Menu

Hong Kong

Hong Kong reizen

“We willen een lekkere luxe citytrip in Azië. Een bruisende stad, met veel winkels, spannende gebouwen, maar ook veel lekker eten. En natuurlijk het strand om de hoek. Zou een reis naar Hong Kong iets voor ons zijn?”

Hong Kong barst van de energie. De stad leeft dag en nacht. Shoppen, gevarieerd eten, wolkenkrabbers en andere hi-tech gebouwen. U vindt het er allemaal. Bekijk de skyline tenminste eenmaal tijdens de Symphony of lights, een indrukwekkende laser- en geluidsshow. Vanaf Victoria Peak ziet u Hong Kong van de andere kant. Even toe aan rust? Ga net als de locals naar Repulse Bay of een van de andere fijne stranden op de eilanden van Hong Kong. Of doe mee aan de ochtendgymnastiek in het park.

Waarom met PANGEA Travel naar Hong Kong?
  • PANGEA Travel kan leuke (stads)tours reserveren. Staat bijvoorbeeld een bezoek aan ‘The Peak’ op uw wishlist? De gids vertelt tijdens een tour veel achtergrondinformatie, een échte meerwaarde! Hij of zij regelt ook entreekaarten, waardoor u niet in de rij hoeft, lekker efficiënt!
  • Bij veel bestemmingen van PANGEA Travel is het mogelijk om een stopover in Hong Kong toe te voegen (zoals Vietnam of Maleisisch Borneo), aan het begin of het einde van uw reis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een stopover naar Hong Kong. Onze reisspecialisten bezoeken deze bestemming jaarlijks.
Vaak vragen reizigers zich af of Hong Kong een land is. Officieel hoort Hong Kong bij China, maar doordat het de status van een Speciale Bestuurlijke Regio heeft, valt het buiten het communisme van China. Hong Kong kan dus gezien worden als een (deels) onafhankelijke staat van China.
 
Het is terecht dat men bij Hong Kong denkt aan een grote en bruisende stad die nooit slaapt. Naast de vele highlights van de stad, kent Hong Kong ook een groene kant. Er zijn vele eilanden die de hectiek van de stad achter zich laten:
  • Lantau eiland: met highlights als de Ngong Ping 360, de Grote Boeddha en Lantau Peak.
  • Lamma eiland: ideaal voor leuke wandelingen langs het strand. Onderweg komt u langs verschillende traditionele vissersdorpen (zoals Yung Shue Wan en Sok Kwu Wan).
  • Cheung Chau: een klein eiland met de leukste Chinese festiviteiten.
  • Peng Chau: vol met rustieke tempels.
De beste reisperiode voor Hong Kong is tijdens het droge seizoen: van november t/m maart. Met temperaturen tussen de 20ºC (winter) en 35ºC (zomer) heerst er een aangenaam tot warm klimaat.
 
3 tips voor een stopover in Hong Kong

1. Verlaat Hong Kong niet zonder Dim Sum te proeven
Dim Sum zijn kleine hapjes, zie het als een soort Chinese tapas. De hapjes zijn zoet of hartig, warm of koud. Ook verschilt ieder hapje van bereidingswijze: stomen, bakken of frituren. Er zijn wel 2000 soorten (zoals Cha Siu Bao, Ha Kauw en Siu Mai)! Het is leuk om de gerechtjes te delen en het drinken van thee (Yum Cha) is er onlosmakelijk aan verbonden. 

2. Sla een bezoek aan de night market niet over
Hong Kong heeft vele night markets. Een typisch Aziatisch fenomeen met veel gezelligheid. U kunt er lekker eten en de gekste dingen kopen voor een schijntje. Twee bekende markten zijn de Ladies market en Temple Street market, ook wel ‘men’s market’ genoemd. Beide bevinden zich in de gezellige wijk Mong Kok op

3. Bekijk de indrukwekkende skyline ten minste eenmaal tijdens de ‘Symphony of Lights’.
Dit is de grootste permanente licht- en geluidshow ter wereld. De meeste lichten en lasers bevinden zich op de wolkenkrabbers op Hong Kong Island. De show is daarom het best te zien vanaf Kowloon.
 

PANGEA Travel verzorgt enkel reizen naar Hong Kong als stopover en in combinatie met andere bestemmingen, als onderdeel van een complete rondreis. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. Bekijk onze combinatiereizen met Hong Kong (andere eindbestemmingen zijn ook mogelijk) en onze bouwstenen.