Menu

Ethiopië Compleet

Deze rondreis combineert alle hoogtepunten van Noord- en Zuid-Ethiopië en geeft een compleet beeld van het land. Het is een ideaal programma voor reizigers die twee compleet verschillende werelden willen aanschouwen. Ga op ontdekkingsreis door het indrukwekkende culturele en historische noorden. En combineer dat met de fascinerende volksstammen en prachtige natuurgebieden uit het zuiden. U zult verrast worden door deze diversiteit van Ethiopië. 

Reisduur: 17 dagen

Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - Simien Mountains - Axum - Gheralta Mountains - Lalibela - Arba Minch - Jinka - Mago National Park - Turmi - Dimeka - Konso

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Ethiopië Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U combineert de beste hoogtepunten van Noord- en Zuid-Ethiopië
 • De gehele reis wordt u bijgestaan door professionele gidsen die alles van Ethiopië weten
 • U bezoekt twee totaal verschillende routes dat zorgt voor een afwisselende reis
 • Tijdens deze rondreis krijgt u een mix van cultuur, natuur en historische kanten van Ethiopië te zien
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ethiopië - Blauwe Nijl - Lake Tana - foto: Ethiopia Travel
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Addis Abeba
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Addis Abeba wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw verblijf in de stad. Addis Abeba wordt, naast dat het de hoofdstad van Ethiopië is, ook wel de hoofdstad van heel Afrika genoemd. Deze moderne metropool heeft een multiculturele samenleving en ontwikkeld zich in rap tempo. Na het ontbijt in de ochtend bezoekt u een aantal bezienswaardigheden die deze stad rijk is. U start met Mount Entoto, hier heeft u de beste uitzicht over de stad vanwaar u mooie foto’s kunt maken. Vervolgens bezoekt u het National Museum dat bekend staat om het zien van ‘Lucy’, de 3,5 miljoen jaar oude botten van een mens ooit gevonden op onze aarde. Een bezoek aan de Trinity Cathedral mag ook niet ontbreken, hier liggen de leden van de koninklijke familie en is daarnaast ook een imposant gebouw om te zien. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de lokale markt van Addis Abeba, dit is de grootste openlucht markt van Afrika en dus zeker een ‘must see’ voor de totale beleving van Ethiopië. 
Dag 2 Addis Abeba - Bahir Dar
In de ochtend komt u aan in Bahir Dar en kunt u rustig inchecken bij uw verblijf. In de middag, na de lunch, brengt u een bezoek aan de bron van de Blauwe Nijl met haar prachtige watervallen. Deze rivier voedt de langste rivier ter wereld; de Nijl. In de namiddag heeft u nog de tijd om op de markt van Bahir Dar handwerk, sieraden, geweven en geborduurde kledingstukken, kopjes van oshoorns of grasmanden te kopen.
Dag 3 Bahir Dar - Gondar
Na het ontbijt gaat u naar Gondar, de uit 17e-eeuwse koninklijke stad van Ethiopië. Historische en bezienswaardige gebouwen in deze stad zijn het kasteel en de baden van vroegere koning Fasiladas. De stijl heeft in de Gonderiaanse periode sterke Hindoeïstische en Arabische invloeden. Deze bouwwerken staan op werelderfgoed lijst van Unesco en bezoekt u na de lunch. Evenals de beroemde Berhan Selassie-kerk die volledig bedekt is met muurschilderingen van de gezichten van de engelen op het houten plafond, dat een handelsmerk van Ethiopische kunst en design is. 
Dag 4 Gondar - Simien Mountains
In de vroege ochtend gaat u opweg naar een van de mooiste parken in Ethiopië, het Simien Mountains National Park. Door haar unieke landschap en dieren die alleen hier voorkomen, staat het park op de werelderfgoedlijst van Unesco. Nadat u een lunch heeft genuttigd bij de Simien Lodge gaat u op pad om de Simien Mountains te verkennen. U heeft de kans een leuke interactie te krijgen met de Gelada bavianen. Geniet vandaag van de prachtige natuur en schitterende weidse uitzichten.
Dag 5 Simien Mountains - Axum
De volgende bestemming is de eeuwen oude stad Axum. Axum wordt beschouwd als de bakermat van,  en een van de heiligste steden binnen de Ethiopisch-orthodoxe religie. Ook omvat de stad veel oude bouwwerken die een belangrijke culturele waarde hebben voor de geschiedenis van Ethiopië. Bij aankomst kunt u eerst tot rust komen in uw verblijf.
Dag 6 Axum

U bezoekt vandaag verschillende culturele bouwwerken die Ethiopië rijk is. Te beginnen bij de Axum Stelae en Obelisks, de grootste op zichzelf staande toren, gehouwen uit hetzelfde stuk steen. Vervolgens worden ook de kastelen van voormalige Ethiopische monarchen, de Mariam Tsion kerk, het paleis van koningin Sheba, de inscripties van koning Ezana en de graven van de koningen Kaleb en Gabre Meskel bezocht tijdens deze tour.

Dag 7 Axum - Gheralta Mountains
Na het ontbijt gaat u verder naar de Tempel van Yeha. Vanuit Axum is dit ongeveer 1 uur rijden. De route loopt door Adwa, hier vond in 1896 de beroemde strijd plaats tussen de Italianen en de Ethiopiërs. Yeha was voorheen een nederzetting van Axum en is beroemd door haar stenen tempel met 12 meter hoge muur uit die tijd (2500 jaar oud). Na de lunch rijdt u in ongeveer 3 uur, door het rotsachtige landschap van de Tigray regio, naar de plaats Hawzen. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de uit de rots gehouden Wukro Cherkos kerk. Hawzen de uitvalsbasis voor de Gheralta Mountains.
Dag 8 Gheralta Mountains - Mekele
Vanuit Hawzen heeft u de kans om een spectaculaire trekking te maken in de Gheralta Mountains. Deze trekking duurt een halve dag waarbij u naast het prachtige landschap ook de kerken van Maryam en Daniel Korker kunt bewonderen. De laatst genoemde bouwwerk is gelegen op de top van een hoge klif. Het uitzicht over de vlaktes van Hawzen zijn magisch. In de middag gaat u door naar Mekele, onderweg bezoekt u nog de historische, uit rots gehouwen, Abreha We Atsbeha. 
Dag 9 Mekele - Lalibela
Vandaag komt u aan in Lalibela, een van de bekendste hoogtepunten van Ethiopië. Na aankomst wordt er gelijk een bezoek gebracht aan de 11, uit de rots gehouwen, kerken van Lalibela. Dit 8e wereldwonder was in die tijd een architectonisch meesterwerk. Sommige kerken zijn gehouwen uit het vulkanisch gesteente en een enkeling worden gelinkt met elkaar door ondergrondse tunnels. De 6 bekendste kerken Bet Golgotha, Bet Mikeal, Bet Mariam, Bet Maskel, Bet Dangal en Bet Medhanealem zijn de grootste kerken en zijn geïnspireerd op de Griekse tempels uit die tijd. Na de lunch brengt u een bezoek aan de 2e grootste groep kerken, gelegen ten zuiden van de Jordan rivier. Daarvan is Bet Giyorgis een van de meest elegante kerken. Bet Emanuel wordt geroemd door veel historici vanwege de hoogwaardige kunst die is toegepast in deze kerk.
Dag 10 Lalibela
U kunt er vandaag voor kiezen om nog meer tijd te spenderen bij de prachtige kerken van Lalibela. Als alternatief kunt u ook een excursie maken naar Asheton Maryam Monastery, gelegen op 3200 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht met panoramische vergezichten van de omgeving. In de middag brengt u een bezoek aan fascinerende kerkgrotten van Yirmahne Kristos, welke stamt uit de 11e eeuw. De route naar deze grotten gaat door lokale dorpjes gelegen in een scenisch landschap (reisduur 2 uur per enkele weg).
Dag 11 Lalibela - Addis Abeba - Arba Minch
U komt vandaag aan in Arba Minch, deze stad wordt gezien als de poort naar de Omo Vallei. Als de tijd het toelaat brengt u na aankomst al een bezoek aan de Ne’akuto Le’ab Monastery gelegen net buiten de stad.
Dag 12 Arba Minch
Na het ontbijt gaat u op bezoek bij het Dorze volk, de reis wordt afgelegd door een scenische landschap van groene heuvels en valleien. Het Dorze dorp is hoog gelegen in de Guge Mountains dat uitkijkt op Lake Abaya en Lake Chamo. Vanmiddag maakt u een boottocht op Lake Chamo opzoek naar krokodillen van wel 6 meter lang! Maar ook nijlpaarden en verschillende vogelsoorten zijn hier te spotten.
Dag 13 Arba Minch - Jinka
Op naar Jinka dat op ongeveer 4 uur rijden van Arba Minch is gelegen. Onderweg brengt u een bezoek aan Konso, een lokaal inheems dorp dat een belangrijke culturele waarde heeft voor Ethiopië. Het traditionele dorpje, dat schuin in de vallei is gelegen, bestaat voornamelijk uit hutjes met een rietendak. De bevolking van Konso heeft een agrarische cultuur en leeft voornamelijk van hun land en het vee dat ze houden. Het zal u verrassen hoe deze bevolking vandaag de dag nog leeft. Het geeft een uniek beeld en mooie indruk van het leven van deze mensen. In de namiddag bereikt u de plaats Jinka waar u overnacht.
Dag 14 Jinka - Turmi
U rijdt vandaag een speciale route door het Mago National Park, op ongeveer 2 uur gelegen van Jinka. In het park kunt u verschillende soorten vogels en andere diersoorten tegenkomen. In het Mago National Park leven ook de Mursi, een bevolkingsgroep die nog volgens de oude tradities leven. U brengt dan ook een bezoek aan hun traditionele dorp. De Mursi stam is uniek en wereldberoemd om de vrouwen die een grote ronde schijf in hun lip hebben. Deze schijf wordt gedragen om schoonheidsredenen. Na de lunch bent u in 3 uur tijd in Turmi, de thuisbasis van de Hamer stam. Een van de meest opmerkelijke stammen in Ethiopië welke voornamelijk in geiten huiden gekleed gaan. Het vee is hun belangrijkste bezitting. Ontdek hoe deze mensen nog leven en laat u fascineren door hun gewoontes en culturele uitingen. Turmi wordt ook wel gezien als de uitvalsbasis voor de zuidelijke stammen in de Omo vallei.
Dag 15 Turmi

Vandaag maakt u een excursie naar de Dassanech stam (op ongeveer 70 km afstand). Deze stam is beroem om hun nomaden levensstijl en zeer interessante decoratie op hun lichaam. Ook heeft u een geweldig uitzicht op de Omo-rivier tijdens een tocht in een uitgehouwen houten kano die u gaat maken. In de middag gaat u weer terug naar Turmi. De stad staat bekend om traditionele evenementen van de Hamer stam. Met een beetje geluk kunt u deelnemen aan een Hamer-huwelijksceremonie. Ook heeft u de kans vandaag getuige te zijn van een maneschijndans (Evangadi), een traditionele dans van jonge Hamer-mannen en -vrouwen.

Dag 16 Turmi - Konso

Het doel van vandaag is Konso wat op ongeveer 3,5 uur rijden is vanuit Turmi. Onderweg stopt u (alleen op zaterdag) nog bij Dimeka, een kleurrijke markt die vaak bij verschillende stammen uit de Omo vallei wordt gehouden. Als de tijd het toelaat brengt u ook nog een bezoek aan de ‘New York kloof’, gevormd door erosie, nabij Konso.

Dag 17 Konso - Arba Minch - Addis Abeba - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U keert vandaag terug naar Addis Abeba. Uw internationale vlucht is ’s avonds, er is daarom een dagkamer voor u gereserveerd tot aan uw vertrek. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer per 4x4 wagen met privéchauffeur in Ethiopië
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Addis Abeba - Bahir Dar / Lalibela - Arba Minch (via Addis Abeba) / Arba Minch - Addis Abeba
 • visumkosten Ethiopië ca. USD 50 pp
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Wassamar Hotel - Addis Abeba
incl. ontbijt
Het Wassamar Hotel is op steenworp afstand van Bole International Airport gelegen. Het is een aangenaam hotel in Addis Abeba om uw rondreis door Ethiopië mee te beginnen of mee te eindigen. In het Wassamar Hotel zijn alle moderne faciliteiten zijn aanwezig en kan zich meten aan de westerse standaard. Geniet van de spa, de sauna of de fitness ruimte. Daarnaast kunt u hier ook heerlijk eten met Ethiopische koffie in het restaurant of lekker ontspannen aan de bar met een drankje. 

Jacaranda Hotel Bahir Dar - Bahir Dar
incl. ontbijt
Jacaranda Hotel Bahir Dar is een kwalitatief goede accommodatie met een persoonlijke service. De kamers zijn modern ingericht en hebben alle benodigde faciliteiten. Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar; van deluxe rooms tot presidential suites. Daarnaast zijn deze kamers ruim opgezet voor een ideaal verblijf. Het betreft een 4 sterren hotel dat centraal gelegen is in het centrum van Bahir Dar. 

Goha Hotel - Gondar
incl. ontbijt
Het Goha Hotel is prachtig gelegen op de heuvels van de stad Gondar en biedt dan ook een panoramisch uitzicht op de stad die bekend staat om haar vele historische overblijfselen. Het hotel beschikt zowel over kamers als over suites, die allen traditioneel zijn ingericht. Voor de nodige ontspanning kunt u terecht in het buitenzwembad, aan de bar of neem een kijkje in de souvenirshop. In het restaurant worden zowel traditionele Ethiopische gerechten als Europees georiënteerde gerechten geserveerd en in de avonden worden regelmatig muziek- en dans optredens georganiseerd.

Simien Lodge - Simien Mountains National Park
incl. ontbijt
Simien Lodge is de hoogstgelegen lodge van Afrika en ligt in de adembenemende berglandschappen van het Simien Range National Park. Het is de enige lodge die zich daadwerkelijk in het Simien Park bevindt en daarom een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het National Park. De lodge beschikt over traditioneel gebouwde tukuls en enkele safari suites. De accommodaties zijn ingericht in Ethiopische stijl en voorzien van een eigen badkamer en balkon. Zowel het restaurant als de bar zijn ruim opgezet rondom een open haard en ook hier is het Ethiopische decor terug te zien. Geniet in het restaurant van Ethiopische en internationale gerechten en sluit uw dag af met een drankje in de hoogstgelegen bar van Afrika. Simien Lodge vindt het belangrijk om bij te dragen aan duurzaam toerisme. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie, ondersteunt de lodge diverse ontwikkelingsprojecten en werken ze samen met natuurverenigingen voor natuurbehoud.

Sabean International Hotel - Axum
incl. ontbijt
Sebean International Hotel is gelegen in het stadscentrum van Axum, de stad die ook wel wordt beschouwd als meest heilige stad in Ethiopië. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en comfortabel ingericht en voorzien van een en-suite badkamer met ruime douche. In het restaurant heeft u de keuze tussen een buffet en een à la carte menu. Door de centrale ligging is het hotel een ideale uitvalsbasis om de meest historische bezienswaardigheden van Axum te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het paleis van de koningin van Sheba.

Gheralta Lodge - Gheralta Mountains
incl. ontbijt
Gheralta Lodge ligt in de plaats Hawzen, in het hart van de Tigrai regio van Noord-Ethiopië. Hawzen is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige Gheralta Mountains. De lodge is opgebouwd uit rondvormige stenen 'huisjes', ieder met een moderne frisse inrichting. De Gheralta Lodge is een van de beste en meest sfeervolle accommodaties in de omgeving. Een verblijf hier wordt geroemd om haar locatie, uitstekende hygiëne en goede service. Ontspan en geniet van uw zicht op de kliffen van de Gheralta Mountains. 

Planet Hotel - Mekele
incl. ontbijt
Planet Hotel ligt in het hart van Mekele, de hoofdstad van de regionale staat Tigray. Het hotel biedt ruime kamers die variëren van standaardkamers tot suites, allen voorzien van een eigen balkon. In de lounge en de bar kunt u genieten van een scala aan verschillende drankjes en in het restaurant worden zowel traditionele Ethiopische gerechten als continentale gerechten geserveerd. Ontspannen kunt u in de moderne health club, waar u gebruik kunt maken van zwem-, sauna-, massage- en fitnessfaciliteiten. Planet Hotel Mekele ligt op 15 minuten rijden van de internationale luchthaven Alula Abanega.

Sora Lodge - Lalibela
incl. ontbijt
Sora Lodge is een familiebedrijf en is snel uitgegroeid tot een populaire lodge in Lalibela. De lodge mocht al vele malen awards ontvangen van verschillende beoordelingssites. Sora Lodge is op loopafstand van de beroemde kereken van Lalibela en in een rustige omgeving gelegen. U kunt hier verblijven in een van de verschillende sfeervolle kamertypes. Deze vertrekken zijn gezellig en modern ingericht naar een 'Ethiopische stijl'. Elke kamer heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en een eigen badkamer. Het eten wordt veelal bereid met ingrediënten uit eigen tuin. Kortom een subliem en comfortabel verblijf. 

Haile Resort Arba Minch - Arba Minch
incl. ontbijt
Het Haile Resort in Arba Minch is een grootschalig 4 sterren hotel met meer dan honderd kamers. Het hotel is gelegen op een heuvel en heeft een weids uitzicht over Lake Abaya en Lake Chamo. Haile Resort in Arba Minch is een all inclusief concept met een uitstekende service. Hier kunt u genieten van heerlijk eten en drinken op een van de terassen met uitkijkpunten. Daarnaast heeft het alle moderne faciliteiten die u wenst. Een perfecte uitvalsbasis voor uw rondreis door het zuiden van Ethiopië. 

Eco-omo Lodge - Jinka
incl. ontbijt
De Eco-omo Safari Lodge is een unieke lodge gelegen in de stad Jinka, het hart van de Omo vallei. Net buiten de stad aan de Neri rivier op de weg naar Mago National Park. Het is een van de weinige lodges in dit gebied. De lodge ligt in een groene omgeving en is gebouwd in de stijl van de lokale volksstammen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van ronde rieten daken en wanden. Bij de Eco-omo Lodge ervaart u een sfeervol verblijf als onderdeel van uw rondreis voor de Omo vallei. 

Paradise Lodge Turmi - Turmi
incl. ontbijt
Paradise Lodge Turmi is een eenvoudige accommodatie gelegen in het plaatje Turmi, Omo vallei. De kamers zijn verdeelt in comfortabele tenten met een goed bed. Alle tenten zijn eenvoudig ingericht en voldoen aan de basis normen. Bij de Paradise Lodge in Turmi neemt u daarom een stapje terug in kwaliteit. Zo ervaart u de Omo vallei optimaal en zult u de leefomgeving van de lokale bevolking meer waarderen. 

Kanta Lodge - Konso
incl. ontbijt
Kanta Lodge ligt nabij de plaats Konso in de Omo vallei. De lodge ligt op een heuvel waarbij u een mooi uitzicht heeft op Konso zelf. De kamers zijn verdeelt in hutten, gebouwd en gedecoreerd naar een eenvoudige lokale stijl. De kamers zijn simpel en praktisch ingericht, klamboes zijn aanwezig. U krijgt daarnaast ook heerlijk eten voorgeschotelt tijdens uw verblijf. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »