Hoogtepunten Noord- en Zuid-India

routekaart Hoogtepunten Noord- en Zuid-India

Twijfelt u nog of India een geschikte reisbestemming is? Stop! India heeft misschien niet voor iedereen een positief imago, maar dit prachtige land heeft zoveel te bieden. In deze afwisselende reis hebben wij ónze favoriete plaatsen (bekende en minder bekende hoogtepunten) geselecteerd. U start in het noorden van India. Hier worden eerst een aantal mooie steden in de deelstaat Rajasthan aangedaan, vóór de drukte in de grotere steden als Jaipur, Agra en Delhi. Op deze manier maakt u rustig kennis met het land. Vervolgens gaat u door naar de deelstaat Kerala (Zuid-India), voor weer een compleet andere ervaring. Eeuwenoude forten, paleizen, safari's op zoek naar tijgers, de wereldberoemde Taj Mahal, een trekking in de natuur op zoek naar olifanten, ontmoetingen met de lokale bevolking, een overnachting op een boot; het komt allemaal voorbij. Uitbreiding met een aantal dagen strand behoort tevens tot de mogelijkheden. Na het maken van deze reis met vele highlights weten wij zeker dat ook u verliefd zult worden op het veelzijdige India!

Reisduur: 21 dagen
Udaipur - Jodhpur - Jaipur - Ranthambore - Karauli - Agra (Taj Mahal) - Delhi - Cochin - Periyar - Backwaters Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Delhi wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en volgt de transfer naar het hotel vlakbij de luchthaven, waar u kunt ontspannen na de lange reis. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Delhi - Udaipur

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Udaipur, een van de mooiste steden in India! Hier maakt u direct kennis met de culturele schoonheid van Rajasthan. Het is ca. 75 minuten vliegen. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, dat is gelegen aan de oever van het Pichola meer. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding. Optioneel (niet inbegrepen) kunnen wij een boottocht over het meer voor u reserveren. Noot: Wist u dat een aantal scènes uit de James Bond film Octopussy (1983) in Udaipur is opgenomen? Deze scènes speelden zich af in en om het luxe Taj Lake Palace hotel (het voormalig verblijf van de Maharadja van Udaipur), midden in het Pichola meer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Udaipur

De dag start met een bezoek aan twee interessante dorpjes buiten Udaipur; Eklingji en Nagda. Eklingji is bekend om de 108 tempels die in deze omgeving gevestigd zijn. In Nagda vindt u de Sas Bahu met haar erotische sculpturen. Vervolgens rijdt u terug naar Udaipur voor een stadstour. De prachtige paleizen en witte huizen maken Udaipur tot de meest romantische stad van Rajasthan. U ziet onder andere het stadspaleis, de Sahelion ki Bari (Garden of Maidens) en de Jagdish tempel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Udaipur - Ranakpur - Jodhpur (ca. 280 km)

Vandaag gaat de reis in ca. 6 uur verder naar Jodhpur; de blauwe stad. Onderweg brengt u een bezoek aan een prachtige Jain tempel in Ranakpur. Het Jaïnisme is een op zichzelf staand geloof binnen India. Jaïnisten respecteren elk levend wezen. Wist u dat zij bijvoorbeeld altijd het pad vegen voordat er op gelopen wordt? Dit om de kans op het vertrappen van een dier (hoe klein ook) te minimaliseren. In de tempel zult u zich verwonderen over de prachtige versieringen tot in de kleinste details. Na aankomst in Jodhpur is de avond ter vrije besteding. Tip: bij het bezoek aan de Jain tempel is het niet toegestaan om (nep)lederen voorwerpen mee naar binnen te nemen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Jodhpur - Jaipur (ca. 336 km)

In de ochtend maakt u samen met uw gids een stadstour in Jodhpur. Uiteraard staat een bezoek aan het Mehrangarh Fort op het programma, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de blauwe stad. Waarom de huizen in de stad blauw zijn weet niemand precies. Het verhaal gaat dat alleen Brahmanen (leden van de hoogste kaste in het Hindoeïstische kastenstelsel) het huis blauw mochten verven, ter onderscheiding. Tegenwoordig staat het iedereen vrij om het huis blauw te verven, waar dan ook veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het levert in ieder geval prachtige plaatjes op! In het fort ziet u een indrukwekkende collectie aan schilderijen, wapens en andere voorwerpen uit de rijke geschiedenis van dit gebied. Ook een bezoek aan Jaswant Thada staat op het programma, een wit marmeren praalgraf. Na de stadstour gaat de reis in ca. 7 uur verder naar Jaipur, de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Jaipur

In de ochtend brengt u samen met een gids een bezoek aan Fort Amber, gelegen op een heuvel buiten de stad. Aan de voet van de heuvel staat een jeep voor u klaar waarmee u naar het fort wordt gebracht. U heeft ruim de tijd rond te kijken. In de middag staat een stadstour in Jaipur op het programma. U ziet onder andere het stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog! Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en wordt u lastig gevallen door verkopers.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Jaipur - Ranthambore National Park (ca. 145 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar het Ranthambore National Park. Ranthambore beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook diverse soorten herten, vogels en reptielen in het park. Na aankomst staat in de namiddag een eerste safari op het programma. Noot: Ranthambore is elk jaar gesloten in de maanden juli t/m september.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Ranthambore National Park

In de vroege ochtend en namiddag staan vandaag wederom safari's in het Ranthambore National Park op het programma. Noot: standaard worden de safari's uitgevoerd per open terreinwagen (max. ca. 20 personen). Indien gewenst kunnen we een gedeelde jeep voor u reserveren, deze kunnen sneller en flexibeler door het park en worden gedeeld met maximaal 6 personen. De meerprijs is op aanvraag.

Dag 9 Ranthambore National Park - Karauli (ca. 110 km)

Na een rustig ontbijt gaat de reis vandaag in ca. 3 uur verder naar Karauli, een nog onontdekte plaats in Rajasthan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting is in Bhanwar Vilas Palace, een prachtige heritage accommodatie. Dit is de residentie van de voormalige Maharadja van Karauli, die hier nu zelf ook nog woont met zijn vrouw en zoon. Zij maken graag een praatje met u over het rijke verleden van de plaats.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Karauli

Vandaag maakt u een wandeling door de stad, waarbij u diverse tempels passeert. Ook brengt u een bezoek aan het stadspaleis, dat vrijwel nog geheel in originele staat is. Afhankelijk van het tijdstip kunt u hier ook een aarti ceremonie bijwonen, een bijzondere ervaring! Karauli staat bekend om de kleurrijke armbanden die hier op straat gemaakt worden, en verkocht worden door heel India. U maakt hier echt kennis met het lokale leven.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Karauli - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 150 km)

Na het ontbijt reist u per auto met privéchauffeur in ca. 4 uur naar Agra, bekend van de wereldberoemde Taj Mahal. Onderweg brengt u een bezoek aan Fatehpur Sikri; de 'verlaten stad'. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. Na aankomst in Agra is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Agra - Delhi (ca. 205 km)

In de (vroege) ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart, in gedachten. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw dat de symmetrie doorbreekt. Na de Taj Mahal staat een bezoek aan het Rode Fort op het programma. Na deze bezoeken rijdt u in ca. 5 uur verder naar de laatste bestemming in Noord-India, de hoofdstad van het land; Delhi. Na aankomst is de avond ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Delhi

Dag ter vrije besteding. We hebben een hotel nabij de metro voor u geselecteerd, zodat u indien gewenst gemakkelijk op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. De metro in Delhi is goed geregeld en goedkoop. Ga bijvoorbeeld winkelen bij Connaught Place of bezoek de kleurrijke markt Chandni Chowk. Voor vroege vogels kunnen wij optioneel in de vroege ochtend een leuke fietstocht reserveren (begeleiding in het Engels, in een internationaal gezelschap). Er worden verschillende routes aangeboden; vraag gerust naar de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we ook een (halve-)dagtour voor u reserveren per auto met chauffeur en gids, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad aandoet.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Delhi - Cochin

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor de binnenlandse vliegreis naar Cochin in de deelstaat Kerala (ca. 3 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel in het oude deel van Cochin (Fort Cochin) gebracht. De (grote) verschillen tussen Noord- en Zuid-India zullen u direct opvallen! De avond is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Cochin

In de ochtend maakt u samen met een gids een stastour door Cochin. Deze stad heeft een rijk koloniaal verleden. Zo ziet u veel overblijfselen uit de Portugese, Britse en de Hollandse periode. Vanuit deze strategisch gelegen havenstad werd o.a. handel gedreven in kruiden. Ook de Chinese vissersnetten zijn een bekend beeld in de stad. Tijdens de tour bezoekt u o.a. het Mattancherry paleis (ookwel het Nederlandse paleis genoemd) en de Synagoge (gesloten op vrijdag en zaterdag). 's Avonds kunt u optioneel een traditionele Kathakali dansvoorstelling bijwonen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Cochin - Periyar (ca. 180 km)

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Thekkady, gelegen bij het Periyar National Park. De reis neemt vandaag ca. 5 uur in beslag. Na aankomst is de avond ter vrije besteding. De omgeving van Periyar staat bekend om de vele kruiden en specerijen die hier groeien.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Periyar

Vandaag maakt u samen met een ranger een trekking door de natuur van Periyar, waarbij u op zoek gaat naar wilde olifanten. Of u de olifanten vindt hangt uiteraard af van wat geluk, maar de trekking is sowieso mooi. Naast olifanten leven er veel vogels, reptielen, vlinders en aapjes in het park. Tip: breng stevige, gesloten schoenen mee
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Periyar - Allepey (ca. 140 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar de omgeving van Allepey, gelegen aan de oevers van de prachtige waterrijke omgeving van de Backwaters. De komende nachten verblijft u in een "homestay" op een plantage. Hier maakt u kennis met het lokale leven in deze omgeving. Na aankomst is de rest van de middag en avond ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Allepey

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan een van de vele activiteiten die vanuit de accommodatie georganiseerd worden. Ga bijvoorbeeld fietsen, breng een bezoek aan een lokale markt, volg een kookles en/of maak een boottocht door de smallere kanalen van de Backwaters. Langs het water ziet u de lokale bevolking wassen, zwemmen, tandenpoetsen, kinderen die naar school lopen, van alles komt voorbij!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 20 Allepey - Houseboat

Na een rustig ontbijt wordt u naar de "haven" van Allepey gebracht. Hier checkt u in op uw eigen houseboat, waar u tevens overnacht. U vaart over de brede kanalen en geniet van de rust en mooie natuur. Lunch en diner zijn inbegrepen aan boord. De zonsondergang is vaak adembenemend in dit gebied.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 21 Houseboat - Cochin - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

In de ochtend meert u aan en wordt naar de luchthaven van Cochin gebracht (ca. 2 uur rijden), waar u incheckt voor de terugvlucht. Noot 1: indien uw vlucht pas laat vertrekt kunnen wij een dagkamer in de buurt van de luchthaven voor u selecteren. De meerprijs is op aanvraag. Noot 2: Indien gewenst kan deze reis tevens uitgebreid worden met een aantal dagen strand, bijvoorbeeld in de nog redelijk onbekende badplaats Mararikulam. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Delhi - Udaipur & Delhi - Cochin
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 3x safari per open terreinwagen in Ranthambore
 • jeephuur bij het Amber Fort in Jaipur
 • trekking met ranger in Periyar
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India, ca. € 65 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • mogelijke upgrade naar vervoer per SUV (bij 1 of 2 personen)
 • mogelijke upgrade naar safari's per jeep in Ranthambore
 • overige maaltijden en drinken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Individuele India reizen
Jagat Niwas Palace Hotel - Udaipur

Jagat Niwas is één van onze favoriete hotels in Udaipur. Dit kleinschalige heritage hotel ligt direct aan het Pichola meer. Jagat Niwas beschikt over slechts 29 kamers, in vijf verschillende categorieën. De heritage kamers bieden bijvoorbeeld een uitzicht over het meer. Ook vanaf het dakrestaurant en diverse andere plekken (waar u heerlijk op kussens kunt ontspannen en een drankje drinken) heeft u een schitterend uitzicht over het meer. Een zwembad is niet aanwezig. Het jagat Niwas Heritage Hotel is erg geschikt voor iedereen die op zoek is naar een sfeervol hotel.


Individuele India reizen
Ratan Vilas - Jodhpur

Ratan Vilas is wat ons betreft een echte aanrader in Jodhpur. Niet vanwege een overdreven luxe of een tal aan faciliteiten, maar juist vanwege de kleinschaligheid en de persoonlijke service. Ratan Vilas is gehuisvest in een gebouw van meer dan 100 jaar oud, en heeft slechts 21 kamers. De kamers verschillen allemaal van grootte en inrichting; een echt heritage hotel. Ook zijn er twee leuke binnenplaatsjes en een zwembad. De eigenaar woont zelf in het gebouw en is erg trots op zijn hotel, waardoor u op een uitstekende service kunt rekenen.


Individuele India reizen
Hotel Glitz - Jaipur

Hotel Glitz is een prima middenklasse hotel (3 sterren), vlakbij het Amber Fort. Het is een redelijk kleinschalig hotel met 35 schone, moderne kamers. In het hoogseizoen worden elke avond dansvoorstellingen gegeven. Hotel Glitz is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar goede prijs/kwaliteit verhouding.


Tiger den Resort - Ranthambore

Voor een bezoek aan het Ranthambore National Park is Tiger Den Resort een prima plek om te verblijven. De ruime kamers zijn gelegen in een grote tuin met in het midden een zwembad. Tussen de safari's door kunt u zich daar heerlijk ontspannen. Het personeel in Tiger Den is behulpzaam. Zeker na een bezoek aan de vele drukke steden van India, is het Tiger Den Resrot een plek waar u zich thuis kunt voelen, er heerst een oase van rust. Ook is het mogelijk om te genieten van een Ayurveda massage.


Bhanwar Vilas Palace voorkant
Bhanwar Vilas Palace - Karauli

Bhanwar Vilas Palace is een heritage hotel in Kaurauli, een door toeristen nog onontdekt plaatsje in Rajasthan. U overnacht hier op het landgoed van de voormalige Maharadja van Karauli. Tijdens uw verblijf kunt u een praatje maken met hem, zijn vrouw en/of zoon die hier wonen sinds zij het stadspaleis hebben verlaten. Zij kunnen u een hoop vertellen over de rijke geschiedenis in dit gebied. Met een verblijf in Bhanwar Vilas Palace bent u verzekerd van een uniek verblijf in deze regio.


Siris 18 - Agra

Bent u op zoek naar een kleinschalige, sfeervolle accommodatie in Agra met een gunstige prijs? Dan raden we met plezier Siris 18 aan. Het hotel is ingericht in Indiase sferen met oog voor detail. Ook in de kamers heerst een goede ambiance. De kamers zijn onderverdeeld in de categorieën deluxe, superdeluxe en courtyard. Bij goed weer kunt u genieten van een drankje of diner op het dakterras van het hotel. Bij Siris 18 is geen zwembad aanwezig. De beroemde Taj Mahal ligt op ca. 2,5 kilometer van het hotel.


Hotel Regent Grand - Delhi

Regent Grand is een comfortabel, niet al te groot 3+/4**** hotel in New Delhi. De ca. 50 kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een gunstige ligging, nabij de gezellige wijk Karol Bagh. Connaught Place vindt u op ca. 6 km van Regent Grand. De nabij gelegen metro zorgt ervoor dat u de stad met gemak op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Het hotel beschikt tevens over een restaurant en een leuke rooftop lounge. Een zwembad is niet aanwezig bij Regent Grand.


Fort House - Cochin

Fort House is een goede middenklasse accommodatie met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding in de wijk Fort Cochin. Bij binnenkomst ervaart u direct een goede sfeer met olielampjes in de bomen en een vriendelijk ontvangst. Er zijn ca. 16 ruime en verzorgde kamers, verdeeld over twee verdiepingen. De ontbijttafels staan direct aan het water, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht om de dag goed te beginnen. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.


Wildernest - Periyar / Thekkady

Wildernest is een kleine Bed & Breakfast in Thekkady, nabij Periyar. Verwacht hier geen luxe; de gastvrijheid, kleinschaligheid en juist de eenvoud is wat deze accommodatie bijzonder maakt. De 10 kamers zijn zeer ruim en net ingericht. De meeste kamers beschikken over een ruim terras op het dak, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de natuur (inclusief diverse apen die regelmatig een bezoek komen brengen). Het ontbijt is inbegrepen, maar er is geen restaurant aanwezig voor de overige maaltijden. In de nabije omgeving zijn echter voldoende mogelijkheden te vinden om buiten de deur te eten. Er is geen zwembad aanwezig bij Wildernest.


Emerald Isle - Alleppey / Backwaters

U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.


Houseboat (Rainbow Cruises) - Backwaters

De houseboats zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt, standaard gebruiken wij de premium klasse (de deluxe is zeer eenvoudig). De meest luxe boot is de Rainbow Elitaire. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 4 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer (klein). Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Tijdens het diner en de nacht ligt de houseboat aan een oever met uitzicht over een rijstveld. Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Onze favoriete plaatsen in Noord-India en Kerala zijn in deze reis opgenomen; zo is een afwisselende reis ontstaan, met ook een aantal onbekendere plaatsen zoals Karauli in het noorden en Emerald Isle aan de Backwaters in het zuiden. In deze plaatsen maakt u kennis met het lokale leven. Een bijzondere ervaring!
 • Wij laten deze reis bewust starten in Udaipur; een stad waar u direct verliefd op zult worden. Pas later in het programma, wanneer u al even aan de verschillen met India heeft kunnen wennen, staat het drukke Delhi op het programma.
 • Alle reizen worden in India uitgevoerd per auto met privéchauffeur; bij twee personen heeft u de keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs, vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
 • Entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden zijn standaard inbegrepen in de reissom.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

  lees meer
  -
  Peter en Marieke Verkuil
 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen
 • Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

  lees meer
  -
  Marijke Berkenbosch
 • Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

  lees meer
  -
  Familie Floot

Tip: Taj Mahal - maar dan anders

Taj Mahal tip

Altijd al de Taj Mahal willen zien, maar mag het van u wel wat avontuurlijker? Dan hebben we de perfecte excursie voor u...

Tip: Udaipur: meer dan een kookles

udaipur kookles

Deze excursie is meer dan een kookles, dit is je laten onderdompelen in Rajasthaanse gastvrijheid pur sang. Een kook- en eetervaring met een warme touch! Lees meer...

Tip: Old Delhi per fiets - India

fiets-dehli

Een waanzinnig enerverende excursie: per fiets door de oude ommuurde stad Sjahjahanabad, beter bekend als Old Delhi. 

Meer info over de fietsexcursie.

Tip: uurtje koelte en ontspanning tijdens uw Indiareis

Zoekt u een uurtje koelte en ontspanning tijdens uw reis door India? bollywood filmposters

Bezoek dan eens een bioscoop en schuif aan bij de laatste kaskraker uit Bollywood. Toegegeven, de plots zijn meestal niet bijster sterk. De broers die bij geboorte gescheiden worden en elkaar in het latere leven weer ontmoeten zijn niet aan te slepen. Het is interessant om eens een film te zien uit een heel andere traditie dan de westerse. Deze films komen voort uit een behoefte aan films die goedkoop geproduceerd kunnen worden en begrijpelijk zijn voor laagopgeleiden en analfabeten. Zoek bij voorkeur een film uit mét muziek en dans, en vaak is er ook wel eentje in het Engels ondertiteld. Alleen al het aanschouwen van het enthousiaste en meelevende publiek maakt het die paar rupees meer dan waard.print deze reisterug naar het overzicht