Menu

India

India reizen

“We willen een rondreis door Noord India. We willen comfortabel reizen, maar wel veel contact met de lokale bevolking. Wat we willen zien? Veel natuur, de Taj Mahal, het echte straatleven… En het zou geweldig zijn als we tijgers kunnen fotograferen.”

In India reist u het best in een auto met privé chauffeur. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien en mee te maken. Delhi, Agra, Jaipur, Varanasi, alle highlights van het noorden zijn te combineren. Natuurpark Bandhavgarh heeft de hoogste tijgerdichtheid van de wereld en vormde de inspiratie voor het beroemde Jungle Book. In Varanasi kunnen we een bezoek aan een Indiaase Yogi verzorgen waar u kunt genieten van een traditionele yogasessie of een massage.

Waarom met PANGEA Travel naar India?
  • Ons reisaanbod naar India is groot. Van festivalreizen tot tijgerreizen en reizen van Noord-India tot aan Zuid-India.
  • Iedere India reis is inclusief auto met een Engelssprekende privéchauffeur. Tijdens een stadstour of bezienswaardigheid gaat er een lokale gids mee.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar India. Onze reisspecialisten bezoeken India jaarlijks.
Namasté! India staat in de top 10 van grootste landen in de wereld en laten we eerlijk zijn, er wonen ook ontzettend veel mensen. Het land is een smeltkroes van meerdere religies, waarvan het Hindoeïsme met 80% de grootste is. India kent veel bijzondere tradities en een rijke geschiedenis. Ooit moeten stoppen voor een koe op de weg? De koe is heilig en ook al blijft deze eigenwijs midden op de weg staan.... een koe heeft voorrang op iedereen!
 
India heeft een aantal iconische bezienswaardigheden die iedereen kent. Neem de Taj Mahal. Waarschijnlijk één van de redenen dat u India bezoekt. De heilige rivier de Ganges stroomt als een rode draad door India (en Bangladesh). De rivier trekt miljoenen hindoes die hun zondes wegwassen. Tegelijkertijd is de rivier ook de één van de meest bevuilde rivieren van de wereld. Dit bewijst wel dat India een land is van enorme tegenstellingen.
 
Een land als India moet u even in zich laten opnemen en voor advies kunnen wij u goed helpen. India is ontzettend divers. Gaat u alleen voor de highlights in Noord-India of heeft u al heel uw leven de wens om tijgers in het wild van India te spotten? Het zuiden van India laat weer een verfrissende kant van het land zien en is overigens ook goed te combineren met het noorden. Doordat India groot is, kent het verschillende klimaatzones en de beste reistijd is afhankelijk van welke gebieden u bezoekt.
 
3 tips voor reizen in India:

1. Heritage hotels India: slaap in een fort of paleis
Rajasthan is de Indiase deelstaat van de duizelingwekkende paleizen, de magistrale woestijnforten en de prachtige haveli's (oude herenhuizen). Wie wil er nou niet overnachten in zo’n paleisje? Dit soort hotels wordt aangeduid met de term ‘heritage’.
 
2. Bezoek de zuidelijke deelstaten Kerala en Tamil Nadu
Het zuiden van India kent een aantal culturele steden, zoals Mahabalipuram, Tanjore en Cochin. Iets dat u niet mag overslaan is een cruise (mèt overnachting) over de Kerala Backwaters. De backwaters van Kerala bestaan uit een immens netwerk van waterwegen. De meren en kanalen staan met elkaar in verbinding en worden al eeuwenlang gebruikt door de lokale bevolking voor visserij, landbouw en transport.
 
3. Bezoek de highlights van India per fiets en boot
Kies voor een boottocht op de Yamuna rivier, die achter de Taj Mahal stroomt. Wát een onbetaalbaar uitzicht, de Taj Mahal vanaf de rivier! Terug aan land stapt u op de fiets voor een leuke tocht. Compleet landelijk met ronddolende geiten, buffels, eenvoudige kleurrijke huisjes en veel vrolijke kindertjes. En dat alles met de Taj Mahal op de achtergrond! Ook grote, indrukwekkende steden als Delhi en Jaipur zijn (’s ochtends) te ontdekken via een enerverende rit op de fiets! Zie deze steden vanuit een onverwacht perspectief een maak een tocht om niet te vergeten!
 

 PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar India. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in India aan zoals rondreizen, combinatiereizen, treinreizen en familiereizen.