Menu

Duurzaam Hong Kong

Dubai, Hongkong en Singapore; drie grote steden die regelmatig worden aangedaan als stopover. Het zijn ook drie steden waarbij de link naar duurzaamheid niet direct gelegd wordt. Toch zijn er duurzame aspecten van deze steden te noemen. Zo zijn de steden regionaal economisch onmisbaar. Als deze drie economieën goed draaien, dan schept dat veel werkgelegenheid in de hele regio. Op gebied van milieu en cultuur scoren de steden juist weer laag. Dit komt deels door de extreme inkomensongelijkheid in de steden.

boot Downtown - Dubai Hong Kong - Mandarin Oriental - water flessen - duurzaam

Ook zijn de verschillen tussen arm en rijk groot per stad. Elke stad heeft daarom ook organisaties die zich bekommeren om het welzijn van de armere bevolking. Dubai heeft hierin zeker te maken met ongelijkheden wat betreft migratiewerkers. Hong Kong zit op politiek gebied erg in de knoop en veel organisaties daar bekommeren zich om die gelijkheid. Singapore lijkt daarin het voortouw te nemen en heeft sociaal de zaken meer op orde. Zij richten zich juist meer op het milieu. Door initiatieven op het gebied van duurzaam toerisme wil men de stad aantrekkelijker maken. Niet alleen Singapore, maar ook Hong Kong ontwikkelt steeds meer eco-vriendelijke hotels en duurzame winkelcentra.

Changi Airport is daarbij toonaangevend op gebied van duurzaam reizen. Door middel van een ‘smart lighting’ systeem, het gebruik van gerecycled beton en elektrisch vervoer binnen de luchthaven wordt er veel energie bespaard. Dubai Airport richt zich juist meer op het sociale deel van duurzaamheid door initiatieven met betrekking tot gezondheidszorg te sponsoren en zich in te zetten voor culturele interactie en ontwikkeling.

Singapore - Changi Airport - duurzaam

Hoe kunt u bijdragen aan een duurzame tussenstop?
Een hele simpele maatregel geldt voor alle drie de steden: maak gebruik van het openbaar vervoer! De netwerken van bus, metro en trams zijn uitstekend en verbinden u met alle hoogtepunten en wijken van deze steden. Wat ook vaak verbind is de eetcultuur. En deze kan in Azië het beste beleefd worden op straat. Probeer tijdens uw reis wat lokale gerechten uit en ondersteun zo meerdere ondernemers. Vooral Singapore en Hong Kong hebben zelfs speciale wijken die hierop ingesteld zijn.

Kunt u een project bezoeken?
Denk ook aan carbonvrije excursies zoals wandel of fietstours door of rondom de stad. Zo zijn er in Singapore verschillende wandelroutes die door hartje centrum gaan en u het verschil van de moderne gebouwen en de natuur in de stad laat zien. U kunt in Singapore bijvoorbeeld een ‘Heritage Tour’ doen of duurzame tour doen die ook het NEWater Plant bezoekt. NEWater Plant is een bedrijf wat zich bezig houdt met het recyclen van verspild water. Ze maken het verspilde water weer drinkbaar. In Dubai kunt u ‘The Walk’ bij Jumeirah Beach Front bewandelen. Dit is een 3 km lange boulevard en is leuk om in de avond te bezoeken. Hong Kong heeft Lantau en Lamma Island, twee eilanden waar u echt de natuur kunt gaan opzoeken en per fiets of te voet uitgestrekte wandelingen kunt maken met mooie uitzichten over Hong Kong Island. De Dragon’s Back is een wandeling van 8,5 km met prachtig uitzicht over de stranden, de zee en natuurlijk de berg waarna de Dragon’s Back vernoemd is.

Singapore - NEWater plant - duurzaam Hong Kong - Lantau Island - wandelen - duurzaam Singapore - Sungei Buloh Wetland Reserve - duurzaam

Een interessant bezoek om apart te vermelden is Sungei Buloh Wetland Reserve in Singapore. Een enthousiaste groep vogelspotters heeft van dit 87 hectare grote moerasgebied een nationaal park gemaakt. In het park vindt u de typische mangrovebegroeiing, talloze schelpdieren, slangen, vele vogelsoorten, varanen en zee krokodillen.

Onze hotel partners voor Dubai, Hong Kong en Singapore
Onze lijst aan hotels voor Dubai, Hong Kong en Singapore is niet zo lang als onze andere bestemmingen en de hotels die wij benoemen zijn voor ons “good value for money” hotels. Singapore is de koploper als het gaat om duurzame hotels. U maakt een uitstekende keus als u er voor kiest om in het hotel van ParkRoyal Collection op Pickering te verblijven. Het Oasia Hotel Downtown Singapore en het Siloso Beach Resort Sentosa zijn ook duurzame keuzes in Singapore. In Hong Kong is The Landmark Mandarin Oriental een hotel om rekening mee te houden als u op zoek bent naar een echt duurzaam verblijf. Het hotel gaat een flinke stap verder in de reductie van plastic en is een Living Well Partnership gestart om honger te bestrijden. In Dubai is het eerste hotel dat op zonne-energie loopt in 2019 geopend. Het Indigo Hotel maakt deel uit van de IHG groep. Het hotel hergebruikt al het afvalwater en biedt transfers aan via een shuttle service die ook op zonne-energie loopt.

Singapore - Park Royal Hotel on Pickering - duurzaam Dubai - Indigo Hotel met zonnepanelen en school - duurzaam Singapore - Oasia hotel - duurzaam