Zuid-India reis: van Chennai naar Kerala

routekaart Zuid-India reis: van Chennai naar Kerala

Rondreis van Chennai naar Kerala. Deze verrassende 20-daagse privéreis laat u kennis maken met Zuid-India. Deze reis is geschikt voor de cultuur- en natuurliefhebber. Per auto met privéchauffeur reist u door kleurrijke plaatsen als Chennai (voorheen Madras), Cochin en Kovalam (mooiste strand). De groene kant van India ziet u in het Periyar National Park maar ook tijdens het verlijf op een houseboat in Kerala. Een unieke ervaring voor de ervaren reiziger.

Reisduur: 20 dagen
Chennai - Mahabalipuram - Pondicherry - Tanjore - Trichy - Madurai - Periyar - Kumarakom - Backwaters (houseboat) - Emerald Isle - Cochin - Kovalam

Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chennai

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Chennai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding in de hoofdstad van Tamil Nadu. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad verkennen. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Chennai - Mahabalipuram (ca. 60 km)

Na een goede nachtrust en ontbijt maakt u kennis met de chauffeur en gids. Na het ontbijt staat er een stadstour op het programma. U bezoekt Fort St. George en Marina Beach, het op een na langste strand ter wereld. In de namiddag gaat u op weg naar Mahabalipuram (ca. twee uur rijden). Maar onderweg stopt u nog bij enkele tempels in Kanchipuram. Kanchipuram heeft als bijnaam de "Golden City of a Thousend Temples" en is een van de zeven heilige plaatsen in India. Na aankomst transfer naar uw hotel, gelegen nabij het strand. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Mahabalipuram

In de ochtend bezoekt u samen met uw chauffeur de belangrijkste attracties van Mahabalipuram. Deze plaats is vooral bekend om de historische monumenten die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U ziet diverse tempels, zoals de Seashore Tempel en de Five Radhas; een groep monumenten van uit steen gehakte dierenfiguren. De middag is vrij te besteden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Mahabalipuram - Pondicherry (ca. 110 km)

De reis gaat verder in zuidelijke richting naar het kustplaatsje Pondicherry (circa drie uur rijden). Na aankomst volgt transfer naar het hotel voor een overnachting. In de middag maakt u een stadstour en ziet u o.a. Ecole Francaise d' Extreme Orient, het Franse Instituut en de tempel van de Ashram van Aurobindo waar volop keramiek en lokale producten worden verkocht. De stad is ook goed te voet te verkennen. U zult er vele invloeden van de Franse en Portugese bewoners terugvinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Pondicherry - Tanjore (ca. 170 km)

In de ochtend vertrekt u richting Tanjore (ongeveer vier uur rijden). De eerste stop van vandaag is in Chidambaram, bekend om de Nataraja en Chidambaram tempels. Chidambaram is een belangrijke bedevaartsplaats in de Caleroon vallei. Vervolgens gaat de reis verder naar Tanjore. Onderweg kan in overleg met de chauffeur ook gestopt worden bij Gangaikondacholapuram, de enorme tempel uit de tijd van de Chola keizer. Vervolgens naar het hotel in Tanjore voor overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Tanjore - Trichy - Tanjore

Vandaag brengt u een bezoek aan Tiruchchirappalli (Trichy), gelegen op de oevers van de Cauvery rivier. Het is ongeveer anderhalf uur rijden. De belangrijkste bezienswaardigheid in Trichy is de Ranganatha tempel; de grootste in India. Deze tempel maakt Trichy een belangrijke bedevaartsplaats voor Hindoes. Ook een bezoek aan Rock Fort, de Jambukeshwara tempel, Tiruvannaikaval, Srirangam en diverse musea en kunstateliers zijn de moieite waard. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar Tanjore, waar tevens een stadstour op het programma staat. U ziet hier onder andere de Brihadishwara tempel, welke geheel in de Dravidian stijl is gebouwd, en een gigantisch beeld van Nandi. Tanjore staat tevens bekend om de diverse kunstobjecten en de vele ambachten die hier te vinden zijn, zoals aardewerk, zijde, juwelen en koperen, bronzen en zilveren beelden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Tanjore - Madurai (ca. 160 km)

Uw privéchauffeur brengt u vandaag naar Madurai (ongeveer vier uur rijden). Madurai staat bekend om zijn festivals en tempels. De stad is ook een belangrijke bedevaartsplaats voor Hindoes.. Na aankomst wordt u naar het hotel in het centrum gebracht. De middag is ter vrije besteding om deze levendige stad te verkennen. 's Avonds bent u getuige van een Aarti ceremonie bij de Shree Meenakshi Tempel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Madurai

In de ochtend maakt u een stadstour met bezoek aan de overdadig gedecoreerde Meenakshi-tempel. De tempel is de reden dat Madurai een bedevaartsoord is. U maakt een wandeling over de hoofdstraat die naar de tempel loopt. De middag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Madurai - Periyar (ca. 160 km)

De reis gaat verder naar Periyar, een rit van circa vier uur. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een stop maken, bijvoorbeeld voor het maken van foto's of het bezoeken aan een lokale markt. De chauffeur weet de juiste plekjes te vinden en geeft u uitleg onderweg. Het plaatsje Thekkady is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Periyar National Park; dit staat morgen op het programma.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Periyar National Park

Vandaag brengt u een bezoek aan het nationale park en staat er natuurwandeling op het het programma. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u een wandeling door het park. Tevens krijgt u uitleg over de verschillende specerijen die u tegenkomt. In deze regio worden onder andere kardamom en vanille verbouwd. Optioneel kunt u een bootsafari reserveren. Vanaf de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u de kans om olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Periyar - Kumarakom (ca. 140 km)

U wordt naar Kumarakom gebracht (ongeveer 3,5 uur rijden) waar u overnacht. In de namiddag bezoekt u de omgeving en krijgt u een goede indruk van het leven in de Backwaters.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Kumarakom - Alleppey/Backwaters (ca. 30 km)

De komende nacht verblijft u aan boord van een zogenaamde 'houseboat'. In Alleppey ligt de boot voor u klaar waarna u al varend het natuurgebied van Kerala (Backwaters) gaat verkennen. U passeert lokale dorpen en kunt genieten van de prachtige natuur. Een unieke ervaring! Maaltijden en overnachting is aan boord van deze boot.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 Backwaters/Alleppey - Emerald Isle

Na het ontbijt op de boot arriveert u weer in Alleppey. Hier gaat u van boord en reist u per auto verder naar de volgende locatie; namelijk het Emerald Isle. Geniet van de gastvrijheid van deze lokale accommodatie en indien gewenst kunt u aan diverse activiteiten deelnemen. Alle maaltijden zijn vandaag inbegrepen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Emerald Isle - Cochin (ca. 60km)

Per auto verder naar Cochin voor twee overnachtingen. Cochin is een havenstad met een rijk verleden en een levendig heden. Er staan nog veel pakhuizen voor specerijen en ook de handel daarin vindt nog steeds plaats. U kunt deze stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. 's Avonds kunt u genieten van een traditionele Kathakali Dance voorstelling.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Cochin

Vandaag staat er een stadstour op het programma. U brengt onder andere een bezoek aan het Fort, het Mattancherry Paleis en een Joodse Synagoge (de oudste van India). Ook zijn er een aantal gebouwen uit de 16e en 17e eeuw bewaard gebleven, waaronder het Hollandse Paleis. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Cochin - Kovalam (ca. 230 km)

Per auto met privéchauffeur reist u naar Kovalam (ca. vijf uur rijden). Kovalam is de bekendste badplaats in de Indiase provincie Kerala en beschikt over prachtige stranden. Het ligt helemaal onderin de punt van India, waar de Arabische zee en de Indische Oceaan samen komen. Deze badplaats wordt ook wel het nieuwe Goa genoemd, maar het toerisme is hier nog niet zo sterk ontwikkeld. U verblijft hier de laatste paar dagen aan het strand zodat u de reis ontspannen kunt afsluiten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Kovalam

Dag ter vrije besteding. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken tijdens de rondreis. U kunt aan het strand relaxen of bijvoorbeeld genieten van een echte Indiaase ayurvedische massage.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Kovalam

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst, kunnen we een excursie naar Trivandrum voor u verzorgen. Trivandrum is de hoofdstad van Kerala. U vindt hier onder andere de Shri Padmanabhaswamy Tempel en het Padmanabhapuram Paleis.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Kovalam

Dag ter vrije besteding. U kunt de gehele dag nog gebruik maken van uw kamer en de faciliteiten van het hotel.

Dag 20 Kovalam - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • Nature walk in Periyar
 • Kathakali Dance voorstelling
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India, ca. € 65 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Royal Court - Madurai

Een prima 3* hotel nabij het treinstation van Madurai, dat zowel op toeristen als op zakenlui mikt. Dat zie je terug in de stijl van het hotel. Het is voorzien van alle comfort die mag verwachten van een hotel in deze categorie en is modern vormgegeven. Het telt 69 kamers, allemaal ruim en keurig en voorzien van een moderne badkamer. Royal Court ligt op 5 minuten loopafstand van de Sri Meenakshi tempels.


Hotel Treetop - Periyar / Thekkady

De cottages van Treetop liggen tussen de grasvelden met fruitbomen en doen denken aan de koloniale bungalows van lang vervlogen tijden. De accommodatie is verntaal gelegen, maar de ligging aan de weg is tegelijk ook een nadeel. Toch is het terrein zelf rustig en zijn er geen gebouwen met meer dan twee verdiepingen; daardoor is er toch een groene en natuurlijke ambiance. Soms kun je op het terrein resusmakaken en Nilgiri langoeren zien. En het is en blijft Kerala, dus ayurvedische behandelingen zijn mogelijk.


Houseboat (Rainbow Cruises) - Backwaters

De houseboats zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt, standaard gebruiken wij de premium klasse (de deluxe is zeer eenvoudig). De meest luxe boot is de Rainbow Elitaire. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 4 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer (klein). Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Tijdens het diner en de nacht ligt de houseboat aan een oever met uitzicht over een rijstveld. Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India.


Fort House - Cochin

Fort House is een goede middenklasse accommodatie met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding in de wijk Fort Cochin. Bij binnenkomst ervaart u direct een goede sfeer met olielampjes in de bomen en een vriendelijk ontvangst. Er zijn ca. 16 ruime en verzorgde kamers, verdeeld over twee verdiepingen. De ontbijttafels staan direct aan het water, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht om de dag goed te beginnen. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.


Emerald Isle - Alleppey / Backwaters

U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.


Uday Samudra - Kovalam

Op ongeveer 15 meter van de zee ligt het Uday Samudra hotel, aan het beroemde strand van Kovalam. Het is een groot viersterrenhotel, maar doordat het ruim is opgezet met brede lanen heeft het toch een rustige uitstraling. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, telefoon, minibar en een badkamer met bad, aparte douche en toilet. Veel kamers hebben met uitzicht op zee. In het Uday Samudra hotel zijn diverse restaurants. U kunt u a-la-carte eten, genieten van een overheerlijk buffet en er is een restaurant waar tijdens het diner een live band optreedt.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U overnacht in een houseboat; al varend verkent u de prachtige omgeving van de backwaters. Wij reserveren altijd een luxe boot met airconditioning voor u, zo zult u minder last hebben van de muggen in dit gebied.
 • Alle reizen worden in India uitgevoerd per auto met privéchauffeur; bij twee personen heeft u de keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs, vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
 • Entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden zijn standaard inbegrepen in de reissom.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

  lees meer
  -
  Peter en Marieke Verkuil
 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen
 • Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

  lees meer
  -
  Marijke Berkenbosch
 • Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

  lees meer
  -
  Familie Floot

Tip: BACKWATERS : VANUIT EEN HOMESTAY OP EMERALD ISLE

Een  gebruikelijke manier om de backwaters van Kerala te verkennen is vanaf een houseboatDoorgaans duurt zo’n tocht twee dagen, met één overnachting aan boord.

Emerrald Isle, Indiaachtertuin emerald isle

Voor wie dat niet genoeg is, en wie nader wil kennismaken met het leven in de backwaters, is een verblijf in de homestay op Emerald Isle aan te raden. Lees verder>>print deze reisterug naar het overzicht