Menu

Actueel reisadvies India

* Laatste update: 27-03-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van India weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door India mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

kruiden op markt in India

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor India. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van India is grotendeels geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar India

U heeft de volgende documenten nodig voor een reis naar India:

  • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na aankomst in India);
  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen van 12 jaar en ouder (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een bewijs van een negatieve antigeen-sneltest (niet ouder dan 24 uur voor vertrek) óf een negatieve PCR-test uitslag (niet ouder dan 48 uur voor vertrek).
  • niet verplicht, maar wel aan te raden: een corona-, vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs.

LET OP: reizigers die vanuit China, Hong Kong, Korea, Thailand, Singapore of Japan naar India reizen, moeten beschikken over een negatieve PCR-test uitslag. 

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor India geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. 

Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

na aankomst in India

Na aankomst in Hong Kong kunt u het volgende verwachten:

  • alle reizigers vanaf 12 jaar worden steeksproefgewijs getest op corona. Bij een positief testresultaat gaat u in quarantaine in een aangewezen medische faciliteit. 
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

 

tijdens de reis in India

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
     
  • op druk bezochte plekken adviseren wij een mondkapje te dragen (ook wanneer dit niet verplicht is).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een negatieve PCR test aan te tonen. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag verder met het samenstellen van een rondreis naar India. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.