Zuid-India reis: van Chennai naar Kerala

routekaart Zuid-India reis: van Chennai naar Kerala

Deze verrassende 19-daagse privéreis laat u kennis maken met Zuid-India, van de oostkust naar de westkust. Deze reis is geschikt voor zowel de cultuur- als de natuurliefhebber. Per auto met privéchauffeur reist u door kleurrijke plaatsen als het 'Franse' Pondicherry, Madurai met haar duizelingwekkende tempels en Cochin met haar rijke koloniale geschiedenis, om te eindigen aan het strand van Mararikulam. De groene kant van India ziet u in het Periyar National Park maar ook tijdens het verblijf op een houseboat in de backwaters van Kerala. Een zeer afwisselende reis!

Reisduur: 19 dagen
Chennai - Mahabalipuram - Pondicherry - Tanjore - Trichy - Madurai - Periyar - Backwaters (houseboat) - Emerald Isle - Cochin - Mararikulam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chennai - Mahabalipuram

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Chennai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Mahabalipuram gebracht, nauwelijks een uurtje rijden van de luchthaven, en lekker rustig aan zee.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Mahabalipuram

In de ochtend bezoekt u samen met uw chauffeur de belangrijkste attracties van Mahabalipuram. Deze plaats is vooral bekend om de historische monumenten die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U ziet diverse tempels, zoals de Seashore Tempel en de Five Radhas; een groep monumenten van uit steen gehakte dierenfiguren. De middag is vrij te besteden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Mahabalipuram - Pondicherry (ca. 110 km)

De reis gaat verder in zuidelijke richting naar het kustplaatsje Pondicherry (circa drie uur rijden). Na aankomst volgt transfer naar het hotel voor een overnachting. In de middag maakt u een stadstour en ziet u o.a. Ecole Francaise d' Extreme Orient, het Franse Instituut en de tempel van de Ashram van Aurobindo waar volop keramiek en lokale producten worden verkocht. De stad is ook goed te voet te verkennen. U zult er vele invloeden van de Franse en Portugese bewoners terugvinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Pondicherry - Tanjore (ca. 170 km)

In de ochtend vertrekt u richting Tanjore (ongeveer vier uur rijden). De eerste stop van vandaag is in Chidambaram, bekend om de Nataraja en Chidambaram tempels. Chidambaram is een belangrijke bedevaartsplaats in de Caleroon vallei. Vervolgens gaat de reis verder naar Tanjore. Onderweg kan in overleg met de chauffeur ook gestopt worden bij Gangaikondacholapuram, de enorme tempel uit de tijd van de Chola keizer. Vervolgens naar het hotel in Tanjore voor overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Tanjore - Trichy - Tanjore

Vandaag brengt u een bezoek aan Tiruchchirappalli (Trichy), gelegen op de oevers van de Cauvery rivier. Het is ongeveer anderhalf uur rijden. De belangrijkste bezienswaardigheid in Trichy is de Ranganatha tempel; de grootste in India. Deze tempel maakt Trichy een belangrijke bedevaartsplaats voor Hindoes. Ook een bezoek aan Rock Fort, de Jambukeshwara tempel, Tiruvannaikaval, Srirangam en diverse musea en kunstateliers zijn de moieite waard. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar Tanjore, waar tevens een stadstour op het programma staat. U ziet hier onder andere de Brihadishwara tempel, welke geheel in de Dravidian stijl is gebouwd, en een gigantisch beeld van Nandi. Tanjore staat tevens bekend om de diverse kunstobjecten en de vele ambachten die hier te vinden zijn, zoals aardewerk, zijde, juwelen en koperen, bronzen en zilveren beelden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Tanjore - Madurai (ca. 160 km)

Uw privéchauffeur brengt u vandaag naar Madurai (ongeveer vier uur rijden). Madurai staat bekend om zijn festivals en tempels. De stad is ook een belangrijke bedevaartsplaats voor Hindoes. Na aankomst wordt u naar het hotel in het centrum gebracht. De middag is ter vrije besteding om deze levendige stad te verkennen. 's Avonds bent u getuige van een Aarti ceremonie bij de Shree Meenakshi Tempel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Madurai

In de ochtend maakt u een stadstour met bezoek aan de overdadig gedecoreerde Meenakshi-tempel. De tempel is de reden dat Madurai een bedevaartsoord is. U maakt een wandeling over de hoofdstraat die naar de tempel loopt. De middag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Madurai - Periyar (ca. 160 km)

De reis gaat verder naar Periyar, een rit van circa vier uur. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een stop maken, bijvoorbeeld voor het maken van foto's of het bezoeken aan een lokale markt. De chauffeur weet de juiste plekjes te vinden en geeft u uitleg onderweg. Het plaatsje Thekkady is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Periyar National Park; dit staat morgen op het programma.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Periyar National Park

Vandaag brengt u een bezoek aan het nationale park en staat er natuurwandeling op het programma. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u een wandeling door het park. Tevens krijgt u uitleg over de verschillende specerijen die u tegenkomt. In deze regio worden onder andere kardamom en vanille verbouwd. Optioneel kunt u een bootsafari reserveren. Vanaf de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u de kans om olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Periyar - Alleppey (ca. 140 km)

U wordt 's morgens naar Alleppey gebracht (ongeveer 3,5 uur rijden. Hier ligt de houseboat voor u klaar waarna u al varend het natuurgebied van Kerala (Backwaters) gaat verkennen. U passeert lokale dorpen en kunt genieten van de prachtige natuur. Een unieke ervaring! Naast een kapitein gaat er ook een kok mee, die de heerlijkste maaltijden bereid in een keukentje aan boord. U hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten van het landschap dat voorbij glijdt. 's Avonds wordt aangemeerd op een rustig plekje. Onder de sterrenhemel dineert u aan boord. De overnachting is tevens aan boord van de houseboat, met het geluid van het kabbelende water.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Backwaters/Alleppey - Emerald Isle

Na het ontbijt op de boot arriveert u weer in Alleppey. Hier gaat u van boord en reist u per auto verder naar de volgende locatie; namelijk het Emerald Isle, een eiland middenin de Backwaters. Geniet van de gastvrijheid van deze accommodatie, een kleinschalig en historisch pand met een vriendelijke gastfamilie. Indien gewenst kunt u aan diverse activiteiten deelnemen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Backwaters/Emerald Isle

Vrije dag op Emerald Isle. U kunt van hieruit wandelingetjes maken, of (nog niet inbegrepen) een tochtje maken met een kleiner bootje; hierdoor kunt u op de kleinere kanaaltjes varen. U ziet van allerlei activiteit aan het water; kinderen lopen naar school, vrouwen doen de vaat aan de oever, mannen oefenen voor de jaarlijkse bootraces. Op afspraak zijn Ayurvedische behandelingen mogelijk bij de accommodatie. In de tuin zijn een paar heerlijke zitjes; ideaal om het eens rustig aan te doen en een boek te lezen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Emerald Isle - Cochin (ca. 60km)

Na de korte oversteek gaat de reis per auto verder naar Cochin voor twee overnachtingen. Cochin is een havenstad met een levendig heden en een rijk verleden. Hier zijn nog wat Hollandse sporen achtergebleven. Er staan nog veel pakhuizen voor specerijen en deze handel vindt nog steeds plaats. U kunt deze stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Neem bijvoorbeeld aan de waterkant een kijkje bij de grote Chinese visnetten; een typisch stadsbeeld van Cochin en erg fotogeniek bij ondergaande zon. 's Avonds kunt u genieten van een traditionele Kathakali dansvoorstelling.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Cochin

Vandaag staat er een stadstour op het programma. U brengt onder andere een bezoek aan het Fort en een Joodse Synagoge, de oudste van India. Het Mattancherry Paleis (ookwel het Dutch Palace) mag natuurlijk ook niet ontbreken. Stiekem waren het eigenlijk de Portugezen die het paleis bouwden als geschenk aan de koning van Cochin. De Hollanders voegden er enkele delen aan toe en sindsdien staat het bekend als het Dutch palace. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Cochin - Mararikulam

U reist per auto met privéchauffeur naar Mararikulam, nauwelijks een uurtje rijden. "Marari" is een nog vrij onontdekte badplaats, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U verblijft hier de laatste paar dagen aan het strand zodat u de reis ontspannen kunt afsluiten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Mararikulam

Een prachtig strand, prettige accommodaties, een gemoedelijke sfeer en heerlijk eten; wat wilt u nog meer? Het plaatsje kent (nog) geen massatoerisme, maar is kleinschalig van opzet. Veel mensen verdienen er nog steeds hun brood met visserij, maar steeds vaker verhuren mensen ook kamers als zogenaamde 'homestay'. Natuurliefhebbers kunnen hun lol op met 97 vlindersoorten, meer dan 350 endemische plantensoorten, 3 soorten schildpadden en 10 kikkersoorten. Daarnaast vindt u hier de Mararikulam Mahadevar tempel, gewijd aan Lord Shiva. Lord Shiva wordt door de locals Marari genoemd; ziehier de oorsprong van de naam van het plaatsje.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Mararikulam

Dag ter vrije besteding. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken tijdens de rondreis. U kunt aan het strand relaxen of bijvoorbeeld genieten van een echte Indiase Ayurvedische massage.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Mararikulam

Dag ter vrije besteding. U kunt de gehele dag nog gebruik maken van uw kamer en de faciliteiten van het hotel.

Dag 19 Mararikulam - Cochin - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • Gegidste wandeling in Periyar
 • Kathakali dansvoorstelling
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 80 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Ideal Beach Resort - Mahabalipuram

Het Ideal Beach Resort is inderdaad, de naam zegt het al, een ideale plek voor een verblijf in Mahabalipuram. Op nauwelijks een uur rijden van de wereldstad Chennai ligt het lekker rustig, aan zee, met een grote tuin. Ga een klein heuveltje over en u staat tussen de palmbomen, parasols en hangmatten aan zee, en er is tevens een zwembad aanwezig. Een fijne plek om een rondreis te starten of te eindigen. De kamers van dit middenklasse hotel zijn verspreid over gebouwtjes met twee verdiepingen en hebben een terrasje danwel balkon. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart; voor elk wat wils.


Royal Court - Madurai

Een prima 3* hotel nabij het treinstation van Madurai, dat zowel op toeristen als op zakenlui mikt. Dat zie je terug in de stijl van het hotel. Het is voorzien van alle comfort die mag verwachten van een hotel in deze categorie en is modern vormgegeven. Het telt 69 kamers, allemaal ruim en keurig en voorzien van een moderne badkamer. Royal Court ligt op 5 minuten loopafstand van de Sri Meenakshi tempels.


Wildernest - Periyar / Thekkady

Wildernest is een kleine Bed & Breakfast in Thekkady, nabij Periyar. Verwacht hier geen luxe; de gastvrijheid, kleinschaligheid en juist de eenvoud is wat deze accommodatie bijzonder maakt. De 10 kamers zijn zeer ruim en net ingericht. De meeste kamers beschikken over een ruim terras op het dak, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de natuur (inclusief diverse apen die regelmatig een bezoek komen brengen). Het ontbijt is inbegrepen, maar er is geen restaurant aanwezig voor de overige maaltijden. In de nabije omgeving zijn echter voldoende mogelijkheden te vinden om buiten de deur te eten. Er is geen zwembad aanwezig bij Wildernest.


Houseboat (Rainbow Cruises) - Backwaters

De houseboats zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt, standaard gebruiken wij de premium klasse (de deluxe is zeer eenvoudig). De meest luxe boot is de Rainbow Elitaire. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 4 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer (klein). Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Tijdens het diner en de nacht ligt de houseboat aan een oever met uitzicht over een rijstveld. Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India.


Fort House - Cochin

Fort House is een goede middenklasse accommodatie met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding in de wijk Fort Cochin. Bij binnenkomst ervaart u direct een goede sfeer met olielampjes in de bomen en een vriendelijk ontvangst. Er zijn ca. 16 ruime en verzorgde kamers, verdeeld over twee verdiepingen. De ontbijttafels staan direct aan het water, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht om de dag goed te beginnen. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.


Emerald Isle - Alleppey / Backwaters

U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.


A Beach Symphony - Mararikulam

A Beach Symphony is een kleinschalige, sfeervolle, boutique accommodatie aan het strand van Mararikulam. Er zijn slechts 4 losstaande cottages met elk een eigen voordeel. Zo beschikt één cottage over een eigen plungepool, waar een ander zeer geschikt is voor families vanwege een extra slaapkamer. Een restaurant is niet aanwezig. Maaltijden worden in overleg gemaakt en geserveerd op het grote terras waar elke cottage over beschikt. Er is tevens een gezamenlijk zwembad aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen. Zoals de meeste accommodaties in Marari ligt ook A Beach Symphony aan een openbaar strand, waar ligbedden niet toegestaan zijn. Deze accommodatie is zeer geschikt voor de rustzoeker die tevens gesteld is op comfort.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • overnachting op een houseboat; een unieke ervaring! Mét airco
 • bijzonder verblijf in een homestay in de backwaters
 • het mooiste van de staten Tamil Nadu én Kerala
 • vervoer met per auto met privéchauffeur
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
India

 • “WANNEER MOGEN WE WEER??”

  lees meer
  -
  familie van Walraven
 • “(georganiseerde) fiets vakantie”

  lees meer
  -
  Harry de Mulder
 • “wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend”

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • “Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Sofie en Joris

Tip: BACKWATERS : VANUIT EEN HOMESTAY OP EMERALD ISLE

Een  gebruikelijke manier om de backwaters van Kerala te verkennen is vanaf een houseboatDoorgaans duurt zo’n tocht twee dagen, met één overnachting aan boord.

Emerrald Isle, Indiaachtertuin emerald isle

Voor wie dat niet genoeg is, en wie nader wil kennismaken met het leven in de backwaters, is een verblijf in de homestay op Emerald Isle aan te raden. Lees verder>>print deze reisterug naar het overzicht