Menu

Hong Kong

Reiservaringen Hong Kong

Vietnam
Hong Kong
familiereis

Alles was perfect uitgestippeld

08/08/2019 - Familie Verwilt

Toen we onze reis naar Sri Lanka omwille van de bomaanslagen last minute moesten annuleren heeft het PANGEA team een prachtige reis naar Hong Kong en Vietnam opgemaakt. We hebben kunnen genieten van de sfeervolle steden en prachtige landschappen. Alles was perfect uitgestippeld en begeleid door lokale Engelstalige gidsen. Bedankt PANGEA team.

familie tijdens kookworkshop in Vietnam (klantfoto) - foto: klantreactie Lokale markt in Vietnam (klantfoto) - foto: klantreactie Halong Bay in Vietnam (klantfoto) - foto: klantreactie
lees meer
China
Hong Kong
rondreis

De Chinese muur: het meest indrukwekkende bouwsel dat we ooit gezien hebben

25/06/2019 - Rob en Pety

In 1986 bezochten wij China voor 5 weken en vorige maand hebben we 3 weken in China gereisd en geprobeerd een aantal steden opnieuw te bezoeken. Het verschil is onwaarschijnlijk! Natuurlijk, Amsterdam en de rest van Nederland is in 33 jaar ook veranderd, maar het contrast in China is zeer groot. Op een aantal (technologische) gebieden heeft men ons (de Westerse wereld) ingehaald. Voorbeeld: vrijwel niemand betaalt contant, vrijwel alles wordt met de smartphone betaald. Zelfs bij kleine stalletjes op straat betaal je zo en vaak doe je ook zo je bestelling (door een QR code te scannen met je telefoon. In veel restaurants krijg je i.p.v. de menukaart een iPad waarmee je je bestelling kunt opgeven. Waar wij ook zeer van onder de indruk waren (en waar wij in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen) is het aantal openbare toiletten. Overal, maar echt overal zie je openbare toiletten die ook net zo schoon (of vies zijn) als de toiletten in de Amsterdamse horeca.

In 1986 bezochten wij de Chinese Muur vlak bij Beijing, waar maar een klein stukje muur te zien en te bezoeken was. Dit keer hebben we op 2 uur rijden van Beijing de muur bezocht waar je –zover je kunt kijken- de muur kunt zien. Een ongelofelijk schouwspel. Onze conclusie is dat –samen met Machu Picchu- dit het meest indrukwekkende bouwsel is dat we ooit gezien hebben. Op de dag dat wij er waren werd er een marathon OP de muur gehouden. We spraken een Australier die na 5 (!) uur pas halverwege was. Een onwaarschijnlijke uitdaging, want zoals je kunt zien loopt de muur niet ‘recht’ maar je bent voortdurend aan het stijgen en dalen. Soms op handen en voeten! Het was bovendien ruim 30 graden.

3-4 keer hebben we met de hoge snelheids trein gereisd. Zoals je kunt zien: echt hoge snelheid. Dit vervoer is zeer indrukwekkend: onze treinen waren (net als in Japan) altijd stipt op tijd en alles werd zowel in het Chinees als in het Engels aangegeven. Om vliegen (ivm luchtvervuiling) te ontmoedigen zijn de reizen per trein altijd goedkoper dan per vliegtuig. Overigens vonden we in veel opzichten China erg op Japan (waar we vorig jaar waren) gaan lijken. Efficiënt, schoon modern etc. In Japan spreken echter veel meer mensen Engels dan in China (25 jaar geleden was het in Japan net zo slecht als nu in China).

Na de Chinese Muur was het Terracotta lger in Xi'an het 2de hoogtepunt van de reis.  Ook weer zeer indrukwekkend. In 1986 was er slechts één hal met beelden, dit keer 3 hallen. Vrijwel alle beelden worden gevonden terwijl ze in honderden scherven zijn gebroken. Het in elkaar zetten van een beeld duurt –zoals je je kunt voorstellen- maanden, zo niet jaren.

Het 3de hoogtepunt van de reis. Het Karstgebergte bij Guilin en Yangshou. We waren vergeten hoe indrukwekkend dit was. Dit behoort wat ons betreft ook tot de top 3 van natuur die we ooit in ons leven gezien hebben.

In 1986 begonnen we de reis in Hong Kong en eindigden we in Beijing. Dit keer hebben we het in omgekeerde volgorde gedaan en dat zouden we mensen ook aanraden.

klantfoto - gezelligheid in China klantfoto China klantfoto bij Chinese muur in China klantfoto - Terracotta leger in China
lees meer
Hong Kong
Japan
luxe reis

Hong Kong heeft net als Japan altijd op mijn bucketlist gestaan

02/04/2019 - Ellen & Patrick, Alexander Kamerbeek

Hong Kong 3 april t/m 9 april 2019

Hong Kong heeft net als Japan altijd op mijn bucketlist gestaan om een keer te bezoeken. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd door jullie en jullie partners in het buitenland. Hong Kong is eigenlijk te groot en te divers om in 6 dagen alles te zien. In deze korte periode hebben we 3 excursies gedaan nl Macau (dag), Hong Kong Island (1/2 dag) en Lantau (dag). Voor de tocht naar Macau werden we keurig door onze gids naar de boot gebracht en in Macau werden we opgewacht door een andere gids. Deze heeft ons niet alleen de casino’s maar ook het “echte” Macau laten zien. Op Lantau zijn we, buiten de tocht met kabelbaan , de Giant Buddha en het klooster, per boot door Tai O gevaren. Alles was gewoon perfect geregeld, dank je wel Floor.

Japan 9 april t/m 17 april 2019

Na ons bezoek aan Hong Kong doorgereisd naar Tokyo. Hier hebben wij per ongeluk een van onze koffers, achter de douane, laten staan. Wij kwamen daar pas bij het hotel achter. De medewerkers hebben alles in het werk gesteld om deze koffer zo spoedig mogelijk weer bij ons te krijgen. De volgende ochtend om 9 uur werd de betreffende koffer bij ons hotel bezorgd. Het is maar een klein stukje van Japan dat wij bezocht hebben; de reis was Tokyo – Hakone – Kyoto – Osaka. In alle steden waren we slechts een paar nachten. Zowel de gids in Tokyo als in Hakone dachten echt met ons mee, ook omdat het weer niet echt mee zat. De gids in Tokyo is de laatste dag ook nog met ons op zoek geweest naar een bepaalde Canon filter die in Europa nog niet op de markt was. Daarvoor hebben wij 3 verschillende fotozaken bezocht nadat de excursie was afgelopen. Aangezien de weersvoorspelling in Hakone slecht was (sneeuw) heeft onze gids het bezoek naar Owakudani (boiling valley) met een dag vervroegd zodat wij toch de geisers konden zien. De volgende dag heeft zij geregeld dat wij een bezoek mochten brengen aan een houtwerkerij waar de “secret boxes” gemaakt werden. Alles bij elkaar natuurlijk veel te kort maar het was ook voor ons een eerste kennismaking met dit fantastische land en zijn zeer vriendelijke beleefde bevolking.

Floor heel hartelijk bedankt voor de goede organisatie van onze combinatiereis met zijn vele excursies.
Ellen & Patrick, Alexander Kamerbeek

familie Kamerbeek in Lantau (Hongkong) familie Kamerbeek ontmoet een geisha in Japan
lees meer
Hong Kong

wat een fijn gevoel

24/10/2011 - Willy & Rob Verbon
Bij thuiskomst verrast met twee heerlijke flessen om alvast proostend uit te kijken naar onze reis naar HongKong - Bedankt! En wat een fijn gevoel dat de klant gehoord en gewaardeerd wordt!
lees meer
Hong Kong
studiereis

Er zijn veeeeel positieve reacties over de organisatie van de reis

01/11/2008 - Pezy Product Innovation
Er zijn veeeeel positieve reacties over de organisatie geweest vanuit de groep. De schema's sloten goed aan, goede hotels, overal stonden de gids op tijd klaar die ons netje opvingen en verder rondleidden. Leuk en zeer divers programma gehad in Hong Kong, de bezoeken aan de bedrijven, de excursies en met name de rondvaart op Aqua Luna was super! Alles hebben jullie netjes geregeld!
lees meer
Hong Kong

Alles tot in de puntjes geregeld

12/06/2009 - Sara & Joris
Het bezoek aan Hong Kong was onderdeel van onze lange reis door China. Ook voor Hong Kong geldt dat alles tot in de puntjes was geregeld. Het advies om in het Novotel Nathan Road te slapen was een goede. Direct aan de belangrijkste winkelstraat en lekker dicht bij de avondmarkt, ideaal. De tours die we gemaakt hebben waren ook erg leuk. Je krijgt zo echt een goed beeld van de stad.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Hong Kong

Hong Kong vonden we het een erg interessante stad

13/05/2009 - Fam. Van Dijk
Ondanks dat we slechts een korte stop hadden in Hong Kong vonden we het een erg interessante stad. Jullie hadden een leuke stadstour voor ons geregeld waardoor we in de korte tijd toch veel hebben kunnen zien. Bedankt hiervoor.
lees meer