd op de Lalibela berg en biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende Ethiopische hooglanden. Het hotel is dichtbij de magische en beroemde kerken van Lalibela gelegen. Het Panomaric View Hotel is een grootschalig hotel en heeft schone en eenvoudige kamers met een prachtig uitzicht. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de kerken. 

Yared Zema International Hotel - Axum
incl. ontbijt
Het Yared Zema International Hotel is een luxe tweesterrenhotel in het hart van de historische stad Axum. Het hotel beschikt over 60 kamers welke functioneel zijn ingericht en voorzien zijn van een eigen badkamer met inloopdouche. Vanuit een groot deel van de kamers heeft u een prachtig uitzicht op het stadscentrum van Axum. In de ruime eetzaal kunt u ’s ochtends genieten van een ontbijtbuffet en ’s avonds biedt het restaurant een breed scala aan lokale en internationale gerechten. Geniet in het café of op het terras van een drankje of breng een bezoek aan de nabijgelegen Obelisk van Axum, een indrukwekkend hoogtepunt van de stad.

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Lake Nakuru Sopa Lodge - Lake Nakuru National Park
incl. alle maaltijden
De Lake Nakuru Sopa Lodge is een grotere lodge dat onderdeel is van de bekende Sopa hotelketen. De lodge ligt op ongeveer 20 km van de ingang van het nationale park. Gelegen op een heuvel biedt de lodge wel een prachtig uitzicht over het meer en het uitgestrekte nationale park. U verblijft in een van de zestig kamers die tevens uitzicht bieden op het meer. In de  ochtend kunt u, vanaf uw balkon, genieten van de zonsopgang. De kamers zijn ruim en  beschikken over de standaard faciliteiten. In het restaurant zijn de maaltijden altijd in buffetvorm. Hier vindt u ook de gezellige bar en lounge. De lodge beschikt  ook over een zwembad met comfortabele ligstoelen. 

Mara Sopa Lodge - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
De Mara Sopa Lodge ligt in de Oloolaimutia vallei, net iets buiten het wereldberoemde Masai Mara Reservaat. Bij aankomst zult u zich meteen thuis voelen. Het personeel van de lodge is uitermate vriendelijk en zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De lodge is gebouwd in de traditionele stijl van de Masai bevolking. Bijzonder aan de Mara Sopa Lodge is het spectaculaire uitzicht over de vallei en de kleine drinkplaats voor de dieren. De 99 ronde bungalows zijn in Afrikaanse stijl ingericht en onder andere voorzien van een eigen badkamer met douche en haardroger, een minibar en een veranda. Na een ochtendsafari zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. In de prachtige tropische tuin kunt u genieten van de flora en de fauna. Het restaurant van de Mara Sopa Lodge wordt gekenmerkt door rood geschilderde muren, schilderijen van de Masai bevolking en een knusse openhaard. Hier geniet u van een heerlijk diner.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »