Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Sikkim & Bhutan

In deze reis treft u een mooie combinatie van een nog vrij onbekend deel van India, met één van de meest bijzondere bestemmingen in Azië; Bhutan. U start in de Indiase deelstaat Sikkim, dat tot 1975 een onafhankelijk Himalaya-koninkrijkje was. Hier bezoekt u verschillende kloosters en geniet van het landschap vol beboste heuvels en vele meren. Bijzonder is een overnachting in een homestay en een verblijf midden tussen de glooiende theevelden. Bij Phuentsholing gaat u de grens over met Bhutan, dat een nóg meer geïsoleerde en mysterieuze cultuur heeft, vanwege de ligging tegen de flanken van de Himalaya. Hier bezoekt u verschillende Boeddhistische kloosterforten, en komt in contact met de hartelijke lokale bevolking. Tijdens deze reis ontdekt u een hele bijzondere kant van Azië.

Reisduur: 18 dagen

Delhi - Bagdogra - Turuk - Pelling - Temi - Martam - Gangtok - Kalimpong - Phuentsholing - Thimphu - Punakha - Paro - Delhi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Sikkim & Bhutan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • vervoer met auto met privé chauffeur
 • meereizende Engelssprekende lokale gids in Sikkim en in Bhutan
 • zo goed als alle maaltijden inclusief; weinig bijkomende kosten
 • bijzonder: verblijf in een homestay in Sikkim
 • inclusief het visum voor Bhutan
 • tegen een toeslag zijn ook luxere hotels mogelijk.
 • flexibel aan te passen programma: Zou u liever een actiever programma wensen, dan kunnen we meerdere wandelingen opnemen naar de kloosters, passen en meren.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

gevel van klooster - Paro - Bhutan - foto: Mieke Arendsen
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en wordt u naar uw hotel gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi - Bagdogra - Turuk (78km/3 uur)
In de ochtend wordt u weer terug gebracht naar de luchthaven van Delhi voor de lokale vliegreis naar Bagdogra. Na aankomst in Bagdogra wordt u verwelkomd door uw chauffeur en gids, die de hele periode in Sikkim bij u zullen blijven. Met hen reist u in ca. 3 uur naar Turuk, een klein dorp gelegen op een bergkam nabij Melli. Onderweg komt u door de stad Siliguri en verschillende dorpen, terwijl u de loop van de Teesta rivier volgt. Vanaf Melli gaat het bergopwaarts, met een slingerende weg, tot u het dorp Turuk bereikt. Hier overnacht u in een heritage bungalow. De rest van de avond is ter vrije besteding.
Dag 3 Turuk - Pelling (92km/4 uur)
Na een vroeg ontbijtje wordt u naar het Tarey Bhir viewpoint gebracht: hiervandaan heeft u een verbluffend zicht over de heuvels van Kalimpong en de meanderende Teesta rivier in de diepte. U vervolgt de rit door een dennenbos, en langs kleine nederzettingen naar het plaatsje Pelling. Hier checkt u in in het hotel en later in de middag kunt u een wandeling maken naar het Pemayangtse klooster dat bovenop een heuvel is gelegen. De muren zijn rijkelijk beschilderd met figuren uit de Tibetaanse mythologie. De fresco's alhier zijn wel wat aangedaan door de tand des tijds, maar dat maakt het zeker niet minder charmant. Integendeel, zouden wij zeggen. Deze wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Indien gewenst, kunt u ook nog verder naar de overblijfselen van Rabdentse, de tweede hoofdstad van het voormalige koninkrijk Sikkim.

Noot: ziet u op tegen de wandeling naar Pemayangtse, dan kan dit ook per auto worden gedaan.
Dag 4 Pelling - Temi (89km/3-4 uur)
Vandaag start u de dag met een wandeling van ongeveer anderhalf uur naar het Sangachoeling klooster, een indrukwekkend bouwwerk op de beboste heuvels op de bergkam tegenover het Pemayangtse klooster. Oorspronkelijk was het gebouw bedoeld als meditatiezaal, maar tegenwoordig heeft het de functie van een klooster. Het Sangachoeling Klooster is één van de oudste kloosters van Sikkim. De chauffeur brengt u vervolgens naar uw volgende onderkomen, Temi. Dit gebied staat bekend om haar theeproductie, en u ziet hier glooiende heuvels vol met theestruiken. Hier wordt eerste kwaliteit organische thee verbouwd. Voordat u hier aankomt brengt u een bezoek aan 'Buddha Park', ookwel Tathagata Tsal, waar een immens groot Buddhabeeld staat. Dit beeld is vanuit een groot deel van West Sikkim te zien. U kunt hier binnenin het beeld naar boven lopen. Onderweg ziet u langs de muren de fascinerende levenswandel van de historische Buddha, Siddharta Gautama, in muurschilderingen afgebeeld. Ook een fijne plek voor een pauze met een kopje Temi thee. U neemt hier vandaag intrek in een homestay, een dorpsproject om lokaal toerisme te stimuleren. De kamers hebben een eigen badkamer, maar de voorzieningen zijn wel eenvoudig. Heel bijzonder om zo van heel dichtbij het dorpsleven bij te wonen.

Noot: verblijft u liever in een hotel, dan kunnen we u hiervoor ook een suggestie doen.
Dag 5 Temi
's Ochtends bezoekt u één van de vele theevelden. U ziet de arbeiders bezig met het plukken van de jonge blaadjes die klaar zijn voor verwerking tot thee. Ze maken graag even een praatje. In een theefabriekje kunt u het proces van vers blaadje tot thee bekijken. Ook hier staan de arbeiders u graag te woord. Ook kunt u hier een kijkje nemen bij en in de huizen van de arbeiders, zodat u meer over hun levenswijze te weten komt. U overnacht wederom in de homestay. Als u het leuk vindt, mag u helpen in de keuken. Maar niets moet, alles mag.

Noot: zoekt u wat meer adrenalinerush? In dit gebied kunnen ook paraglides worden gemaakt. Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 6 Temi - Martam
Na het ontbijt daalt u per auto af tussen de theevelden, steekt de Serwani brug over en volgt de loop van de Teesta rivier tot het dorp Martam. Nadat u hier rustig bent ingecheckt en hebt geluncht maakt u met uw gids een wandeling naar een nabij gelegen dorp. Erg leuk is het, om onderweg een schooltje te bezoeken en een praatje te maken met de leerlingen, die graag hun Engels oefenen. Ze zien hier niet vaak bezoekers, dus men is erg enthousiast. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur, en weer 2 uur voor de terugweg. Onderweg komt u zowel door bossen als langs terrasvormige akkers.
Dag 7 Martam - Rumtek - Gangtok
Een kort ritje brengt u vandaag in Rumtek. Bovenop een heuvel ligt hier het prachtige Rumtek klooster. Dit is de zetel van de zestiende Gyalwa Karmapa, hoofd van de Karma Kagyu school van Tibetaans Boeddhisme. Het klooster is bijzonder kleurrijk ingericht. Er wonen circa 300 monniken, en u mag gerust ook even een kijkje nemen bij hun verblijf. Daarna bezoekt u het indrukwekkende Ranka klooster, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de valleien. Daarna zet u koers naar Gangtok. angtok is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Sikkim, en was tot 1975, toen Sikkim deel werd van India, de hoofdstad van het boeddhistische Himalaya-koninkrijk Sikkim. Gangtok heeft een belangrijke betekenis in het Tibetaans Boeddhisme, en in de omgeving treft u daarom vele kloosters. Hier kunt u tegen de avond een wandelingetje maken over de Lal Bazaar en Mahatma Gandhi Road (MG Road voor intimi), de winkelstraat. In dit voetgangersgebied vindt u vrolijk gekleurde gebouwen, vele kleine winkeltjes, een pinautomaat en restaurantjes. In het midden van de straat staan bloembakken en bankjes, waar men heerlijk zit te keuvelen. Er heerst een prettige gemoedelijke sfeer.
Dag 8 Gangtok
Een volle dag om de omgeving van Gangtok te verkennen met uw gids. Het Enchey klooster is de eerste stop, waar vrolijke novices spelen tussen hun uiterst serieuze lessen door. Voor een vleugje Hindoeïsme tussendoor bezoekt u Hanuman Tok, een tempel gewijd aan de apengod Hanuman, en Ganesh Tok, gewijd aan, u raadt het al, Ganesha. De tempels zijn boeiend, maar het uitzicht is wellicht nog indrukwekkender. Het beste uitzicht heeft u waarschijnlijk wel vanaf Tashi Viewpoint, uw volgende stop. Vanaf de balustrade op de uitkijktoren kijkt u mijlenver over de bergkammen en heeft u een verbluffend zicht op de Kanchenjunga in de verte, met haar 8586 meter de derde hoogste berg ter wereld, en de trots van Sikkim.
Later bezoekt u Do-Drul Chorten, een immense stoepa met maarliefst 108 gebedswielen. Het getal 108 zult u vaak voorbij zien komen tijdens uw reis; het wordt zowel in Hindoeïsme als in Boeddhisme gezien als een heilig aantal. Zo zitten er bijvoorbeeld 108 kralen aan een gebedssnoer en staan er vaak 108 chortens of gebedswielen bij kloosters. Deze Do-Drul Chorten is erg geliefd bij pelgrims en u ziet hier daarom gelovigen uit andere delen van India en vaak ook uit Bhutan. Vlakbij ligt het Namgyal Institute of Tibetology, dat een grote collectie Tibetaanse voorwerpen en geschriften huisvest. Tot slot kunt u een bezoekje brengen aan het Directorate of Handicrafts and Handloom ; een lange omschrijving voor een goede plek om souvenirs in te slaan.

Noot: als u het niet erg vindt om vroeg uit de veren te gaan, kunt u de dag ook beginnen met een bezoek aan Tashi Viewpoint: de eerste zonnestralen op de besneeuwde pieken heeft iets magisch.
Dag 9 Gangtok (Tsomgo Lake)
Een bijzonder ritje met een bijzonder doel: u slingert vandaag per auto langs het Kyongnosla Alpine Sanctuary, waar vele rododendrons en alpiene bomen groeien, naar het Tsomgo Lake. Dit meer is gelegen op een hoogte van 3735 meter. Het wateroppervlak van dit bergmeer neemt in verschillende seizoen verschillende kleuren aan, en in elk seizoen is het een plaatje. Een groot gedeelte van het jaar is het meer bevroren en bedekt met sneeuw. De rode panda komt in dit gebied voor, maar u moet wel veel geluk hebben om een exemplaar te zien te krijgen. Vele trekvogels vinden dit een prettige plek om een tijdje te vertoeven, en wij snappen wel waarom. Vanwege de ligging dichtbij de Chinese grens is wandelen helaas niet toegestaan, alleen langs een afgebakend pad langs het meer. Ook staan er yaks met gekleurde horens klaar om toeristen op te laten rijden. Na het bezoek aan dit meer rijdt u terug naar Gangtok. Onderweg maakt u verschillende stops om te genieten van het verbluffende zicht over de vele bergkammen. U overnacht wederom in Gangtok.
Dag 10 Gangtok - Kalimpong (83km/3 uur)
Kalimpong is uw volgende bestemming. Op een hoogte van 1250 meter heeft het een aangenaam klimaat en is daarom populair als weekenduitstapje of plek om te pensioneren. Maar niet alleen Indiase vakantiegangers en pensionado’s hebben het hier naar de zin, ook orchideeën en gladiolen gedijen hier goed. Tot rond 1700 was Kalimpong domein van de Raja van Sikkim. Aan het begin van de 18e eeuw nam de Bhutanese koning het bewind echter over, tot het in 1865 werd geannexeerd door Darjeeling. Een roerige geschiedenis voor een plaatsje dat heden ten dage zo’n rustige uitstraling heeft. ’s Middags verkent u dit hill resort met uw gids. U bezoekt het Zang Dog Palri Fo Brang klooster, Mangal Dham en de bloemenkwekerijen.
Dag 11 Kalimpong - Phuentsholing (175km/3 uur)
Heuvelafwaarts gaat het vandaag, door verschillende dorpjes en gehuchten, door bossen en langs theeplantages, naar de Bhutanese grens. Uw Indiase gids en chauffeur helpen u met de grensovergang en het inchecken in het Hotel aan Bhutaanse zijde. U ontmoet uw Bhutanese gids en chauffeur al vandaag óf morgenvroeg. Na het verkrijgen van het Route Permit en grensformaliteiten is de rest van de dag ter vrije besteding. Uiteraard is er zo aan de grens een levendige handel; een wandelingetje over de markt is een aangename middagbesteding.
Dag 12 Phuentsholing - Thimphu (165km/5 uur)
U wordt naar de hoofdstad Thimphu gebracht (reken op een rit van ongeveer 5 tot 6 uur). Bij goed weer heeft u prachtige vergezichten. De Himalaya rijst als een natuurlijke barrière op uit de vlaktes. Onderweg naar Thimphu reist u door bossen met coniferen, rododendrons en wilde kersen. U maakt stops bij het Rinchending klooster en bij dorpjes of mooie uitzichtpunten. Na aankomst in Thimphu wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Het centrum van de stad bestaat uit drie hoofdstraten waar u verschillende restaurants en winkels kunt vinden. In de namiddag kunt u nog een bezoek brengen aan de immens grote Golden Buddha, hoog in de heuvels boven Thimphu. Binnenin het beeld is een tempel, waar u een kijkje mag nemen. Op de route ligt het Memorial Chorten, gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van het land, Jigme Dorji Wangchuck. Het is een plek waar vele Bhutanezen dagelijks naar toe komen om te bidden, rondjes te lopen om het bouwwerk en te draaien aan de kolossale gebedswielen. Als u liever gewoon een wandelingetje door de stad maakt, kan dat uiteraard ook. Uw gids en chauffeur staan in elk geval tot uw beschikking.
Dag 13 Thimphu
Thimphu en omgeving hebben vele bezienswaardigheden. Al naar gelang uw interesse kunt u hier, in samenspraak met uw gids, een greep uit doen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Changangkha klooster, het Nationaal Instituut voor Traditionele Geneeskunde (een museum), de School voor Kunsten en Ambachten, het Textielmuseum, het Folk Heritage Museum, een nonnenkloosterof een marktje waar veel handwerk te koop wordt aangeboden. Ook mogelijk is een bezoek aan een klein dierenpark waar de takin, het nationale dier van Bhutan te zien is. Simtokha Dzong is ook een bezoek waar; dit kleine klooster ligt even buiten Thimphu. Tegen het einde van de dag is het leuk een bezoek te brengen aan de Tashichho Dzong, een indrukwekkend kloosterfort. Deze dzongs (kloosterforten) waren het centrum van politieke en religieuze macht. Heden ten dage zijn hier nog steeds zowel de regeringskantoren als de tempels gevestigd. Tegen het einde van de middag ziet u de ambtenaren de dzong verlaten na hun werkdag, en wordt het gebouw opengesteld voor bezoekers. Als u de dzong verlaat, kijk dan ook eens naar links. Hier ligt het (bescheiden) koninklijk paleis, de thuisbasis van de huidige en vijfde koning, HM Jigme KhesarNamgyel Wangchuck. U kunt zelf in overleg met de gids bepalen hoeveel tijd u op de verschillende plekken door wilt brengen.
Tip: het dagelijkse strijken van de vlag gaat gepaard met veel ceremonieel. Zeker de moeite van het bekijken waard!
Dag 14 Thimphu - Punakha (85km/2-3 uur)
De reis wordt in ongeveer 3 uur vervolgd naar Punakha. De route voert u over de Dochula pass (3050m), waar u op heldere dagen een groot deel van de Himalaya kunt zien, en waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de adembenemende uitzichten. Maak in elk geval een korte stop bij het botanische park Lamperi, dan bent u gelijk op de hoogte van de flora en fauna die dit land rijk is. De belangrijkste bezienswaardigheid van Punakha staat vervolgens op het programma: de Punakha Dzong. Deze kolos van een dzong ligt op de plek waar twee rivieren samenkomen en maakt zo een prachtig plaatje. De gigantische witte fortmuren zijn duidelijk gebouwd om vriend en vijand te imponeren, en daarin zijn ze zeker geslaagd. Binnen worden veel heilige voorwerpen gekoesterd en van al het kleurrijke schilderwerk kan het u wel eens gaan duizelen.
Als u graag wandelt, dan kunnen we vandaag ook een wandeling inlassen naar de Khamsum Yulley tempel of Chorten Ningpo, beide hoog op een heuvel gelegen en dus levert dat mooie uitzichten over de vallei, de terrasvormige rijstvelden en de slingerende rivier op.
Dag 15 Punakha - Paro (130km/3-4 uur)
Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. U kunt zich er vergapen aan de biografie van de geliefde heilige Drukpa Kunley (ookwel 'the Divine Madman), wiens opmerkelijke levenswandel afgeschilderd staat op de muren van de tempel. We zullen er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een ervaring ! De rit voert u daarna weer terug over de pas Dochula (3050m), waar 108 stupa's de heuvel sieren. In overleg met uw gids en chauffeur kunt u ook verschillende keren stoppen om te genieten van de adembenemende uitzichten.
Na aankomst in Paro kunt u de verschillende bezienswaardigheden van het stadje bekijken, afhankelijk van hoeveel tijd u nog heeft: Rinphung Dzong, het Nationaal Museum, de tempels Kichu en Dungtse. Als u al een beetje ‘tempel- en kloostermoe’ bent, kunt u hier ook lokale huizen bezoeken of een wandelingetje maken door het stadje op zoek naar souvenirs.
Tip voor wandelaars: vanaf de Dochula pas kunt u een mooie wandeling maken naar het Lungchutse klooster. Deze duurt ongeveer 3,5 uur en u treft hier verschillende wilde bloemensoorten en vogels. Als u nog een uurtje aan de wandeling vastknoopt, kunt u afdalen via Tashigang Gompa in plaats van dezelfde weg terug naar de Dochu la pas te nemen.
Dag 16 Paro (Tiger's Nest)
Vandaag bezoekt u één van de bekendste bezienswaardigheden van Bhutan. U rijdt naar Taktsang waar u verder te voet aan de beklimming begint naar Tiger’s Nest. Dit heilgdom, op 800 meter hoogte tegen een rotswand geplakt, is niet alleen de bekendste maar ook de meest indrukwekkende van het land. Het is gesticht op de plek waar de Guru Rinpoche in de 8e eeuw landde na een vlucht op de rug van een zwangere tijgerin. De Guru Rinpoche, ookwel Padmasambava genaamd, wordt beschouwd als incarnatie van de Boeddha en brenger van het Boeddhisme naar Bhutan. Hij versloeg hier en passant enkele demonen en mediteerde drie maanden in een grot. De huidige tempel is rond deze grot gebouwd. U kunt hier verschillende heiligdommen bezoeken alvorens af te dalen naar het cafeteria, waar u de lunch gebruikt. Daarna is het nog een klein uurtje afdalen naar de plek waar uw chauffeur op u wacht. Vanmiddag kunt u nog Kyichu Lhakhang bezoeken, een van de oudste tempels van Bhutan, of andere bezienswaardigheden die u gisteren nog niet heeft gezien.
Dag 17 Paro - Delhi
U wordt naar de luchthaven van Paro gebracht voor de vlucht naar Delhi (inbegrepen). Hier wordt u naar een hotel nabij de luchthaven gebracht voor een laatste (vaak korte) nacht.
Dag 18 Delhi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
De meeste vluchten vertrekken na middernacht. U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: u kunt de reis ook verlengen met een stadsbezoek aan Delhi. In dit geval zullen we een hotel boeken dat dichter bij de bezienswaardigheden van de stad ligt. Ook een bezoek aan de Taj Mahal in Agra is uiteraard mogelijk. Informeert u naar de mogelijkheden.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreizen Delhi-Bagdogra & Paro-Delhi
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden in India
 • begeleiding door een meereizende deskundige Engelssprekende gids in Bhutan
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • visum Bhutan (t.w.v. USD 50 per persoon)
 • Tourism Development Fee Bhutan (t.w.v. USD 10 per persoon)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • persoonlijke uitgaven, waaronder drinken
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • fooien & camera fees
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Red Fox Hotel - Delhi
incl. ontbijt
Een groot, strak en modern hotel. De 207 kamers zijn netjes maar ietwat klein. Het grootste pluspunt van dit hotel is de superpraktische ligging op het luchthaventerrein van Delhi airport, op 10 minuutjes van de internationale terminal. Dit maakt het de perfecte plek voor een eerste nacht na een late vlucht of een laatste nacht voor een vroeg vertrek. We gebruiken dit hotel ook vaak voor dagkamers, als u bijvoorbeeld met de nachttrein aankomt in Delhi en pas 's nachts per vlucht vertrekt. Dan is het een ideale plek om wat te ontspannen en u op te frissen.

Turuk Kothi Heritage Home - Sikkim
incl. ontbijt, lunch en diner
Wellicht het eerste wat u denkt als u deze accommodatie ziet is: wauw! Tijdens het verblijf in Turuk Kothi gaat u een stukje terug in de tijd. U leert meer over de geschiedenis en oude tradities van de omgeving, ver weg van de drukke steden zoals Darjeeling en Gangtok. Het erfgoedhuis ligt verscholen in de oude bossen van Sikkim en behoorde voorheen aan de gerespecteerde Laxmi Das Pradhan. Op dit moment is het erfgoed de thuisbasis van de vijfde generatie van de voorouderlijke familie Pradhan. Tijdens het verblijf in één van de suites of cottages kunt u ontspannen in de weelderige tuin en op uw eigen veranda. Leuk is om een wandeling te maken door de verschillende tuinen, zoals de groente-en fruittuin. Uit deze tuinen plukt men verse ingrediënten voor huisgemaakte Turuk-gerechten. Wist u dat ze hier tevens hun eigen augurken kweken? Neem ook een slokje van de verse melk; het is heerlijk!

Summit Newa Regency & Spa - Sikkim
incl. ontbijt, lunch en diner
Uit de Summit-keten (een kleine hotelketen met vooral hotels in de Himalaya-regio) komt het Summit Newa Regency & Spa in Pelling. Dit hotel is één van de prettigste onderkomens in dit plaatsje. Met haar 20 kamers is dit 4* hotel (in lokale sterren -gradatie) kleinschalig te noemen. De kamers zijn comfortabel genoeg en rustiek-sfeervol ingericht. Het uitzicht vanaf het terras op de machtige Kanchenjunga en consorten is weergaloos. Naar het Pemayangtse klooster is het slechts tien minuten rijden. Maaltijden worden geserveerd in het restaurant The Grill en in The Metta Spa zijn tal van behandelingen mogelijk.

Martam Retreat - Sikkim
incl. ontbijt, lunch en diner
In Oost-Sikkim, temidden van de bossen van het Fambongla Wildlife Sanctuary ligt het Martam Retreat. De perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuurschoon. Het dorpje Martam ligt in een prachtige vallei met terrasvormige akkers. Er zijn slechts 11 kamers, die sfeervol zijn ingericht. Naast een restaurant, waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met lokale organische ingrediënten, is er een zwembad en een spa aanwezig.

Netuk House - Sikkim
incl. ontbijt, lunch en diner
Aan het einde van de jaren vijftig werd Netuk House gebouwd om onderdak te bieden aan handelaren (met name in zijde) op weg naar Tibet. Het ligt aan een hoger deel van Tibet Road en is een bijzonder pand. In de architectuur proeft u de geschiedenis van deze pleisterplaats aan de oude handelsroute. Hier komt u gelijk in de loklae sfeer; door het kleinschalige karakter en de lokale architectuur heeft het een huiselijke sfeer. Netuk House ligt op loopafstand van de markt, erg handig. Toch heeft u er geen last van de drukte.

Sinclairs Retreat Kalimpong - Sikkim
inclairs Retreat Kalimpong[Tweepersoonskamer incl. ontbijt, lunch en diner
Dit sfeervolle boutique resort in Kalimpong telt 48 kamers, allen met zicht op de omliggende Himalayaketen en groene heuvels. Het is rustig gelegen op een ruim terrein met aangelegde tuinen.Van een lokaal theetje en een baksel uit de eigen bakkerij kunt u genieten in het kleine cafeetje, en maaltijden worden geserveerd in het restaurant The Golden Oak. Er is een zwembad en een spa aanwezig.

Hotel Druk Phuentsholing - Phuentsholing
incl. ontbijt, lunch en diner
Nét de grens over aan Bhutanese zijde merkt u al gelijk dat u in Bhutan bent. De prachtige schilderingen bij het Druk Hotel en de rust die er heerst zijn typerend. Weliswaar minder chique dan zusje Druk Hotel in Thimphu, beschikt het Druk in Phuentsholing over 32 comfortabele kamers en op de eerste verdieping een prima restaurant dat een mix van Bhutanese en Indiase gerechten serveert. Het personeel is uiterst behulpzaam.

Phuntsho Pelri - Thimphu
incl. ontbijt, lunch en diner
Het Phuntsho Pelri hotel is een goede keuze voor een centraal gelegen in de hoofdstad van het land. Het is een hotel in de standaardklasse met moderne faciliteiten, vriendelijk personeel en met een mix tussen traditioneel Bhutaanse en moderne architectuur. Iedere kamer heeft een Bhutaanse touch door klassiek Bhutaans schilderwerk en lokale producten. De kamers zijn schoon en in de badkamer treft u de (basic) benodigdheden. In het prima restaurant kunt u dineren en ontbijten in buffetvorm. Daarnaast is er nog een tweede, Thais, restaurant voor het avondmaal. Het hotel heeft een bar, een wasservice, een spa met Grieks bad en Sauna en onder de lobby treft u een aantal souvenirwinkeltjes.

Meri Puensum Resort - Punakha
incl. ontbijt, lunch en diner
Gelegen op de top van een heuvel, heeft dit kleinschalig hotel een prachtig uitzicht over Punakha en de omringende vallei. Het hotel is gebouwd in traditionele Bhutaanse stijl en de 20 kamers zijn mooi gedecoreerd, sommige kamers hebben zelfs een balkon. In het restaurant worden verscheidene gerechten geserveerd op basis van buffet. In alle rust kunt u buiten in de tuin ontspannen op de veranda, op het gezellige plein of in het paviljoen; een leuke plek voor een hapje en drankje. Het uitzicht op de rijstvelden vanuit de tuin is bijzonder. Wat een verblijf bij Meri Puensum daarnaast prettig maakt, is het zeer vriendelijke personeel.

Tashi Namgay Resort - Paro
incl. ontbijt, lunch en diner
Een mooie accommodatie, gelegen beneden aan de rivier met zicht op de landingsbaan van Paro (waar maar weinig vliegverkeer is). De lobby, de bar en het restaurant -met zowel Bhutaanse als Indiase gerechten- bevinden zich in het hoofdgebouw. De kamers liggen deels in gebouwen met twee verdiepingen, deels bij wijze van per twee geschakelde cottages op de heuvels eromheen. De kamers zijn erg ruim en stijlvol uitgevoerd met donker hout, met een zitje en een 'hangplek' in het venster. De badkamer heeft zowel een bad als een douchecel - dat kom je niet vaak tegen in deze prijscategorie. Het is nog geen kwartiertje rijden naar de vertrekhal van Paro airport, dus het Tashi Namgay is zeker ook een goede locatie als u een vroege vlucht moet halen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »