Menu

Filipijnen

Palawan

Palawan ligt helemaal in het westen van de Visayas en behoort zeker tot één van de mooiste eilanden ter wereld! Prachtige witte stranden, een turquoise zee, kleine eilandjes, een kleurrijke onderwaterwereld, een fijn sfeertje…kortom, welkom in het paradijs! Palawan is een eilandengroep met één groot eiland en honderden kleinere eilandjes. Hieronder een lijstje met de belangrijkste toeristische trekpleisters en de mooiste plekjes:

 • Puerto Princesa: de hoofdstad van Palawan, gelegen op het hoofdeiland (Centraal Palawan). Het is een prettige stad met slechts enkele highlights. Puerto Princesa is echter ook een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving, zoals naar de Iwahig Prison & Penal Farm, een krokodillen boerderij, eilandhoppen in Honda Bay en eventueel het Puerto Princesa Subterranean River National Park.
   
 • Puerto Princesa Subterranean River National Park: gelegen op ca. 1 uur rijden van Puerto Princesa, bij het plaatsje Sabang. Dit park is geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van ‘s werelds langste ondergrondse rivieren, met indrukwekkende grotten en rotsformaties. U kunt het park per bootje verkennen. 
   
 • El Nido: een bekend plaatsje in het noordelijkste puntje van het hoofdeiland. Ondanks dat ook hier prachtige stranden en activiteiten (klimmen, mountainbiken, etc.) zijn, gebruiken de meeste toeristen El Nido als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Bacuit Archipel. Voor de kust liggen tientallen eilandjes die door u ontdekt willen worden!
   
 • Bacuit Archipel: welkom in het paradijs! Heel veel witte zandstranden, lagunes, té blauw/groen water, karstgebergtes, prachtige snorkelplekjes en ga zo maar door! Dit is dé plek om te gaan eilandhoppen. Vaar met uw bootje bijvoorbeeld naar de eilanden Miniloc, Cadlao en Matinloc.
   
 • Coron: gelegen op het eiland Busuanga, helemaal in het noorden van Palawan. Het is onderdeel van de Calamian eilandengroep. Net zoals El Nido is dit een uitvalsbasis om te gaan eilandhoppen. Het plaatsje zelf is niet erg aantrekkelijk maar biedt wel de meeste faciliteiten. Vanuit Coron / Busuanga kunt u verschillende (andere) eilanden bezoeken, zoals Coron, Culion en Calumbuyan. Net zoals in de Bacuit Archipel bestaat het landschap hier ook uit karstgebergtes, blauw water, verlaten strandjes, etc. Daarnaast zijn er onder water prachtige koraalriffen en wraks te vinden dus ook snorkelaars en duikers zitten hier goed!

Zelf een rondreis samenstellen naar Palawan? Neem vrijblijvend contact op met onze Filipijnen specialist en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Filipijnen