Menu

Filipijnen

Veelgestelde vragen Filipijnen

Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

De Filipijnen heeft een tropisch klimaat, dat door de moesson wordt beïnvloed. Over het algemeen is de beste reistijd tijdens het droge seizoen; van november tot april. De meeste regen valt doorgaans in de periode juni t/m september. In bepaalde regio’s kan het dan soms dagen achter elkaar regenen. De Filipijnen heeft te maken met een hoge vochtigheidsgraad en de temperatuur is vrijwel het hele jaar door rond de 30 graden Celsius (m.u.v. de hoger gelegen gebieden).

Tyfoons Filipijnen?
Elk jaar wordt de Filipijnen getroffen door een aantal tyfoons. Deze gaan gepaard met zware regenval en zeer krachtige wind. Tyfoons kunnen het gehele jaar voorkomen maar voornamelijk in het regenseizoen (juni - september).

Wanneer gaan?
De afgelopen jaren is het klimaat wereldwijd aan het veranderen, zo ook in de Filipijnen. Meer regen in het droge seizoen en heerlijk weer tijdens onze zomermaanden… het is zo maar mogelijk! Daarnaast verschilt de regenval ook nog per regio. Bepaalde gebieden (zoals Cebu, Bohol, Siquijor, Dumaguete, Siargao en Camiguin) hebben minder last van het regenseizoen dan bijvoorbeeld Luzon en Palawan. Kortom; voor elke periode kunnen wij een geschikte rondreis samenstellen!terug naar veelgestelde vragen Filipijnen