Menu

Vietnam & Hong Kong

Deze afwisselende reis combineert de hoogtepunten van Vietnam met een bezoek aan de wereldstad Hong Kong. Al jarenlang is dit een erg populaire combinatie. De reis start in het zuiden van Vietnam, met een bezoek aan Ho Chi Minh City, de Cu Chi Tunnels en de groene Mekong Delta. In centraal-Vietnam verblijft u vervolgens enkele dagen in het sfeervolle Hoi An. Hier zijn talloze activiteiten mogelijk maar u kunt er ook even ontspannen aan het strand. Daarna vliegt u door naar het noorden. In Hanoi kunt u onder andere genieten van de (gezellige) chaos in 'the Old Quarter'. Ook staat er een 2-daagse cruise in het sprookjesachtige Halong Bay op het programma. De reis wordt afgesloten met een verblijf in het fascinerende Hong Kong. Kortom; een veelzijdige reis waarbij u ook voldoende tijd heeft om plaatsen op eigen gelegenheid te ontdekken.

Reisduur: 15 dagen

Ho Chi Minh City - Cu Chi Tunnels - Mekong Delta - Hoi An - Hanoi - Halong Bay - Hong Kong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Vietnam & Hong Kong inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Vietnam en Hong Kong; één van de leukste combinaties in Azië!
 • Een afwisselende reis met vele hoogtepunten.
 • Vervoer, hotels en enkele 'exclusieve' excursies zijn geregeld, de steden kunt u op eigen houtje ontdekken.
 • Een Mekong Delta Tour en een Halong Bay Cruise zijn reeds inbegrepen.
 • Verblijf is in goede, centraal gelegen hotels.
 • De lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd zodat u geen tijd verliest met reizen. We kiezen bewust niet voor (nacht)treinen omdat deze erg eenvoudig, langzaam en vaak vertraagd zijn.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

lampionnen Hoi An - Hoi An - Vietnam
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Ho Chi Minh City
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City, gelegen in het zuiden van Vietnam, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Ho Chi Minh City
Dag ter vrije besteding in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 9 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cholon; de Chinese wijk. U vindt hier diverse Chinese tempeltjes, winkeltjes en de Chinese markt Binh Tay. De bekendste bezienswaardigheden in het centrum van "HCMC" zijn: het War Remnants, Museum, het Presidential Palace, de Notre Dam Kathedraal, het Postkantoor en het Stadhuis.

Noot: u kunt deze bezienswaardigheden uiteraard ook tijdens een stadstour, onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids, bezoeken. Het is ook leuk om de stad per 'Vintage Vespa' te ontdekken. Meer informatie is op aanvraag.
Dag 3 Ho Chi Minh City / Cu Chi Tunnels
Deze ochtend maakt u een excursie naar de Cu Chi Tunnels, gelegen op ca. 35km ten noordwesten van Ho Chi Minh City. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds. Daarna keert u terug naar "HCMC" waar de rest van de middag vrij te besteden is.

Noot: optioneel kunt u deze excursie uitbreiden met een bezoek aan de Cao Dai Tempel (gelegen op ca. 1,5 uur rijden vanaf Cu Chi, de terugreis naar "HCMC" duurt ca. 2,5 à 3 uur). In de indrukwekkende en kleurrijke tempel van Cao Dai heeft een geloofsgemeenschap vijf religies samengevoegd. U ziet onder andere invloeden uit het Hindoeïsme en het Christendom. Eventueel is het mogelijk een gebedsdienst bij te wonen. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 4 Ho Chi Minh City / Mekong Delta
U verlaat de drukke straten en moderne gebouwen van Ho Chi Minh City voor een dagexcursie naar de Mekong Delta. Dit is de meest waterrijke regio van Vietnam en wordt ook wel 'de rijstkom van Vietnam' genoemd. Per auto reist u naar Cai Be, waar u aan boord gaat van een (privé)boot voor een ontdekkingstocht door de Mekong Delta. U passeert drijvende marktkraampjes, smalle kanalen, kleine dorpjes, traditionele huizen en viskwekerijen. Er wordt een stop gemaakt bij een familiebedrijfje, gespecialiseerd in de productie van o.a. rijst en kokosnoot. Ook wandelt u door een lokaal dorpje waar veel fruit wordt verbouwd. Vervolgens maakt u kennis met de familie Kiet. Al generaties lang wonen zij in hetzelfde huis; een prachtig voorbeeld van traditionele ‘Mandarin’ architectuur. Hier geniet u van een heerlijke, typische Mekong-lunch (inbegrepen). Nadat u afscheid heeft genomen van uw gastfamilie reist u verder naar het eiland Tan Phong. Met een klein bootje vaart u door de smalle waterwegen. Geniet van de rust en de mooie omgeving. Vanaf Cai Be reist u ’s middags per auto weer terug naar Ho Chi Minh City.
Dag 5 Ho Chi Minh City - Danang - Hoi An
Vandaag verlaat u het zuiden van Vietnam en reist u per binnenlandse vlucht naar Danang, gelegen in centraal-Vietnam. Na aankomst op deze luchthaven wordt u in ongeveer 45 minuten naar Hoi An gebracht. Hier verblijft u drie nachten in een hotel op een rustige locatie, maar toch op loopafstand van het oude centrum van Hoi An. De rest van de dag is vrij te besteden.

Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een strandhotel.
Dag 6 Hoi An
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding. In het oude centrum van Hoi An kunt u een leuke stadswandeling maken. U vindt hier onder andere de Japanse brug, een kleurrijke markt, historische gebouwen en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting van deze huisjes ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. Erg leuk is een bezoek aan een lampionnenfabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren.

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 7 Hoi An
Opnieuw een vrije dag in Hoi An. U kunt bijvoorbeeld even relaxen aan het strand (op ca. 5km afstand van het oude centrum) of bijvoorbeeld kleding op maat laten maken in een van de vele winkels in het centrum (tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes). Optioneel kunnen we vandaag ook kooklessen voor u verzorgen bij de Red Bridge Cooking School. Hier leert u alles over de Vietnamese keuken. Of kies voor een halve dagexcursie naar My Son; een bijzonder tempelcomplex. We geven u graag meer informatie over onze excursies.
Dag 8 Hoi An - Danang - Hanoi
U wordt terug gebracht naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Hanoi. "Hoan nghênh" (welkom) in noord-Vietnam! Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een ontspannen wandeling rondom het Hoan Kiem meer maken. Bezoek ook zeker 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District). Aan het West Lake is Don's Bistro een aanrader (16 Quang An Road).
Dag 9 Hanoi
Een vrije dag. Hanoi is een leuke stad om op eigen gelegenheid te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum*, de One Pillar Pagoda, de Literatuur Tempel, de Hoa Lo gevangenis (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), het National Fine Arts Museum en het Museum of Ethnology. Bij dit laatste leert u alles over de etnische minderheden van Vietnam. Optioneel kunnen we tickets voor het bekende Waterpoppen Theater verzorgen.

* het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers. U kunt het gebouw op deze dagen wel aan de buitenkant bekijken.
Dag 10 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u naar Halong gebracht, een rit van ongeveer vier uur. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van deze Bai Tho Junk Boat.

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Na het bijwonen van een fantastische zonsondergang kunt u genieten van een uitgebreid ‘seafood' diner.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 11 Halong Bay - Hanoi
Na een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Omstreeks 11:00 uur bent u terug in Halong City. U gaat van boord en wordt aansluitend per auto terug gebracht naar Hanoi. Hier heeft u nog een laatste overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs.
Dag 12 Hanoi - (vliegreis op eigen gelegenheid) - Hong Kong
Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Hanoi gebracht. Uw bezoek aan Vietnam komt vandaag ten einde. U checkt in voor de vliegreis naar Hong Kong (op eigen gelegenheid). Na aankomst in Hong Kong volgt een transfer naar uw hotel (op indeling met andere reizigers). Hier verblijft u de laatste drie nachten van uw reis.

Noot: ook de vliegreis Hanoi - Hong Kong kunnen we eventueel voor u verzorgen.
 
Noot: we hebben nu een hotel in Kowloon geselecteerd maar u kunt uiteraard ook in een ander deel van Hong Kong verblijven (Hong Kong Island, Lantau Island of New Territories). Ook kunt u kiezen voor een alternatief hotel in Kowloon.
Dag 13 Hong Kong
De komende twee dagen zijn vrij te besteden (zonder gids). Hong Kong is een belangrijke havenplaats en een bruisende stad, volgebouwd met wolkenkrabbers. Het is onderverdeeld in het eiland Hong Kong, het schiereiland Kowloon en ongeveer 230 eilandjes waarvan de meeste niet bewoond zijn. De eilandjes staan tezamen bekend als de ‘New Territories’. Vandaag kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de belangrijkste attracties op Hong Kong Island. U vindt hier onder andere de Stanley markt, het vissersdorpje Aberdeen, het strand van Repulse Bay en Victoria Peak. Hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over Hong Kong en de haven (indien het weer het toelaat). ’s Avonds is het leuk om de Symphony of Lights bij te wonen; een indrukwekkende laser- en geluidsshow.
 
Noot: indien gewenst, kunnen we diverse excursies voor u verzorgen in 'HK'.
Dag 14 Hong Kong
Opnieuw een vrije dag, bijvoorbeeld om de attracties op Lantau Island te bekijken. Onder andere Disneyland, het strand van Cheung Sha, het vissersdorpje Tai O, de Giant Buddha, het Po Lin klooster en het dorpje Ngong Ping zijn hier te vinden. Erg leuk is vooral de rit per kabelbaan, waarbij u prachtige vergezichten heeft (wederom indien het weer het toelaat). U kunt deze dag natuurlijk ook gebruiken om te winkelen. Zowel de souvenirmarktjes als de shoppingmalls zijn goed vertegenwoordigd.
Dag 15 Hong Kong - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Hong Kong. Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Hong Kong gebracht (op indeling met andere reizigers). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Ho Chi Minh City - Danang - Hanoi
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies in Vietnam per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • airport transfers in Hong Kong (op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, waaronder:
  - Cu Chi Tunnels
  - Mekong Delta
  - Halong Bay Cruise (inclusief overnachting & maaltijden)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoentoeslagen hotels
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Saigon Hotel - Ho Chi Minh City
Het Saigon Hotel is een goed 3-sterren hotel en ligt centraal in Ho Chi Minh City, op loopafstand van de Notre Dame kathedraal en het opera gebouw. Het hotel biedt 86 ruime en goed gemeubileerde kamers welke voor een comfortabel verblijf zorgen. Iedere kamer beschikt over airconditioning, een minibar, een badkamer met bad en Wi-Fi toegang. Bent u toe aan beweging? Dan kunt u de uitdaging aangaan in het fitnesscentrum. Het restaurant is gelegen op de 9e verdieping. Neem een drankje, proef de Vietnamese specialiteiten van de chef en geniet van het mooie uitzicht over de stad. Een prima afsluiter van uw dag!

Vinh Hung Emerald Resort - Hoi An
Het 3-sterren Vinh Hung Emerald Resort is een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan Hoi An. Het is rustig gelegen aan de romantische Thu Bon rivier, op nog geen 10 minuutjes lopen van het oude centrum van Hoi An. De ca. 50 kamers zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. U heeft keuze uit drie verschillende kamertypes, met uitzicht op de tuin, het zwembad en/of de rivier. Alle kamers beschikken over een eigen balkon of terras. Aan het einde van de dag is het heerlijk om een duik te nemen in het grote zwembad!

La Belle Vie Hotel - Hanoi
La Belle Vie Hotel is een goed, middenklasse hotel (3-4*) op een rustige locatie (noordelijk Hanoi, dichtbij het West Lake). Het is met name geschikt voor reizigers die niet midden in het drukke centrum willen verblijven. De 'Old Quarter' ligt op ca. 15 minuten lopen en het Hoan Kiem meer op ca. 25 minuten. Alle ca. 100 kamers hebben een raam en 'city view' (en enkelen 'lake view'). Ze hebben een warme uitstraling met een mooie houten vloer en een ruime badkamer. Op het dakterras bevindt zich een zwembad (dit is vrij uniek in Hanoi). Hier vandaan heeft u een 360 graden uitzicht op Hanoi, o.a. op het West Lake. De vriendelijke medewerkers helpen u graag op weg naar de leukste adresjes van Hanoi. Verder biedt het hotel een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Bai Tho Junk Boat - Halong Bay
Deze ‘first class boat’ (ca. 3-sterren) gebruiken we voor veel van onze cruises in Halong Bay. Veel enthousiaste reizigers gingen u voor. Er zijn verschillende type boten, met 9 tot 13 slaapcabines (allemaal 2-persoons). PANGEA Travel probeert altijd een zo klein mogelijke boot (met een minimum aantal deelnemers) te reserveren zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. De cabines (14m2) zijn netjes en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd. De Bai Tho Junk Boat is een prima keus om Halong Bay te ontdekken!

The Cityview - Kowloon
Een van onze favorieten: The Cityview, een sfeervol hotel met heerlijk ontbijt! In 2017 heeft dit hotel een 'eco friendly' label gekregen aangezien ze het duurzaamste hotel van de stad zijn. Dit is duidelijk merk- en zichtbaar! Het hotel beschikt over een binnenzwembad en drie restaurants, waaronder een goede Thai. Met name de Premier kamers zien er fris en modern uit en raden wij u aan. De locatie van The Cityview is ideaal ten opzichte van de avondmarktjes en het metrostation.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »