Menu

Klassiek India & Nepal

Deze kleurrijke 19-daagse privé-reis combineert de ‘must sees’ van India met de hoogtepunten van Nepal. Zo brengt u in India een uitgebreid bezoek aan Delhi, Jaipur, de Taj Mahal en de Ganges rivier in het duizelingwekkende Varanasi, dat niemand onberoerd laat. Vervolgens vliegt u naar Nepal voor onder andere een bezoek aan de hoofdstad Kathmandu en safari’s in het Chitwan National Park. Vanuit Pokhara kunt u genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Zowel natuur als de indrukwekkende cultuur komen dus aan bod in deze complete en afwisselende reis.

Reisduur: 19 dagen

Delhi - Jaipur - Agra (Taj Mahal) - Jhansi - Orchha - Khajuraho - Varanasi - Kathmandu - Chitwan - Pokhara - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Klassiek India & Nepal inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • twee bijzondere landen gecombineerd tot een zeer afwisselende reis
 • de kleurrijkste hoogtepunten
 • goede combi van cultuur en natuur
 • fijne kleinschalige accommodaties
 • uitgevoerd per auto/ bus met privéchauffeur.
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Swayambhunath tempel, Kathmandu - Kathmandu - Nepal - foto: Mieke Arendsen
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
Er staat een stadstour door New Delhi en Old Delhi op het programma. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten, terwijl Old Delhi van oudere oorsprong is. Hierdoor heeft New Delhi een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere het nationaal museum, de pilaar Qutab Minar, het Rode Fort, India Gate, Raj Ghat (gedenkplaats voor Mahatma Gandhi) en de tombe van de keizer Humayun.
Dag 3 Delhi - Jaipur (ca. 260 km)
U vervolgt de reis naar Jaipur, een rit van ongeveer zes uur. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva tempel of winkelen in de Johari Bazar (the place to be voor onder andere katoen en sieraden). Ontdek het inspirerende India! Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen.
Dag 4 Jaipur
Er staat een bezoek aan Amber Fort op het programma. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken en te dolen door de verschillende pronkzalen. U ziet goed de grandeur van weleer. Met name de spiegelzaal (Sheesh Mahal) is duizelingwekkend. Vanaf de uitzichtpunten ziet u dat de dikke verdedigingsmuren kilometers ver over de heuvels lopen. ’s Middags maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog!

Noot: wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden, en geen gebruik te maken van de olifanten die er staan.
Dag 5 Jaipur - Agra (ca. 235 km)
Met uw privéchauffeur rijdt u in ongeveer vijf uur naar Agra. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Fatehpur Sikri, de 'verlaten stad' van keizer Akbar. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. De rest van de middag is ter vrije besteding in Agra. Agra heeft een leuke binnenstad waar veel winkeltjes te vinden zijn.
Dag 6 Agra
In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdag). Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. In de middag bezoekt u het indrukwekkende Rode Fort, het vroegere woonpaleis van Shah Jahan.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 7 Agra - Jhansi - Orchha (ca. 250 km)
U wordt naar het treinstation van Agra gebracht voor de treinreis naar Jhansi (duur: ca. 3½ uur). Het is een leuke manier van reizen en u zult merken dat het makkelijk is om contact te maken met uw reisgenoten in de wagon. De meeste Indiërs zijn gewend om Engels te spreken, en voor u het weet wordt u op van alles getrakteerd! In Jhansi staat er een privéchauffeur klaar om u naar Orchha te brengen waar u overnacht (ongeveer een half uur rijden). In de middag brengt u een bezoek aan Orchha, waar u drie paleizen ziet welke samen een groot complex vormen. Verder bezoekt u de Ram Raja tempel en de Chaturbhuj tempel.
Dag 8 Orchha - Khajuraho (ca. 170 km)
De reis gaat verder naar Khajuraho (ongeveer vier uur rijden). Hier bezoekt u in de middag de plaatselijke tempels met hun erotische afbeeldingen. Deze tempelstad is wereldberoemd geworden door de uit zandsteen opgetrokken tempels. U bezoekt zowel de oostelijke als de westelijke tempels.
Dag 9 Khajuraho - Varanasi
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Varanasi. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. 's Middags bezoekt u Sarnath (gesloten op vrijdag). Voor boeddhisten is Sarnath een erg belangrijke bedevaartplaats omdat de Boeddha hier na het bereiken van de verlichting zijn eerste preek hield. 's Avonds keert u weer terug naar de wereld van het Hindoeisme en kunt u de Aarti ceremonie bijwonen aan de oever van de heilige Ganges. Iedere dag bij zonsopgang en zonsondergang vindt deze ceremonie plaats. De zang en de vele lampen waar de ceremonie mee gepaard gaat zorgt voor een onmiskenbaar mystieke sfeer.
Dag 10 Varanasi
In de vroege ochtend wordt u naar de oevers van de rivier de Ganges gebracht. Tijdens een boottocht over deze rivier ervaart u de speciale betekenis die de rivier heeft. Mediterende en badende mensen maken de boottocht een indrukwekkende ervaring. Op de 'ghats', crematieplatformen langs de oevers van de rivier, vinden dagelijks lijkverbrandingen plaats. Een indrukwekkende ceremonie. Aansluitend maakt u een stadstour door Varanasi, een duizelingwekkende stad die niemand onberoerd laat. U bezoekt onder andere Bharat Matat tempel.
Dag 11 Varanasi - Kathmandu
U wordt naar de luchthaven van Varanasi gebracht voor de vliegreis naar Kathmandu. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging in Nepal. Deze zal u vervolgens naar u hotel in de stad brengen waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt de stad bijvoorbeeld vast op eigen gelegenheid verkennen.
Dag 12 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath. Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord. Tot slot bezoekt u het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein') van Kathmandu. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren.
Dag 13 Kathmandu - Chitwan National Park
U reist vandaag in circa vijf uur naar het Chitwan National Park. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op circa 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komen hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' en de lunch gepland. Daarna maakt u uw eerste safari, op zoek naar wild. Wellicht spot u al neushoorns! ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele dansvoorstelling van de lokale Tharu bevolking. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 14 Chitwan National Park
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ongeveer 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt u diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 15 Chitwan National Park - Pokhara
Na een vroeg ontbijt kunt u optioneel deelnemen aan de laatste wandeling in het Chitwan National Park. Aansluitend reist u in circa zes uur naar Pokhara, een van de grootste steden van Nepal. De stad is vooral bekend bij toeristen als start- en eindpunt bij trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte. Ook de pieken van de Dhaulagiri en Manaslu zijn vanuit de stad, bij helder weer, goed te zien. Alle drie de gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met een hoogste piek van boven de 8000 meter. Een imposant gezicht, temeer daar Pokhara zelf niet zo hoog gelegen is (op het laagste punt 800 meter boven zeeniveau). De komende nacht verblijft u in Lakeside of Damside, de meest populaire en leukste buurten van de stad. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara.

Tip: volg een yogales onder leiding van een Nepalese yogi. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 16 Pokhara
Het loont de moeite om vandaag vroeg uit de veren te gaan om de zonsopkomst bij Sarangkot te aanschouwen (inbegrepen). Vanaf een hoogte van ongeveer 1590 meter geniet u van een prachtig uitzicht over Pokhara en de pieken van het Annapurna gebergte.
Na een rustig ontbijt gaat u met gids op verkenning in Pokhara. Natuurlijk staat het Phewa Lake op het programma. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op/rondom het meer mogelijk, zoals: boottochtjes (1 uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi tempel die u kunt bezoeken. Na het bezoek aan het meer rijdt u naar de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls). De tour wordt afgesloten in Pokhara zelf. In het oude deel van de stad bezoekt u de Bindhyabasini en Bhimsen tempel.
Dag 17 Pokhara - Patan
Vandaag staat er een lange reisdag op het programma; u wordt vandaag naar Patan gebracht. Deze Koningsstad is gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu, en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
Dag 18 Patan
Met een gids gaat u vanmorgen op pad langs de hoogtepunten van Patan, met name gelegen op het Durbar Square. Sommige tempel liggen helemaal verscholen; een kleine toeganspoort vanaf de straat leidt dan tot een binnenplaatsje waar van allerlei heiligdommen te zien zijn, vaak rijkelijk belegd met goud. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zich te buiten gaan aan het shoppen van souvenirs of nog een laatste keer een bordje dampende momo's halen. Als u Kathmandu nog even in wilt, dan is dat slechts een kort ritje met de taxi.
Dag 19 Patan - Kathmandu - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt op tijd naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Tip: indien de tijd het toelaat kunnen we in de ochtend optioneel een vlucht boven de Himalaya voor u verzorgen (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis!

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vliegreizen Khajuraho - Varanasi & Varanasi - Kathmandu
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • lokale treinreis Agra - Jhansi
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • jeephuur bij Fort Amber
  • boottocht over de Ganges rivier
  • alle safariactiviteiten Chitwan National Park met bijbehorende entreegelden
  • stadstour door Kathmandu en Pokhara
  • boottocht Phewa Lake, Pokhara
  • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • visumkosten Nepal (ca € 42.50 pp voor 15 dagen, voor vertrek aanvragen)
  • ook mogelijk: visumautorisatie Nepal à USD 25 pp (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Palace Heights - Delhi
Palace Heights is een van de weinige kleinschalige hotels in Delhi met een zeer gunstige ligging; direct aan Connaught Place. Ideaal wanneer u op eigen gelegenheid de stad wilt verkennen en op pad wilt naar restaurants en barretjes. De ca. 14 kamers zijn stijlvol ingericht met een modern design. Een persoonlijke service staat bij Palace Heights hoog in het vaandel. Het bijbehorende Zaffran restaurant behoort tot één van de beste restaurants in Delhi. Een zwembad is niet aanwezig. Omdat het hotel maar klein is, en erg populair, is het vaak volgeboekt.

Traditional Heritage Haveli - Jaipur
Traditional Haveli is gevestigd in een prachtig pand. In de lobby en gemeenschappelijke ruimtes zijn de muren en plafonds zeer rijk gedecoreerd. Vanaf de balkons, waar prettige zitjes zijn, kijkt u over de stad uit. Onder andere Ram Bagh Palace is van hieruit te zien. De kamers zijn ruim en netjes. Er zijn enkele kleurthema-kamers, zoals een volledig witte kamer (neem een zonnebril mee!) en een gouden kamer, die neigt naar kitsch.
Op het dakterras houdt het heritage gevoel op: deze ruimte is modern ingericht (naar eigen zeggen Europees), met een zwembad. Er is niets wat je een tuin kunt noemen, maar wel enkele balkons met uitzicht, koepeltjes en alkoofjes, en een dakterras. In de kelder heeft het Traditional Haveli een sfeervolle en levendige bar, die ook open is voor niet-hotelgasten.

The Coral Tree - Agra
Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Er zijn veel gemeenschappelijke zitjes en overal groeit en bloeit wat. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand. Met op de achtergrond het gemoedelijke gerammel van de afwas schuift de familie graag aan tafel aan, om u wat te vertellen over de Indiase cultuur en familiekiekjes te laten zien. Een heel bijzonder en huiselijk logeeradresje!

Orchha Resort - Orchha
Aan de oevers van de Betwa rivier, buiten de drukte van de stad, ligt het Orchha Resort. Het telt 32 kamers en ook enkele 'tenten'. Dat klinkt wellicht wat eenvoudiger dsan het is; het zijn ruime en lichte ruimtes met canvas dak en muren, én airco. Geen hoogbouw hier, maar de kamers liggen om het zwembad in de vorm van een lotusbloem. In het restaurant worden vegetarische gerechten geserveerd. In de spa kunt u terecht voor verschillende behandelingen, waaronder uiteraard Ayurvedische.

Hotel Isabel Palace - Khajuraho
Het rustig gelegen Isabel Palace is een licht en luchtig gebouw omringd door een fijne tuin met palmen, fruitbomen en zonnebedden. De 14 kamers zijn eveneens ruim en licht en voorzien van alle moderne gemakken. Veel kamers hebben een eigen balkon en allemaal hebben ze een eigen badkamer. De gastheren en het overige personeel zijn zeer behulpzaam en maken u graag wegwijs. Er zijn fietsen te huur, er zijn yogaklasjes en u kunt er ayurvedische behandelingen en massages krijgen. De keuken is van alle markten thuis; vele verschillende gerechten staan op de kaart. De dag kunt u afsluiten met een hapje en een drankje op het dakterras, met zicht op de zonsondergang over de heuvels. Isabel Palace ligt op 1.5 km afstand van de westelijke tempelgroep.

Hotel Ganges View - Varanasi
Hotel Ganges View is een middenklasse accommodatie in Varanasi, nabij de heilige Ganges. Gelegen aan de ghats (trappen die naar de rivier leiden), biedt het hotel een panoramisch uitzicht op de rivier en de religieuze activiteiten die hier plaatsvinden. Daarnaast heeft Hotel Ganges View een gunstige ligging nabij belangrijke bezienswaardigheden in Varanasi zoals de Kashi Vishwanath-tempel en andere heilige plaatsen. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en comfortabel, en sommige bieden een spectaculair uitzicht op de rivier. 

Kathmandu Guest House - Kathmandu
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Rhino Residency Resort - Chitwan NP
Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.

Dahlia Hotel Pokhara - Pokhara
Na een vriendelijke ontvangst in de lobby van het Dahlia Hotel (3*) wordt u naar één van de 31 kamers gebracht. De accommodatie beschikt veelal over executive deluxe kamers, maar er zijn ook vier suites en één royal suite. De kamers zijn ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. Wi-Fi is overal aanwezig en vanaf het dakterras heeft u een geweldig uitzicht. Het Dahlia Hotel ligt redelijk aan het einde van de hoofdstraat van Pokhara. Hierdoor heeft u geen last van de drukte. Op loopafstand vindt u echter tientallen restaurantjes en winkels. Het Dahlia Hotel biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding en is daarom één van onze favoriete hotels in Pokhara in deze prijsklasse. Wilt u een zwembad, dan raden wij aan om voor een ander hotel te kiezen.

Lalit Heritage Home - Patan
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »