Menu

Ethiopië Stammen Reis

Bij een rondreis door het zuiden van Ethiopië moet u denken aan een reis met bijzondere volksstammen en prachtige natuur. Deze reis brengt u een stap terug in de tijd, waar de lokale bevolking nog veelal volgens de oude tradities leven. U bezoekt onder andere de 'Dorze' bevolking en de 'Mursi' stam. Elk volk heeft zijn eigen rituelen en klederdracht. Ga op ontdekkingsreis door de Omo Vallei in Zuid-Ethiopië en laat u verrassen door haar inspirerende inwoners. Tijdens deze reis bezoekt u ook de adembenemende natuur van Bale Mountains National Park voordat u de reis bij Lake Langano ontspannen afsluit. 

Reisduur: 12 dagen

Addis Abeba - Arba Minch - Jinka - Mago National Park - Turmi - Dimeka - Konso - Bale Mountains - Lake Langano

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Ethiopië Stammen Reis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van de Omo Vallei.
 • U heeft een indrukwekkende, afwisselende reis vol cultuur en natuur.
 • Bale Mountains National Park is een van de meest unieke natuurgebieden in Afrika.
 • Deze rondreis is ideaal om uit te breiden met de route in Noord-Ethiopië. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: Ethiopia Travel
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Addis Abeba
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Addis Abeba wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw verblijf in de stad. Addis Abeba wordt, naast dat het de hoofdstad van Ethiopië is, ook wel de hoofdstad van heel Afrika genoemd. Deze moderne metropool heeft een multiculturele samenleving en ontwikkeld zich in rap tempo. Na het ontbijt in de ochtend bezoekt u een aantal bezienswaardigheden die deze stad rijk is. U start met Mount Entoto, hier heeft u de beste uitzicht over de stad vanwaar u mooie foto’s kunt maken. Vervolgens bezoekt u het National Museum dat bekend staat om het zien van ‘Lucy’, de 3,5 miljoen jaar oude botten van een mens ooit gevonden op onze aarde. Een bezoek aan de Trinity Cathedral mag ook niet ontbreken, hier liggen de leden van de koninklijke familie en is daarnaast ook een imposant gebouw om te zien. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de lokale markt van Addis Abeba, dit is de grootste openlucht markt van Afrika en dus zeker een ‘must see’ voor de totale beleving van Ethiopië. 
Dag 2 Addis Abeba - Arba Minch
Er staat vandaag een lange reisdag van ongeveer 7 uur op het programma. U gaat van Addis Abeba naar Arba Minch. Deze stad wordt gezien als de poort naar de Omo Vallei. Als de tijd het toelaat brengt u na aankomst al een bezoek aan de Ne’akuto Le’ab Monastery gelegen net buiten de stad. 
Dag 3 Arba Minch
Na het ontbijt gaat u op bezoek bij het Dorze volk, de reis wordt afgelegd door een scenische landschap van groene heuvels en valleien. Het Dorze dorp is hoog gelegen in de Guge Mountains dat uitkijkt op Lake Abaya en Lake Chamo. Vanmiddag maakt u een boottocht op Lake Chamo opzoek naar krokodillen van wel 6 meter lang! Maar ook nijlpaarden en verschillende vogelsoorten zijn hier te spotten.
Dag 4 Arba Minch - Jinka
Op naar Jinka dat op ongeveer 4 uur rijden van Arba Minch is gelegen. Onderweg brengt u een bezoek aan Konso, een lokaal inheems dorp dat een belangrijke culturele waarde heeft voor Ethiopië. Het traditionele dorpje, dat schuin in de vallei is gelegen, bestaat voornamelijk uit hutjes met een rietendak. De bevolking van Konso heeft een agrarische cultuur en leeft voornamelijk van hun land en het vee dat ze houden. Het zal u verrassen hoe deze bevolking vandaag de dag nog leeft. Het geeft een uniek beeld en mooie indruk van het leven van deze mensen. In de namiddag bereikt u de plaats Jinka waar u overnacht.
Dag 5 Jinka - Turmi
U rijdt vandaag een speciale route door het Mago National Park, op ongeveer 2 uur gelegen van Jinka. In het park kunt u verschillende soorten vogels en andere diersoorten tegenkomen. In het Mago National Park leven ook de Mursi, een bevolkingsgroep die nog volgens de oude tradities leven. U brengt dan ook een bezoek aan hun traditionele dorp. De Mursi stam is uniek en wereldberoemd om de vrouwen die een grote ronde schijf in hun lip hebben. Deze schijf wordt gedragen om schoonheidsredenen. Na de lunch bent u in 3 uur tijd in Turmi, de thuisbasis van de Hamer stam. Een van de meest opmerkelijke stammen in Ethiopië welke voornamelijk in geiten huiden gekleed gaan. Het vee is hun belangrijkste bezitting. Ontdek hoe deze mensen nog leven en laat u fascineren door hun gewoontes en culturele uitingen. Turmi wordt ook wel gezien als de uitvalsbasis voor de zuidelijke stammen in de Omo vallei.
Dag 6 Turmi
Deze ochtend brengt u (alleen op zaterdag) een bezoek aan Dimeka. Een kleurrijke markt die vaak bij verschillende stammen uit de Omo vallei wordt gehouden. Voor de lunch keert u terug naar Turmi. De stad staat bekend om traditionele evenementen van de Hamer stam. Met een beetje geluk kunt u deelnemen aan een Hamer-huwelijksceremonie. Ook heeft u de kans vandaag getuige te zijn van een maneschijndans (Evangadi), een traditionele dans van jonge Hamer-mannen en -vrouwen.
Dag 7 Turmi - Konso
Vandaag maakt u een excursie naar de Dassanech stam (op ongeveer 70 km afstand). Deze stam is beroemd om hun nomaden levensstijl en zeer interessante decoraties op hun lichaam. Ook heeft u een geweldig uitzicht op de Omo-rivier tijdens een tocht in een uitgehouwen houten kano. In de middag gaat u weer terug naar Turmi. Vervolgens rijdt u in ongeveer 3,5 terug naar Konso.
Dag 8 Konso - Awasa
Na het nuttigen van een ontbijtje rijdt u in ongeveer 8 uur verder naar Awassa (ookwel geschreven als Hawassa). Dit is de hoofdstad van de zuidelijke volkeren en heeft ‘The Town of Endless Love’ als bijnaam. Eenmaal aangekomen in Awassa kunt u bijkomen van de lange reis bij uw verblijf. Als de avond valt kunt u nog genieten van de zonsondergang over het meer.
Dag 9 Awasa - Bale Mountains
We rijden van Awassa naar de entree van Bale Mountains National Park in de plaats Dinsho. Hier maakt u een korte en interessante wandeling. Tijdens deze wandeling zult u een verscheidenheid aan dieren en vogels tegenkomen. Met name de endemische Bergnyala. Vervolgens gaat de reis verder naar de plaats Goba.
Dag 10 Bale Mountains
Vanuit Goba gaat u vandaag het Bale Mountains National Park verder verkennen. Bale Mountains is het tweede nationale park van Ethiopië maar haar prachtige landschappen, rijke flora en fauna. Vandaag verkent u de hoogst gelegen weg over de Senetti-Plateau. Met een beetje geluk kunt u hier de endemische Ethiopische wolf en haar favoriete prooi, de Giant Mole Rat, tegenkomen. Naast de Senetti-Plateau zult u ook de steile hellingen van de Harena regenwoud aanschouwen. Op deze hoogte heeft u ook kans veel verschillende soorten vogels te spotten. In de namiddag rijdt u terug naar uw verblijf in Goba.
Dag 11 Bale Mountains - Lake Langano
U verlaat de Bale Mountains en rijd in ongeveer 4 uur richting Lake Langano in het hart van de Great Rift Valley. U kunt in de midaag naar Lake Abyata Shalla National Park met haar prachtige uitzichten over de Rift Valley. Of u kunt ervoor kiezen om te ontspannen bij Lake Langano (zwemmen is mogelijk).
Dag 12 Lake Langano - Addis Abeba - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U keert vandaag terug naar Addis Abeba. Uw internationale vlucht is ’s avonds, er is daarom een dagkamer voor u gereserveerd tot aan uw vertrek. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer per 4x4 wagen met privéchauffeur in Ethiopië
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Ethiopië ca. USD 50 pp
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Monarch Hotel - Addis Abeba
incl. ontbijt
Monarch Hotel is een modern en uniek hotel gelegen in het hart van Addis Abeba. Het is van alle gemakken en moderne faciliteiten voorzien. Er Wi-Fi aanwezig met een snelle verbinding. U kunt optioneel gebruik maken van de wellness center of buiten zwembad. De kamers hebben ieder een eigen 'persoonlijkheid', zo is elke kamer onderscheidend ingericht met thema's die variëren van 'Golden Sand' tot 'Chocolate Oak'. Door de innovatieve indeling van het gebouw heeft u het gevoel weg te zijn van de drukke stad ondanks dat u zich in het stadscentrum bevind. 

Haile Resort Arba Minch - Arba Minch
incl. ontbijt
Het Haile Resort in Arba Minch is een grootschalig 4 sterren hotel met meer dan honderd kamers. Het hotel is gelegen op een heuvel en heeft een weids uitzicht over Lake Abaya en Lake Chamo. Haile Resort in Arba Minch is een all inclusief concept met een uitstekende service. Hier kunt u genieten van heerlijk eten en drinken op een van de terassen met uitkijkpunten. Daarnaast heeft het alle moderne faciliteiten die u wenst. Een perfecte uitvalsbasis voor uw rondreis door het zuiden van Ethiopië. 

Eco-omo Lodge - Jinka
incl. ontbijt
De Eco-omo Safari Lodge is een unieke lodge gelegen in de stad Jinka, het hart van de Omo vallei. Net buiten de stad aan de Neri rivier op de weg naar Mago National Park. Het is een van de weinige lodges in dit gebied. De lodge ligt in een groene omgeving en is gebouwd in de stijl van de lokale volksstammen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van ronde rieten daken en wanden. Bij de Eco-omo Lodge ervaart u een sfeervol verblijf als onderdeel van uw rondreis voor de Omo vallei. 

Paradise Lodge Turmi - Turmi
incl. ontbijt
Paradise Lodge Turmi is een eenvoudige accommodatie gelegen in het plaatje Turmi, Omo vallei. De kamers zijn verdeelt in comfortabele tenten met een goed bed. Alle tenten zijn eenvoudig ingericht en voldoen aan de basis normen. Bij de Paradise Lodge in Turmi neemt u daarom een stapje terug in kwaliteit. Zo ervaart u de Omo vallei optimaal en zult u de leefomgeving van de lokale bevolking meer waarderen. 

Kanta Lodge - Konso
incl. ontbijt
Kanta Lodge ligt nabij de plaats Konso in de Omo vallei. De lodge ligt op een heuvel waarbij u een mooi uitzicht heeft op Konso zelf. De kamers zijn verdeelt in hutten, gebouwd en gedecoreerd naar een eenvoudige lokale stijl. De kamers zijn simpel en praktisch ingericht, klamboes zijn aanwezig. U krijgt daarnaast ook heerlijk eten voorgeschotelt tijdens uw verblijf. 

Haile Resort Hawassa - Awasa
incl. ontbijt
Het Haile Resort Hawassa is een luxe, goed ingericht en stijlvol hotel met 4 sterren. Het hotel is gelegen in de stad Awasa vanwaar u uitzicht heeft op het gelijknamige meer. Dit is de perfecte setting voor een comfortabel verblijf. Haile Resort in Awasa is met meer dan honderd kamers grootschalig. Elke kamer is modern ingericht en voorzien van een kluisje, tv, een minibar, ventilator, dagelijkse schoonmaak en een snelle WiFi-verbinding. Het hotel heeft zelfs 8 eet- en drinkgelegenheden, kortom voor ieder wat wils! 

Sabana Lodge - Lake Langano
incl. ontbijt
Sabana Lodge, ookwel Sabana Beach Resort, is gelegen aan de oevers van Lake Langano. U heeft hier een prachtige locatie vanwaar u uitkijkt over het meer en stijle kliffen. Sabana Lodge is een ideaal verblijf om uw rondreis door het zuiden van Ethiopië mee af te sluiten. Er heerst hier een ontspannen 'beach gevoel'. De kamers zijn verdeelt over gescheiden huisjes. Deze huisjes zijn gezellig en sfeervol ingericht. Naast dat u een eigen badkamer heeft kunt u ook voor, op je eigen terrasje, genieten van de zonsondergang aan het meer. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »