Klassiek India & Nepal

routekaart Klassiek India & Nepal

Deze kleurrijke 19-daagse privé-reis combineert de ‘must sees’ van India met de hoogtepunten van Nepal. Zo brengt u in India een uitgebreid bezoek aan Delhi, Jaipur, de Taj Mahalen de Ganges rivier in het duizelingwekkende Varanasi, dat niemand onberoerd laat. Vervolgens vliegt u naar Nepal voor onder andere een bezoek aan de hoofdstad Kathmandu en safari’s in het Chitwan National Park. Vanuit Dhulikhel kunt u genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Zowel natuur als de indrukwekkende cultuur komen dus aan bod in deze complete en afwisselende reis.

Reisduur: 19 dagen
Delhi - Jaipur - Agra (Taj Mahal) - Jhansi - Orchha - Khajuraho - Varanasi - Kathmandu - Chitwan - Pokhara - Dhulikhel - Patan Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de overnachting. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Delhi

Er staat een stadstour door New Delhi en Old Delhi op het programma. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten, terwijl Old Delhi van oudere oorsprong is. Hierdoor heeft New Delhi een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere het nationaal museum, de pilaar Qutab Minar, het Rode Fort, India Gate, Raj Ghat (gedenkplaats voor Mahatma Gandhi) en de tombe van de keizer Humayun.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Delhi - Jaipur (ca. 260 km)

U vervolgt de reis naar Jaipur, een rit van ongeveer zes uur. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva tempel of winkelen in de Johari Bazar (the place to be voor onder andere katoen en sieraden). Ontdek het inspirerende India! Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Jaipur

Er staat een bezoek aan Amber Fort op het programma. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken en te dolen door de verschillende pronkzalen. U ziet goed de grandeur van weleer. Met name de spiegelzaal (Sheesh Mahal) is duizelingwekkend. Vanaf de uitzichtpunten ziet u dat de dikke verdedigingsmuren kilometers ver over de heuvels lopen. ’s Middags maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog!
Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden, en geen gebruik te maken van de olifanten die er staan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Jaipur - Agra (ca. 235 km)

Met uw privéchauffeur rijdt u in ongeveer vijf uur naar Agra. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Fatehpur Sikri, de 'verlaten stad' van keizer Akbar. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. De rest van de middag is ter vrije besteding in Agra. Agra heeft een leuke binnenstad waar veel winkeltjes te vinden zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Agra

In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal. Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit geraliseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. In de middag bezoekt u het indrukwekkende Rode Fort, het vroegere woonpaleis van Shah Jahan.
Noot: de Taj Mahal is gesloten op vrijdag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Agra - Jhansi - Orchha (ca. 250 km)

U wordt naar het treinstation van Agra gebracht voor de treinreis naar Jhansi (duur: ca. 3½ uur). Het is een leuke manier van reizen en u zult merken dat het makkelijk is om contact te maken met uw reisgenoten in de wagon. De meeste Indiërs zijn gewend om Engels te spreken, en voor u het weet wordt u op van alles getrakteerd! In Jhansi staat er een privéchauffeur klaar om u naar Orchha te brengen waar u overnacht (ongeveer een half uur rijden). In de middag brengt u een bezoek aan Orchha, waar u drie paleizen ziet welke samen een groot complex vormen. Verder bezoekt u de Ram Raja tempel en de Chaturbhuj tempel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Orchha - Khajuraho (ca. 170 km)

De reis gaat verder naar Khajuraho (ongeveer vier uur rijden). Hier bezoekt u in de middag de plaatselijke tempels met hun erotische afbeeldingen. Deze tempelstad is wereldberoemd geworden door de uit zandsteen opgetrokken tempels. U bezoekt zowel de oostelijke als de westelijke tempels.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Khajuraho - Varanasi

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Varanasi. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. 's Middags bezoekt u Sarnath (gesloten op vrijdag). Voor boeddhisten is Sarnath een erg belangrijke bedevaartplaats omdat de Boeddha hier na het bereiken van de verlichting zijn eerste preek hield. 's Avonds keert u weer terug naar de wereld van het Hindoeisme en kunt u de Aarti ceremonie bijwonen aan de oever van de heilige Ganges. Iedere dag bij zonsopgang en zonsondergang vindt deze ceremonie plaats. De zang en de vele lampen waar de ceremonie mee gepaard gaat zorgt voor een onmiskenbaar mystieke sfeer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Varanasi

In de vroege ochtend wordt u naar de oevers van de rivier de Ganges gebracht. Tijdens een boottocht over deze rivier ervaart u de speciale betekenis die de rivier heeft. Mediterende en badende mensen maken de boottocht een indrukwekkende ervaring. Op de 'ghats', crematieplatformen langs de oevers van de rivier, vinden dagelijks lijkverbrandingen plaats. Een indrukwekkende ceremonie. Aansluitend maakt u een stadstour door Varanasi, een duizelingwekkende stad die niemand onberoerd laat. U bezoekt onder andere Bharat Matat tempel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Varanasi - Kathmandu

U wordt naar de luchthaven van Varanasi gebracht voor de vliegreis naar Kathmandu. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging in Nepal. Deze zal u vervolgens naar u hotel in de stad brengen waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt de stad bijvoorbeeld vast op eigen gelegenheid verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Kathmandu

Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath. Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord. Tot slot bezoekt u het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein') van Kathmandu. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Kathmandu - Chitwan National Park

U reist vandaag in circa vijf uur naar het Chitwan National Park. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op circa 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komen hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' en de lunch gepland. Daarna maakt u uw eerste safari, op zoek naar wild. Wellicht spot u al neushoorns! ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele dansvoorstelling van de lokale Tharu bevolking. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.
Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Chitwan National Park

Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ongeveer 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt u diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15 Chitwan National Park - Pokhara

Na een vroeg ontbijt kunt u optioneel deelnemen aan de laatste wandeling in het Chitwan National Park. Aansluitend reist u in circa zes uur naar Pokhara, een van de grootste steden van Nepal. De stad is vooral bekend bij toeristen als start- en eindpunt bij trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte. Ook de pieken van de Dhaulagiri en Manaslu zijn vanuit de stad, bij helder weer, goed te zien. Alle drie de gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met een hoogste piek van boven de 8000 meter. Een imposant gezicht, temeer daar Pokhara zelf niet zo hoog gelegen is (op het laagste punt 800 meter boven zeeniveau). De komende nacht verblijft u in Lakeside of Damside, de meest populaire en leukste buurten van de stad. In de namiddag maakt u een boottocht over het Phewa meer. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara.
Tip: volg een yogales onder leiding van een Nepalese yogi. Vraag naar de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Pokhara - Dhulikhel

Deze morgen bezoekt u samen met uw gids de bekendste bezienswaardigheden van Pokhara. Zo bezoekt u onder andere de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls) en een aantal tempels in Pokhara zelf. Dan is het hoog tijd om in de auto te stappen voor de rit naar Dhulikhel, een oude stad in het oosten van Nepal. Reken op een lange reisdag. Van oudsher is deze stad een belangrijk kruispunt tussen Nepal en Tibet. De bevolking van beide landen reisde veel over en weer en maakte daarbij altijd een stop in Dhulikhel. Sinds de aanleg van een asfaltweg in 1965 is de stad verder ontwikkeld en een belangrijke toeristische bestemming geworden. De stad ligt in een prachtige groene omgeving met de indrukwekkende Himalayareuzen op de achtergrond. Tijdens een bezoek aan Dhulikhel kunt u door de smalle straten van deze middeleeuwse stad lopen en zo kennis maken met de rijke geschiedenis. Naast de vele mooi bewerkte huizen zijn er ook verschillende tempels die u kunt bezoeken waaronder bijvoorbeeld de Narayan Tempel, gewijd aan de god Krishna.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 17 Dhulikhel - Patan

Het loont de moeite om vroeg op te staan zodat u kunt genieten van een prachtige zonsopgang. De toppen van de Himalaya zullen mooie kleuren aannemen door de opkomende zon. Dan vertrekt u voor de rit naar Patan. Onderweg maakt u een stop in Bhaktapur, dat ook één van de drie Koningssteden is (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken. Uw eindbestemming van vandaag is de derde Koningsstad, Patan, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Patan

Met een gids gaat u vanmorgen op pad langs de hoogtepunten van Patan, met name gelegen op het Durbar Square. Sommige tempel liggen helemaal verscholen; een kleine toeganspoort vanaf de straat leidt dan tot een binnenplaatsje waar van allerlei heiligdommen te zien zijn, vaak rijkelijk belegd met goud. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zich te buiten gaan aan het shoppen van souvenirs of nog een laatste keer een bordje dampende momo's halen. Als u Kathmandu nog even in wilt, dan is dat slechts een kort ritje met de taxi.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 19 Patan - Kathmandu - (vliegreis op eigen gelegenheid)

U wordt op tijd naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Tip: Indien de tijd het toelaat kunnen we in de ochtend optioneel een vlucht boven de Himalaya voor u verzorgen (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis!

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Khajuraho - Varanasi & Varanasi - Kathmandu
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • lokale treinreis Agra - Jhansi
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • jeephuur bij Fort Amber
 • boottocht over de Ganges rivier
 • alle safariactiviteiten Chitwan National Park met bijbehorende entreegelden
 • stadstour door Kathmandu, Pokhara & Dhulikel
 • boottocht Phewa Lake, Pokhara
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India, ca. € 65 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • visumkosten Nepal (ca € 42.50 pp voor 15 dagen, of 25 USD op de luchthaven (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Amar Hotel - Agra

Hotel Amar ligt aan de hoofdstraat, op ongeveer 1,5 kilometer van de Taj Mahal. Het Rode Fort ligt op ongeveer twee kilometer. Het hotel heeft 66 prima kamers die voorzien zijn van airconditioning, internet en natuurlijk een badkamer met douche en toilet. Hotel Amar beschikt verder over roomservice, fitness, een restaurant, bar en een zwembad. In de nabije omgeving is een Pizza Hut, Costa Coffee en een McDonalds, maar ook voor wat lokalere kost kunt u in de buurt terecht. Voor een bezoek aan de Taj Mahal is Hotel Amar een prima keuze; het hotel heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.


Clarks Hotel Khajuraho - Khajuraho

Het Clarks hotel Khajuraho ligt in een prachtige groene tuin, op ongeveer tien minuten van de plaatselijke tempels met haar erotische afbeeldingen. De kamers zijn smaakvol ingericht en hebben uitzicht op de tuin of het zwembad. Alle kamers in Clarks Hotel Khajuraho zijn voorzien van airconditioning, TV, telefoon, minibar en nette badkamer. Het personeel zal er alles aan doen om uw verblijf comfortable te maken. Er is 24 uur per dag room service, er is een multi-cuise restaurant, een lobby bar & coffe lounge en een bar bij het zwembad. Een prima plek voor uw verblijf in Khajuraho.


Meraden Grand - Varanasi

Het Meraden Grand is een klein hotel, gelegen aan de rand van het centrum. Hierdoor ligt het tamelijk rustig en toch op korte afstand van de winkels, bezienswaardigheden en de ghats. Meraden Grand heeft ruime, verzorgde kamers met de gebruikelijke faciliteiten. Tevens beschikt het over een leuk restaurant met open keuken. Het is aan te bevelen om bij aankomst alvast een tafel te reserveren omdat het restaurant ook populair is bij de lokale mensen. Daarna kunt u een drankje nemen in de mooie bar van het Meraden Grand hotel.


Kathmandu Guest House - Kathmandu

Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.


Rhino Residency Resort - Chitwan National Park

Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.


Dhulikhel Lodge Resort - Dhulikhel

Een van de beste accommodaties van Dhulikhel. De kamers zijn modern, in traditionele sfeer, en voorzien van alles wat een mens nodig heeft. Maar het grootste plusplunt zijn de uitzichten : onbetaalbaar ! Ook prettig zijn de grote open haard en de koffiebar. Vanuit het Dhulikhel Lodge Resort zijn vele wandelingen in de omgevig mogelijk.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • tijdens deze reis worden de twee bijzondere landen India en Nepal gecombineerd tot een zeer afwisselende reis.
 • u bezoekt de kleurrijkste hoogtepunten
 • uitgevoerd per auto/ bus met privéchauffeur.
 • Entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden zijn standaard inbegrepen in de reissom.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen
 • Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

  lees meer
  -
  Marijke Berkenbosch
 • Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

  lees meer
  -
  Familie Floot
 • Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden

  lees meer
  -
  Studiereis Charaka Universiteit Twente

Tip: Old Delhi per fiets - India

fiets-dehli

Een waanzinnig enerverende excursie: per fiets door de oude ommuurde stad Sjahjahanabad, beter bekend als Old Delhi. 

Meer info over de fietsexcursie.

Nepal album Mieke

Nepal - 2017 -Mieke

< navigatie via pijltjes in de foto >

Tip: Lunch bij Patan Museum

Een leuk lunchadresje is het restaurant in de tuin van het Patan Museum. Het is ruim opgezet en met gezellige zitjes temidden van weelderig bloeiende klimplanten tegen een achtergrond van rood baksteen. Een heerlijk rustpunt in het zonnetje –of onder een afdakje bij een bui. Als er geen tijd is voor lunch, neem hier dan zeker even een kop thee of koffie.

Tip: Heerlijk Himalaya Hapje : Momo

Momo deegwaar uit Nepal

Tijdens een reis door Nepal krijgt u vast wel eens dit typische deegwaar voorgeschoteld, dat nog het meeste wegheeft van ravioli. U kunt ze samen met een Nepalese kok leren bereiden, een leuke ervaring! En daarna ze uiteraard oppeuzelen!print deze reisterug naar het overzicht