Zuid-India reis: van Bangalore naar Kerala

routekaart Zuid-India reis: van Bangalore naar Kerala

Zuid-India rondreis van Bangalore naar Kerala per auto met privéchauffeur. Het berglandschap van de hillstations Ooty en Munnar laten een onbekend landschap van India zien. Uiteraard mag een boottocht over de Backwaters, een rit per ‘Toy Train’ en een wandeling in het Periyar National Park niet ontbreken. Na een overnachting bij een lokale familie in Alleppey eindigt de reis aan het strand van Kovalam. Een prettige plaats om deze reis door Zuid-India af te sluiten.

Reisduur: 17 dagen
Bangalore - Hassan - Mysore - Ooty - Coonor - Coimbatore - Cochin - Munnar - Periyar NP - Alleppey - Backwaters (houseboat) - Kovalam

Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangalore

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Bangalore - Hassan (ca. 190 km)

Na een goede nachtrust staat er vandaag een stadstour door Bangalore op het programma. Tijdens de tour ziet u nog iets van het verleden van de stad terug. U bezoekt het granieten Vidhana Soudha gebouw en rijdt door het Cubbon Park waar het regeringsmuseum wordt bezocht. De botanische tuin van Lalbagh staat ook op het programma. Na de tour gaat de reis verder naar Hassan, ongeveer vier uur rijden. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur een stop maken in het pelgrimsoord Sravanbalagola. U heeft een overnachting in Hassan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Hassan - Mysore (ca. 115 km)

Voordat u naar Mysore reist, een rit van ongeveer drie uur, bezoekt u de Chennakeshava tempel in Belur en de Hoysaleshwara tempel in Halebrid. Beide tempels hebben de karakteristieke architectuur van Zuid-India. Na het bezoek gaat u op weg naar Mysore. De middag is ter vrije besteding en kunt u eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de plaatselijke kruidenmarkt. De marktjes zijn erg fotogeniek waaronder de Devaraja groente- en fruitmarkt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Mysore

In de ochtend maakt u samen met uw Engelssprekende privégids een tour door Mysore. U ziet hierbij de belangrijke bezienswaardigheden van de stad zoals het Mysore Palace, één van de grootste paleizen van India. Na het bezoek rijdt u naar de Chamundi heuvel. Op de top ligt de 2000 jaar oude Chamundeswari Tempel. Vanuit hier kunt u de trappen afdalen naar de Nandi Bull, een monoliet met een hoogte van 4,8 meter. Het hele jaar door komen hier veel pelgrims naar toe. De middag is ter vrije besteding en kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Mysore - Ooty (ca. 140 km)

Vanuit Mysore rijdt u verder naar Ooty (ca. vier uur rijden). Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken in de omgeving.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Ooty

U maakt vandaag een tour door Udagamandalam (Ooty) gelegen op een hoogte van 2240 meter. Ooty is het hoogst gelegen bergstation van de Nilgiri's Hills. Geniet van het prachtige groene berggebied en de vele theeplantages.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Ooty - Coonor - Coimbatore (ca. 100 km)

In de ochtend wordt u naar het station van Ooty gebracht waar u aan boord gaat van de 'hill train' naar Coonoor. Met een max. snelheid van 33km/u wordt dit traject in ongeveer 1,5 uur afgelegd. Onderweg kunt u genieten van een prachtig berglandschap en het leven in de trein. Na aankomst in Coonoor reist u per auto verder naar Coimbatore (ca. 2 uur). U verblijft hier één nacht. Na aankomst maakt u een stadstour in het 'Manchester van Zuid-India'. Coimbatore is met name bekend van de katoenproductie. Er zijn dan ook meer dan honderd textielmolens te vinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Coimbatore - Cochin (ca. 260 km)

Vanuit Coimbatore rijdt u verder naar Cochin, ongeveer vijf uur rijden. De stad is een belangrijke haven met een rijk verleden en een levendig heden. Er staan nog veel pakhuizen voor specerijen en ook de handel daarin vindt nog steeds plaats.De middag is vrij te besteden. 's Avonds woont u een traditionele 'Kathakali Dance Show' bij.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Cochin

Vandaag staat er een stadstour op het programma. U brengt onder andere een bezoek aan het Fort, het Mattancherry Paleis en een Joodse Synagoge (de oudste van India). Ook zijn er een aantal gebouwen uit de 16e en 17e eeuw bewaard gebleven, waaronder het Hollandse Paleis. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Cochin - Munnar (ca. 130 km)

In de ochtend vertrekt u naar Munnar (ca. drie uur rijden). In dit hoger gelegen berggebied (Hillstation) verblijft u een nacht. Na aankomst in het hotel maakt u in de namiddag een tour door de omgeving. Er zijn watervallen, theeplantages, meren en door de hogere ligging is het er aangenaam koel. Op de theeplantages ziet u vrouwen werken die theeblaadjes plukken. Op de rug dragen zij traditionele bamboe manden die met een touw om het voorhoofd zijn gebonden. U bezoekt de Lockhart Gap vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Annamalai-heuvels en de theeplantages. Met een beetje geluk spot u de Nilgiri Tahr; een zeldzame berggeit. Een bezoek aan een theemuseum mag vandaag uiteraard ook niet ontbreken (gesloten op maandag).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Munnar - Periyar National Park (ca. 160 km)

De reis gaat verder naar Periyar (ca. vier uur rijden); een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het gelijknamige nationale park. In de middag staat er een trekking in de jungle op het programma. Tijdens de tocht kunt u onder andere diverse diersoorten spotten. Tevens krijgt u uitleg over de verschillende specerijen die u tegenkomt. O.a. cardamon en vanille komt uit deze regio. Noot: neem goede (dichte) schoenen en voldoende water mee. Noot: u kunt deze middag eventueel ook kiezen voor een boottocht op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Periyar National Park - Alleppey (ca. 130 km)

Na het ontbijt wordt u naar de volgende locatie gebracht: Emerald Isle (ca. drie uur rijden). Geniet van de gastvrijheid van deze lokale accommodatie. Alle maaltijden zijn inbegrepen. 's Middags kunt u, optioneel, aan diverse activiteiten deelnemen, waaronder boottochtjes. Ook kunt u genieten van een traditionele 'Ayurvedic Treatment'… pure verwennerij!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Alleppey - Backwaters

U wordt naar de haven gebracht vanwaar u aan boord gaat van een zogenaamde 'houseboat'. Al varend verkent u vandaag en morgen het natuurgebied van Kerala (Backwaters). U passeert lokale dorpen en kunt genieten van de prachtige natuur. Een unieke ervaring! Maaltijden en overnachting is aan boord van deze boot.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Backwaters/Alleppey - Kovalam (ca. 145 km)

's Ochtends kunt u nog even genieten van de rust in de Backwaters. Na het ontbijt vaart u terug naar het vasteland (Alleppey) waarna u per auto met privéchauffeur verder reist u naar uw laatste bestemming; Kovalam. Hier verblijft u aan het strand zodat u kunt bijkomen van alle indrukken van de rondreis. Kovalam is de bekendste badplaats in de Indiase provincie Kerala en beschikt over prachtige stranden. Het ligt helemaal onderin de punt van India, waar de Arabische zee en de Indische Oceaan samen komen. Deze badplaats wordt ook wel het nieuwe Goa genoemd, maar het toerisme is hier nog niet zo sterk ontwikkeld.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Kovalam

Dag ter vrije besteding. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken van de rondreis. U kunt lekker aan het strand relaxen of bijvoorbeeld genieten van een echte Indiaase ayurvedische massage.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Kovalam

Dag ter vrije besteding Indien gewenst kunnen we een dagexcursie naar Trivandrum voor u verzorgen. Trivandrum is de hoofdstad van Kerala; u vindt hier onder andere de Shri Padmanabhaswamy Tempel en het Padmanabhapuram Paleis.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Kovalam - Trivandrum - (vliegreis op eigen gelegenheid)

U wordt op tijd naar de luchthaven van Trivandrum gebracht voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • Kathakali Dance voorstelling
 • treinrit per 'Toy Train' naar Coonor
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India, ca. € 65 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Fort House - Cochin

Fort House is een goede middenklasse accommodatie met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding in de wijk Fort Cochin. Bij binnenkomst ervaart u direct een goede sfeer met olielampjes in de bomen en een vriendelijk ontvangst. Er zijn ca. 16 ruime en verzorgde kamers, verdeeld over twee verdiepingen. De ontbijttafels staan direct aan het water, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht om de dag goed te beginnen. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.


Houseboat (Rainbow Cruises) - Backwaters

De houseboats zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt, standaard gebruiken wij de premium klasse (de deluxe is zeer eenvoudig). De meest luxe boot is de Rainbow Elitaire. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 4 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer (klein). Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Tijdens het diner en de nacht ligt de houseboat aan een oever met uitzicht over een rijstveld. Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India.


Blackberry Hills Retreat & Spa - Munnar

De kamers van Blackberry Hills liggen -de naam zegt het al- tegen een heuvel op. Het restaurant, de lobby en de spa zijn bovenaan de weg. Vanaf sommige kamers is het dus best even een klim naar boven, maar wat een fijn uitzicht heeft u er over het dal en de heuvels! Het loont de moeite om vroeg op te staan om de zon te zien opkomen over de heuvels, vaak gepaard met mistflarden in het dal. Alle 16 kamers hebben een balkom gericht op het dal met theeplantages en allemaal hebben ze een warme, natuurlijke ambiance.
Tip: in de spa worden vele behandelingen aangeboden. Zoek iets uit waarbij de immense badkuip betrokken is; deze is alleen al vanwege het zicht over het dal zeer de moeite waard!


Hotel Treetop - Periyar / Thekkady

De cottages van Treetop liggen tussen de grasvelden met fruitbomen en doen denken aan de koloniale bungalows van lang vervlogen tijden. De accommodatie is verntaal gelegen, maar de ligging aan de weg is tegelijk ook een nadeel. Toch is het terrein zelf rustig en zijn er geen gebouwen met meer dan twee verdiepingen; daardoor is er toch een groene en natuurlijke ambiance. Soms kun je op het terrein resusmakaken en Nilgiri langoeren zien. En het is en blijft Kerala, dus ayurvedische behandelingen zijn mogelijk.


Emerald Isle - Alleppey / Backwaters

U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.


Uday Samudra - Kovalam

Op ongeveer 15 meter van de zee ligt het Uday Samudra hotel, aan het beroemde strand van Kovalam. Het is een groot viersterrenhotel, maar doordat het ruim is opgezet met brede lanen heeft het toch een rustige uitstraling. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, telefoon, minibar en een badkamer met bad, aparte douche en toilet. Veel kamers hebben met uitzicht op zee. In het Uday Samudra hotel zijn diverse restaurants. U kunt u a-la-carte eten, genieten van een overheerlijk buffet en er is een restaurant waar tijdens het diner een live band optreedt.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U overnacht in een houseboat; al varend verkent u de prachtige omgeving van de backwaters. Wij reserveren altijd een luxe boot met airconditioning voor u, zo zult u minder last hebben van de muggen in dit gebied.
 • Alle reizen worden in India uitgevoerd per auto met privéchauffeur; bij twee personen heeft u de keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs, vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
 • Entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden zijn standaard inbegrepen in de reissom.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd

  lees meer
  -
  Sofie en Joris
 • Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

  lees meer
  -
  Peter en Marieke Verkuil
 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen
 • Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

  lees meer
  -
  Marijke Berkenbosch

Tip: BACKWATERS : VANUIT EEN HOMESTAY OP EMERALD ISLE

Een  gebruikelijke manier om de backwaters van Kerala te verkennen is vanaf een houseboatDoorgaans duurt zo’n tocht twee dagen, met één overnachting aan boord.

Emerrald Isle, Indiaachtertuin emerald isle

Voor wie dat niet genoeg is, en wie nader wil kennismaken met het leven in de backwaters, is een verblijf in de homestay op Emerald Isle aan te raden. Lees verder>>print deze reisterug naar het overzicht