Menu

Rondreis Historisch Ethiopië

Deze Ethiopië rondreis is ideaal voor de reizigers die graag de hoogtepunten van de historische route van Noord-Ethiopië willen verkennen. U bezoekt onder andere de eeuwenoude kerken van Lalibela en de historisch bouwwerken in Axum. Daarnaast brengt u een bezoek aan het landschappelijke Simien Mountains National Park en Gheralta Mountains. Deze rondreis kan perfect worden gecombineerd met een zuidelijke route in Ethiopië of met een strandbestemming zoals Zanzibar of de Seychellen. Bekijk ook onze bouwstenen voor meer uitbreidingsmogelijkheden in Ethiopië. 

Reisduur: 12 dagen

Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - Simien Mountains - Axum - Gheralta Mountains - Mekele - Lalibela

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Historisch Ethiopië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten langs de historische route van Ethiopië
 • U heeft een afwisselende reis van culturele erfgoederen en prachtige bouwwerken.
 • Naast de culturele hoogtepunten brengt u ook een bezoek aan schitterende parken in Ethiopië; Simien Mountains National Park en de Gheralta Mountains. 
 • Deze rondreis is ideaal uit te breiden met een van de andere mooie routes in Ethiopië. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ethiopië - centrum - Gondar - foto: Ethiopia Travel
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Addis Abeba
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Addis Abeba wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar de uw verblijf in de stad. Addis Abeba wordt, naast dat het de hoofdstad van Ethiopië is, ook wel de hoofdstad van heel Afrika genoemd. Deze moderne metropool heeft een multiculturele samenleving en ontwikkeld zich in rap tempo. Na het ontbijt in de ochtend bezoekt u een aantal bezienswaardigheden die deze stad rijk is. U start met Mount Entoto, hier heeft u de beste uitzicht over de stad vanwaar u mooie foto’s kunt maken. Vervolgens bezoekt u het National Museum dat bekend staat om het zien van ‘Lucy’, de 3,5 miljoen jaar oude botten van een mens ooit gevonden op onze aarde. Een bezoek aan de Trinity Cathedral mag ook niet ontbreken, hier liggen de leden van de koninklijke familie en is daarnaast ook een imposant gebouw om te zien. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de lokale markt van Addis Abeba, dit is de grootste openlucht markt van Afrika en dus zeker een ‘must see’ voor de totale beleving van Ethiopië. 
Dag 2 Addis Abeba - Bahir Dar
In de ochtend komt u aan in Bahir Dar. Nadat u bent ingecheckt staat er een boottocht over Lake Tana op het programma. Er wordt een bezoek gebracht aan het nabijgelegen klooster van Ura Kidane Mihret, gelegen op het schiereiland Zege. Dit klooster staat bekend om de ronde, met gras bedekte kerken en hun prachtige muurschilderingen. De Azoa Mariam en Ura Kidane Mihret kerken hebben een, met modder bepleisterde ronde muur en een kegelvormige rieten dak. Dit zijn typische Ethiopische orthodoxe kerken. Het klooster is gelegen in de bossen van het schiereiland, tijdens een wandeling zult u een hoop apen en een overvloed aan vogels tegenkomen. Tijdens de boottocht heeft u ook kans op het zien van nijlpaarden. In de middag, na de lunch, brengt u een bezoek aan de bron van de Blauwe Nijl met haar prachtige watervallen. Deze rivier voedt de langste rivier ter wereld; de Nijl. In de namiddag heeft u nog de tijd om op de markt van Bahir Dar handwerk, sieraden, geweven en geborduurde kledingstukken, kopjes van oshoorns of grasmanden te kopen. Of neem uw indrukken waar van de lokale bevolking.
Dag 3 Bahir Dar - Gondar
Na het ontbijt gaat u naar Gondar, de uit 17e-eeuwse koninklijke stad van Ethiopië. Historische en bezienswaardige gebouwen in deze stad zijn het kasteel en de baden van vroegere koning Fasiladas. De stijl heeft in de Gonderiaanse periode sterke Hindoeïstische en Arabische invloeden. Deze bouwwerken staan op werelderfgoed lijst van Unesco en bezoekt u na de lunch. Evenals de beroemde Berhan Selassie-kerk die volledig bedekt is met muurschilderingen van de gezichten van de engelen op het houten plafond, dat een handelsmerk van Ethiopische kunst en design is. 
Dag 4 Gondar - Simien Mountains
In de vroege ochtend gaat u opweg naar een van de mooiste parken in Ethiopië, het Simien Mountains National Park. Door haar unieke landschap en dieren die alleen hier voorkomen, staat het park op de werelderfgoedlijst van Unesco. Nadat u een lunch heeft genuttigd bij de Simien Lodge gaat u op pad om de Simien Mountains te verkennen. U heeft de kans een leuke interactie te krijgen met de Gelada bavianen. Geniet vandaag van de prachtige natuur en schitterende weidse uitzichten.
Dag 5 Simien Mountains
Vandaag rijdt u verder naar Sankaber (3220m), een uitzichtpunt vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op diepe kloven en valleien die Simien Moutains National Park rijk is. Ook kunt u vanaf hier de hoogste waterval in Ethiopië bewonderen, de Jinber (de poort naar de hel). Vanaf hier volgt er een kleine wandeltocht van ongeveer 2 uur. Onderweg heeft u de kans om meer endemische dieren tegenkomen zoals de Walia Ibex en Simien vos.
Dag 6 Simien Mountains - Axum
De volgende bestemming is de eeuwen oude stad Axum. Axum wordt beschouwd als de bakermat van,  en een van de heiligste steden binnen de Ethiopisch-orthodoxe religie. Ook omvat de stad veel oude bouwwerken die een belangrijke culturele waarde hebben voor de geschiedenis van Ethiopië. Bij aankomst kunt u eerst tot rust komen in uw verblijf.
Dag 7 Axum

U bezoekt vandaag verschillende culturele bouwwerken die Ethiopië rijk is. Te beginnen bij de Axum Stelae en Obelisks, de grootste op zichzelf staande toren, gehouwen uit hetzelfde stuk steen. Vervolgens worden ook de kastelen van voormalige Ethiopische monarchen, de Mariam Tsion kerk, het paleis van koningin Sheba, de inscripties van koning Ezana en de graven van de koningen Kaleb en Gabre Meskel bezocht tijdens deze tour.

Dag 8 Axum - Gheralta Mountains
Na het ontbijt gaat u verder naar de Tempel van Yeha. Vanuit Axum is dit ongeveer 1 uur rijden. De route loopt door Adwa, hier vond in 1896 de beroemde strijd plaats tussen de Italianen en de Ethiopiërs. Yeha was voorheen een nederzetting van Axum en is beroemd door haar stenen tempel met 12 meter hoge muur uit die tijd (2500 jaar oud). Na de lunch rijdt u in ongeveer 3 uur, door het rotsachtige landschap van de Tigray regio, naar de plaats Hawzen. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de uit de rots gehouden Wukro Cherkos kerk. Hawzen de uitvalsbasis voor de Gheralta Mountains.
Dag 9 Gheralta Mountains - Mekele
Vanuit Hawzen heeft u de kans om een spectaculaire trekking te maken in de Gheralta Mountains. Deze trekking duurt een halve dag waarbij u naast het prachtige landschap ook de kerken van Maryam en Daniel Korker kunt bewonderen. De laatst genoemde bouwwerk is gelegen op de top van een hoge klif. Het uitzicht over de vlaktes van Hawzen zijn magisch. In de middag gaat u door naar Mekele, onderweg bezoekt u nog de historische, uit rots gehouwen, Abreha We Atsbeha. 
Dag 10 Mekele - Lalibela
Vandaag komt u aan in Lalibela, een van de bekendste hoogtepunten van Ethiopië. Na aankomst wordt er gelijk een bezoek gebracht aan de 11, uit de rots gehouwen, kerken van Lalibela. Dit 8e wereldwonder was in die tijd een architectonisch meesterwerk. Sommige kerken zijn gehouwen uit het vulkanisch gesteente en een enkeling worden gelinkt met elkaar door ondergrondse tunnels. De 6 bekendste kerken Bet Golgotha, Bet Mikeal, Bet Mariam, Bet Maskel, Bet Dangal en Bet Medhanealem zijn de grootste kerken en zijn geïnspireerd op de Griekse tempels uit die tijd. Na de lunch brengt u een bezoek aan de 2e grootste groep kerken, gelegen ten zuiden van de Jordan rivier. Daarvan is Bet Giyorgis een van de meest elegante kerken. Bet Emanuel wordt geroemd door veel historici vanwege de hoogwaardige kunst die is toegepast in deze kerk.
Dag 11 Lalibela
U kunt er vandaag voor kiezen om nog meer tijd te spenderen bij de prachtige kerken van Lalibela. Als alternatief kunt u ook een excursie maken naar Asheton Maryam Monastery, gelegen op 3200 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht met panoramische vergezichten van de omgeving. In de middag brengt u een bezoek aan fascinerende kerkgrotten van Yirmahne Kristos, welke stamt uit de 11e eeuw. De route naar deze grotten gaat door lokale dorpjes gelegen in een scenisch landschap (reisduur 2 uur per enkele weg).
Dag 12 Lalibela - Addis Abeba - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U keert vandaag terug naar Addis Abeba. Uw internationale vlucht is ’s avonds, er is daarom een dagkamer voor u gereserveerd tot aan uw vertrek. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer per 4x4 wagen met privéchauffeur in Ethiopië
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Addis Abeba - Bahir Dar / Lalibela - Addis Abeba
 • visumkosten Ethiopië ca. USD 50 pp
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Wassamar Hotel - Addis Abeba
incl. ontbijt
Het Wassamar Hotel is op steenworp afstand van Bole International Airport gelegen. Het is een aangenaam hotel in Addis Abeba om uw rondreis door Ethiopië mee te beginnen of mee te eindigen. In het Wassamar Hotel zijn alle moderne faciliteiten zijn aanwezig en kan zich meten aan de westerse standaard. Geniet van de spa, de sauna of de fitness ruimte. Daarnaast kunt u hier ook heerlijk eten met Ethiopische koffie in het restaurant of lekker ontspannen aan de bar met een drankje. 

Jacaranda Hotel Bahir Dar - Bahir Dar
incl. ontbijt
Jacaranda Hotel Bahir Dar is een kwalitatief goede accommodatie met een persoonlijke service. De kamers zijn modern ingericht en hebben alle benodigde faciliteiten. Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar; van deluxe rooms tot presidential suites. Daarnaast zijn deze kamers ruim opgezet voor een ideaal verblijf. Het betreft een 4 sterren hotel dat centraal gelegen is in het centrum van Bahir Dar. 

Haile Resort Gondar - Gondar
incl. ontbijt
Haile Resort is gelegen in de stad Gondar, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het resort is gunstig gelegen en doordat het gebouwd is op een heuvel heeft het een prachtig uitzicht op de omgeving. U verblijft in een van de 56 kamers, die eenvoudig maar comfortabel zijn ingericht en allen voorzien zijn van airconditioning. Bezoek het centrum van Gondar, neem een verfrissende duik in het zwembad of neem met een drankje plaats op het buitenterras, vanwaar u ’s avonds de zonsondergang boven Gondar bekijkt. In het restaurant wordt in de ochtend een ontbijtbuffet geserveerd en in de avond heeft u de keuze om gebruik te maken van het buffet of á la carte te dineren. 

Simien Lodge - Simien Mountains National Park
incl. ontbijt
Simien Lodge is de hoogstgelegen lodge van Afrika en ligt in de adembenemende berglandschappen van het Simien Range National Park. Het is de enige lodge die zich daadwerkelijk in het Simien Park bevindt en daarom een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het National Park. De lodge beschikt over traditioneel gebouwde tukuls en enkele safari suites. De accommodaties zijn ingericht in Ethiopische stijl en voorzien van een eigen badkamer en balkon. Zowel het restaurant als de bar zijn ruim opgezet rondom een open haard en ook hier is het Ethiopische decor terug te zien. Geniet in het restaurant van Ethiopische en internationale gerechten en sluit uw dag af met een drankje in de hoogstgelegen bar van Afrika. Simien Lodge vindt het belangrijk om bij te dragen aan duurzaam toerisme. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie, ondersteunt de lodge diverse ontwikkelingsprojecten en werken ze samen met natuurverenigingen voor natuurbehoud.

Sabean International Hotel - Axum
incl. ontbijt
Sebean International Hotel is gelegen in het stadscentrum van Axum, de stad die ook wel wordt beschouwd als meest heilige stad in Ethiopië. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en comfortabel ingericht en voorzien van een en-suite badkamer met ruime douche. In het restaurant heeft u de keuze tussen een buffet en een à la carte menu. Door de centrale ligging is het hotel een ideale uitvalsbasis om de meest historische bezienswaardigheden van Axum te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het paleis van de koningin van Sheba.

Gheralta Lodge - Gheralta Mountains
incl. ontbijt
Gheralta Lodge ligt in de plaats Hawzen, in het hart van de Tigrai regio van Noord-Ethiopië. Hawzen is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige Gheralta Mountains. De lodge is opgebouwd uit rondvormige stenen 'huisjes', ieder met een moderne frisse inrichting. De Gheralta Lodge is een van de beste en meest sfeervolle accommodaties in de omgeving. Een verblijf hier wordt geroemd om haar locatie, uitstekende hygiëne en goede service. Ontspan en geniet van uw uitzicht op de kliffen van de Gheralta Mountains. 

Planet Hotel - Mekele
incl. ontbijt
Planet Hotel ligt in het hart van Mekele, de hoofdstad van de regionale staat Tigray. Het hotel biedt ruime kamers die variëren van standaardkamers tot suites, allen voorzien van een eigen balkon. In de lounge en de bar kunt u genieten van een scala aan verschillende drankjes en in het restaurant worden zowel traditionele Ethiopische gerechten als continentale gerechten geserveerd. Ontspannen kunt u in de moderne health club, waar u gebruik kunt maken van zwem-, sauna-, massage- en fitnessfaciliteiten. Planet Hotel Mekele ligt op 15 minuten rijden van de internationale luchthaven Alula Abanega.

Panoramic View Hotel - Lalibela
incl. ontbijt
Het Panoramic View Hotel is gesitueerd op de Lalibela berg en biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende Ethiopische hooglanden. Het hotel is dichtbij de magische en beroemde kerken van Lalibela gelegen. Het Panomaric View Hotel is een grootschalig hotel en heeft schone en eenvoudige kamers met een prachtig uitzicht. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de kerken. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »