Menu

Filipijnen

Veelgestelde vragen Filipijnen

Wat voor inentingen heb ik nodig voor de Filipijnen?

Voor reizen naar de Filipijnen wordt een aantal vaccinaties aanbevolen, zoals DTP, hepatitis A en BMR. Voor sommige gebieden in de Filipijnen is het verstandig om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek, minimaal zes weken, bij de lokale GGD of uw huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie.nl of telefonisch bij het Tropen Centrum AMC Amsterdam (tel: 020-5663800) of KLM Health Services (tel: 0900-1091096).

De opvattingen over hygiëne in de Filipijnen zijn anders dan in Nederland. Het wordt sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Mineraalwater kunt u kopen in de winkel. Let er wel op dat de flessen verzegeld zijn. Wees voorzichtig met rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel, groenten (salades), ongewassen fruit, schelpdieren en ijsblokjes.

Mocht u onverhoopt toch ziek worden dan kunt u een arts raadplegen. De artsen in de Filipijnen zijn goed opgeleid en spreken goed Engels. Ook de voorzieningen in de ziekenhuizen zijn prima.

Het is aan te bevelen om een kleine reisapotheek mee te nemen. Indien u bepaalde geneesmiddelen regelmatig gebruikt, neemt u dan voldoende voorraad mee. We raden in dat geval aan om ook een Engelstalig recept mee te nemen.

terug naar veelgestelde vragen Filipijnen