Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Hong-Kong

* Laatste update: 14-07-2021Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Positief reisadvies: code geel voor Hong kong

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Hong Kong, onder welke voorwaarden u naar Hong Kong mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadviespagina - Hong Kong

Hong kong is beperkt open voor zaken- en studiereizen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Hong Kong beperkt open zijn voor diegene die niet voor toeristische doeleinden reizen. Op korte termijn zijn rondreizen voor toeristen daarom nog niet reeël. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Hong Kong mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig aangepast en meer informatie volgt. 

Vaccinatieplannen

De overheid is vanaf februari 2021 begonnen met het inenten van de kwetsbare bevolkingsgroepen en ongeveer 5% van de bevolking is gevaccineerd. 


De Nederlandse overheid heeft de reisrestricties naar Hong Kong versoepeld. Voor Hong Kong geldt nu code geel, wat betekent dat het toegestaan is om te reizen naar Hong Kong. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. 

PANGEA Travel: 'positief gestemd over de ontwikkelingen in 2021' 

Wij begrijpen heel goed dat deze situatie nog niet optimaal is. Echter, ziet de toekomst er rooskleurig uit en verwachten wij steeds meer versoepelingen. Naarmate het jaar vordert verwachten wij dat ook toeristen uiteindelijk weer welkom zijn in Hong Kong!  Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en maken vrijblijvend een offerte.

Maatregelen voor uw reis naar Hong Kong

  • Vanaf 1 juli 2021 kunnen volledig gevaccineerde reizigers die niet voor recreatieve doeleinden reizen een uitzondering aanvragen voor de 14 dagen quarantaine plicht. 

  • Voor reizigers die reizen voor recreatieve/toeristische doeleinden geldt er een quarantaine plicht van 14 dagen na uw aankomst in Hong Kong.

  • Na aankomst op de luchthaven dient u een negatieve PCR-test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72-uur vanaf het test-moment. 

Maatregelen bij vertrek uit Hong Kong

  • Het is niet verplicht om een negatieve PCR-test te laten zien bij uw vertrek uit Hong Kong. Echter, uw luchtvaartmaatschappij kan andere eisen stellen, informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Hong Kong, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.