Familie Mooij
Sri Lanka - 6/11/14


Waar wil je naartoe als je als gezin een bijzondere reis wilt maken? We hadden al een voorkeur voor Azië maar Sri Lanka won het uiteindelijk. Zelf was ik 20 jaar geleden al eens in Sri Lanka geweest (en naast Sri Lanka ook andere Aziatische landen aangedaan). Dit mooie land wilde ik delen met mijn vriend en 2 kinderen van 10 en 14 jaar. Het prachtige landschap, het reisgemak, de lieve en aardige mensen en tel daar nog eens bij op dat het nog helemaal ongerept en authentiek is.

Hierna volgde stap 2: wat gaan we doen en via wie. Wilde het niet doen via een reisorganisatie waar de hele reis al "kant en klaar" is. Via een tip kwamen we uit bij Pangea Travel. Het mooie is dat ze al verschillende voorstellen in de kast hebben liggen maar dat je dit samen met Pangea helemaal aan jouw smaak kunt aanpassen. En dat is zeker gelukt! Het werd bijna een sport om samen met de Pangea reisspecialist de meest bijzondere hotels te zoeken. Verder reageren ze altijd snel en zijn ze ook nog eens betrokken en vriendelijk (zo werd ik 1 dag na de reis al gebeld of alles goed was verlopen).

De reisplanning van 2,5 week was een mooie mix van natuur, cultuur en strand. Het reizen op Sri Lanka werd verzorgd door een privé chauffeur (dit klinkt duur maar dat is het niet en juist in Sri Lanka erg gangbaar). Het voordeel is dat je erg flexibel bent. Hiernaast heb je ook meteen een privégids en op de dagen dat je vrij bent kun je ook gebruikmaken van de chauffeur. Zo heeft hij ons geholpen bij het zoeken van een goede duikschool en ons hier ook naar toe gebracht.

De highlights waren wel de ongerepte natuur (waar zie je nu 100 wilde olifanten tijdens een safari) en de verscheidenheid. Zo zit je `s ochtends in de jungle, `s middags in een droog en ruig gebied en de volgende dag in de bergen tussen de theeplantages en watervallen. Verder kun je er heerlijk eten, zijn de hotels en resorts bijzonder door hun koloniale en authentieke sfeer en last but not least het is nog goed te betalen. Als ik dan nog 1 kritiekpunt moet geven op het reisprogramma is het dat het olifantenweeshuis en de spicegarden te toeristisch zijn (dit zijn dan ook voor ons de enige plekken geweest want op de overige plekken waan je je soms als enige toerist in Sri Lanka).

Wij denken er nog erg vaak aan terug :-) 

Bekijk ook andere reiservaringen in Sri Lanka