Menu

Filipijnen

Filipijnen reizen

“Elk jaar dromen we weg bij alle prachtige beelden van Expeditie Robinson. Een helderblauwe zee, witte zandstranden.. daar willen wij ook naar toe! Maar dan natuurlijk wel iets minder basic en met goede accommodaties. Kunnen jullie ons helpen?”

De Filipijnen is een land in Azië en bestaat uit ruim 7000 tropische eilandjes. Er zijn drie (hoofd) eilandengroepen, van noord naar zuid: Luzon (hier ligt ook de hoofdstad Manila), Visayas en Mindanao. Vooral op de Visayas vindt u enkele van de mooiste eilanden ter wereld, zoals Palawan en Boracay. Maar ook op andere plekken vindt u prachtige stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. Daarnaast biedt de Filipijnen ook een groene natuur (denk aan rijstvelden, jungle, vulkanen, etc.) en een interessante cultuur. Laat ons u meenemen en geniet van het paradijs!

Waarom met PANGEA Travel naar de Filipijnen?
  • Door de vele eilanden raden wij aan om goed georganiseerd naar de Filipijnen te reizen. Wij adviseren u graag welke eilanden het beste bij uw wensen en behoeften passen.
  • Op alle eilanden weten wij de leukste accommodaties en excursies te vinden.
  • Onze zeer ervaren en betrouwbare lokale partner zorgt ervoor dat er ook ter plaatse 24/7 iemand voor u klaar staat.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar de Filipijnen. Onze reisspecialisten bezoeken de Filipijnen jaarlijks.
De Filipijnen staat met haar 7641 eilanden in de top 10 van landen met de meeste eilanden. De meeste eilanden zijn onbewoond, maar er blijven toch ontzettend veel eilanden over om te bezoeken tijdens uw Filipijnen rondreis. Niet gek dus dat de Filipijnen ideaal is om te gaan eilandhoppen. De meest bekende eilanden van de Filipijnen zijn de eilanden van Visayas. Op het eiland Bohol mag een bezoek aan de Chocolate Hills en de spookdiertjes (tarsiers) niet ontbreken. Een ‘must-do’ tijdens een Filipijnen rondreis is een boottocht vanuit El nido, waar u door de Bacuit Archipel vaart. Prachtige witte zandstanden vindt u onder andere op Bohol, Boracay en Palawan. Welkom in het paradijs!
 
Soms zijn de reisdagen op de Filipijnen lang (met name op het eiland Luzon, waar ook de hoofdstad Manila ligt). Vervoer op de Filipijnen is veelal per vliegtuig, boot en auto. Binnenlandse vluchten zijn soms nodig om de lange afstand tussen de eilanden te overbruggen. Reist u het liefst zo min mogelijk per vliegtuig en wat vaker per boot, dan raden we eilandhoppen rondom Cebu aan.

De beste reisperiode voor de Filipijnen is tijdens het droge seizoen: van november tot april. De meeste regen valt doorgaans in de periode juni t/m september. In deze periode komen ook de meeste tyfoons voor. De regenval verschilt per regio en bepaalde regio’s hebben minder last van het regenseizoen. Voor elke periode kunnen wij een geschikte rondreis samenstellen!

3 Filipijnen reistips:

1. Treed in de voetsporen van de Expeditie Robinson deelnemers
Expeditie Robinson is op meerdere Filipijnse eilanden opgenomen. Bezoek de tientallen onbewoonde eilandjes gelegen tussen Palawan en Coron of de Caramoan eilanden. De Caramoan eilanden liggen voor de kust van het hoofdeiland Luzon. Deze eilanden zijn wat ruiger en daarom een perfect decor voor Expeditie Robinson!

2. Voor de avonturiers onder ons
Ga op canyoning avontuur bij de Kawasan watervallen (op het eiland Cebu). Stroomafwaarts gaat u een 'weg' afleggen tussen de canyons, met als eindpunt de Kawasan watervallen. De gehele tour is een combinatie van een trekking (ca. 3-5 uur), van de canyons afspringen (max. 15 meter), abseilen en zwemmen in helderblauw water.

3. Duiken op de Filipijnen
Al jarenlang behoort de Filipijnen tot een van de mooiste bestemmingen om te duiken. Gegarandeerd dat u onder de indruk bent van de prachtige onderwaterwereld met veel kleurrijk koraal. Wie weet spot u ook nog een walvishaai, voshaai of een mantarog! Enkele populaire plekken om te duiken: Coron, Negros, Apo, Malapascua en Pamilacan.
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar de Filipijnen. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt.