Menu

FAQ's Pangea Travel

Heb ik verzekeringen nodig?

Ja, wij adviseren u om minimaal een reis- en bagageverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht maar wel raadzaam wanneer u op reis gaat naar het buitenland. In veel landen dient u eventuele medische kosten zelf te betalen. Een zorgverzekering geeft hiervoor vaak geen dekking, een reisverzekering wel. Let er wel goed op dat de medische kosten buitenland worden gedekt bij de afgesloten reisverzekering. Soms dient u hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. 

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat u onverwachtse kosten voorkomt als u uw reis plotseling moet annuleren of afbreken. 

Helaas gaan veel reizigers onbewust on(der)verzekerd op reis en lopen daarmee financieel risico. Bij PANGEA Travel willen wij dat voorkomen, door u hierover goed te informeren. Helaas mag PANGEA Travel, vanwege aangescherpte EU regels, geen adviezen meer geven of bemiddelen in het afsluiten van uw verzekering.

Om deze reden zijn wij een samenwerking aangegaan met Fimax Assurantiën, waardoor wij u alsnog kunnen voorzien van advies door een specialist. Zij staan u graag bij met een persoonlijk en vrijblijvend advies. Daarnaast hebben zij ruime ervaring met het verzekeren van individuele maatwerkreizen en kennen de beperkingen van reguliere verzekeringsproducten.

Om inzicht te krijgen in uw premie kunt u het bedrag berekenen via de website (klikken op het vliegtuig icoon). Premies voor standaard kortlopende annuleringsverzekeringen bedragen 5,5 procent van de reissom. De dagpremie voor een reis- en bagageverzekering met werelddekking bedraagt ca. € 3 per persoon per dag. Het zoeken naar een passende reis- en/of annuleringsverzekering is in de meeste gevallen ook maatwerk. De premie voor uw reis kan daardoor verschillen. Fimax Assurantiën kan een passende offerte voor u maken.

Heeft u een vraag, advies of hulp nodig? Bel Fimax Assurantiën gerust op telefoonnummer 0314 363 999. Een annuleringsverzekering dient u binnen 7 dagen na definitieve boeking af te sluiten. Een reisverzekering kunt u tot vertrek nog afsluiten.

Wij raden u aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, om eventuele onvoorziene omstandigheden snel en goed op te kunnen vangen.terug naar veelgestelde vragen