India

Vragen en antwoorden India

Hoe zit het met de geldzaken in India?

De munteenheid in India is de Rupee (INR). Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Neemt u liever contant geld mee (euro’s/US$), dan kunt u dat wisselen op de luchthaven, bij de bank of bij de receptie van het hotel. Uiteraard kunt u ook Traveller Cheques meenemen, deze zijn verzekerd tegen diefstal.

 • Pinpas: met een Nederlandse pinpas kunt u in India goed terecht. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
 • Creditcards: bij de banken in de grote steden in India kunt u wel geld met een Visa Card of Master Card(met pincode) opnemen. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
 • Belangrijk: bij het verlaten van India kan gecontroleerd worden of men van de besteding van het gewisselde geld bewijzen kan overleggen, het is dus raadzaam om alle bonnetjes te bewaren. De Indiase valuta mogen niet in- of uitgevoerd worden.
 • Zorg er tijdens uw rondreis voor dat u waar mogelijk grote biljetten wisselt voor kleiner geld. Wisselgeld is vaak schaars.
 • Wisselkoers: de waarde van 100 INR was in september 2018 ongeveer € 1,17.terug naar veelgestelde vragen India

Reiservaringen
India

 • “WANNEER MOGEN WE WEER??”

  lees meer
  -
  familie van Walraven
 • “(georganiseerde) fiets vakantie”

  lees meer
  -
  Harry de Mulder
 • “wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend”

  lees meer
  -
  Hans en Jolanda
 • “Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd”

  lees meer
  -
  Sofie en Joris

Tip: Sikkim in foto's

India Sikkim 2017 - Mieke
Bekijk het Sikkim fotoalbum van Mieke.

Tip: heerlijk vegetarisch eten en genieten van het uitzicht in Madurai

Houdt u van lekker vegetarisch eten? Probeer dan eens het eenvoudige restaurant op het dakterras van het Supreme Hotel. Naast de goede keuken, kunt u ook nog genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Tip: boottocht op het Periyar Meer

Erg leuk is om een boottocht te maken op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien. Een interessante activiteit voor de natuurliefhebber.

Tip: de geluid- en lichtshow in Madurai

Wilt u een leuke invulling van de avond in Madurai? Woon dan 's avonds een geluids- en lichtshow bij in het Tirumalai Nayak paleis (1830-1930 uur).