Menu

Actueel reisadvies India

* Laatste update: 16-08-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van India weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door India mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

kruiden op markt in India

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor India. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van India is grotendeels geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar India

 • een geldig e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen);
   
 • een geldig paspoort;
   
 • een ingevulde Self Declaration Form (vooraf online in te vullen);
   
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, OF:
   
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent).

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 5 jaar hoeven geen negatief testresultaat aan te kunnen tonen na aankomst in India (tenzij airline anders bepaald).

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor India geen verplichte vaccinatiebewijs nodig. U mag reizen met een Engelse non-covid verklaring. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. 

 

Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst in India

Na aankomst wordt u gescreend en dient u de benodigde documenten aan te tonen bij de de immigratiecontrole. Bij een willekeurige 2% van de passagiers en bij passagiers die symptomen vertonen, wordt een test afgenomen. U dient hier aan mee te werken. Als de test negatief is, bent u vrij om te reizen door geheel India zonder restricties. Wel dient u ten minste 14 dagen uw gezondheid in de gaten te houden en bij klachten te laten testen.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar India, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.