Menu

Filipijnen

Veelgestelde vragen Filipijnen

Hoe zit het met de geldzaken in de Filipijnen?

De munteenheid van de Filipijnen is de Filipijnse Peso (PHP). Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Bij uw aankopen op straat (bijvoorbeeld voor een taxi, souvenir of entree) is het prettig om met redelijk gepast geld te betalen omdat men niet altijd wisselgeld heeft. Het is daarom verstandig om wat kleine coupures te verzamelen. Zorg ook voor genoeg contant geld als u naar afgelegen plekken / kleine dorpjes reist.

  • Pinpas: in alle toeristische plaatsen in de Filipijnen zijn pinautomaten (ATM’s) en banken aanwezig. Dit geldt tevens voor de internationale luchthavens. Met uw pinpas (met Maestro-logo) kunt u hier Filipijnse Peso opnemen. Dit is de goedkoopste manier. Toch is het verstandig niet uitsluitend van geldautomaten afhankelijk te zijn. In de kleinere plaatsen zijn geen ATM’s aanwezig. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcards: in de grotere hotels, restaurants en winkels kunt u ook afrekenen met de bekende internationale creditcards. Bij de banken in de grote steden in de Filipijnen kunt u tevens geld met een Visa Card of Master Card (met pincode) opnemen. Houdt u er wel rekening mee dat er soms een percentage aan kosten wordt berekend.
  • Geld wisselen: contant geld (zoals Euro’s) kunt u eventueel wisselen op de luchthaven, bij de bank en bij de grotere hotels.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 Filipijnse Peso was in juni 2024 ongeveer € 1,58.


terug naar veelgestelde vragen Filipijnen