India

Vragen en antwoorden India

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor India?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor India een paspoort vereist dat na vertrek uit Nederland nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum vereist dat u vooraf dient aan te vragen. Dat kan op twee manieren: online of via VFS Global. Wij raden u (indien mogelijk) aan gebruik te maken van de online optie (e-Tourist Visa), omdat dit eenvoudiger en voordeliger is.
Dit doet u via de link hieronder (klik links onderin op Apply Online).
De kosten voor een e-visum bedragen $80,- per persoon, exclusief creditcardtoeslagen. Deze kosten kunnen alleen per creditcard (VISA of MasterCard) voldaan worden (zie ook de veel gestelde vragen op de genoemde website).
Een e-visum kan alleen aangevraagd worden wanneer u India binnenkomt via: Luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi. Zeepoorten: Cochin, Goa en Mangalore. Een e-visum is niet geldig bij aankomst over land. U mag India verlaten via alle Immigration Check Points (ICPs) in het land.
U kunt het e-visum aanvragen vanaf 120 dagen voor aankomst in het land tot uiterlijk 4 dagen voor aankomst. Binnen 4 dagen voor aankomst is dit niet meer mogelijk. De geldigheid van het e-visum is maximaal 60 dagen; deze gaan in na aankomst in India. Binnen deze 60 dagen mag u het land maximaal twee keer inreizen (double entry). Per kalenderjaar (jan.-dec.) mag u maximaal twee keer een e-visum aanvragen.
Bij de aanvraag van het e-visum dient u een scan van het paspoort en een pasfoto aan te leveren. Beide moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, deze staan omschreven op de genoemde website. Het paspoort waarmee het e-visum wordt aangevraagd dient bij aankomst in het land nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Ook dient het paspoort nog minimaal twee lege pagina’s te bevatten. Wanneer u met een e-visum reist worden na aankomst biometrische gegevens (vingerafdrukken en een gezichtsscan) afgenomen. U dient tevens over reisbescheiden te beschikken waar uw uitreisdatum op is vermeld. Het e-visum moet geprint meegenomen worden.
Kunt of wilt u geen gebruik maken van het e-visum, dan kunt u voor meer informatie terecht op www.vfsglobal.com/india/netherlands. U dient dan persoonlijk (op afspraak) naar een van de kantoren van het Visa Application Centre van VFS Global in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam te gaan. De biometrische gegevens worden in dit geval vooraf al afgenomen.
Noot: Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De informatie op de genoemde websites is leidend.terug naar veelgestelde vragen India

Reiservaringen
India

 • “WANNEER MOGEN WE WEER??”

  lees meer
  -
  familie van Walraven
 • “(georganiseerde) fiets vakantie”

  lees meer
  -
  Harry de Mulder
 • “wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend”

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • “Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Sofie en Joris

Tip: Sikkim in foto's

India Sikkim 2017 - Mieke
Bekijk het Sikkim fotoalbum van Mieke.

Tip: heerlijk vegetarisch eten en genieten van het uitzicht in Madurai

Houdt u van lekker vegetarisch eten? Probeer dan eens het eenvoudige restaurant op het dakterras van het Supreme Hotel. Naast de goede keuken, kunt u ook nog genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Tip: boottocht op het Periyar Meer

Erg leuk is om een boottocht te maken op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien. Een interessante activiteit voor de natuurliefhebber.

Tip: de geluid- en lichtshow in Madurai

Wilt u een leuke invulling van de avond in Madurai? Woon dan 's avonds een geluids- en lichtshow bij in het Tirumalai Nayak paleis (1830-1930 uur).