safarireis Noord-India

routekaart safarireis Noord-India

Dit is dé ideale reis voor u als natuurliefhebber. Wist u namelijk dat ook India over een "Big Five" beschikt? De meningen verschillen over welke dieren hier exact toe behoren, maar meest genoemd zijn de neushoorn, leeuw, tijger, luipaard en olifant. In deze reis maakt u in totaal 12 safari's per jeep verdeeld over drie verschillende nationale parken; Kaziranga, Bandhavgarh en Sasan Gir. Alle safari's worden uitgevoerd in een privé jeep, waardoor u alle ruimte en goed zicht heeft. Door de grote variëteit in deze reis is er een goede kans dat u al deze bijzondere dieren ook daadwerkelijk tegen komt. De afstanden in deze natuurreis zijn groot, maar zeker de moeite waard, omdat u zodoende heel verschillende landschappen en bijbehorende flora en fauna ziet. De grotere afstanden legt u per binnenlandse vlucht af.
De reis in deze vorm is alleen mogelijk tussen de maanden november en april; in deze periode zijn alle drie de parken geopend.

Reisduur: 14 dagen
Kaziranga NP - Bandhavgarh NP - Sasan Gir NP Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Delhi - Guwahati - Kaziranga NP

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guwahati (ca. 2,5 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en in ca. 5 uur naar het Kaziranga National Park gebracht, gelegen in de deelstaat Assam in de meest oostelijke punt van India. Na aankomst in Kaziranga is de avond ter vrije besteding. Kaziranga National Park staat op de Werelderfgoedlijst en staat bekend om zijn biodiversiteit. Dit park is de thuisbasis van 's werelds grootste eenhoornige Indische neushoorn. Circa 75% van het totale aantal eenhoornige Indische neushoorns ter wereld leven in Kaziranga National Park. Het park ligt aan de zuidoever van de Brahmaputra rivier en is één van de oudste parken van de regio Assam, in het noorden van India. Naast neushoorns leven ook buffels, olifanten, herten, een aantal tijgers en tal van verschillende vogelsoorten in het park. Noot: Kaziranga is jaarlijks alleen geopend tussen 1 november en 30 april.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Kaziranga NP

In de vroege ochtend staat een eerste jeepsafari in het park op het programma. U verkent Burapahar Range, in het centrale deel van het park. Dit deel heeft een gevarieerd landschap met meren, open vlaktes en dichte bossen. Er is een goede kans dat u mooie foto's kunt maken van neushoorns in de ochtendmist. Ook diverse vogelsoorten (zoals neushoornvogels en spechten) en schildpadden worden regelmatig gespot in dit deel van het park. In de middag maakt u een tweede jeepsafari in het centrale deel van Kaziranga.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Kaziranga NP

In de ochtend maakt u een jeepsafari in het oostelijke deel van Kaziranga. In dit deel leven veel watervogels, waaronder een groep van ca. 200 grijze pelikanen. In de middag staat de laatste safari in het park op het programma. Deze staat gepland in het westen van Kaziranga, waar de meeste neushoorns voorkomen. Ook adelaars en otters worden hier vaak gespot, op zoek naar vis in een van de meren.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Kaziranga NP - Guwahati - Delhi

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokaal dorp (Durgapur) en het National Orchid & Biodiversity Center, waar zich onder andere meer dan 500 soorten orchideeën vanuit diverse delen in India bevinden. Aan het einde van de ochtend reist u in ca. 5 uur terug naar de luchthaven van Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar het hotel nabij de luchthaven gebracht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Delhi - Jabalpur - Bandhavgarh NP

Na het ontbijt wordt u terug gebracht naar de luchthaven voor de vlucht naar Jabalpur (ca. 1,5 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en in ca. 5 uur naar het Bandhavgarh National Park gebracht, gelegen in deelstaat Madhya Pradesh en het midden van India. De avond is ter vrije besteding. Noot: Indien u dichter bij Delhi wilt blijven kunnen we ook het Ranthambore National Park voor u selecteren (op een aantal uren rijden of per trein vanuit Delhi). Vanwege de gunstige ligging is dit park echter druk bezocht. Daarnaast is Ranthambore opgedeeld in verschillende zones waar bezoekers over verdeeld worden (zonder inspraak). Niet alle zones hebben echter een evengrote kans op het spotten van tijgers. Vandaar dat wij in deze reis bewust hebben gekozen voor Bandhavgarh.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Bandhavgarh NP

In de ochtend en middag staan safari's per jeep in het park op het programma. Het Bandhavgarh National Park heeft een oppervlakte van ongeveer 437 km2. Sinds 1968 heeft het de status van nationaal park. Voor die tijd was het een jachtgebied van de Maharadjas van Sewa. In het park leven ongeveer 150 soorten vogels en dieren als herten, zwijnen, luipaarden en wilde honden. Tijgers vormen echter de belangrijkste diersoort tijdens de safari's. Bandhavgarh heeft namelijk de hoogste concentratie van tijgers in heel India (gevolgd door Kanha en Ranthambore). Noot: Bandhavgarh is elk jaar alleen geopend van oktober t/m juni. Buiten deze periode valt de moesson. In het seizoen is het park elke woensdagavond gesloten voor safari’s.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Bandhavgarh NP

In de ochtend en middag staan wederom safari's per privé jeep in het park op het programma.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Bandhavgarh NP - Jabalpur - Delhi

Vroeg in de ochtend reist u in ca. 5 uur terug naar de luchthaven van Jabalpur voor de lokale vliegreis naar naar Delhi. Na aankomst wordt u naar het hotel nabij de luchthaven gebracht en is de rest van de middag/avond ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Delhi - Rajkot - Sasan Gir

Zeer vroeg in de ochtend wordt u terug gebracht naar de luchthaven voor de vliegreis naar Rajkot (ca. 2,5 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en reist u in ca. 4 uur naar Sasan Gir in de deelstaat Gajurat, de meest westelijke punt van India. Na aankomst in Sasan Gir zijn de middag en avond ter vrije besteding.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Sasan Gir

In de ochtend en middag staan jeepsafari's op het programma in Sasan Gir (ookwel het Gir Forest National Park & Wildlife Sanctuary genoemd). Het totale gebied beslaat ca. 1412 km². Gir behoort tot de best beschermde gebieden in Azië en niet voor niets; dit is namelijk de enige plek ter wereld buiten Afrika waar leeuwen in het wild te zien zijn! De Aziatische (ookwel Perzische of Indische) leeuw is iets kleiner dan zijn Afrikaanse soortgenoot. De laatste jaren is de populatie in het park steeds gestegen. Uiteraard gaat u tijdens de safari's op zoek naar deze dieren.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Sasan Gir

In de ochtend en namiddag maakt u wederom een jeepsafari. Naast leeuwen laten ook luipaarden en Indische antilopes zich regelmatig zien in dit gebied. Bijzonder aan deze omgeving is dat er tevens mensen in het park wonen, leden van de Maldhari stam.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 Sasan Gir - Rajkot - Mumbai

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur terug naar de luchthavan van Rajkot, voor de binnenlandse vlucht naar Mumbai. Na aankomst wordt u naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.
verzorging: logies

Dag 14 Mumbai - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

U wordt op tijd naar de luchthaven van Mumbai gebracht voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Delhi - Guwahati v.v., Delhi - Jabalpur v.v., Delhi - Rajkot & Rajkot - Mumbai
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen in de parken
 • meereizende Engelstalige gids tijdens de transfers tussen Guwahati en Kaziranga
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 4x safari in Kaziranga per jeep (privé)
 • 4x safari in Bandhavgarh per jeep (privé)
 • 4x safari in Sasan Gir per jeep (privé)
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India, ca. € 65 pp excl. Evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • ook mogelijk: e-visum à 50 USD p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • camera fees
 • overige maaltijden en drinken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Iora The Retreat - Kaziranga National Park

Gelegen te midden van glooiende heuvels, weelderige groene theetuinen en gunstig gelegen bij National Highway 37, is IORA een luxe resort in Kaziranga. Het biedt een perfecte mix van de rust van Assam en het comfort van een modern, luxe resort. Dit kleinschalige resort heeft 42 ruime kamers. Vanaf uw balkon heeft u prachtig uitzicht over de uitgestrekte groene omgeving. Iedere kamer is onder meer voorzien van kabel-tv, internet, airconditioning en een minibar. De kleine theetuin, het zwembad, de spa, twee restaurants en de aanwezige buitenactiviteiten maken IORA een ideaal verblijf voor een comfortabele vakantie voor het hele gezin.


Tiger den Resort Bandhavgarh - Bandhavgarh

Gelegen in de weelderig groene en rustige omgeving van het Land van de Tijger - Bandhavgarh National Park - vindt u het Tiger Den Resort. Het resort beschikt over 34 elegant ingerichte deluxe en luxe cottages kamers. Vanaf uw balkon heeft u uitzicht op de prachtige heuvels van het Vindhyachal gebergte. Bij de Tiger’s Den begint de dag net voor zonsopgang met een wake-up call, samen met een kopje thee of koffie. Een open jeep en een lokale gids staan voor u klaar, om u nog dichter bij de natuur te brengen en hopelijk de majestueuze Bengaalse tijger te zien. Een bijzondere ervaring!


Asiatic Lion Lodge - Sasan Gir

De Asiatic Lion Lodge is een prettige, kleinschalige, duurzame lodge nabij Gir Forest National Park. De 16 cottages liggen in rijtjes in de tuin, allemaal laagbouw en allemaal met een zitje voor de deur. Door de aardetinten en de rieten daken krijgt het een safari-sfeertje. In het restaurant wordt zoveel mogelijk met organische ingrediënten gekookt, uit de eigen groentetuin. Hier kunt u ook lokale specialiteiten uitproberen. Naast uiteraard activiteiten in het park organiseert de lodge in het seizoen ook uitstapjes naar een nabij gelegen mangoboerderij: smullen maar!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U bezoekt de mooiste natuurparken van India, waar u een grote kans heeft om de belangrijkste dieren (neushoorn, olifant, tijger, leeuw, luipaard) ook daadwerkelijk te spotten!
 • Omdat de parken wat ver uit elkaar liggen, ervaart u een grote variatie in flora en fauna.
 • Alle safari’s worden uitgevoerd in een privé jeep, zodat u de ruimte en goed zicht heeft.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd

  lees meer
  -
  Sofie en Joris
 • Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

  lees meer
  -
  Peter en Marieke Verkuil
 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen


print deze reisterug naar het overzicht