Menu

Familiereizen

OP ZOEK NAAR EEN LEUKE FAMILIEREIS NAAR AZIË, AFRIKA of Latijns-amerika?

"We hebben met het hele gezin genoten. Onze kinderen hebben het nog steeds over de  jungle-ervaring in het noorden van Thailand. En onze jongste dochter heeft via Facebook nog steeds contact met haar ‘penvriendin’ in Chiang Mai”. Zomaar één van de reacties van onze reizigers.

VOOR HET EERST EEN VERRE REIS MET KINDEREN

Voor het eerst met de kinderen naar een verre bestemming lijkt een hele onderneming. Als specialist in maatwerk reizen verzorgen we dit soort familiereizen regelmatig. Daarnaast reist een aantal mensen van ons team zelf ook met kleine kinderen. We hebben daarom veel ervaringen en kijken dus niet op van vreemde, praktische vragen. Als de kinderen hebben genoten, is de gezinsreis voor de ouder ook geslaagd. Dat is telkens weer ons doel!

Kijk hieronder voor inspiratie. Staat uw gewenste familiereis er niet bij? Met plezier stellen we een onvergetelijke reis voor het hele gezin samen. Uiteraard houden we rekening met de reisafstanden, activiteiten en selecteren we leuke accommodaties voor de kinderen.

Bekijk ook alvast onze handige tips voor het reizen met kinderen ook als PDF te downloaden.

Elke reis kan geheel aan uw wensen aangepast worden

familiereis ervaringen

Zuid-Afrika
familiereis

Een perfecte reiservaring in Zuid-Afrika met PANGEA Travel

27/05/2024 - Familie van Ingen

Wij staan klaar om binnen enkele uren de terugvluchten te nemen naar Réunion en naar Parijs.

Wij hebben er een heel geslaagde reis opzitten en wij wilden u zeer zeker bedanken voor al het voorbereidende werk en geslaagd resultaat.

Alles is perfect meegevallen en wij hebben een goed beeld gekregen van Madagascar, Réunion en Mauritius.

De weersomstandigheden waren zalig en wij hebben alleszins geluk gehad bij het weer.

Het hotel in Antananarivo, Au Bois Vert is heel goed meegevallen en de rust die we daar kregen in de namiddag nadat we aangekomen was ideaal.

De stadsgids die we dag erna kregen, samen met de chauffeur waren zeer vriendelijk en aangenaam om mee te vertoeven.

Eenmaal aangekomen bij de Belgische eigenaars Bakuba-Lodge hebben we opnieuw tot 15u kunnen genieten van het hotel en het heerlijke zwembad. Dat was ook nodig en zalig omdat we heel vroeg zijn moeten opstaan om de vlucht te hebben. Het eten en ontbijt waren ook dik in orde, evenals de heel originele kamer. Ze waren ook heel vriendelijk.

Onze gids die we 12 dagen gehad hebben, genaamd Hadja was een schot in de roos en een heerlijke kerel. Hij was steeds heel behulpzaam, zeer bezorgd om ons en interessant om naar te luisteren. Hij was nooit opdringerig en wist steeds wanneer hij van de partij moest zijn of niet.

We konden steeds perfect op hem rekenen en hij heeft Madagascar, samen met de heel jonge vriendelijke moedige bevolking onze reis doorheen

het ooh zo uitgestrekte mooie landschap en talloze dorpjes en de ooh zo slechte wegen toch heel aangenaam gemaakt.

Eenmaal aangekomen in Réunion was er een zogezegde meet en greet.

Het hotel Villa-Angelique en vooral Palm Hotel was heel aangenaam en mooi en heel gezellig om 2 nachten door te brengen en te bekomen van de toch wel bewogen reis door Madagascar.

De rit naar Cilaos was heel mooi en het liet een andere kant zien van Réunion. Als je daar rond de middag aankomt na de vele bochten heb je de kans om een wandeling te maken en het hele rustige stadje te verkennen, maar om daar twee nachten te blijven zagen we niet echt zitten en het zou voor ons persoonlijk een beetje zonde geweest zijn om daar een ganse extra dag te spenderen. We hebben dan zelf een extra nacht geboekt in de buurt van het volgende hotel Boucan Canot. Genaamd Le Saint Alexis.

Het was plezant om terug aan de kust en van het mooie weer en zwembad te kunnen genieten.

De vier laatste nachten in Mauritius in Paradise Cove waren super heerlijk. Gewoon top!

Super vriendelijk. Aangename zwembaden en heel lekker eten. We hadden half pension.

We hebben een voormiddag met een privé gids van het hotel een elektrische fietstocht gemaakt en een ganse volledige dag hebben we met de auto de linker zijde verkend tot aan Chamarel enz.

Nogmaals bedankt en onze complimenten !

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Sri Lanka: Een reis vol variatie en gastvrijheid!

11/04/2024 - Familie Prudon

We hebben enorm genoten van de reis. Sri Lanka is een prachtig eiland met veel variatie en een zeer vriendelijke bevolking.

lees meer
Maleisië
familiereis

Erg blij met de service

30/01/2024 - Familie Bastis
We waren erg blij met de geleverde service. Vanaf het eerste contact tot aan de terugkeer van onze vakantie hebben we altijd de volledige steun gehad van de lokale partners van Luc en Pangea. We reisden tijdens het regenseizoen en vanwege de overstromingen konden we Taman Negara niet bezoeken. We werden echter snel omgeboekt naar een ander nationaal park met soortgelijke activiteiten. Wij hebben er niets aan hoeven doen of stressen, alles werd tot in de puntjes verzorgd. We zullen zeker onze volgende exotische vakanties bij Pangea boeken.
lees meer
Maleisië
familiereis

Wat hebben we een geweldige tijd gehad!

06/11/2023 - familie Reyniers

Wat hebben we een geweldige tijd gehad! We keken er alle 13 enorm naar uit om te kunnen vertrekken en we zijn alle 13 zeer voldaan teruggekeerd. Wat is Maleisië een prachtig land dat zowel voor jong als oud zoveel moois te bieden heeft. 

Ons programma was zo gevarieerd, dat we iedere dag opnieuw benieuwd waren wat de dag zou brengen. Iedere dag is alles enorm vlot verlopen. Verblijf, vervoer, gids, uitstappen, ... alles was steeds perfect geregeld. Iedereen die ons vraagt hoe onze reis was, wordt overladen met leuke verhalen. Het was echt fantastisch om deze familiereis te kunnen maken. 

Pangea heeft echt prima werk geleverd! Het zal niet evident geweest zijn alles te organiseren voor onze groep. Bedankt Roselien!

Ook wil ik graag de gids en organisatie ter plaatse nog even bedanken, want ook zij hebben prima job geleverd. Zubir was steeds mooi op tijd, stond altijd klaar voor vragen, kon ons heel wat vertellen over Maleisië en zou nooit iemand kwijt spelen, want hij telde bij elke stop of we allemaal aanwezig waren. Hij was ook niet te aanwezig, waarmee ik bedoel dat hij ons rustig zelf dingen liet ontdekken, wat we heel fijn vonden. Na het afscheid van onze gids stuurde de agent me de avond voordien steeds hoe laat we werden opgehaald. Alles is echt vlekkeloos verlopen.

Wij zijn heel wat mooie herinneringen en foto's rijker. Bedankt!

In naam van de hele familie Reyniers willen we dankjewel zeggen voor de geweldige vakantie!

lees meer
Tanzania
familiereis

Een onvergetelijke belevenis

02/11/2023 - Jan en Ali Wolleswinkel

Een fantastische reis naar Tanzania gehad met de kinderen en kleinkinderen. Zeer aan te bevelen om te maken en alles is boven verwachting goed verlopen. De jeeps waren comfortabel, uitmuntend goede gidsen, prachtige lodges met geweldige uitzichten en alles van begin tot einde prima georganiseerd. Een onvergetelijke belevenis die we vooral samen als gezin beleefd hebben en die bijna niet te verwoorden is.

lees meer
Zuid-Afrika
Mauritius
familiereis

Het was een hele mooie reis

02/11/2023 - Familie De Vries

Zuid Afrika is een hele mooie reis geworden met PANGEA Travel

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Filipijnen
familiereis

Wat een prachtig land!

28/08/2023 - Nynke

We hadden een heerlijke reis. Wat een prachtig land, vriendelijke mensen, en mooie verblijfplaatsen.
We hadden veel steun van het (lokale) reisbureau en onze chauffeur tijdens de hinder van orkaan Doksuri. Ze deden hun uiterste best om het toch zo comfortabel mogelijk te maken.

lees meer
Maleisië
familiereis

We hebben een heerlijke vakantie gehad

28/08/2023 - Rita van der Pluijm

We hebben een heerlijke vakantie in Maleisië gehad. Het was een herzien met de familie uit Japan. We hebben genoten van de reis en van elkaar. Boven verwachting!

lees meer
Sri Lanka
familiereis

We hebben genoten

24/08/2023 - familie Grashof

We hebben met ons gezin genoten van een 20-daagse rondreis door Sri Lanka. PANGEA Travel heeft alles super geregeld! De prachtige natuur en cultuur van Sri Lanka, de mooie en afwisselende accommodaties en activiteiten, een deskundige en prettige gids.... Alles was top geregeld!

lees meer
Vietnam
familiereis

Wij komen zeker terug bij PANGEA Travel!

24/08/2023 - Jan-Thijn, Sharon (en de kids)

We vonden het heel fijn om alle organisatie voor onze 12,5 jarige huwelijksreis met kinderen van 8 en 10 jaar uit handen te geven aan Floor. Ze luisterde goed naar onze wensen en we hebben een prachtige reis gehad. Alle hotels deden aan onze verwachtingen of overtroffen die zelfs, informatie was goed doorgegeven. We hebben een fantastische indruk gekregen van Vietnam en heerlijk genoten. Als we ooit weer zo'n bijzondere reis maken zou ik zeker terug keren naar Pangea travel. Zij en de locale partner waren super, behulpzaam en goed alle zaakjes op orde! 

lees meer
Japan
familiereis

Een echte aanrader met tieners!

16/05/2023 - John en Marieke

Roselien, heel erg bedankt voor het samenstellen van deze reis met onze kinderen. Het was fantastisch! Hier gaan we nog lang van nagenieten. De hele familie heeft een hele leuke reis gehad! Een echte aanrader met tieners!

 - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië
familiereis

Alles was goed geregeld!

09/05/2023 - familie Lalmant

Zeer tevreden over jullie werking, contacten, hulp!
Dit is de tweede reis dat we met jullie boeken en het zal niet de laatste zijn!
dank! Alles was goed geregeld! De reis voldeed geheel aan onze verwachtingen.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
familiereis

Een "once in a lifetime” reis. Echt fantastisch!!

27/12/2022 - Familie Breuers

Door corona is de reis 2x uitgesteld waardoor ook een aantal aanpassingen gedaan moesten worden. Dit is zonder problemen door PANGEA-Travel opgepakt.
Wij hebben een hele mooie reis gemaakt en prachtige locaties bezocht.
We kijken terug op een "once in a lifetime” reis. Echt fantastisch!!

Familie Breuers

foto van reiziger tijdens gamedrive in Zuid-Afrika - foto: klantreactie
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Een fantastische reis!

23/11/2022 - Familie van 't Veld

We hebben een fantastische reis gehad, boven verwachting!

foto van klant tijdens een jeepsafari - foto: klantreactie
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Heel veel gezien en van de mensen genoten.

23/11/2022 - familie Rugenbrink / van de Meij 

We hebben enorm genoten van deze uitgestelde reis. Veel gezien en eigenlijk heeft er niets tegen gezeten. Voortreffelijk geregeld. Vooraf maak je een voorstelling maar deze is dan ook helemaal uitgekomen. Heel veel gezien en van de mensen genoten.

klantfoto van een panter in Zuid-Afrika - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
familiereis

Alles tot in de puntjes geregeld

26/10/2022 - Families Klein & Duitman

PANGEA Travel is een betrouwbare partij om mee in zee te gaan. We hebben gezamenlijk een fantastische reis samengesteld die werkelijk aan alle verwachtingen heeft voldaan. Alles tot in de puntjes geregeld; zorgeloos en ontspannen op reis met vier kinderen en vier volwassenen. Onze contactpersoon bij PANGEA is professioneel, zeer ervaren en goed op de hoogte van het gebied. Het mailcontact qua planning en afstemming vooraf verliep vlot, persoonlijk en uiterst correct.

PANGEA Travel is zeer aan te bevelen als uw potentiele partij voor een onvergetelijke reis!

lees meer
Sri Lanka
familiereis

Heerlijk en onbezorgd reizen

26/10/2022 - Judith

Heerlijk en onbezorgd reizen dankzij de fijne hulp van PANGEA. Op allerlei manieren werd er met ons meegedacht, aangepast en geadviseerd. Onze reisspecialist Ruud was open, eerlijk en had kennis van zaken. Dat was fijn zeker gezien de politieke onrust die er op dat moment was in Sri Lanka. We hebben een droomreis gemaakt met onze tieners die we de rest van ons leven niet meer zullen vergeten! dankzij de fijne hulp van PANGEA. Op allerlei manieren werd er met ons meegedacht, aangepast en geadviseerd. Onze reisspecialist Ruud was open, eerlijk en had kennis van zaken. Dat was fijn zeker gezien de politieke onrust die er op dat moment was in Sri Lanka.

We hebben een droomreis gemaakt met onze tieners die we de rest van ons leven niet meer zullen vergeten!

lees meer
Indonesië
familiereis

Heerlijke vakantie Java & Bali

26/10/2022 - Familie Visser

Heerlijke vakantie! Ja. Eigenlijk boven verwachting, we hadden bijvoorbeeld meer problemen met hitte verwacht en niet zulke fantastische karakteristieke luxueuze hotels.

De afhankelijkheid van een auto/taxi was groter dan verwacht , even zelfstandig een wandelingetje door de meeste steden was vaak lastig.

Maar wat een fantastische chauffeur/gids mr Penny hadden wij!

Klantfoto uitzicht op vulkaan Indonesië - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
familiereis

Mooie reis met ons jonge gezin

26/10/2022 - Karel

We hebben een hele mooie reis met ons jonge gezin kunnen doen!

Alles goed geregeld waardoor we echt hebben kunnen genieten, zou het zo weer doen!!
 

klantfoto van strand Maleisie - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië
Maleisië
familiereis

Erg tevreden over de gehele reis

26/10/2022 - Moeder met 3 zonen 16, 18 en 21 jaar

Zorgvuldig georganiseerde reis, het is ons aan niets ontbroken zowel vooraf als tijdens onze reis. Zeer uitgebreide en duidelijke informatie vooraf. Ook de lokale reisorganisatie hield ons goed op de hoogte van wijzigingen en reminders.

We zijn erg tevreden over de gehele reis, heel erg bedankt voor de goede begeleiding!

lees meer
Namibië
Botswana
familiereis

Prachtige reis door Namibië en Botswana

26/10/2022 - Peter en Veronique Maris & reisgenoten

Prachtige reis met lodges op mooie locaties.
 

Klantfoto met de huurauto door Namibië en Botswana - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
familiereis

Super leuke en gevarieerde reis

26/10/2022 - Fam. Mossink

Met onze 2 dochters (15 en 11 jaar) hebben we deze super leuke en gevarieerde reis gemaakt. Veel gezien van het land. Leuke mengelmoes van excursies, zodat het voor iedereen leuk is.

Longhouse is een hele ervaring, waarbij je op het moment zelf denkt, "moet ik hier echt blijven" maar achteraf zeker niet had willen missen. Leuke variatie in plaatsen, Kuching, Kuala Lumpur en Penang de grotere drukkere plaatsen en het rustige idyllische eiland Pangkor met 1 rondweg.

Langkawi hadden we verlengd met 2 dagen. Hadden gekozen voor Pelangi beach resort en hebben daar geen spijt van gehad. Mooie ligging aan een wit zandstrand met grote palmen. (Wel wat duurder in de horeca, prijzen wel gelijk aan Nederland en dat is voor daar duur). Op Pangkor en Langkawi zelf excursies geregeld, wat makkelijk te doen is.

Klantfoto lokale lunch in Maleisië - foto: klantreactie
lees meer
Mauritius
familiereis

Mauritius is klein, goed bereikbaar en je kunt met een huurauto reizen

25/10/2022 - Judith, Jeroen, Marjam en Martin Niesen

Na de corona wilden we toch weer wat verder op vakantie. Mauritius is klein, goed bereikbaar en je kunt het met een huurauto doen. Lekker op je gemak van hotel naar hotel. We zijn Mauritius helemaal rond gereden. De temperatuur was tussen de 20 en 25 graden. Voor in Nederland lekker weer, maar daar waaide het behoorlijk en was het niet het weer voor het zwembad en strand. Soms waaide het zo erg dat je ook niet kon gaan snorkelen en duiken. Het weer viel wel tegen.


Verder is het een geweldig eiland met enkele bijzondere bezienswaardigheden, die we natuurlijk allemaal gezien hebben. De hotels die PANGEA voor ons uitgezocht had waren fantastisch. Mooi gelegen, apart, niet te groot en met zeer vriendelijk personeel en lekker eten.

Mauritius maakt veel reclame over de mooie onderwaterwereld. Maar als je mooi koraal wilt zien,  word je teleurgesteld. Duiken was wel bijzonder, snorkelen viel heel erg tegen. Door het slechte weer (waaien en golven) zijn we niet bij de noordelijke eilanden geweest. Er zijn veel aparte vissen te zien. Ook lagen er verschillende wrakken op de bodem. En nachtduiken is ook een belevenis.
 

Uiteindelijke een leuke en aparte vakantie gehad. Verwacht geen unieke natuur en dieren. Wel krijg je rust en wat ons erg opviel, een heel vriendelijke en behulpzame bevolking. 
 

klantfoto onderwaterwereld Mauritius - foto: klantreactie klantfoto koraalduivel op Mauritius - foto: klantreactie klantfoto van de Chamarel waterval - foto: klantreactie klantfoto Hindutempel op Mauritius - foto: klantreactie
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Sri Lanka heeft écht alles!

24/08/2022 - Kim, Benny, Linde, Nell en Tille

Ontspannen op één van de zonovergoten stranden, cultuur opsnuiven in een boeddhistische tempel, gaan wandelen hoog in de bergen, of toch maar op safari? Sri Lanka heeft écht alles!

Wat een prachtige reis hebben wij gemaakt, dankzij PANGEA.

 - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
familiereis

Een perfecte afwisseling in activiteiten

24/08/2022 - Familie Verhoeven

Wat een mooie reis met alleen maar vriendelijke mensen in een heerlijk land. Een perfecte afwisseling in activiteiten. Voor onze pubers maar ook voor onszelf! Goed georganiseerd, alleen maar complimenten voor jullie!

 - foto: klantreactie
lees meer
Mauritius
familiereis

Het is een paradijsje op aarde

24/08/2022 - Familie Hesselink

Het was een fantastische reis naar Mauritius. De natuur, de mensen, de stranden en de oceaan zijn overweldigend. Alles vanaf het begin tot eind was top geregeld. Een herinnering voor het leven. Het overtrof onze verwachtingen. Het advies van Esther was erg prettig en goed. Voor een volgende droomreis zullen we zeker terugkomen bij PANGEA.

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
familiereis

Alles weer keurig en perfect geregeld

08/08/2022 - Familie Roodbol

Hoi Martijn,

We hebben een fantastisch mooie reis mogen beleven.

Mijn grootste zorg vooraf was echt het weer en ik moet eerlijk bekennen dat mij dit 1000% is meegevallen!!. Tuurlijk hebben we af en toe een buitje gehad, maar ik vreesde echt dagenlange plensbuien. Dat was gelukkig totaal niet aan de orde. Het was gewoon prima.

Verder was alles weer keurig en perfect geregeld. De accommodaties prima, mooie dingen gezien, geweldig fijne gids. 

Familie Roodbol

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië
familiereis

Mooie herinneringen gemaakt met ons gezin

08/08/2022 - familie Reijrink

We hebben echt een reis top gehad. Het heeft onze verwachtingen zeker overtroffen ! Mooie herinneringen gemaakt met ons gezin. Alles super goed geregeld !! Chapeau !!!! Ik zou in de toekomst zeker weer een reis regelen bij PANGEA!

lees meer
Tanzania
familiereis

Rapportcijfer: 9+

02/05/2022 - Familie Delis

We hebben het zeer naar onze zin gehad. Mozes was een topgids. Aardig, bescheiden, maar ook heel kundig. Spotte tot 2x toe een groep leeuwen als eerste, dus wij hadden de front row. 

De lodges waren ook zonder uitzondering prachtig, soms zelf zonde dat je er maar zo kort kon zijn. Het programma zag er ook top uit, alleen twee dagen in het Arusha park de laatste twee dagen was wat veel. Ik denk dat we beter de op één na laatste dag naar het nationale park Tarangire hadden kunnen gaan. We hadden dan niets aan de hotels hoeven te veranderen, we waren dan alleen later in Arusha aangekomen. Ook hebben we de laatste dag een “dagkamer” bijgeboekt. Na afloop van de safari douchen en fit in het vliegtuig.

klantfoto - familiereis Tanzania - foto: klantreactie
lees meer
Thailand
familiereis

Het was echt een top reis!

26/01/2022 - Jannie

We hebben met PANGEA Travel een geweldige reis naar Thailand gemaakt, samen met onze kinderen (5, 7 en 9 jaar). De hotels waren geweldig en het programma was heel afwisselend. Het was echt een top reis!

klantreactie - familiereis Thailand - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Thailand
familiereis

De trekking door Thailand vonden we het leukst

26/01/2022 - Nikki Gonnissen

Het was geweldig! We hebben ontzettend genoten, het blijft een wonder dat we dit hebben kunnen doen. Toen we aankwamen lazen we dat er geen nieuwe Thailand passes meer uitgegeven zouden worden en iets later moest iedereen, gevaccineerd of niet, 7 dagen in quarantaine. We zijn door het oog van de naald gekropen :) De accomodaties waren allemaal heerlijk, het reizen ging allemaal goed. Het programma was op één dag na (floating market dag) hardstikke fijn! De watervallen, de tempels, de trekking allemaal super. We vonden allemaal de trekking het leukst! 

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Een droom die is uitgekomen!

03/12/2021 - Familie Brink

Wat een fantastische ervaring was het onze reis naar Zuid-Afrika. Juist in deze tijd was het geweldig om het land te bezoeken, vriendelijke mensen die je met open armen ontvangen. Het was heerlijk om rond te reizen en alle prachtige dieren en natuur te mogen zien. Goed geregeld door PANGEA! Onze ervaring om in deze Covid tijd door Zuid-Afrika te reizen: juist heel goed te doen. Kortom een droom die is uitgekomen voor ons en onze kinderen.

Familie Brink tijdens safari in Zuid-Afrika - klantfoto - foto: klantreactie leeuw tijdens safari in Zuid-Afrika- klantfoto familie Brink - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
familiereis

Deze vakantie had nog veel langer mogen duren!

27/09/2021 - Familie Bakker

Na een jaar uitstel vanwege Corona hebben we dit jaar met onze twee kinderen van 11 en 13 onze droomreis naar Tanzania en Zanzibar gemaakt. Alle twijfel over Corona bleek onterecht. Er wordt op luchthavens en accommodaties veel rekening mee gehouden en tijdens de reis leef je toch in een bubbel.

Na aankomst ontmoetten we de beste gids die we ons maar voor konden stellen. Met veel kennis over de dieren en aandacht en begrip voor de kinderen, heeft Penda onze week safari tot een onvergetelijke belevenis gemaakt. Geen race naar de big 5 maar aandacht voor elk uniek dier. De accommodaties waren werkelijk fantastisch en het eten overal perfect ook voor de moeilijkere eter. Overal wifi, wat wil je nog meer?

Lake Manjara zouden we overslaan en een dag extra in het noorden van de Serengetti of de Kilimanjaro (Arusha) plannen. De Serengetti en Tarangire zijn compleet anders en mogen niet ontbreken. Het bezoeken van een Massai dorp en een koffieplantage zijn de kersen op de taart en een fijne afwisseling. De Serengetti is zo groot dat een accommodatie in de Serengetti een must is. Voor Tarangire is dit niet het geval. Onderweg van Tarangire naar Serengetti kom je langs de Ngorogoro krater. Dit is door de immense omvang van de krater wellicht nog wel de mooiste game drive.

Na een week van lange dagen kijken we uit naar onze vakantie op Zanzibar. We hebben zelf de accommodatie geregeld omdat PANGEA de door ons gewenste accommodatie niet kon boeken. Desalniettemin heeft Pangea een lokale vertegenwoordiger voor ons die ons haalt van en brengt naar de luchthaven.

De kustlijn van Zanzibar is schitterend en dat is dan ook de trekpleister. Prison Island valt tegen en zouden we niet aanraden. Maar het duiken of snorkelen daarentegen bij Mnemba Island is fantastisch. Bij het koraal zwemmen de mooiste vissen, het is niet diep en zelfs de dolfijnen komen regelmatig gezellig een kijkje nemen. Terug bij onze accommodatie aan het zwembad, klimt de tuinman in de palmboom om 4 kokosnoten voor ons te pakken om heerlijk van te genieten. De volgende dag loopt onze zoon een wondje op aan zijn voet en komt de Massai met een vers afgesneden aloë vera blad, zijn wond verzorgen. Hoe tropisch en gastvrij kun je je voelen? Na nog ruim een week genieten van zon, zee en zwembad is het helaas tijd om naar huis te gaan. Deze vakantie had nog veel langer mogen duren.

Sanctuary Ngorongoro Crater Camp - gamedrive - krater - Tanzania - foto: Sanctuary Ngorongoro Crater Camp
lees meer
Tanzania
familiereis

We zijn ambassadeurs van Tanzania geworden!

27/09/2021 - Familie van Kruijsbergen

Wij hebben hele mooie weken gehad in Tanzania. Het is een prachtig land, we zijn op mooie plekken geweest, het was allemaal goed geregeld, we voelden ons veilig, de communicatie in Engels ging prima en er is goed voor ons gezorgd. Kortom, een zorgeloze vakantie.


De 1e week Safari was boeiend. De parken waren afwisselend en er was veel wildlife te zien. In het algemeen was het er ook niet zo druk. We hadden een hele goede gids die ons begeleidde, Emanuel die ook de chairman van de safarigidsen van Tanzania is. Hij wist de goede plekken, wist heel veel van de dieren en de natuur en zorgde dat we veel uit onze dag haalden. De accommodaties waren prettig. De gastronomische verzorging bij Lake Manyara was super, het bush gevoel in de tenten op Serengeti ongeëvenaard en de Lodge aan Lake Masek was echt heel mooi

De 2e week was pittig. Het was een fantastische ervaring om met een team van 22 man de Kilimanjaro op te gaan. Het was wel afzien. Alle gezinsleden hebben wel moeilijke dagen gehad tijdens de tocht. Uiteindelijk zijn we gedrieën naar boven gegaan en hebben 2 van ons de top bereikt. 1 van ons moest halverwege terug wegens hoogteziekte. De gidsen hebben ons door dik en dun bijgestaan tijdens de tocht. Ze waren enorm ervaren. Ook de kok deed fantastisch werk en veel waardering ook voor de porters die keihard werkten om ervoor te zorgen dat alles weer klaar stond als we aankwamen. Voor mij was een Eye opener dat je vrijwel alle spullen voor de trekking kon huren in Tanzania. Dat had ik zelf niet zo meegekregen aan de voorkant. Ik denk dat het goed is om dit aan volgende reizigers meer te benadrukken. Als je met een gezin van in totaal 5 veel zelf moet kopen dan is dat relatief duur.


De 3e week was relaxed. Zanzibar is een mooi eiland en onthaasten bij Sandies Baobab was heerlijk. Een prachtige plek aan de oceaan, lekker eten, een mooi zwembad en een heerlijk huisje maakten dat we die week echt tot rust gekomen zijn. We hebben een aantal excursies gemaakt maar verder was het vooral zwemmen, spelletjes doen en strandwandelingen maken. Van corona hebben we tijdens de reis weinig gemerkt. Het vroeg wat tijd om Tanzania in te komen omdat de formaliteiten op de luchthaven JRO veel tijd vroegen (kostte ruim 2,5 uur). Op Zanzibar ging het testen prima en ook de vluchten liepen volgens schema dus we waren mooi op tijd weer in Nederland.


Nogmaals dank voor alle tijd en energie die in de reis gestopt hebt! We hebben een geweldige ervaring opgedaan die ons nog lang zal bijblijven en we zijn echt wel ambassadeurs van Tanzania geworden.

Kilimanjaro - berg - natuur - Tanzania - foto: pixabay
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Van ons een dikke cijfer 10 voor PANGEA Travel

18/02/2020 - familie Hissink

Beste Martijn,

Wij hebben bijzonder genoten van de door PANGEA opgezette reis door Zuid-Afrika.

Het thuis samenstellen van onze reis is duidelijk en helder aan ons uitgelegd.

Vluchten, huurauto's, prachtige accommodaties , safari's etc. alles sloot goed op elkaar aan en was goed georganiseerd.

Ook de reisdocumenten, routebeschrijvingen en aanvulling wat in de omgeving is te zien is zeer nauwkeurig en duidelijk aangegeven.

Deze reis of een soort gelijke reis zou ik een ieder aanraden, en dit te laten doen door PANGEA Travel.

Vr Gr Fam Hissink.

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
India
familiereis

De reis overtrof onze verwachtingen

18/02/2020 - familie van Eijck

De reis door Zuid India was fantastisch georganiseerd, alles klopte en alles was goed geregeld. De hotels waren allemaal een feestje. De gidsen vooral in Kochin en Madurai waren heel leuk en informatief.

 - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
Mauritius
familiereis

We komen zeker terug bij PANGEA Travel!

12/12/2019 - familie den Ouden

Wij hebben enorm genoten van onze vakantie! De locatie waren mooi en zeer gastvriendelijk. De route was perfect uitgeschreven. Mochten we in de toekomst weer een rondreis maken komen we zeker terug bij PANGEAtravel!

lees meer
Maleisië
familiereis

Wij hebben genoten van een heerlijke 19 daagse rondreis op Borneo

02/12/2019 - familie Maingay

De reis was afwisselend, compleet en zeer goed verzorgd! De natuur van Borneo is prachtig en de mensen zijn vriendelijk. Alles liep soepel. De excursies waren interessant en de binnenlandse vluchten waren prima te doen. Het was een zorgeloze vakantie dankzij PANGEA travel!

Hoogtepunten waren Sukau waar een groep pygmee olifanten de rivier overstak, Lankayan eiland waar je prachtig kon snorkelen en Mulu waar we zwermen vleermuizen zagen vertrekken uit de grotten. 

klantreactie - schildpad - Lankayan eiland - Sabah - Borneo - foto: klantreactie klantreactie - Lankayan eiland - Sabah, Borneo - foto: klantreactie klantreactie - pymee olifanten - Sukau - Sabah - Borneo - foto: klantreactie klantreactie - Sukau Lodge - Sabah - Borneo - foto: klantreactie klantreactie - vleermuizen - Mulu - Sarawak - Borneo - foto: klantreactie
lees meer
Kenia
familiereis

Het totaal was een mooie vakantie die prima geregeld was door PANGEA

17/10/2019 - familie Niesen

Dit jaar konden we helaas maar een rondreis van een dikke twee weken maken, een week korter als normaal. We hebben gekozen voor Kenia, een deel safari en een deel strand. We hebben al meerdere landen in Afrika bezocht en wilden nu onder andere de grote trek zien.

We zijn vanaf Nairobi naar Masai Mara gegaan. Daar hebben we een aantal nachten in een zeer mooi gelegen camp overnacht, het Ilkeliani Camp. Mooi uitzicht over een riviertje en in de ochtend en avond zie je wild langskomen.  Het Masai Mara NP is erg uitgestrekt, soms zie je veel wild, soms enkele uren helemaal niets. We hebben de big-five gezien en zeker veel luipaarden, jachtluipaarden, olifanten, giraffen en hyena’s. We hebben de gids gevraagd naar de grote trek en hij is naar de grens met Tanzania gegaan, daar hebben we een kleine oversteek gezien. We weten niet of hij geen zin had of dat hij het niet wist, maar hij kon ons niet naar een andere oversteek brengen.

Na Masai Mara zijn we naar Lake Naivasha NP gegaan. Dit viel erg tegen. Lang rijden, in de middag een boottocht van een uur die niet echt bijzonder was. Daarna de volgende dag weer vertrekken voor een lange reis. We hadden het idee dat als je hier langer verbleef, het dan ook erg tegen zou vallen. Kortom: probeer een dag langer in te plannen en rij iets verder naar bijvoorbeeld Lake Nakuru.

We kwamen daarna aan in Amboseli NP. Dit vonden wij het mooiste NP van onze reis. Hier kun je gemakkelijk een paar dagen rondrijden. Een mooi hotel, Amboseli Sopa Lodge. Het NP bestaat uit savanne en moerassen. Heel afwisselend en veel wild en vogels. We hebben genoten en je hoefde niet ver te rijden om midden in het wild te staan. De drie dagen hier waren echt niet te lang.

Daarna volgende de parken Tsavo West en Tsavo East. Mooie parken met mooie en prachtig gelegen camps: Severin Safari Camp en Satao Camp. Bij dit laatste Camp lag een meertje waar constant wild rondhing. In beide parken was veel wild. Hier hebben we de Gerenoek en de Beisa gezien, deze waren we nog nooit eerder tegen gekomen. Ook de korte wandeling naar de Mzima Springs is de moeite waard.  

Vanaf Tsavo East NP zijn we naar Mombasa gereden. Hier verbleven we in het kleinere Pinewood Village. Een leuk hotel met mooie kamers, een zwembadje en vriendelijke bediening. Ligt wel erg afgelegen, zeker een half uur met de auto naar enkele kleinere winkels en een paar uur vanaf Mombasa. We zijn geen strandgangers en de kinderen hebben hier hun duikcursus gevolgd. Hierdoor hebben we het uitgehouden, voor een activiteit moet je de boot pakken, de zee bij het hotel was niet bijzonder, het snorkelen viel tegen. Zonaanbidders zullen zich hier wel vermaken.

Het totaal was een mooie vakantie die prima geregeld was door PANGEA. Kamers waren allemaal dicht bij de receptie / eetzaal, gevraagd omdat eentje van ons slecht ter been was. Hotels waren boven verwachting, maar ook dat is niets nieuws als je met PANGEA reist. Weer zeer tevreden en we gaan weer op zoek naar een volgende bestemming, als het kan met PANGEA.

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Het was een onvergetelijke reis! 

03/10/2019 - familie Conen

De reis was fantastisch. Erg mooie accomodaties en gastvriendelijk. We hebben veel gezien. Ook was het erg prettig om in sommige accomodaties twee nachten te verblijven. Bedankt Esther voor alle zorg het was een onvergetelijke reis! 

 - foto: klantreactie
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Een geweldige reis in een zeer gastvrij en mooi land.

19/09/2019 - Marc, Marijn & Fieke

We hebben een hele mooie reis gehad! En echt alles is vlekkeloos verlopen. Pali was een prima gids en een ornitholoog in de arm nemen als gids/chauffeur had voor mij zeker zijn meerwaarde. Uiteindelijk 150 soorten vogels gezien. Dat was zonder Pali niet gelukt.

Met name de eerste week (Singharaja, Tangalle, Yala) gingen we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Eigenlijk wouden elke keer niet meer weg naar een volgende plek, zo leuk was het telkens. Maar als we als we dan toch op die volgende plek kwamen, overtrof die de vorige weer!

Arugam Bay is zeer sfeervol en de meiden vonden het surfen geweldig. De Perahera in Kandy was geweldig en het Queenshotel een goede plek om dit mee te maken. En tot slotte Wilpattu. Overtreft Yala voor de echte natuurliefhebber ‘by far’: veel minder druk, hele dag safari zodat je lekker ver het park in komt. Dat resulteerde in o.a. luipaard & lippenbeer en uiteraard weer heel veel vogels. De tent op het Big Game camp is voor 3 personen wat krap maar de rest - locatie, staf, sfeer en directe omgeving - maakte dat ruimschoots goed. We zijn daar de laatste dag ook gebleven i.p.v. naar Colombo. En pas ‘s-avonds op de derde dag rechtstreeks van het Big Game camp naar de luchthaven gereden. Kon allemaal zonder extra kosten: super.

Kortom een geweldige reis in een zeer gastvrij en mooi land. En super relaxed zo met een chauffeur/gids. En ook belangrijk: we hebben ons nergens ook maar een seconde onveilig gevoeld. Ik hoop voor de Sri Lankanen dat het toerisme na de terroristische aanslagen in april weer snel goed op gang komt want dat verdienen ze.

Luipaard-Panthera pardus kotiya - Sri Lanka - foto: familie Kolkman Indische Dwergooruil-Otus bakkamoena - Sri Lanka - foto: familie Kolkman Rode Mangoeste--Herpestes smithii - Sri Lanka - foto: familie Kolkman Lippenbeer - Melursus ursinus - Sri Lanka - foto: familie Kolkman Acraea serena - Sri Lanka - foto: familie Kolkman Malabarneushoornvogel---Anthracoceros-coronatus - Sri Lanka - foto: familie Kolkman
lees meer
Réunion
Mauritius
familiereis

Zelf hadden we deze vakantie nooit op deze manier kunnen regelen!

31/07/2019 - Familie Jacobs-Verkade

We hebben een fantastische vakantie gehad! Alles is prima verlopen. De ontvangst in alle hotels was hartelijk, net als die door de dames van jullie plaatselijke vertegenwoordiging. De rondreis op Réunion was heel indrukwekkend. Wat is het er mooi en zoveel variëteit! De mooie stranden, het lavazand, de cirques, de bergen, de watervallen, de vulkaan, de 422 bochten tellende weg naar Cilaos, het bezoek aan een vanilleplantage, te veel om op te noemen! De hotels waren prima, het was heel aangenaam om te beginnen met Boucan Canot, wat een fantastisch uitzicht vanaf hun terras! Wat ons betreft was de uitschieter Poivre et Citronelle in Saint André, waar de eigenaar uitgebreid de tijd nam om ons rond te leiden in zijn geweldige tuin. Ferme du Pommeau was qua hotel wel wat vergane glorie, maar daar hebben we ’s avonds wel heerlijk gegeten in het restaurant en het ontbijt was er ook dik in orde.

In Mauritius hebben we vooral uitgerust en gebruik gemaakt van alle faciliteiten van het resort. Ook daarover hadden jullie niets te veel gezegd! Vier dagen is te weinig voor wat het eiland allemaal te bieden heeft, maar dat is een mooie reden om er nog een keer terug te keren!

Al met al is onze boeking bij jullie dus een bijzonder positieve ervaring gebleken. Van het eerste contact nadat ik het contactformulier had ingevuld tot de welkom-thuiskaart die bij terugkomst op de mat lag. Voor mij is met deze reis heel duidelijk geworden wat de meerwaarde is van het boeken via een reisorganisatie als die van jullie. Zelf hadden we deze vakantie nooit op deze manier kunnen regelen! Daarom heel hartelijk dank voor al jullie inspanningen.

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka
familiereis

Het leukst? Het wassen van de olifanten

04/09/2019 - José, Mireille, Manu en Norah

De vlucht met Emirates was uitstekend, zoals gewoonlijk. De gids Raza was een superkerel. Heel goede uitleg, wist heel veel te vertellen wat de kinderen boeide. De hotels waren zeer goed. In Negombo verbleven we de eerste nacht in het Jetwing hotel. Fantastische kamers die uitkwamen op het strand. Iets beter dan Villa Hundira die een fantastische lokatie heeft maar de bedden waren keihard en het strand niet in de onmiddellijke nabijheid.

De boomhut was supergezellig maar het was een ander management dan 2 jaar geleden en de bediening stond in haar kinderschoenen. De excursies waren zeer goed , vooral het wassen van de olifanten zal in het geheugen blijven. 

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Zuid-Afrika
Mauritius
familiereis

Elke week een 'andere' vakantie

03/08/2019 - Annebelle, Evaline, Roos, Jeannette en Peter

PANGEA Travel heeft voor ons een prima vakantie in Zuid Afrika en Mauritius opgezet; individueel reizen zonder zelf alles te hoeven regelen - 3 weken lang, met elke week een "andere" vakantie.

De eerste vakantie was een week rond Cape Town - Kaap de Goede Hoorn, pinguïns, Hermanus met walvistocht, Stellenbosch, wijnproeverijen, en Waterfront - en allemaal prima accommodaties!  

De tweede vakantie was in Balule park - een geweldig park met giraffes, impala’s, leeuwen, buffalos, white/black rhinos, luipaarden en veel meer - absoluut de moeite waard - en de Greenfire Game Lodge is uitermate plezierig en luxe lodge (zelfs de trommel om 6u 's ochtends)!  Verder de panorama route met echt bijzondere uitzichten over het Afrikaanse landschap.  

Het laatste gedeelte van de vakantie verbleven we in Lux op Le Morne/Mauritius om de laatste zorgen van het dagelijkse leven te vergeten was zeker een goede afsluiting.  

 - foto: klantreactie
lees meer
Singapore
Maleisië
familiereis

Fijne samenwerking, adviezen en begeleiding!

09/07/2019 - Familie Nagelmaeker

Op 9 juli 2019 met het gezin vertrokken voor een rondreis van 3 weken in West-Maleisië, Borneo en Singapore. Samen met Loes van Pangea hebben we hiervoor een gevarieerd programma samengesteld (dank voor de fijne samenwerking, de adviezen en begeleiding Loes!).

Wat een mooi land, fijne mensen…...wij hebben genoten: van (2) wereldsteden tot hoogvlakten en van een kleurrijke onderwaterwereld tot wandelen in de jungle. De onderkomens waren al even bijzonder: van moderne hoogbouw (KL en Singapore) tot een resort op het stand en een  stijlvolle mansion in Georgetown. Maar allemaal goed, schoon en klantvriendelijk. Al met al een onvergetelijke reis!

 - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
familiereis

PANGEA Travel was by far the most responsive and knowledgeable Travel agency!

11/09/2019 - Familie Nijnens

The options to go on safari are endless, this can be quite confusing. We have a large family, 4 kids, ages 22, 20,12 and 10 and wanted to make sure all would have a great time. We called several travel agencies and received various proposals. PANGEA Travel was by far the most responsive and knowledgeable.  We did not want to worry about logistics or miss great experiences. We did it all, small planes, balloon ride over the Serengeti, Zanzibar, beautiful wildlife, an awesome personal guide and driver. PANGEA did not charge any upfront costs associated with the planning, was always upfront about costs and options. Esther was able to put together an amazing itinerary and find us the best options for our dream family Safari. Working with PANGEA allowed us to be excited about the trip, no planning anxiety, no worries about where to go once you land, it was wonderful.

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Singapore
Maleisië
familiereis

We hebben onze vakantie heerlijk afgesloten met een echt bounty gevoel.

11/09/2019 - Familie van der Meulen

We hebben van 22 juli tot 10 augustus 2019 een mooie bijzondere reis door Maleisië gemaakt met onze 2 dochters van 19 en 17. De reis hebben we samen met Ruud samengesteld. Het contact verliep altijd prima. Hadden we een vraag dan werd deze snel via de mail of telefonisch beantwoord. Alles was goed geregeld. Wij hebben gekozen om in Singapore te starten en daar hebben we geen spijt van gehad. The Gardens by the Bay was prachtig vooral de lichtshow 's avonds.

Vervolgens Melakka, Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Penang en Belum bezocht. Melakka met de Nederlandse invloeden. Het Stadhuys en the St. Paulâs Church is leuk om te bekijken. We verbleven in het Puri hotel. Dit is een mooi en sfeervol Aziatisch hotel. Kuala Lumpur met de cultuur, gebouwen en markten. The KL Journal is een zeer goed hotel naar onze mening. Van alle gemakken voorzien. Centraal gelegen in de stad. En de metro in de buurt.

Cameron Highlands met de natuur, bezoek aan een theefabriek en de mooie Sam Poh tempel. Het Strawberry Park Resort is een prima resort. Mooie ligging. Komen wel veel Nederlanders.

Penang leuke straatjes en bijzondere tempels. Het Jawi Peranakan Mansion is een erg sfeervol Aziatisch hotel met erg vriendelijke en zeer behulpzame mensen. En alles op loopafstand.

Belum met de prachtige natuur. Tijdens een tour was het zwemmen bij een waterval in de jungle geweldig. Wij vonden het bezoek aan de stam Orang Asli iets minder. Het voelde als âaapjesâ kijken. Het Belum Rainforest resort zou iets minder luxe zijn dan de andere hotels maar dat was naar onze mening zeker niet het geval. Het was een prima resort met een prachtige ligging.

We zijn geëindigd op het eiland Redang in het resort The Taaras. Een heerlijk resort met een prachtige ligging. Een mooi wit strand en een prachtige baai met kristal helder water en mooie snorkelgelegenheden. Zo hebben we onze vakantie heerlijk afgesloten met een echt bounty gevoel.


PANGEA Travel is zeker aan te raden!
 

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Wij hebben niets gemerkt van onrust tijdens onze reis

27/08/2019 - Jan, Liesbeth, Charlie en Bob

Sri Lanka juli/augustus 2019
Wij zijn nu een week terug na een fantastische reis door Sri Lanka.

Wat een mooi, afwisselend land en wat zijn de mensen vriendelijk, behulpzaam en servicegericht! Het was voor ons als gezin de eerste keer dat we kennis maakten met een Aziatisch land en we zijn blij dat we voor Sri Lanka hebben gekozen. Na de aanslagen van april dit jaar, was het in eerste instantie best spannend om te gaan. Maar we zijn blij dat we onze reis niet hebben geannuleerd. Wij hebben niets gemerkt van onrust tijdens onze reis  en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Wij hopen dat vele mensen weer naar Sri Lanka reizen, vooral ook omdat wij het de mensen zo gunnen dat het toerisme weer aantrekt.

Na aankomst werden we naar Taru Villas-Lake Lodge in Colombo gebracht. Een heerlijke plek om na een lange reis te relaxen en een kort bezoek te brengen aan Colombo. De volgende dag hebben we onze reis vervolgd richting Galle. Ook daar hadden we een schitterende accommodatie: Tamarind Hill. Vervolgens zijn we 2 nachten in Ella geweest. Hier de wandeling naar Ella Rock gedaan, een hele klim maar het uitzicht is schitterend.  De tweede dag hebben we de trein naar Nanu Oya genomen. Deze treinrit was absoluut de moeite waard, je ziet een heel ander landschap dan vanuit de bus. Onze chauffeur heeft ons bij het station opgehaald en ons naar Kandy gereden. Onderweg hebben we een theefabriek bezocht, wat wij erg interessant vonden. Nooit gerealiseerd hoeveel er nog met de hand wordt gedaan. In Kandy o.a de ceremonie in de Tempel van de Tand en een traditionele dansshow bijgewoond. Vanuit Kandy naar Dambulla gereden. Hier hebben we een kookles gehad in het dorp Hiriwaduna, de Dambulla Cave Temple bezocht en Sigiriya Rock. Na ons verblijf in Dambulla richting Passekudah gereden. Onderweg de stad Polonnnaruwa bezocht. Voor wie een paar dagen wil relaxen aan een mooi nog niet toeristisch stuk strand, is Passekudah een aanrader!  Wij verbleven in het Anantaya Resort and Spa, een schitterend hotel aan het strand. Na 6 dagen relaxen aan dit mooie strand terug gereden naar Negombo om daar nog 2 nachten te verblijven in Villa Hundira. In de ochtend de vismarkt en groenten/fruit markt bezocht en St. Mary’s Church. Vanuit deze mooie locatie is het een half uur rijden naar het vliegveld en kwam er een einde aan onze geweldige vakantie.

Jan, Liesbeth, Charlie en Bob

sri-lanka-trein-reiservaring Jan, Liesbeth, Charlie en Bob - foto: klantreactie sri-lanka-trein-reiservaring Jan, Liesbeth, Charlie en Bob - foto: klantreactie sri-lanka-strand-van-passekudah-reiservaring Jan, Liesbeth, Charlie en Bob - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Thailand
familiereis

Alles was tot in de puntjes geregeld

29/06/2019 - familie Schram

Wij hebben een heerlijke reis gehad. Dankzij jullie was alles tot in de puntjes geregeld en is er nu eens niks misgelopen. De gidsen met chauffeurs waren een luxe en stonden echt overal op tijd en ze waren geweldig. Beleefd, vriendelijk, extreem behulpzaam, attent en empathisch. De gids in Bangkok, Matthew, was voor ons de top en heeft onze vakantie echt positief beïnvloed.

-Bangkok: hotel Peninsula was een echte topper! Heel tevreden hierover. De fietstocht was reuze fijn en geweldig georganiseerd! Aanrader! Ook de cruise en uitstap naar Ayutaya was een echte aanrader en hele fijne activiteit.

-Kanchanaburi: lager type van hotel, op zich niets op aan te merken, maar voor ons te weinig te beleven daar. De gids vond de watervallen te ver weg, zodat we een vrije dag daar hebben gehad en echt niets hebben gedaan. Door het laagseizoen zaten wij ook op een enkeling na alleen in dat hotel, waardoor er geen sfeer was, geen animo, op zich zelfs wat verlaten. In het restaurant zaten we alleen en dat was niet zo aangenaam. Dit vonden het minste van de reis.

-Chiang Mai: ook een lager type van hotel, op zich niets op aan te merken, maar voor ons geen topper. Wel een heel goed en gezellig restaurant bij het hotel. Heel rumoerige kamers (wij lagen op gelijkvloers en alles boven ons was hoorbaar), net iets te weinig comfort en een mindere kamerkeuze  en te druk in de stad gelegen. Wij vonden de stad Chiang Mai op zich veel te druk en de fietstocht was zelfs echt een ontgoocheling. Waar we in Bangkok veel mooiere plekken doorfietsten, vonden we de stad Chiang Mai zelf niet aangenaam. Wel zijn we met de gids buiten de stad gegaan om een natuurpark met olifanten te bezoeken en dat was een ongelooflijke fijne belevenis. Ook de kook activiteit met ons gezin was zeer goed georganiseerd door de gids en de locatie buiten de stad was een droom. Een hotel buiten de stad had voor ons beter geweest, maar op zich is dat nu ook weer niet allemaal zo erg hoor.

- Koh Samui: het aards paradijs. Banyan tree is een echte aanrader, een topper en heerlijk om te verblijven. Niveau van de villa was opnieuw gelijkwaardig als in Bangkok. We hadden daar ook reuze veel geluk met het weer dus we hebben daar ongelooflijk genoten. Bart en Anthony zijn ook 2 dagen gaan duiken, wat voor hen ook een onvergetelijke belevenis was. We zouden zelfs nog eens gewoon naar Koh samui willen reizen om een weekje te onthaasten; dat gaan we ongetwijfeld nog eens doen.

De interne vluchten verliepen vlekkeloos ook.

Kortom, het was op enkele hotels na een topvakantie voor ons, we hadden misschien achteraf Kanchanaburi laten vallen om in Chaing Mai dan een iets hoogstaander hotel te kunnen hebben. Maar we blikken terug op een onvergetelijke reis en we zijn zeer tevreden over PANGEA, jullie ondersteuning, begeleiding en aanpak. We zullen volgende keer zeker terug met jullie een reis boeken!

familiereis - Thailand- klantreactie - foto: klantreactie familiereis - Thailand- klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Vietnam
Hong Kong
familiereis

Alles was perfect uitgestippeld

08/08/2019 - Familie Verwilt

Toen we onze reis naar Sri Lanka omwille van de bomaanslagen last minute moesten annuleren heeft het PANGEA team een prachtige reis naar Hong Kong en Vietnam opgemaakt. We hebben kunnen genieten van de sfeervolle steden en prachtige landschappen. Alles was perfect uitgestippeld en begeleid door lokale Engelstalige gidsen. Bedankt PANGEA team.

familie tijdens kookworkshop in Vietnam (klantfoto) - foto: klantreactie Lokale markt in Vietnam (klantfoto) - foto: klantreactie Halong Bay in Vietnam (klantfoto) - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
Seychellen
familiereis

Onze combinatiereis Tanzania en Seychellen was onvergetelijk!

08/08/2019 - Familie Schumacher - Wessels

De reis begon in Tanzania met een 9-daagse reis door Tarangire NP, Lake Manyara NP, Serengeti en de Ngorongoro Crater. Met z’n vieren en onze gids, mr. Mchome, doorkruisten we de nationale parken en keken we onze ogen uit door de grote hoeveelheden verschillende diersoorten!

Het was heerlijk om na zo’n safaridag bij te komen in de verschillende lodges en tenten waar we verbleven. Vooral het Kati Kati Tented Camp in de Serengeti heeft grote indruk op ons gemaakt. Slapen in een tentenkamp waar ’s nachts de hyena’s en buffels doorheen struinen en dan ’s ochtends vroeg wakker worden om voor de tent de zonsopgang boven de Serengeti te zien was heel bijzonder!

Na al deze indrukken vlogen we door naar hoofdeiland Mahé van de Seychellen, waar we 6 dagen verbleven in het Kempinski hotel. Dit was een luxe uitvalsbasis voor onze excursies (naar hoofdstad Victoria, eilandjes La Digue en Praslin en een reefsafari in het Ste. Anne Marine National Park met bezoek aan Moyenne island) en op de “rustdagen” genoten we van de prachtige baai met snorkelmogelijkheid bij het hotel. Al met al was dit een paradijselijke afsluiter van een geweldige reis!

fietstocht in Tanzania (klantfoto) - foto: klantreactie familie in Tanzania (klantfoto) - foto: klantreactie leeuw in Tanzania (klantfoto) - foto: klantreactie Seychellen (klantfoto) - foto: klantreactie
lees meer
India
familiereis

Al onze wensen zijn vervuld dankzij PANGEA

08/08/2019 - Familie Vellinga

In een week tijd hebben wij een prachtige reis gemaakt door Ladakh! De week begon met een dag acclimatiseren. In het pittoreske dorpje Leh konden wij bijkomen van de reis en wennen aan de hoogte. Rustig konden wij het dorpje verkennen en het klooster bekijken, uitkijkend over een prachtige vallei en het dorp.

De tweede dag was een dag in de Indusvallei. Verschillende kloosters en mooie natuur stonden op het lijstje, met tot slot nog een bezoek aan een ezel-opvang. De dag daarna was er eentje om niet te vergeten. Een dag in de auto, maar we keken onze ogen uit. De ruige natuur en de hoogst bereikbare pas waren fantastisch. Nog met onze voeten in de sneeuw midden in de zomer. Vervolgens naar de Nubravallei om daar te overnachten. In de Nubravallei was tijd om op kamelen te rijden in de zandduinen en om een traditionele dansvoorstelling te bekijken. Na een nachtje slapen, stond een lange dag reizen naar Pangong Lake op het programma waar we ook een nacht zullen slapen.

In de ochtend woonden wij een bijzondere en indrukwekkende ceremonie bij voor een overleden monnik om vervolgens door te reizen naar het meer. Onderweg kom je veel wild en militaire posten tegen.

De laatste dag was een actieve dag. Op de een-na-hoogste pas konden we vanaf de top 44 kilometer mountainbiken naar beneden. Erg leuk en een mooie afwisseling voor de mensen die van een beetje actie houden. We kregen uitstekend onderhouden en professionele mountainbikes en bescherming. Gedurende de gehele week hadden we een gids ter beschikking die ons de ruimte gaf, al onze wensen vervulde en veel wist over het land en de regio. PANGEA heeft voor alles gezorgd en al onze wensen vervuld, dit was een afwisselende en bijzondere en reis om nooit te vergeten en zeker een aanrader.

Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie
lees meer
Oeganda
familiereis

Onze vakantie was een feestje!

02/08/2019 - Familie Roeten

Zeer goede accommodaties, geen een lodge viel tegen. Keurig verzorgd, schoon en goed eten. Elke lodge was op de hoogte van de allergie van Anouk en hielden er ongevraagd rekening mee. Niet eerder op een reis zo goed geregeld en gecommuniceerd.

De gids, Shidinish, voor jou geen onbekende, was top. Vriendelijk, goed onderlegd, dienstbaar en veel kennis van het land, flora en fauna. Wij moesten de groeten doen aan jou en hij heeft jullie 2 weken als zeer prettig ervaren. Auto was goed, ruim en comfortabel.

- Murchison Falls National Park wat top. Parel van Uganda waar wij heel veel gezien hebben. Eigenlijk alles; leeuwen, luipaard, heel veel olifanten, herten enz. enz..

- Kibale Forest National Park. Top, chimpansees gezien (treetops wat prachtig!)

- Queen Elizabeth National Park. Weinig gezien, veel effect van stropers 2018; 13 leeuwen vergiftigd door de bewoners van het park en dit jaar 2 luipaarden vergiftigd. Weinig wild en zou ik in een volgende reis over slaan. Bootreis wat leuk, daar wel eea te zien.

- Ishasha/Queen Elizabeth National Park, weinig gezien en helaas geen leeuwen. Hadden wij eigenlijk een dag langer moeten blijven. 1 gamedrive maakt de kans heel klein.

- Bwindi Impenetrable National Park, hadden wij niet mooier kunnen krijgen; fam. Gorilla op 3 mtr afstand. Heerlijk kunnen zitten en kijken. Ongelooflijk!

- Lake Mburo National Park, klein pareltje met veel wild en mooie plekjes. Prachtige afsluiter van de vakantie.

lees meer
Seychellen
familiereis

Mahé is een prachtig groen eiland

17/05/2019 - familie Duizer-Damen

We zijn inmiddels alweer even aan het werk, maar wat hebben we een mooie reis achter de rug !! Mahé is een prachtig groen eiland en het resort was echt fantastisch. Enorm groot opgezet  en daardoor heerlijk rustig. 
We hebben ontzettend lekker gegeten in het buffetrestaurant en er was een prachtig  privé strand vlak voor de deur. De spa van het resort is geweldig om even lekker te relaxen. We hebben de eilanden La Digue en Praslin bezocht en een snorkeltocht geboekt met een grote catamaran via de lokale agent. Was van begin tot eind allemaal top geregeld. Het enige minpuntje van de excursies is naar onze mening dat deze toch redelijk massaal zijn opgezet. Misschien hadden we ook een privétocht kunnen regelen, maar daar heb ik me niet goed genoeg in verdiept.  Neemt niet weg dat we die uitstapjes zeker niet hadden willen missen. De verbinding met Dubai is vlotjes verlopen, dus de reistijd viel ons alles bij elkaar heel erg mee.

familiereis Seychellen - familie Duizer-Damen familiereis Seychellen - familie Duizer-Damen familiereis Seychellen - familie Duizer-Damen familiereis Seychellen - familie Duizer-Damen familiereis Seychellen - familie Duizer-Damen
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
China
familiereis

Het was bijzonder wandelen in de bergen op de paden, met al die Chinezen! 

10/05/2019 - Anneke

Beste Rianne, 

We zijn weer terug uit China en we vonden de schaalgrootte ‘ verbijsterend’. De hoeveelheid flats (‘copy paste”), de hoeveelheid hogesnelheidstreinen (vertrokken stipt op tijd), de enorme gebouwen (het treinstation in Shanghai leek wel Schiphol),  bouwwerken, de hoeveelheid bouwkranen. … het hield niet op. 

En dan de hoeveelheid Chinezen ….. ze waren overal en met heeel veel…!

We waren blij met onze gidsen, efficiënt, en als je wat langer op pad bent met ze, kun je ook wat meer proberen te vragen… Iedereen was er op tijd en we waren ook op tijd op de (toeristische) locaties. We spraken nog met een ander Nederlands gezin, zij waren op pad met een ander reisbureau en zij waren steeds ’s middags op die locaties. Toen was het veel drukker en hebben ze minder kunnen zien. 

Onze vlucht naar Zhangjiajie (vanuit Xian) is een kwartier voor de landing omgekeerd vanwege het slechte weer. Uiteindelijk uitgeweken naar Yulin, waar iedereen het vliegtuig uit moest en we een hotel aangeboden kregen. Perfect geregeld. Heb toen laat nog contact gezocht met Vivian, zodat zij onze gids in Zhangjiajie kon waarschuwen. De volgende ochtend vlogen we door naar Zhangjiajie. Het was er slecht weer geweest die nacht en ochtend, maar in de middag konden we ons programma vervolgen. Onze gids daar heeft op basis van de weersvoorspelling het programma aangepast voor de 2 dagen, en dat heeft ze goed gedaan. We hebben alles gedaan wat op het programma stond, maar net wat handiger dus wat het weer betreft. 

Bijzonder te ‘wandelen’ in de bergen op de paden met al die Chinezen. 

Ook de fietstocht is heel goed bevallen. Leuk om van een Nederlander die daar woont, te horen wat er speelt in China!

Al met al een fantastische ervaring!

Met hartelijke groet,

Anneke 

lees meer
Seychellen
familiereis

Het water voor ons “huis” was prachtig helder

28/02/2019 - Judith Visser

Wat een geweldige vakantie hebben wij gehad! Net weer veilig thuis gekomen.  Mahé was super mooi. Goed appartement, mooi centraal en toch lekker rustig. Het water voor ons “huis” was prachtig helder en genoeg vissen te zien. We hebben een rond tour rond het eiland geboekt met een taxi. De tour was super, leuke chauffeur en we hebben enorm genoten. 

Praslin was ook erg leuk. Helaas was de zee hier troebel en konden we de eerste dagen niet snorkelen bij het hotel. We hebben toen een boottocht geboekt bij Indigo: eigenaren Nigel en Jeanine. Dit was geweldig! Aanrader voor iedereen. Nigel ging met ons mee snorkelen en benoemde wat we zagen. Ook was er op een plek enorm veel stroming en dacht hij goed om onze kinderen. We hebben schildpadden en haaien gezien. Allemaal super. 

Ook zijn we toch nog een dagje wezen fietsen op La Digue. Bijna te warm maar ook allemaal even leuk en mooi. 
Het weer was de hele week zonnig en kijken we terug op een fantastische vakantie! Bedankt!

familie Visser bij uitkijkpunt op de Seychellen familie Visser aan het snorkelen bij de Seychellen familie Visser op strand van de Seychellen familie Visser aan het fietsen op de Seychellen dochter van familie Visser bij een schildpad op de Seychellen
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Alles was perfect verzorgd door Esther

22/01/2019 - Familie Siebelink

Wij hebben ontzettend genoten van onze reis en alles was perfect verzorgd, waarvoor dank Esther! Wij konden alleen niet naar Robbeneiland, omdat die dag de boot niet ging vanwege weersomstandigheden op het water. Wij (ook onze gids) waren zeer flexibel en hebben het een en ander omgezet om de juiste momenten over de 2 dagen goed in te vullen. Ik heb de online evaluatieformulier ingevuld en alles was zeer positief. Veel succes en misschien tot een volgende reis, wanneer wij Afrika of Azië als een optie zien.

lees meer
Zuid-Afrika
Seychellen
familiereis

Africa on foot was fantastisch

22/11/2018 - Familie Trompert

Het was een leuk programma. Mooie locaties en gastvrij! 
Achteraf gezien hadden we het wellicht iets anders ingedeeld qua verblijfsduur.
Africa on foot was fantastisch!! Hier hadden we wel een dag langer verbleven. Tzaneen was niet zo veel voor ons te doen. 
Grootste boom te wereld is ingestort! Verder was alles perfect! Seychellen ook een mooie locatie, de beste baai voor ons met goede gastvrouw! 

lees meer
Dubai
Maleisië
familiereis

accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend

04/10/2018 - familie Duizer

Ruud bedankt voor alle goede zorgen voor en tijdens onze reis naar Dubai en Maleisië. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we hebben ons nergens druk over hoeven maken. Wat een geweldige reis hebben we gemaakt met ons gezin. Wat hebben we veel gezien en beleefd en de accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend. Dikke pluim voor jou en je team.

maleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaring
lees meer
India
familiereis

WANNEER MOGEN WE WEER??

26/09/2018 - familie van Walraven

Onlangs teruggekeerd van een individuele rondreis door Noord-India.
Als doorgewinterde verre-bestemmingen-reizigers, hebben we dit voorjaar voor het eerst kennisgemaakt met Pangea-travel.  We zochten een reisorganisatie die het best paste bij onze plannen India te bezoeken. Dit keer bestond ons reisgezelschap uit vader, moeder en twee dochters in de puberleeftijd. Mieke heeft ons in de voorbereidende fase heel veel goede ideeën aan de hand gedaan en dacht voortdurend mee. Zij reageerde snel en adequaat. Dit gaf ons een enorm vertrouwen in de rest van de organisatie.

De communicatie vóór, tijdens en ná de reis was perfect.

Bij aankomst in Delhi stond de manager van de lokaal agent ons midden in de nacht op te wachten om ons te begeleiden naar onze eerste overnachtingsplek. De volgende ochtend was er een meeting geregeld om kennis te maken met de gids die ons zou begeleiden en om het programma door te spreken. Er werd ons een mobiele telefoon verstrekt, mèt uiteraard bel- en internettegoed èn de telefoonnummers van de gidsen en tussenpersonen. Bijzonder attent.

De rondreis was erg divers en redelijk inspannend. Maar er was voldoende evenwicht in de activiteiten en rustmomenten. Ook de geboekte accommodaties waren prima verzorgd. We houden van kleinschaligere overnachtingsplekken met sfeer en comfort. Die wens is volledig uitgekomen.

Dat Pangea-travel blijft monitoren en betrokken blijft, bleek wel uit het feit dat onze geplande reis letterlijk een andere wending kreeg.  Door de slechte weersomstandigheden konden we niet naar Zuid-India reizen om daar de backwaters te zien en onze rondreis af te sluiten met een weekje rust. Tijdens ons verblijf in de Himalaya moest er een andere bestemming en invulling worden gekozen. Ondanks het gebrek aan internet en bereik van telefoon, bleef Mieke voortdurend stand-by om ons hierdoorheen te loodsen. Chapeau voor de betrokkenheid van Mieke en collega’s!

Vliegtickets werden omgeboekt, hotels en reserveringen geannuleerd en nieuwe bestemmingen in overleg gekozen. Dat we in Sri Lanka zouden bijkomen van deze rondreis hadden we nooit kunnen bedenken!

Dank Pangea voor deze mooie reiservaring.

Voor ons is het nu niet zozeer welke reisorganisatie past bij onze volgende bestemming, maar welke bestemming heeft Pangea die bij ons past!!

Mieke, bedankt.

India Familiereis ervaring

India Familiereis ervaring India Familiereis ervaring

 

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
familiereis

Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken

06/09/2018 - familie Postema

Wij hebben een geweldige reis naar Java en Bali gehad. Veel gezien, gehoord en beleefd. Alles was top geregeld door PANGEA. Loes heeft goed meegedacht, nuttige tips gegeven en de reis tot in de puntjes uitgewerkt.
De vriendelijke chauffeurs op Java hebben veel verteld over het land, de cultuur en gewoonten. De accommodaties waren over het algemeen prima; vooral de kleinschalige vonden we erg mooi.  
Hoogtepunten vonden wij de beklimming van de Ijen vulkaan, snorkelen op Bali (bij Taman Nasional Bali Barat), de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempel, raften op Bali en de prachtige rijstvelden. Maar ook de totale ervaring van het land, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere cultuur. Onder meer tijdens de fietstocht in de buurt van Yogyakarta hebben we hier een goed beeld van gekregen. 
Helaas konden we vanwege de aardbevingen op Lombok niet naar Gili Meno. In plaats daarvan hebben we een ander deel van Bali verkend. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken.

Nogmaals veel dank voor alles!

familiereis indonesie ervaring

lees meer
Thailand
familiereis

Normaal gesproken ben ik niet zo van de georganiseerde reizen, (...) maar ik ben helemaal om!

29/08/2018 - Mevrouw Atas

Normaal gesproken ben ik niet zo van de georganiseerde reizen, dacht altijd dat het een verplichting was wat je dan ging doen maar ik ben helemaal om! We hebben zó genoten en alles was tot in de puntjes geregeld dus vanaf nu zeg ik JA tegen een reis via PANGEA Travel!

thailand ervaring familiereis

lees meer
Sri Lanka
familiereis

we hebben tempels gezien, gesnorkeld, gewandeld, gezwommen en we zijn op safari geweest!

28/08/2018 - Mevrouw Schuitemaker
Sri Lanka was een bijzondere en afwisselende reisbestemming: we hebben tempels gezien, gesnorkeld, gewandeld, gezwommen en we zijn op safari geweest! Marcus, onze gids en chauffeur heeft ons veel verteld over de cultuur, natuur en de samenleving en paste goed bij ons gezin. Een goede ervaring!
 
sri lanka ervaring
lees meer
Namibië
familiereis

Die rust tussendoor was fijn, ook voor onze zoon.

21/08/2018 - Rianne, Edwin & Twan

Het was een fantastische reis, die onze verwachtingen heeft overtroffen. Een werkelijk schitterend land, en alles was zeer goed geregeld!
We zijn blij dat we zelf wat extra dagen hadden toegevoegd. Omdat je toch wel veel rijdt, is het fijn om steeds min. 2 nachten in 1 accommodatie te verblijven. Of soms 3, zodat we ook wel eens een dag lekker aan het zwembad konden liggen.
Die rust tussendoor was fijn, ook voor onze zoon.

lees meer
Mauritius
familiereis

Verre reizen zal ik voortaan alleen nog maar bij jullie boeken

04/07/2018 - Marjo Bellen
Nogmaals met dank aan jullie voor de moeite die jullie gedaan hebben om zo een geweldige reis samen te stellen.Verre reizen zal ik voortaan alleen nog maar bij jullie boeken, dat is een ding wat zeker is. Chapeau!!!!
lees meer
Rwanda
familiereis

Alles tot in de puntjes verzorgd

01/01/1970 - Familie TW
Vooraf zijn de zaken tot in de puntjes goed geregeld met PANGEA Travel en de Ugandese partner Kazinga Tours. Chapeau! We hadden nogal wat wensen (o.a. veganistisch kunnen koken/eten ivm allergieën, afstanden tussen facilities beperken ivm mobiliteit). We zijn blij met de keuze voor Pangea Travel. Zij waren heel snel met het uitzoeken en beantwoorden van onze vragen. Zo wisten we van tevoren waar we aan toe waren. We hebben genoten van Rwanda en Uganda en we boften met onze fantastische gids Shindishi. Goede service, goede Range Rover (ook belangrijk) en bij evt. wijzigingen in het vlucht- of reisschema werd altijd goed met ons gecommuniceerd. Heel fijn! Restte ons alleen nog maar om te genieten… wat we ook hebben gedaan. Wat waren de berggorilla's indrukwekkend!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania
familiereis

Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld.

02/08/2017 - Roger, Janet, Thomas en Matthijs

We hadden hoge verwachtingen van onze Tanzania reis, maar deze werden alsnog overtroffen. Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld. Dit resulteerde in een onvergetelijke reis waarbij we hebben genoten van wilde dieren, een indrukwekkende natuur, lieve mensen, heerlijk eten, mooie en unieke accommodaties en een fantastische gids die het als persoonlijk doel had gesteld om ons alles te laten zien wat Tanzania te bieden heeft.

 Roger, Janet, Thomas en Matthijs

tanzania pangea

lees meer
Zuid-Korea
familiereis

Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen.

12/09/2017 - Familie Kroeze

Super afwisselende reis gemaakt in een prachtige huurauto. Zoals afgesproken kregen we de mogelijkheid om vele facetten van de Koreaanse cultuur te ervaren. Het strand gebeuren in het luxe Busan maakte indruk op ons. De Koreanen waren hoofdzakelijk gekleed aan het zwemmen. 's avonds was er allerlei entertainment aan het strand en aan de boulevard met prachtig verlichte wolkenkrabbers. We genoten van het luxe hotel met ontbijt buffet. Tijdens de temple stay mochten we om 3 uur "s nachts meezingen met de monniken en om 6 uur zaten we aan het echte Koreaanse ontbijt. We hebben ervaren hoe het voelt als je echt alles op moet eten. Respect voor het eten betekent bij de monniken dat er niets weggegooid wordt. Op de thee bij een monnik, kwam een mooi gesprek op gang. 


In het echte Koreaanse guesthouse sliepen we heerlijk op een matras op de grond en maakten ons ontbijt zelf in het keukentje. In de binnentuin, zaten we aan de picknicktafel Koreaans bier te drinken. De aanbeveling van het reisbureau om op de fiets de omgeving te verkennen langs de rijstvelden en de graftombes van oude koningen, leerde ons over het platteland en de koningen die eeuwen geleden regeerden. 


Gelukkig had pangea ervoor gezorgd dat we ook het nationaal park Seoraksan bezocht hebben. Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen. De hike naar boven was een mooie uitdaging. Al met al een schitterende afwisselende reis.

Familie Kroeze 

Familie Kroeze Zuid-Korea

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!

08/09/2017 - Familie Peek

De reis was fantastisch!! Erg goed georganiseerd. Het liep op rolletjes.

Ik zal kort wat vertellen.
Kaapstad had prima appartementen in het Waterfront, prachtig ingericht. Alleen: This is Africa. Een wc bleef alsmaar doorspoelen en men reageerde niet op onze opmerkingen. Een wastafel liep niet door en weinig waterdruk. Als we wat soep opwarmden of een ei bakten, werd er telkens opgebeld dat het fire alarm afging. Raar als er een hele keuken is. Maar we hebben het er heerlijk gehad.
Helaas was er teveel wind en ging de tocht naar Robbeneiland niet door. Maar ik krijg het geld terug.
De Chatfields hebben met mijn man en nog twee Nederlandse kleinkinderen de Tafelberg beklommen, hoewel behoorlijke regen. Toch doorgezet!
De lodges waren fantastisch. De kinderen vonden het Madikwe resort het "coolst" en waren dol op de ranger Charles. Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!
Tshukudu was heel bijzonder, helaas koude wind. Uit de wind heerlijke zon. Er werd goed voor ons als groep gezorgd, zelfs een diner met 5 gangen buiten rond een groot vuur met alleen kaarsen en olielampen. De 132 traptreden waren voor mij wel wat veel maar is gelukt!
Alleen… je kan er niet zelf naar toe rijden zoals in de reisbeschrijving staat maar je moet de auto beneden bij de Bakubung Bush lodges (vlakbij de Bakubung Gate) achterlaten en dan word je naar boven gebracht met een rangerauto. De bagage gaat in een andere kar en dan met een lift naar boven. Vandaar dat ik 5 x ben opgebeld door de manager waar we precies waren en hoe laat we dachten aan te komen!!
Maar het uitzicht is geweldig!! De mensen allemaal superaardig.
 
Sun City was een soort Las Vegas.  De kinderen hebben heerlijk gezwommen en een paar hebben ballen geslagen op de golfbaan, maar in de laatste middag zijn we toch zelf weer teruggegaan naar Pilanesberg met de eigen auto en nog veel wild gezien.
Het vliegen verliep naar wens.

Al met al een geweldige ervaring, heel veel dank voor de organisatie.

Groet,
Familie Peek

Zuid-Afrika familie Peek

lees meer
China
familiereis

HuaShan is zeker een aanrader. Helemaal met overnachting op de East Peak

16/08/2017 - Familie Bakker

HuaShan is zeker een aanrader. Helemaal met overnachting op de East Peak. Het guesthouse ligt 45 minuten van de plankroad af die om 7 uur open gaat, wat ideaal is als je er in het begin bent omdat je dan de heenweg zonder tegenliggers hebt. Het verblijf was eenvoudig maar prima. Geen douche maar een grote thermoskan met heet water en een paar teiltjes. De toilet was buiten. Ook lagen er lange dikke jassen klaar voor als je in de kou naar de toilet moest of de zonsopgang wilde zien. Het kleine restaurantje had ook lekker eten.

Het voordeel van een overnachting is dat je vooral in de zomer de drukte eerste uren ontloopt. En het uitzicht is echt geweldig. Misschien leuk om ons filmpje van de plankroad via https://youtu.be/GdOet2wxT6w nog te kijken.

Familie Bakker

china-huashan

lees meer
Namibië
familiereis

Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

31/08/2017 - Peter, Geria, Eline & Emma

Hele fijne vakantie gehad. Alles goed verzorgd, mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

Namibië

lees meer
Japan
familiereis

De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed

17/08/2017 - familie Guijt

Beste Ruud,
Wat hebben wij genoten van onze rondreis in Japan.Alles was perfect geregeld.

De hotels hadden goede locaties dicht bij de stations. De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed. Alleen de tour naar de Mt. Fuiji viel een beetje tegen.

Vier uur in de bus heen en 4 uur terug en geen Mt. Fuiji gezien terwijl de tour operator van tevoren wist dat hij niet te zien zou zijn. Het was die dag namelijk bewolkt en regenachtig. Misschien is het een idee om dan de tour te cancelen of een alternatief programma aan te bieden als de kans nihil is om de berg te zien.

Want op deze manier is wel een vakantiedag helemaal weg. Terwijl je genoeg andere dingen kunt doen in Tokyo en omgeving.

Wat verder helemaal super was dat we bij hotel Monterey in Osaka zonder er zelf om te vragen of extra kosten we de laatste dag langer gebruik mochten maken van de hotelkamer! Echte japanse gastvrijheid(omotenashi)!

Waar we ook helemaal van onder de indruk van waren was dat we in Koyasan onze jassen waren vergeten. Zonder het zelf al op te hebben gemerkt op weg naar onze volgende bestemming Hiroshima kregen wij al een telefoontje van Tonichi Travel. De jassen werden tegen zeer geringe kosten 2 dagen later bij ons hotel in Osaka keurig netjes bezorgd.

We hebben kortom een geweldige reis gehad naar Japan.. Heel intensief en ontzettend veel gezien, maar waar we nog heel vaak aan terug zullen denken. En we zullen Pangea Travel zeker aanbebevelen bij vrienden en kennissen en vertellen dat alles zeer goed geregeld wordt.

Heel hartelijk  dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Patrick en Chantal Guijt

fam. guijt in Japan

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
familiereis

deze manier van reizen past zeer goed bij ons

14/08/2017 - Familie Habers-van Leeuwen
De reis was top!
Goed gekeken hoelang het aantrekkelijk is bij een bepaalde plaats te blijven, helemaal goed zo.
Leuk de oranje Pangea banden op Schiphol op de band, we konden onze drie koffers er zo uitpikken!
Toevallig kwamen we nog mensen tegen in Oudsthoorn ook via jullie geboekt en zeer enthousiast!
We gaan zeker weer bij jullie boeken in de toekomst, want deze manier van reizen past zeer goed bij ons.

Bedankt!
Familie Habers-van Leeuwen

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

hoogtepunt het Balule Game Reserve, de Panoramaroute en Kaapstad

19/05/2017 - familie den Otter

Een super vakantie! We hebben ontzettend veel mooie dingen gezien en beleefd met als hoogtepunt het Balule Game Reserve, de Panoramaroute en Kaapstad. Er is ontzettend veel te zien in de omgeving van Kaapstad. Allen goede accommodaties. St. Lucia vonden wij de minst interessante plek van onze reis om te bezoeken. We wilden hier op het einde van de vakantie relaxen. Een andere omgeving en een andere accommocatie waren voor ons beter geweest.

Fijn dat we de tomtom mochten lenen. Hier hebben we goed gebruik van gemaakt. De route beschrijving van Inspirations Travel was een erg goede aanvulling. Hier stond echt alles in.

Dank je wel, Martijn! Alles was goed voorbereid en we hebben enorm genoten. Eigenlijk zijn wij nog lang niet uitgekeken in Zuid-Afrika!

Familie den Otter 

zuid-afrika reiservaring

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

De reis was evenwichtig samengesteld en hield goed rekening met onze wensen.

16/05/2017 - Van Woerkom
De reis was evenwichtig samengesteld en hield goed rekening met onze wensen. De verwachting waren duidelijk en goed voor gespiegeld. De gastvrijheid, het lekkere eten, de bijzondere lodges en het landschap hebben we zeer gewaardeerd. Het is betaalbaar en afwisselend met name door de combi Limpopo en omgeving Kaapstad.
lees meer
India
familiereis

Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

23/12/2015 - Familie Floot
Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken. Ook de lokale agent verdient een groot compliment.

We voelden ons de hele reis beschermd als schapen door hun herder. Onze chauffeur, Mr Mani, (wat een fantastische professional) was gastvrij, accuraat en gaf ons altijd het gevoel, dat wij bij hem in veilige handen waren.
Ook de lokale vertegenwoordigers op de vlieghavens waren behulpzaam en leiden ons vlug door allerlei adm. besognes en veiligheidsmaatregelen. Het was allemaal zorgzaam en professioneel!

lees meer
Sri Lanka
familiereis

We waren zeer onder de indruk van de kwaliteit

23/11/2015 - Fam. Zwart Buruma
Beste Karin,

Jullie hebben voor ons een geweldige reis georganiseerd! We waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de gegevens die we vooraf van Pangea kregen, de eigen inlogpagina en de volledigheid van alles. Ook ter plekke was alles top geregeld wat een enorm gevoel van rust gaf tijdens de reis. Heel erg veel dank daarvoor!

Zoals gezegd hebben wij het ook zeer getroffen met onze gids Darsha waarmee we tijdens de autoritten en ook ter plekke tijdens de excursies, zoveel hebben kunnen praten, over alle onderwerpen. Dat was zeer waardevol.

Hartelijke groet,

Fam. Zwart Burum

lees meer
Indonesië
familiereis

De rondreis door Bali en Lombok was een fantastisch ervaring en is wat ons betreft vrijwel vlekkeloos verlopen

18/09/2015 - Fam. Vreeman
We wilden graag een rondreis gaan doen met kinderen (16+13) buiten Europa. Inmiddels hadden we al een boek over Bali gekocht en de hele familie was daar langzaam enthousiast over geworden.Via Google > "reis op maat Azië" kwamen we terecht bij Pangea Travel met de vraag om een rondreis te boeken op Bali en Lombok. Bij ons eerste contact met Pangea (Loes) was nog onduidelijk of ze ook aan onze wens, om af en toe etappes te kunnen fietsen, kon voldoen. Die vraag hadden ze nog niet eerder gehad. Via hun agent ter plekke echter bleek dat dit heel goed mogelijk was. De hele reis is verder telefonisch en per mail afgestemd. Bij het betalen dachten we nog wel van zou Pangea Travel wel echt bestaan want we hadden er vooraf nog nooit van gehoord ;-)

De rondreis door Bali en Lombok was een fantastisch ervaring en is wat ons betreft vrijwel vlekkeloos verlopen, precies waar we op gehoopt hadden.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka
familiereis

Een onvergetelijke vakantie in Sri Lanka

26/02/2015 - Familie van Cromphaut-Brabants

Wij hebben vorige zomer een fantastische vakantie (privé-rondreis -van 18 dagen) gehad in Sri Lanka, mede dankzij de uitstekende organisatie van Karin (Pangea Travel) en van de voortreffelijke Singalese privé-chauffeur/gids ter plekke!Sri Lanka is een prachtig land, een zalige vakantie bestemming.

Zowel voor ons (volwassenen) als voor de kinderen (van 8 jaar, 12 jaar en 15 jaar) was de reis een onvergetelijke ervaring. De reis was een ideale mix van cultuur, prachtige natuur, zee en strand. Iedereen heeft genoten van de safari's, olifantenrit, bezoek aan een olifanten-weeshuis, de wandeling door het regenwoud, zwemmen in een riviertje in het regenwoud, de prachtige stranden, het warme zeewater, de treinrit van Kandy naar Nuwara Eliya, de rafting, snorkelen, bezoek aan een plaatselijk marktje, de schattige aapjes die we tegenkwamen in de parken en tuinen...

Zelfs de autoritten gingen nooit vervelen: er was altijd wel iets interessants, moois te zien (prachtige rijstvelden, de mensen die op straat, koeien op de weg, ...). Onze privé-chauffeur, Siri, was tevens een prima gids (wist heel veel te vertellen over de geschiedenis, de bevolkingsgroepen, gewoontes, godsdienst, ...). Deze reis overtrof echt onze verwachtingen! Een echte aanrader!

lees meer
Sri Lanka
familiereis

Het werd bijna een sport om samen met de Pangea reisspecialist de meest bijzondere hotels te zoeken

06/11/2014 - Familie Mooij
Waar wil je naartoe als je als gezin een bijzondere reis wilt maken? We hadden al een voorkeur voor Azië maar Sri Lanka won het uiteindelijk. Zelf was ik 20 jaar geleden al eens in Sri Lanka geweest (en naast Sri Lanka ook andere Aziatische landen aangedaan). Dit mooie land wilde ik delen met mijn vriend en 2 kinderen van 10 en 14 jaar. Het prachtige landschap, het reisgemak, de lieve en aardige mensen en tel daar nog eens bij op dat het nog helemaal ongerept en authentiek is.

Hierna volgde stap 2: wat gaan we doen en via wie. Wilde het niet doen via een reisorganisatie waar de hele reis al "kant en klaar" is. Via een tip kwamen we uit bij Pangea Travel. Het mooie is dat ze al verschillende voorstellen in de kast hebben liggen maar dat je dit samen met Pangea helemaal aan jouw smaak kunt aanpassen. En dat is zeker gelukt! Het werd bijna een sport om samen met de Pangea reisspecialist de meest bijzondere hotels te zoeken. Verder reageren ze altijd snel en zijn ze ook nog eens betrokken en vriendelijk (zo werd ik 1 dag na de reis al gebeld of alles goed was verlopen).

De reisplanning van 2,5 week was een mooie mix van natuur, cultuur en strand. Het reizen op Sri Lanka werd verzorgd door een privé chauffeur (dit klinkt duur maar dat is het niet en juist in Sri Lanka erg gangbaar). Het voordeel is dat je erg flexibel bent. Hiernaast heb je ook meteen een privégids en op de dagen dat je vrij bent kun je ook gebruikmaken van de chauffeur. Zo heeft hij ons geholpen bij het zoeken van een goede duikschool en ons hier ook naar toe gebracht.

De highlights waren wel de ongerepte natuur (waar zie je nu 100 wilde olifanten tijdens een safari) en de verscheidenheid. Zo zit je `s ochtends in de jungle, `s middags in een droog en ruig gebied en de volgende dag in de bergen tussen de theeplantages en watervallen. Verder kun je er heerlijk eten, zijn de hotels en resorts bijzonder door hun koloniale en authentieke sfeer en last but not least het is nog goed te betalen. Als ik dan nog 1 kritiekpunt moet geven op het reisprogramma is het dat het olifantenweeshuis en de spicegarden te toeristisch zijn (dit zijn dan ook voor ons de enige plekken geweest want op de overige plekken waan je je soms als enige toerist in Sri Lanka).

Wij denken er nog erg vaak aan terug :-)

lees meer
Indonesië
familiereis

Een groot succes

10/10/2014 - Familie Van Baar

We zijn zeer tevreden over de begeleiding door Pangea. Ruud, bedankt voor je professionele hulp en je snelle reacties op onze vragen. Mede door jullie inzet is onze vakantie een groot succes geworden.

PS we hebben de eerste nieuwe klant al bij jullie aangedragen :) Ga zo door!

Groeten,

Yvonne, Paul, Tom, Eileen en Rolf van Baar

lees meer
Maleisië
familiereis

Alles was tot in de puntjes verzorgd

05/09/2014 - Dave, Imke, Sophie en Eefje Frijters
Wij willen jullie erg bedanken voor deze zeer mooie reis, het kostte ook wat maar we hadden ook wat!Alles was tot in de puntjes verzorgd vanuit NL en op locatie. Alles was af, excursies, reisleiders, eten, vervoer etc. We hebben veel gezien en gedaan en enorm genoten. Wij zijn blij dat we het met jullie geregeld hebben en zouden het de volgende keer weer doen. Dus wie weet tot volgend jaar. Waar dat heen gaat weten we nog niet. We genieten nog enorm na van deze reis en foto's. Hartelijk groeten, Dave, Imke, Sophie en Eefje Frijters
lees meer
Maleisië
familiereis

alles was goed voorbereid dankzij de expertise van het PANGEA Travel team

11/08/2014 - Familie Fisser

Wij hebben een bijzonder mooie rondreis in West Maleisië gemaakt. Alles was goed voorbereid dankzij de expertise van het PANGEA Travel team. De hotels, de uitstapjes en de gids/chauffeur met auto alles was prima voorbereid. Bij aankomst in Kuala Lumpur bracht de taxichauffeur ons keurig naar het hotel en bleef wachten totdat wij ingecheckt waren. Het was rond 9.00 lokale tijd. Men verwachtten ons al en wij mochten gelijk gebruik maken van de kamers in het hotel om te slapen na een vliegreis van 12 uur.

De volgende morgen stond de auto met chauffeur/gids al klaar voor een stadtour. Prima gids, keurige man, behulpzaam en sprak goed Engels. Gedurende de reis gaf hij veel informatie over de steden, cultuur en de natuur die we bezochten en de streken waar we door heen reden.

In ons programma was ook een bezoek aan een Homestay. Onze verwachting was niet groot. Wij verwachtten een zeer eenvoudig huis in een kampong. Niets was minder waar. Bij de Homestay werden wij hartelijk ontvangen door de gastheer en gastvrouw. Het huis was een soort boerderij. In het huis was er voor de gasten een aparte slaapkamer met een eigen badkamer en een soort woonkamer. Bij een badkamer moet je niet denken aan een ruimte met douche, maar een ruimte met emmers die men vult met (koud)water, zich wast en dan achteraf de zeep afspoelt met een hele grote houten 'pollepel.'

s-Avonds bracht een lokale gids ons naar het Firefly Park Resort Kampung Bukit Belimbing. Zittend in een roeiboot (we hoefde zelf niet te roeien) op de Selangor rivier kijkend naar de vuurvliegjes was een bijzonder schouwspel.

De volgende morgen kregen wij een rondleiding over het terrein van onze gastheer. De gastheer demonstreerde hoe men de vrucht uit de palmboom haalt. Onze dochter had ze al op de grond zien liggen, jonge kokosnoten. Ook hier een demonstratie hoe de jonge kokosnoot wordt ontdaan van zijn bast. Daarna kwam het allerlekkerste namelijk het drinken van de kelapa muda (het vocht uit de jonge kokosnoot). Na afscheid te hebben genomen van de gastheer en gastvrouw gingen wij met de lokale en onze eigen gids op pad om te zien hoe men rijst verbouwd. Terwijl wij uitleg kregen over het proces van het handmatig planten en oogsten van de rijst kwam er een lokale mevrouw naar de lokale gids. Deze mevrouw vond ook dat wij moesten zien hoe de rijst machinaal wordt gepland kan worden. Deze mevrouw ging op haar brommer vooruit op zoek naar de machinale planters. Wij met de gidsen in de auto achter haar aan. Leuk om dit machinale proces ook gezien te hebben. Daarna door naar een origineel Maleis huis. Na een rondleiding in de kruidentuin mochten wij hier batik verven. Als laatste stop een Bahulu fabriek. Hier worden typische Maleise cakejes gebakken (10.000 per dag). Ook hier konden wij alles bezichtigen. De cakejes waren voortreffelijk.

De Homestay en de activiteiten waren een zeer bijzondere ervaring.

Uiteraard hebben wij ook fijne herinneringen aan de Canopywalk, de mooie theeplantages, Cameron Butterfly Garden, Malaka en het snorkelen op Lang Kawi, kortom namens ons drieën, nogmaals onze dank en waardering voor al het regelwerk.

lees meer
Thailand
familiereis

alles was tot in de puntjes verzorgd

18/06/2014 - Familie van Tatenhove
De reis was super, alles was tot in de puntjes verzorgd. Dus niets als een pluim daarvoor. Mochten we weer ver gaan reizen dan zie je ons weer terug.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
familiereis

We kijken terug op een levenservaring die we zeker niet meer vergeten

15/04/2014 - Johan, Jolanda en Milan

Dubai waar we van de ene verbazing in de andere terecht kwamen, perfect geregeld door PANGEA waar we vanuit ons hotel prima alle uitstapjes konden maken. Na een vlucht stond de chauffeur al lachend te wachten om ons weg te brengen en na twee dagen weer prima verzorgd terug te brengen. Dubai is een wereld stad die we heel graag wilde zien en samen met onze zoon van 2 jaar hebben we onze ogen uitgekeken!In Maleisie zijn we met chauffeur door de mooie natuur heen gereden en kregen we alle informatie door over het land. Het minibusje was erg comfortabel en de chauffeur was erg flexibel.De Canopywalk was voor onze zoon een groot avonduur terwijl de apen langs onze lodge in de bomen zwierden.De theeplantages waren indrukwekkend mooi en de thee erg lekker! Daarnaast waren overal de verse aardbeien te proeven en te zien.In Kuala Lumpur zijn we op de skybridge van de twin towers geweest voor een geweldig uitzicht over de stad.Malediven - Tja wat kan ik daar over zeggen 'paradijs op aarde'? Ja dat is wat men zegt maar het is gewoon ook echt waar..De combinatie die PANGEA voor ons heeft samengesteld was zo compleet en afwisselt en daarnaast vonden we het erg fijn hoe alle reispapieren geregeld waren en de plaatsen voor ons als gezin geboekt waren.We kijken terug op een levenservaring die we zeker niet meer vergeten.

We zouden graag nog meer van de wereld zien en denken daarbij zeker aan de organisatie die onze vakantie TOP heeft gemaakt, Bedankt Loes!

lees meer
Sri Lanka
familiereis

een geweldig mooie ervaring

07/04/2014 - André, Marleen en Bibe
Een geweldig mooie ervaring, met onze dochter van 3 jaar. We zijn erg goed geadviseerd door PANGEA Travel om met een klein kind deze reis te maken. Reistempo aangepast, voldoende afwisseling in cultuur en relaxen/zwemmen, hotels perfect vanwege de kwaliteit, ligging en faciliteiten. We hebben genoten van de mooie natuur, de cultuur en de mensen van Sri Lanka. We willen jullie bedanken voor de organisatie, wat jullie op een erg persoonlijke manier doen!!
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Alles was goed geregeld door PANGEA Travel

21/01/2014 - Familie Koopmans
Wij hebben 3 weken mogen genieten van Sri Lanka. We hadden ons erg verheugd op de reis en hadden hoge verwachtingen. Gelukkig zijn die uitgekomen. Alles was goed geregeld door PANGEA Travel. De hotels waren goed, de route was mooi en onze gids, mr Linton, was echt fantastisch. Zijn verhalen en uitleg tijdens de reis zorgden ervoor dat het een onvergetelijke vakantie is geworden. In overleg met hem werd het reisprogramma nog verder naar onze wens ingevuld. Sri Lanka is een fantastisch land. Een land met een adembenemend mooie natuur, hele vriendelijke mensen, indrukwekkende cultuur, heerlijke curry's, vers fruit en luxe sapjes en prachtige stranden en zee!
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Wat we zochten hebben we gevonden bij PANGEA Travel !

09/09/2013 - familie Roekaerts - Lauwers

Wat we zochten hebben we gevonden bij PANGEA Travel !

Een rondreis door Sri Lanka, op maat gemaakt en aangepast aan onze behoeften : de ideale combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. Het voorstel dat Karin van Pangea Travel ons deed werd in onderling overleg bijgestuurd tot het perfect voldeed. Niets was te veel, en op elke vraag kregen we snel en professioneel antwoord. De reisdocumenten waren volledig en tot in de puntjes verzorgd, de vluchten waren perfect geregeld (een pluim voor Emirates Airways ! Nog nooit zo comfortabel gevlogen!)

Eenmaal ter plaatse stond onze chauffeur klaar om ons naar ons eerste hotel te brengen, en de dag daarna leerden we onze gids/chauffeur kennen. Zijn naam was Nirodha, en om het kort samen te vatten : als we ooit terugkeren naar Sri Lanka dan willen we deze man opnieuw als gids ! Vriendelijk, rustig, goede chauffeur, kende letterlijk alles van dit eiland.

Onze reis door dit prachtige eiland was tot in de puntjes verzorgd. Het kleine probleempje dat we onderweg hadden (verkeerd geboekte treintickets) werd snel - en met compensatie - rechtgezet. Kortom : we hebben de reis gehad die we in onze gedachten hadden. En het waren de kleine details die het zoveel 'meer' maakten...

Dank aan PANGEA Travel, Karin en onze gids Nirhoda ! En...tot de volgende keer ! :-).
Peter, Dominique, Thomas & Tibo

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Als groep hebben wij erg genoten van ons persoonlijke reisplan

06/09/2013 - familie Bleumer - Pol
Zuid-Afrika is een heel mooi land, met een veelzijdigheid aan bezienswaardigheden. Van safariparken, struisvogels en walvissen spotten tot bungeejumping en kaapstad bezoeken. Als groep hebben wij erg genoten van ons persoonlijke reisplan, waarbij wij veel nieuwe ervaringen op hebben gedaan. Bedankt voor deze mooie reis!
lees meer
Maleisië
familiereis

Alles was perfect geregeld

29/08/2013 - Familie Scholten
Ik heb PANGEA als een prettige en stijlvolle reisorganisator ervaren. Alles was perfect geregeld, de accommodaties waren goed, de reis(ook. De huurauto) waren perfect. We hebben zeer genoten van de reis en zullen PANGEA zeker aanraden in onze famile- en kennissenkring.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka
familiereis

er is ontzettend goed geluisterd naar onze wensen

26/08/2013 - Familie Bot

Wij hebben met ons gezin met 3 kinderen van 14, 11 en 9 dit jaar een rondreis van bijna 4 weken door Sri Lanka gemaakt. Allemaal geweldig goed geregeld door PANGEA Travel. De reis hebben we helemaal in overleg samengesteld en er is ontzettend goed geluisterd naar onze wensen. Een grote aanrader is het primate research camp in Polonnaruwa. Geen luxe, heel vroeg opstaan, maar superleuk! Het was een unieke ervaring waar we allemaal nog heel lang met een grote glimlach op terug kunnen kijken. De volgende keer komen wij gewoon weer terug bij PANGEA Travel en Sri Lanka is een échte aanrader!

Jeroen, Mirjam, Arthur, Frédérique en Gwen Bot

lees meer
Seychellen
familiereis

We hebben genoten en we genieten nog zeer na

26/08/2013 - Familie Noordmans
Duur van de reis was prima. Eilanden zijn fantastisch. Aardige mensen en relaxte sfeer. Eilandhopping ook prima. Van de ferry word je inderdaad misselijk. Vlucht tussen de eilanden is dan haast beter te doen. Aanbod eten in supermarkten is zeer beperkt. Het is te doen, maar je moet daar niet te hoge verwachtingen van hebben. We hebben genoten en we genieten nog zeer na. Dank je wel voor alles! Merci!
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Bedankt voor de goede organisatie

06/08/2013 - Familie Kleijnen
Wij hebben met 2 kinderen in de leeftijd van 12 en 10 jaar een rondreis gemaakt door Sri Lanka. PANGEA heeft op basis van onze aanwijzigingen een prima reis samengesteld en wijzigingsverzoeken werden op snelle en goede wijze doorgevoerd. Rondreizen met je gezin met een privéchauffeur is bijzonder comfortabel! De accommodaties waren gevarieerd en goed. De activiteiten waren divers en voor elk wat wils (cultuur, natuur) en met voldoende vrije tijd om te zwemmen en te luieren tussen de programma-onderdelen door. Alles was prima georganiseerd en goed verlopen, waarbij alleen een paar tropische regenbuien wat roet in het eten gooiden af en toe. Maar dat hoort erbij. Sri Lanka is een prachtig eiland met vriendelijke mensen die veelal nog redelijk traditioneel leven en werken. Dat is boeiend om mee te maken. En nooit geweten dat dit eiland zo'n rijke historie had! Rondreizen op deze wijze door Sri Lanka zorgt er wel voor dat je als toerist redelijk afgescheiden bent van de bevolking, door de ligging van de accommodaties en het half pension concept (de binnenlanden zijn ook vaak nog niet zo ontwikkeld dat je in dorpjes of stadjes meerdere leuke en betrouwbare restaurantjes vindt zoals bijvoorbeeld in Thailand). Deze opzet maakt de reis wel 'veilig en vertrouwd' voor de kinderen. Bedankt voor de goede organisatie en de attente toezending van info voor thuisblijvers, het aparte reisprogramma voor de kinderen, de goede reisgids en het leuke souvenirtje aan het eind van de reis!
lees meer
Cambodja
familiereis

Wederom een heerlijke vakantie gehad, dankzij Pangeatravel!

26/09/2012 - Familie van Dooren

Hallo Floor,
Wederom een heerlijke vakantie gehad, dankzij Pangeatravel! Het concept bevalt ons prima, omdat alles vooraf goed is geregeld kun je ter plaatse volop genieten! Geen stress, alles klopt gewoon! Dat is voor ons echt vakantie. Nogmaals hartelijke dank,Els van Dooren

lees meer
China
familiereis

Wij genieten nog volop na van deze indrukwekkende reis!

25/06/2012 - Familie Kersbergen
Hallo Marloes, Ondertussen zijn wij alweer anderhalve maand terug uit China en wij genieten nog volop na van deze indrukwekkende reis! Aanleiding om te gaan was het bezoek aan Daniël in Dongguan. Pangea heeft ons geweldig geholpen met het in elkaar zetten van een maatreis naar Zuid China. Met de lokale gidsen zijn wij steeds zonder problemen op de gewenste plaatsen gekomen. De watervallen bij Huangguoshu waren schitterend en verfrissend tussen de stedenbezoeken door. Fietsen in de omgeving van Yangshou is een aanrader!familie Kersbergen
lees meer
Tanzania
familiereis

Alles zeer goed georganiseerd

25/06/2012 - Familie Elias
Perfecte ‘driver’. Alles zeer goed georganiseerd, zowel lokaal als in Nederland.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Thailand
familiereis

alles van deze reis was geweldig !

25/01/2011 - familie Weststrate
Onze eerste reis naar Thailand... Pangea heeft hele goede raad gegeven aan ons als gezin met 2 jongens van 17 en 19 jaar. Thailand biedt veel cultuur, veel avontuur en beleving. Bang Kok was een museum op zich waar we met de fiets een deel van heel dichtbij mochten zien. Hoe de mensen leven en handelen komt dan heel dichtbij. Heerlijk om te eten bij de Thaise mensen op straat. Onze eigen gids liet ons de pracht en praal zien met de rijke verhalen. River Kwai was zeer indrukwekkend en ontroerend. Chiang Mai was een historische monument en met scoortertjes was de omgeving heel goed te ontdekken; Tiger Kingdom, Geisers, Snake shows en de Flight of Gibbons waren geweldig ! Khao Sok was een prachtig natuurpark met heel veel dieren om te bewonderen. De gidsen wisten er veel van en slapen in de Jungle is een hele ervaring. 100 km over de zee varen in Krabi naar de mooiste eilanden was net roller coaster. Kortom elke dag was er een van bewondering, verwondering en verbazing over de fantastisch lieve mensen, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur. Alles van deze reis was geweldig ! We danken Pangea voor hun professionele organisatie die deze reis naar Thailand voor ons onvergetelijke reis maakte.
lees meer
Dubai
familiereis

Bedankt weer voor jullie goede zorgen.

10/08/2009 - Fam. Kemperman
….wat we 't leukste vonden was de oude wijk, maar ook de grote winkelcentra en de skihal. Ongelooflijk wat er allemaal is. Het was een belevenis om het allemaal mee te maken. Bedankt weer voor jullie goede zorgen. Groetjes uit Nuenen.Fam. Kemperman
lees meer
India
familiereis

We zijn ontzettend tevreden

07/08/2009 - Familie van Kempen
We zijn ontzettend tevreden over de reis in zijn totaliteit. Alles klopte, van begin tot het eind. We voelden ons echte maharadja's. Misschien dat we de volgende keer 2 weken uit een koffer zullen leven en 1 week even lekker zullen bijkomen aan het strand. Want elke dag beleef je zoveel, zowel in de steden als onderweg. Maar nogmaals, van deze vakantie hebben we enorm genoten. Onze hartelijke dank voor de super goede organisatie!!!
lees meer