Luxe treinreis Rajasthan

routekaart Luxe treinreis Rajasthan

voor eenieder die een luxe reis zoekt, waarbij comfort hoog in het vaandel staat, is deze reis een aanrader! U overnacht een week aan boord van Royal Rajasthan on Wheels, in een luxe couchette met eigen badkamer. Dit is één van de meest luxe treinen in India. Tijdens de reis staan onder andere de hoogtepunten van Rajasthan op het programma, evenals een bezoek aan de Taj Mahal en het wervelende Varanasi, dat niemand onberoerd laat. En dit alles in slechts 11 dagen! Omdat de trein de afstanden grotendeels in de nacht aflegt, kunt u in een korte tijd veel zien. Zo komt u toch uitgerust thuis, na een prachtige vakantie.

Reisduur: 11 dagen
Delhi - Jodhpur - Udaipur - Chittorgarh - Ranthambore - Jaipur - Khajuraho - Varanasi - Agra (Taj Mahal) Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Delhi

De ochtend is ter vrije besteding. Aan het einde van de ochtend checkt u uit bij het hotel en heeft u nog even de tijd om Delhi op eigen gelegenheid te verkennen. In de middag wordt u naar het station van Delhi gebracht, vanwaar de Royal Rajasthan on Wheels vertrekt. Na een traditioneel welkom wordt u naar uw cabine gebracht, waar u de komende week in alle luxe verblijft. De trein vertrekt om 17:30 uur naar Jodhpur, waar u de volgende ochtend aankomt. Diner is aan boord van de trein. Noot: de Royal Rajasthan on Wheels vertrekt elke zondag vanuit Delhi
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Jodhpur

Na het ontbijt in de trein komt u rond 09:15 uur aan in Jodhpur. Vervolgens staat een stadstour op het programma. Jodhpur is de op één na grootste stad van Rajasthan. U brengt hier onder andere een bezoek aan het Meharangarh fort, de Jaswant Thada (de koninklijke crematieplaats) en het Umaid Bhawan Paleis. Het indrukwekkende Meharangarh fort is gelegen op een hoge rots vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de blauwe stad. U krijgt tevens de gelegenheid om enkele inkopen te doen. De lunch is vandaag inbegrepen in een 5 sterren paleis/hotel. Om 16:30 uur vertrekt de trein richting Udaipur, waar u de volgende ochtend aankomt. Diner is inbegrepen aan boord van de trein.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Udaipur / Chittorgarh

Rond 07:00 uur arriveert de trein in Udaipur, waarna het ontbijt aan boord wordt geserveerd. Vervolgens vertrekt u voor een stadtour, waarbij u onder andere Sahelion Ke Bari en het stadspaleis bezoekt. Uiteraard mag een boottocht over het grootste meer van Udaipur, Pichola, niet ontbreken. De lunch wordt geserveerd in een 5 sterren paleis/hotel. Rond 14:30 uur vertrekt de trein verder naar Chittorgarh, waar u rond 16:45 arriveert. In Chittorgarh staat een rondleiding door het fort op het programma die afgesloten wordt met een heerlijk kopje thee. In de avond kunt u genieten van een prachtige licht en geluid show. Rond 22:00 uur vertrekt de trein richting Sawai Madhopur, waar u de volgende ochtend aankomt. Het diner wordt geserveerd aan boord van de trein.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Sawai Madhopur / Jaipur

Vroeg in de ochtend (05:30 uur) komt u aan in Sawai Madhopur, vanwaar u rond 06:00 uur vertrekt naar het Ranthambore National Park voor een safari. Het ontbijt wordt naar wens voor of na de safari geserveerd. Het Ranthambore NP beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook Chital- en Sambar herten, wilde zwijnen en andere katachtige, zoals luipaarden, hyena's, jakhalsen en vossen. Tevens ziet u er vele soorten vogels en reptielen. Rond 09:30 uur gaat de trein verder richting Jaipur, waar u rond 11:30 uur aankomt. Na een rondleiding door het beroemde Amber Fort staat een lunch in het prachtige 1135 AD restaurant op het programma. Na de lunxh bezoekt u het observatorium en het stadspaleis. Uiteraard komt u ook lang de Hawa Mahal (Paleis der Winden). Tenslotte heeft u nog de tijd om enkele inkopen te doen. Rond 18:00 uur wordt u terug gebracht naar de trein, zodat u even uit kunt rusten en zich opfrissen voor het diner. Het diner wordt vanavond geserveerd in een luxe hotel, samen met een cultureel programma. Rond 22:15 uur zal de trein verder rijden naar Khajuraho, waar u de volgende ochtend aankomt.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Khajuraho

Na het ontbijt komt u rond 10:45 uur aan in Khajuraho. In Khajuraho bezoekt u de plaatselijke tempels met haar erotische afbeeldingen. Deze tempelstad is wereldberoemd geworden door de uit zandsteen opgetrokken tempels. U brengt vandaag een bezoek aan de westelijke en de zuidelijke tempelgroep. De lunch is inbegrepen in een 5 sterren paleis/hotel. Rond 18:00 uur wordt u terug naar de trein gebracht, zodat u even uit kunt rusten en zich opfrissen voor het avondprogramma. In de avond staat namelijk een spectaculaire licht en geluidshow op het programma. Rond 20:15 uur gaat de trein verder richting Varanasi, waar u de volgende ochtend aankomt. Diner is aan boord van de trein.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Varanasi

Vroeg in de ochtend (rond 07:00 uur) vertrekt u voor een stadstour door Varanasi, waarbij uiteraard een boottocht over de wereldberoemde Ganges rivier op het programma staat. Na deze tour wordt u terug gebracht naar de trein voor het ontbijt. Vervolgens wordt u naar Sarnath gebracht. Voor Boeddhisten is dit de voornaamste bedevaartplaats omdat Boeddha hier na het bereiken van de verlichting zijn eerste preek hield. Na de lunch wordt u terug gebracht naar de trein, waar u even uit kunt rusten. In de avond brengt u een bezoek aan een ghat, waar een traditionele aarti ceremonie op het programma staat. Rond 19:55 uur vertrekt de trein richting Agra, waar u de volgende ochtend aankomt. Diner is aan boord van de trein.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Agra

Na het ontbijt arriveert de trein rond 10:00 in Agra. Na aankomst staat een stadstour op het programma. Voor de lunch bezoekt u het Agra fort. Het fort heeft een 2,5 km lange vestigingsmuur en werd in de 16e eeuw gebouwd ter bescherming van de stad. Vanwege de rode zandsteen-kleur, wordt het ook wel het Rode fort genoemd. Na de lunch bezoekt u de wereldberoemde Taj Mahal. De Taj Mahal is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahal voor zijn overleden echtgenote. Het is het bekendste gebouw op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na dit bezoek heeft u de tijd om op eigen gelegenheid inkopen te doen. Rond 18:30 wordt u terug gebracht naar de trein, waar het diner geserveerd wordt. Rond 21:00 gaat de trein verder naar Delhi, waar u de volgende ochtend aankomt.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Delhi

De trein arriveert al om 04:00 uur op het station van Delhi. U heeft echter eerst nog de gelegenheid om rustig te ontbijten. Uiterlijk om 07:30 uur dient u uit te checken. Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt uw transfer naar uw hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. Noot: naar verwachting kunt u pas vanaf ca. 12:00 uur gebruik maken van de hotelkamer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Delhi

Samen met een Engelssprekende privé gids maakt u na het ontbijt een stadstour door New Delhi en Old Delhi. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere de Qutab Minar, het Rode fort,, de India Gate, Raj Ghat (Mahatma Gandhi), de Humayun’s Tomb en de levendige wijk Chandni Chowk.

Dag 11 Delhi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

U wordt op tijd naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfers in Delhi en vervoer tijdens stadstour in Delhi per auto met privéchauffeur
 • entreegelden tijdens de stadstour in Delhi
 • begeleiding door een deskundige, Engelssprekende gids tijdens de stadstour in Delhi
 • overnachtingen op basis van logies en ontbijt in Delhi
 • overnachtingen op basis van volpension in een deluxe cabine tijdens de treinreis
 • genoemde excursies inclusief entreegelden tijdens de treinreis (in internationale groep)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India, ca. € 65 pp excl. evt. bemiddelingskosten tussenpersoon (voor vertrek aanvragen)
 • ook mogelijk: e-visum à 50 USD p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien en camerafees
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

The Imperial - Delhi

The Imperial is één van de mooiste hotels in Delhi, en misschien zelfs van heel India. Uniek aan dit hotel is de locatie. Dit prachtige, koloniale hotel is gelegen midden in het hart van Delhi, nabij Connaught Place. In tegenstelling tot vele andere gebouwen in Delhi telt dit hotel slechts vier verdiepingen, waardoor het kleinschalig aandoet. De prachtige inrichting en de uitstekende service maken The Imperial een aanrader voor een zeer luxe verblijf in Delhi.


Royal Rajasthan on Wheels - diverse locaties India

De Royal Rajasthan on Wheels is een zeer luxe trein, welke elke zondag vanuit Delhi vertrekt. In een week ziet u de hoogtepunten van Rajasthan, de Taj Mahal en zelfs Varanasi. Overnachtingen zijn in een deluxe cabine, met een eigen badkamer. U overnacht op basis van volpension, inclusief alle maaltijden en excursies. Naast de Royal Rajasthan on Wheels, kunnen we ook andere luxe treinreizen voor u selecteren, zoals bijvoorbeeld de Palace on Wheels (tevens in Rajasthan) of de Golden Chariot (in het zuiden van India).


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Een rondreis door India in alle comfort!
 • Doordat u het grootste deel van deze reis aflegt per trein, heeft u een week lang de beschikking over een eigen cabine; tijdens dit deel van de reis hoeft u dus nooit in- en uit te checken in een hotel.
 • Omdat de trein de afstanden grotendeels in de nachten aflegt, kunt u veel van het prachtige land zien in een korte tijd.
 • Speciaal voor deze luxe reis is na aankomst en voor de terugreis één van de mooiste hotels in Delhi voor u geselecteerd.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
India

 • “wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend”

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • “Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Sofie en Joris
 • “Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.”

  lees meer
  -
  Peter en Marieke Verkuil
 • “Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen”

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen


print deze reisterug naar het overzicht