Gouden Driehoek & Ranthambore

routekaart Gouden Driehoek & Ranthambore

Tijdens deze afwisselende 9-daagse rondreis kunt u in korte tijd de wonderen van India ontdekken. U bezoekt de steden in de Gouden Driehoek: Delhi, Agra en Jaipur. Naast de culturele hoogtepunten als de Taj Mahal, kunt u in India ook genieten van de natuur. In het Ranthambore National Park gaat u onder begeleiding van een deskundige ranger op zoek naar de tijgers die er in het park leven. Een bijzondere ervaring.

Reisduur: 9 dagen
Delhi - Jaipur (Rajasthan) - Ranthambore NP - Agra (Taj Mahal) Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Amsterdam - Delhi

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt rechtstreeks per lijndienst van KLM van Amsterdam naar Delhi, waar u in de nacht aankomt. Na aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en volgt de transfer naar het hotel. Noot: we kunnen ook een andere luchtvaartmaatschappij met overstap voor u selecteren. De vluchten zijn vaak voordeliger, maar u bent langer onderweg. Uiteraard is vertrek vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel ook mogelijk.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Delhi

Samen met een Engelssprekende gids maakt u een stadstour door New Delhi en Old Delhi. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere de pilaar Qutab Minar, het Rode fort (buitenkant), de India Gate, Raj Ghat (gedenkplaats Mahatma Gandhi), de tombe van keizer Humayun en de levendige wijk Chandni Chowk.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Delhi - Jaipur (ca. 260 km)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer zes uur naar de stad Jaipur, de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. Deze stad wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen. Na aankomst checkt u in bij het hotel. Indien de tijd het toelaat kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva tempel of winkelen in de Johari Bazar (o.a. katoen en sieraden). Ontdek het inspirerende India.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Jaipur

In de ochtend brengt u een bezoek aan Amber Fort. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken. In de middag maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog! Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en wordt u lastig gevallen door verkopers.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Jaipur - Ranthambore National Park (ca. 160 km)

U verlaat Jaipur en rijdt in circa drie uur naar het Ranthambore National Park. Onderweg kunt u genieten van het Indiase landschap. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive per open terreinwagen (op indeling met ca. 20 rezigers). Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar het grote en kleine wild dat in het park voorkomt. Noot: tegen een meerprijs kunnen we een safari per jeep (op indeling met max. 6 reizigers) voor u reserveren.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Ranthambore National Park

Met een deskundige ranger verkent u vandaag wederom het Ranthambore National Park. In de (vroege) ochtend en avond staan safari's op het programma. Het Ranthambore NP beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook Chital- en Sambar herten, wilde zwijnen, hyena's, jakhalsen en vossen. Tevens ziet u er vele soorten vogels en reptielen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Ranthambore NP - Agra (ca. 295 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Agra (ongeveer zes uur rijden). Onderweg brengt u een bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikri. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. De middag is ter vrije besteding. U verblijft in een sfeervol guesthouse nabij de Taj Mahal.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Agra - Delhi (ca. 200 km)

In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. Vervolgens reist u in ca. 5 uur (sterk afhankelijk van het verkeer) terug naar Delhi. Vanaf hier vertrekt na middernacht met uw internationale vlucht rechtstreeks naar Amsterdam. Noot: Uiteraard kunt u de Taj Mahal en/of het fort ook de dag ervoor al bezoeken indien u vandaag liever niet te vroeg opstaat i.v.m. de lange terugreis.

Dag 9 Delhi - Amsterdam

U vertrekt na middernacht en komt 's ochtends vroeg in Amsterdam aan.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis Amsterdam - Delhi v.v. per lijndienst van KLM
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • jeephuur bij Fort Amber in Jaipur
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vvisumkosten India, ca. € 65 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Individuele India reizen
Hotel Glitz - Jaipur

Hotel Glitz is een prima middenklasse hotel (3 sterren), vlakbij het Amber Fort. Het is een redelijk kleinschalig hotel met 35 schone, moderne kamers. In het hoogseizoen worden elke avond dansvoorstellingen gegeven. Hotel Glitz is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar goede prijs/kwaliteit verhouding.


The Sher Garh Resort - Ranthambore

Op 1,5 kilometer van de ingang van het Ranthambore Nationaal Park ligt deze fraaie accommodatie. Verspreid over een groot terrein met prachtig aangelegde tuinen liggen de gastenkamers. Dit zijn zowel cottages als luxe tenten. Hier bestaan de muren weliswaar uit tentdoek -ter verhoging van de safarisfeer- maar verder doet het niet onder voor een 'gewone' hotelkamer. En wat is er fijner dan na een safarimiddag even lekker af te koelen met een frisse duik in het zwembad?


The Coral Tree - Agra

Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U bezoekt de steden in de Gouden Driehoek: Delhi, Agra en Jaipu en ontdekt in korte tijd de andere wonderen van India.
 • Alle reizen worden in India uitgevoerd per auto met privéchauffeur; bij twee personen heeft u de keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs, vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
 • Entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden zijn standaard inbegrepen in de reissom.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen
 • Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

  lees meer
  -
  Marijke Berkenbosch
 • Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

  lees meer
  -
  Familie Floot
 • Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden

  lees meer
  -
  Studiereis Charaka Universiteit Twente

Tip: Old Delhi per fiets - India

fiets-dehli

Een waanzinnig enerverende excursie: per fiets door de oude ommuurde stad Sjahjahanabad, beter bekend als Old Delhi. 

Meer info over de fietsexcursie.

Tip: uurtje koelte en ontspanning tijdens uw Indiareis

Zoekt u een uurtje koelte en ontspanning tijdens uw reis door India? bollywood filmposters

Bezoek dan eens een bioscoop en schuif aan bij de laatste kaskraker uit Bollywood. Toegegeven, de plots zijn meestal niet bijster sterk. De broers die bij geboorte gescheiden worden en elkaar in het latere leven weer ontmoeten zijn niet aan te slepen. Het is interessant om eens een film te zien uit een heel andere traditie dan de westerse. Deze films komen voort uit een behoefte aan films die goedkoop geproduceerd kunnen worden en begrijpelijk zijn voor laagopgeleiden en analfabeten. Zoek bij voorkeur een film uit mét muziek en dans, en vaak is er ook wel eentje in het Engels ondertiteld. Alleen al het aanschouwen van het enthousiaste en meelevende publiek maakt het die paar rupees meer dan waard.print deze reisterug naar het overzicht