Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Filipijnen

Veelgestelde vragen Filipijnen

Wat kan ik verwachten van het eten en drinken in de Filipijnen?

Voor de Filipino’s is eten erg belangrijk en dit gebeurt dan ook bijna de hele dag door. In de Filipijnse keuken vindt u invloeden uit de Verenigde Staten, Mexico, China en Spanje terug. De maaltijden bestaan voornamelijk uit rijst met vis of vlees (en een beetje groente). Lokale specialiteiten zijn o.a. ‘adobo’ (vlees gestoofd in azijn en knoflook), ‘sinigáng’ (vlees of vis gekookt in zure tamarinde soep), ‘kare-kare’ (ossenstaart en groenten gekookt in pindasaus), ‘pata’ (gefrituurd varkensvlees) en ‘pansit’ (roergebakken noedels). Het bekendste nagerecht is ‘halo-halo’. Ook is er een ruime keuze aan heerlijk tropisch fruit, zoals mango’s, ananas en papaja’s. Op de toeristische plekken zijn ook internationale gerechten verkrijgbaar. Populaire Filipijnse drankjes zijn ‘buko juice’ (jonge kokosmelk met stukjes kokos) en Tanduay-rum. Het bekendste lokale biermerk is San Miguel.

terug naar veelgestelde vragen Filipijnen