familiereizen

Op zoek naar een leuke familiereis naar Azië of Afrika?

"We hebben met het hele gezin genoten. Onze kinderen hebben het nog steeds over het bezoek aan de bergstammen in het noorden van Thailand. En onze jongste dochter heeft via Facebook nog steeds contact met haar ‘penvriendin’ in Chiang Mai”. Zomaar een van de reacties van een van onze reizigers.

Voor het eerst een verre reis met kinderen

Voor het eerst met de kinderen naar een verre bestemming lijkt een hele onderneming. Als specialist in maatwerk reizen verzorgen we dit soort familiereizen regelmatig. Daarnaast reist een aantal mensen van ons team zelf ook met kleine kinderen. We hebben daarom veel ervaringen en kijken dus niet op van vreemde, praktische vragen. Als de kinderen hebben genoten, is de gezinsreis voor de ouder ook geslaagd. Dat is telkens weer ons doel!

Kijk hieronder voor inspiratie. Staat uw gewenste familiereis er niet bij? Met plezier stellen we een onvergetelijke reis voor het hele gezin samen. Uiteraard houden we rekening met de reisafstanden, activiteiten en selecteren we leuke accommodaties voor de kinderen. Bekijk ook alvast onze handige tips voor het reizen met kinderen ook als PDF te downloaden.

Elke reis kan geheel aan uw wensen aangepast worden

familiereis ervaringen

Die rust tussendoor was fijn, ook voor onze zoon.

21/08/2018 - Rianne, Edwin & Twan

Het was een fantastische reis, die onze verwachtingen heeft overtroffen. Een werkelijk schitterend land, en alles was zeer goed geregeld!
We zijn blij dat we zelf wat extra dagen hadden toegevoegd. Omdat je toch wel veel rijdt, is het fijn om steeds min. 2 nachten in 1 accommodatie te verblijven. Of soms 3, zodat we ook wel eens een dag lekker aan het zwembad konden liggen.
Die rust tussendoor was fijn, ook voor onze zoon.

lees meer

Verre reizen zal ik voortaan alleen nog maar bij jullie boeken

04/07/2018 - Marjo Bellen
Nogmaals met dank aan jullie voor de moeite die jullie gedaan hebben om zo een geweldige reis samen te stellen.Verre reizen zal ik voortaan alleen nog maar bij jullie boeken, dat is een ding wat zeker is. Chapeau!!!!
lees meer

Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen.

12/09/2017 - Familie Kroeze

Super afwisselende reis gemaakt in een prachtige huurauto. Zoals afgesproken kregen we de mogelijkheid om vele facetten van de Koreaanse cultuur te ervaren. Het strand gebeuren in het luxe Busan maakte indruk op ons. De Koreanen waren hoofdzakelijk gekleed aan het zwemmen. 's avonds was er allerlei entertainment aan het strand en aan de boulevard met prachtig verlichte wolkenkrabbers. We genoten van het luxe hotel met ontbijt buffet. Tijdens de temple stay mochten we om 3 uur "s nachts meezingen met de monniken en om 6 uur zaten we aan het echte Koreaanse ontbijt. We hebben ervaren hoe het voelt als je echt alles op moet eten. Respect voor het eten betekent bij de monniken dat er niets weggegooid wordt. Op de thee bij een monnik, kwam een mooi gesprek op gang. 


In het echte Koreaanse guesthouse sliepen we heerlijk op een matras op de grond en maakten ons ontbijt zelf in het keukentje. In de binnentuin, zaten we aan de picknicktafel Koreaans bier te drinken. De aanbeveling van het reisbureau om op de fiets de omgeving te verkennen langs de rijstvelden en de graftombes van oude koningen, leerde ons over het platteland en de koningen die eeuwen geleden regeerden. 


Gelukkig had pangea ervoor gezorgd dat we ook het nationaal park Seoraksan bezocht hebben. Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen. De hike naar boven was een mooie uitdaging. Al met al een schitterende afwisselende reis.

Familie Kroeze 

Familie Kroeze Zuid-Korea

lees meer

Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!

08/09/2017 - Familie Peek

De reis was fantastisch!! Erg goed georganiseerd. Het liep op rolletjes.

Ik zal kort wat vertellen.
Kaapstad had prima appartementen in het Waterfront, prachtig ingericht. Alleen: This is Africa. Een wc bleef alsmaar doorspoelen en men reageerde niet op onze opmerkingen. Een wastafel liep niet door en weinig waterdruk. Als we wat soep opwarmden of een ei bakten, werd er telkens opgebeld dat het fire alarm afging. Raar als er een hele keuken is. Maar we hebben het er heerlijk gehad.
Helaas was er teveel wind en ging de tocht naar Robbeneiland niet door. Maar ik krijg het geld terug.
De Chatfields hebben met mijn man en nog twee Nederlandse kleinkinderen de Tafelberg beklommen, hoewel behoorlijke regen. Toch doorgezet!
De lodges waren fantastisch. De kinderen vonden het Madikwe resort het "coolst" en waren dol op de ranger Charles. Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!
Tshukudu was heel bijzonder, helaas koude wind. Uit de wind heerlijke zon. Er werd goed voor ons als groep gezorgd, zelfs een diner met 5 gangen buiten rond een groot vuur met alleen kaarsen en olielampen. De 132 traptreden waren voor mij wel wat veel maar is gelukt!
Alleen… je kan er niet zelf naar toe rijden zoals in de reisbeschrijving staat maar je moet de auto beneden bij de Bakubung Bush lodges (vlakbij de Bakubung Gate) achterlaten en dan word je naar boven gebracht met een rangerauto. De bagage gaat in een andere kar en dan met een lift naar boven. Vandaar dat ik 5 x ben opgebeld door de manager waar we precies waren en hoe laat we dachten aan te komen!!
Maar het uitzicht is geweldig!! De mensen allemaal superaardig.
 
Sun City was een soort Las Vegas.  De kinderen hebben heerlijk gezwommen en een paar hebben ballen geslagen op de golfbaan, maar in de laatste middag zijn we toch zelf weer teruggegaan naar Pilanesberg met de eigen auto en nog veel wild gezien.
Het vliegen verliep naar wens.

Al met al een geweldige ervaring, heel veel dank voor de organisatie.

Groet,
Familie Peek

Zuid-Afrika familie Peek

lees meer

Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

31/08/2017 - Peter, Geria, Eline & Emma

Hele fijne vakantie gehad. Alles goed verzorgd, mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

Namibië

lees meer

De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed

17/08/2017 - familie Guijt

Beste Ruud,
Wat hebben wij genoten van onze rondreis in Japan.Alles was perfect geregeld.

De hotels hadden goede locaties dicht bij de stations. De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed. Alleen de tour naar de Mt. Fuiji viel een beetje tegen.

Vier uur in de bus heen en 4 uur terug en geen Mt. Fuiji gezien terwijl de tour operator van tevoren wist dat hij niet te zien zou zijn. Het was die dag namelijk bewolkt en regenachtig. Misschien is het een idee om dan de tour te cancelen of een alternatief programma aan te bieden als de kans nihil is om de berg te zien.

Want op deze manier is wel een vakantiedag helemaal weg. Terwijl je genoeg andere dingen kunt doen in Tokyo en omgeving.

Wat verder helemaal super was dat we bij hotel Monterey in Osaka zonder er zelf om te vragen of extra kosten we de laatste dag langer gebruik mochten maken van de hotelkamer! Echte japanse gastvrijheid(omotenashi)!

Waar we ook helemaal van onder de indruk van waren was dat we in Koyasan onze jassen waren vergeten. Zonder het zelf al op te hebben gemerkt op weg naar onze volgende bestemming Hiroshima kregen wij al een telefoontje van Tonichi Travel. De jassen werden tegen zeer geringe kosten 2 dagen later bij ons hotel in Osaka keurig netjes bezorgd.

We hebben kortom een geweldige reis gehad naar Japan.. Heel intensief en ontzettend veel gezien, maar waar we nog heel vaak aan terug zullen denken. En we zullen Pangea Travel zeker aanbebevelen bij vrienden en kennissen en vertellen dat alles zeer goed geregeld wordt.

Heel hartelijk  dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Patrick en Chantal Guijt

fam. guijt in Japan

lees meer
Bekijk meer reiservaringen