Menu

Ladakh Familiereis India

Familiereis boordevol avontuur in het hoge noorden van India. In het voormalig koninkrijk Ladakh in de Himalaya is het klimaat in onze zomermaanden perfect. Na een korte kennismaking met het overweldigende Delhi, dat u deels te fiets verkent, zet u koers naar de rustigere bergen. Natuurlijk verkent u er de boeddhistische kloosters, maar er is ook voldoende ruimte voor actie. Downhillen per mountainbike, raften op de Zanskar rivier en samen op een korte kampeertrektocht met bagagepaarden: het komt allemaal voorbij.
De laatste dagen van de reis brengt u ontspannen door in het tropische en groene zuiden van India. Het palmenstrand van Kovalam is dan uw thuisbasis.

Reisduur: 20 dagen

Delhi - Leh - Hemis Shukpachan - Nubravallei - trekking - Stok - Kovalam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Ladakh Familiereis India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • bijzonder avontuurlijk programma
 • perfecte reistijd in de zomervakantie
 • in Ladakh alle maaltijden inclusief; weinig bijkomende kosten
 • raften, mountainbiken, trekking: afwisselend programma
 • inclusief de afgelegen Nubravallei
 • afsluiten met strandverblijf
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Bactrische kamelen in de Nubravallei - Nubravallei - India - foto: Ashfaq Rah
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
Vaak komen de vluchten naar Delhi pas laat in de avond aan, soms zelfs na middernacht. Vanmorgen doen we het daarom even rustig aan zodat u even kunt landen en bijkomen van de heenreis. Tijdens deze dagen in Delhi verblijft u in het verborgen pareltje Lutyens Bungalows, een oase van rust in het grote en drukke Delhi. Het heeft een ruime en fijne tuin, een terras met luie rieten stoelen en een gemoedelijke sfeer. De tuin staat vol met uitbundig bloeiende planten waar eekhoorntjes ronddartelen, en een groep papegaaien weet de tuin tweemaal daags te vinden. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Er is een speeltuinje en een zwembad aanwezig, en de moestuin zorgt voor aanvoer van biologische gewassen.
's Middags gaat u op pad voor een eerste kennismaking met New Delhi. Als eerste rijdt u naar India Gate, één van de symbolen van het moderne deel van Delhi. De immense poort is een eerbetoon aan hen die vielen in de tweede wereldoorlog. Net ver hiervandaan rijdt u langs Rashtrapati Bhavan, het optrekje van de president, dat uitgevoerd is in rood zandsteen. In dit deel van de stad treft u brede lanen en relatieve rust. Als de tijd het toelaat maakt u kennis met Connaught Circus, een enorme rotonde met daaromheen weer andere ringwegen. Hier treft u veel koloniale gebouwen, restaurants en winkeltjes.
Dag 3 Delhi
's Morgensvroeg (06.00 uur) gaat u op pad voor een heel bijzondere excursie, een fietstocht door het oude Delhi. Samen met een Engelssprekende gids (en een klein groepje andere deelnemers) maakt u een tocht op de fiets door hetgeen eerst Shahjahanabad heette, vernoemd naar de beroemde Moghulkeizer. U vertrekt vroeg, om ervoor te zorgen dat u de verkeersdrukte van Delhi voor bent. Op dit uur zijn de meeste winkels nog dicht en kun je er dus te fiets doorheen. Alleen de zoetwarenverkopers zijn al in actie, de kruidenverkopers en het deel waar bloemen en vers brood worden verkocht. Naast de highlights van Old Delhi zoals de moskee Jama Masjid en de bazaarwijk Chandni Chowk komt op bijzondere plekjes, waar u anders niet gauw zou komen, zoals bovenop het dak van de Spice Market en in de keuken van de Sikh-tempel (waar je mag helpen met het rollen van de chapati's - vele vrijwilligers maken hier de dagelijkse gratis maaltijden en hulp is altijd welkom). De tocht eindigt met een heerlijk ontbijt in een lokaal restaurantje, waar u typisch Delhiitische specialiteiten kunt proberen.
De middag is ter vrije besteding. We kunnen hier eventueel een culinair uitje, een foodie-tour, voor u organiseren (tegen meerprijs). Hierbij gaat u te voet op pad langs de lekkerste plekjes van Delhi. Nu zeggen gerechten als jalebi, kachori of nihari u misschien nog niet zoveel, maar na het maken van deze tour weet u er alles van. Uw gids, een lokale foodblogger, is namelijk een smulpaap eerste klas. Hij neemt u mee naar de beste plekjes van Old Delhi om lokale specialiteiten te proeven. Van mierzoete deegballetjes tot pittige snacks; het water loopt je in de mond. Hij kent de lekkerste adresjes, die u anders nooit had gevonden.

Noot: er wordt aangeraden om, tijdens de fietstocht, comfortabele kleding met sportschoenen te dragen. Het dragen van een zeer korte broek of mouwloos shirt is niet aan te raden. De gids heeft eventueel gewaden mee voor het moskeebezoek.
Noot: de fietstocht is in een klein internationaal gezelschap. Tegen een meerprijs is het ook als privé excursie mogelijk.
Dag 4 Delhi - Leh
Vroeg uit de veren voor de binnenlandse vlucht naar Leh, ooit de hoofdstad van het koninkijk Ladakh. Sinds 1947 valt Leh echter onder de Indiase deelstaat Jammu & Kashmir. Al gauw ziet u het landschap onder u bergachtiger worden. U landt vlakbij de Indusvallei en het Spituk klooster in een uitgestrekt en voornamelijk kaal berglandschap. U wordt hier verwelkomd en naar uw accommodatie in Leh gebracht.
De rest van de dag is ter vrije besteding. Waarschijnlijk merkt u dat u snel buiten adem bent; uw lichaam moet nog wennen aan de hoogte. Vandaag verplicht kalm aan doen, dus, en veel water en thee drinken.
Dag 5 Leh
Op verkenning in de Indusvallei. U bezoekt hier de mooiste kloosters en leert zo meer over Boeddhisme en over het leven als monnik. U ziet hen bezig aan het mediteren, studeren, koken, eten en sporten. Niets menselijks is ze vreemd, en u kunt er wellicht wel eentje betrappen als hij met de familie aan het appen is op de smartphone. Ook hier staat de tijd namelijk niet volledig stil, hoewel je op het eerste gezicht wel die indruk krijgt. Elk van de kloosters die u vandaag bezoekt is weer anders van bouw, levensstijl van de monniken en omliggend landschap. U bezoekt eerst het Shey klooster. Ook de twee belangrijkste kloosters van de Indus Vallei, de Thikse en Hemis, staan op het programma. Thikse ligt 25 km ten zuiden van Leh op een berghelling met een uitzicht op de vlakte. Het klooster uit de 15e eeuw is één van de meest indrukwekkende gompa's van Ladakh. De gebouwen, die oker en wit gekleurd zijn, torenen hoog boven de omgeving uit. Het klooster bestaat uit tien tempels en er leven circa honderd monniken. In en om het Hemis klooster leven ongeveer 500 monniken. Dwaal wat rond door de gangen en ruimtes van de kloosters. De monniken zijn erg gastvrij, en vaak zijn er zeer oude geschriften en andere bijzondere objecten te zien. U overnacht wederom in Leh.
Dag 6 Leh - Alchi - Likir - Hemis Shukpachan
Na een rit van ongeveer 2 uur over de nationale 'highway' komen we aan in het dorp Alchi, een oase in de bergwoestijn. Hier bezoekt u de Alchi Gompa. Dit imposante bouwwerk is ruim duizend jaar oud en is een goed voorbeeld van Boeddhistische architectuur met een Kashmiri twist, anders dan de Tibetaans-boeddhistische stijl die door de hele Himalayaregio wordt aangetroffen. Een van de muren is gedecoreerd met duizenden miniatuurbeschilderingen met afbeeldingen van de Boeddha. Interessant om te zien zijn de drie grote exemplaren gemaakt van klei, welke in vrolijke kleuren zijn beschilderd. Later bezoekt u nog een interessant klooster, Likir, dat toebehoort aan de Gelugpa-tak van Tibetaanse Boeddhisme (waartoe ook de Dalai Lama behoort). U verkent de gebedsruimte, ontmoet de monniken en rijdt later naar de overnachtingsbasis in het dorp Hemis Shukpachan. Het dorp waar u vannacht verblijft, ligt in de Sham-vallei in het noordwesten van Ladakh. U installeert zich hier in een lokaal guesthouse.
Dag 7 Hemis Shukpachan - Lamayuru - Leh
's Ochtends verkennen we het prachtige en traditionele dorp waar de zomers warm, droog en zonnig zijn en de mensen gastvrij, buiten de gebruikelijke toeristische route. Men leeft hier op traditionele Ladakhi wijze en dat levert mooie plaatjes op! Bijzonder om te zien is het watermanagementsysteem waarmee het water eerlijk wordt verdeeld over de velden van alle boeren. Soms wordt er gedobbeld over wie wanneer water krijgt op zijn akkers. Naar verluidt groeien hier de lekkerste abrikozen ter wereld, dus zeker even proeven! De Ladakhis zijn ook trots op het gerstebier (chang) dat hier wordt gebrouwen.
De rit voert u vandaag verder naar Lamayuru, waar u het klooster verkent, een kijkje neemt in de gebedshallen, de gemeenschappelijke maaltijdkeukens, babbelt met monniken en thee drinkt in hun gezelschap. Er zijn vrij veel jonge novices die hard studeren op het voorpleintje van het klooster, maar hun studie graag onderbreken voor een praatje. Van Lamayuru rijdt u terug naar de hoofdstad Leh en checkt u in bij het hotel.
Dag 8 Leh - Diskit - Hunder (Nubravallei)
Weer een spectaculaire dag! In de ochtend reist u verder naar de afgelegen Nubravallei (4-5 uur rijden). U bereikt deze vallei via de Khardung La pas. Met een hoogte van maarliefst 5600m is dit de hoogst berijdbare pas ter wereld, en alleen in de zomermaanden bereikbaar. De pas is opgenomen in het Guinness Book of Records. Een zeer bijzondere rit! Op de top geniet u van de mooie natuur en het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen, maar u zult merken dat de lucht er erg ijl is, dus na een kopje thee is het verstandig om aan de andere zijde van de pas af te dalen. Nadat u de bodem van de vallei heeft bereikt, volgt u de Shyok rivier tot Hunder. In dit adembenemende landschap, de 'koude woestijn', staat een kampement waar u vandaag overnacht. In het Nubra Ethnic camp maakt u gebruik van ruime stevige tenten waarin bedden staan, en die elk een eigen badkamer hebben. In de namiddag brengt u een bezoek aan de zandduinen alhier, een onwerkelijk gezicht. Hier leven Bactrische kamelen. Als u wilt, kunt u een ritje maken.
Dag 9 Hunder - Turtuk (Nubravallei)
Na een goed ontbijt neemt u afscheid van uw gastheren en -vrouwen en wordt u naar het dorp Turtuk gebracht, eveneens in de Nubravallei. De rit duurt ruim twee uur en voert door schilderachtige valleien en langs groene velden en akkers. Hier neemt u uw intrek in een ander maar vergelijkbaar kampement met ruime tenten en vaste bedden en eigen badkamer. Dan is het tijd om op verkenning te gaan in het dorp. In Turtuk woont al generaties lang een groot aantal Balti-moslims. Hier verkent u de tweelingdorpen Farol en Youl. Farol ligt hoog op een plateau, terwijl Youl zich dichtbij de stroom beneden bevindt. Beide hebben hun eigen moskeeën. Hoewel beide dorpen Islamitisch zijn, zijn ze dat elk op geheel eigen wijze. In beide dorpen zal u telkens gevraagd worden welk van de twee dorpen u het mooiste vindt…
De Shyok rivier die langs Turtuk buldert wordt gevoed door talloze kleine stroompjes afkomstig van het smeltwater van de Himalayagletsjers en een dergelijke waterstroom verdeelt het dorp in tweeën. Er zijn in totaal ongeveer 600 gezinnen, 300 aan elke kant. U zult zien dat hier niets zomaar wordt weggegooid: alles krijgt weer een nieuw doel - zo worden bijvoorbeeld afgevlakte vaten gebruikt als deuren om de binnenhoven van huizen te sluiten. In de zomermaanden wordt hier druk landbouw bedreven: een lokale variëteit van tarwe staat in volle bloei. Daarnaast wordt er onder andere bloemkool, kool, spinazie en wortels verbouwd en opgeslagen voor de lange en zware winter. Bij elk huis vind je abrikozenbomen, zwaar van het rijpe fruit.
Dag 10 Turtuk - Leh
U verlaat de lieflijke vallei en keert per auto terug naar de Khardung La pas. Hier staat u een nieuw avontuur te wachten: met uw gids daalt u per mountainbike af naar de vallei. Een spectaculaire downhill rit met heen wat slingerwerk. Natuurlijk kunt u pauzeren wanneer u wilt om te rusten of foto's te maken van het adembenemende vergezicht. Het eindpunt is het gehucht Stok, waar u later in de reis nog zult terugkeren. Hiervandaan wordt u naar Leh teruggebracht, naar het u al bekende hotel. 's Avonds kunt u bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een ommetje maken over de centrale bazaar.
Dag 11 Leh - raften
Wederom een actieve dag. Vandaag maakt u namelijk een rafttocht op de Zanskar rivier. De tocht duurt ongeveer 4-5 uur en voert door vele canyons van de Himalaya. De Zanskar rivier is één van de belangrijkste toevoerrivieren van de Indus. In de zomermaanden is het moeilijk voor te stellen, maar in de winter vriest deze machtige rivier helemaal dicht en maken mensen trekkings over het bevroren oppervlak.
Na afloop wordt u teruggebracht naar Leh.
Dag 12 Leh - Spituk - Zingchen
Vandaag start uw vierdaagse trekking langs een prachtige route, onder begeleiding van uw eigen trekking-gids. U wordt de stad uit gebracht, de bergen in, naar het startpunt Spituk. Hier worden de spullen uitgeladen en overgepakt op muildieren. Vandaag loopt u ongeveer 3 tot 4 uur, het eerste stuk over een jeep road. U draagt zelf alleen de spullen die u tijdens de wandeldag nodig heeft; de paardjes dragen de rest en de kampeeruitrusting. Het landschap is hier erg droog en er is weinig beschutting: neem voldoende water en bescherming tegen de zon mee! Na ongeveer 3 uur merkt u dat het landschap groener wordt als u de Zingchen Vallei bereikt. Hier vloeit de Rumbak rivier over in de Indus. Uw kamp wordt opgeslagen bij het 'dorp' Zingchen, in feite twee huizen. De rest van de dag is ter vrije besteding om te genieten van deze plek. Er kan gebadderd worden in het koele water van de rivier. De kok tovert 's avonds in de eettent een heerlijk maaltje op tafel, en daarna is het genieten van de sterrenhemel en de stilte.
Noot: spullen die u tijdens de trekking niet nodig heeft, kunt u achterlaten in het hotel in Leh of bij onze lokale vertegenwoordiging. Het is handig om voor de trekkig een (waterdichte) duffel of plunjebaal mee te nemen omdat deze makkelijk op te laden zijn. Laat breekbare en waardevolle spullen achter in Leh, want de paardjes kunnen wel eens tegen een rotswand of boom schampen.
Dag 13 Zingchen - Rumbak
Na het ontbijt wandelt u verder, terwijl de staff het kamp afbreekt en weer op de paardjes laadt. De tocht van vandaag zal ongeveer 3 tot 4 uur duren en voert naar het dorp Rumbak op 3900 meter hoogte. Rumbak valt onder het Hemis Nationaal Park, waar de befaamde sneeuwluipaard voorkomt- al moet u wel heel veel geluk hebben om deze te zien te krijgen. Waarschijnlijker is het dat u een glimp opvangt van het blauwschaap (ookwel naur) of het steppeschaap (oerial), of de grootste schapensoort ter wereld, de argali. Daarnaast komen er vossen, wolven, wilde honden, lynxen, marmotten en sneeuwhazen voor. (Tip: neem een verrekijker mee!). Het kamp wordt hier weer opgebouwd.
Dag 14 Rumbak - Stok
Terwijl het kamp wordt opgebroken begint u aan de klim naar de Stok-pas op 4900 meter. Lokaal wordt deze ookwel aangeduid als Namlung-La. De toevoeging 'La' betekent niets anders dan 'pas'. De klim naar de pas zal ongeveer twee uur duren, maar uiteraard kunt u het geheel op eigen tempo doen. De beloning bovenop de pas liegt er niet om: u overziet van hieruit een groot deel van de Ladakh-regio. Net als de eerdere dagen heeft u 's morgens van de kok een picknick-lunch meegekregen. U daalt af in een kleine vallei, waar het kamp inmiddels alweer is opgebouwd. Hier kunt u rustig uitblazen van deze activiteit. Wassen gebeurt tijdens de trekking middels een kom warm water, die in uw slaaptenten wordt gebracht door de staff. 's Avonds wordt u weer verwend door de kok.
Dag 15 Stok - Leh
Vandaag gaat het alleen maar bergafwaarts, in letterlijke zin. U volgt de waterstroom en het pad is breed en gemakkelijk. Middenin de waterstroom zijn kleine eilandjes waarop wilgen en rozen groeien. De rivier wordt alsmaar breder naarmate u Stok nadert, het eindpunt van de trekking. Hier neemt u afscheid van de trekking staff en bezoekt u Stok Palace. De koning van Ladakh, Z.H. Raja Jigmed Wangchuck, bewoont zijn paleis uit 1820 nog steeds en treedt op als hotelier voor zijn paleis. Het is een indrukwekkend bouwwerk in Ladakhi stijl en immens dikke muren. De buitenkant oogt wat grauw, maar van binnen is het in typisch lokale manier zeer kleurrijk gedecoreerd.
U overnacht vandaag in Stok, op zo'n 15 kilometer van Leh, in een hotel in Ladakhi stijl.
Dag 16 Leh - Delhi - Kovalam
Vandaag staat er een reisdag op het programma. U neemt afscheid van Leh, en vliegt via Delhi (en soms Bangalore) naar Trivandrum in de zuidelijke deelstaat Kerala. Een rit van nog geen half uurtje brengt u dan naar het strand van Kovalam voor een ontspannen einde van de reis. Hier kunt u nog een paar dagen relaxen aan zee.

Noot: wilt u liever nog wat op verkenning in Kerala, dan kan dat uiteraard ook. We kunnen dan een vlucht van Delhi naar Cochin verzorgen, om van daaruit de backwaters te verkennen, een uniek waterrijk gebied. De beste manier om dit te doen is per houseboat; hierbij vaart u overdag en meert 's avonds aan op een rustig plekje. U heeft uw eigen kapitein en kok, en er zijn comfortabele slaapkamers aan boord.
Dag 17 Kovalam
Vrije dag in Kovalam. Kovalam is de bekendste badplaats in de Indiase deelstaat Kerala en beschikt over prachtige stranden. Het ligt helemaal onderin de punt van India, waar de Arabische zee en de Indische Oceaan samen komen. Deze badplaats wordt ook wel het nieuwe Goa genoemd, maar het toerisme is hier nog niet zo sterk ontwikkeld. In de zomermaanden is de kans op goed weer hier vele malen groter dan in Goa, waar in onze zomermaanden de moesson heerst. Vandaar dat we hier kiezen voor het zuiden van Kerala.
Dag 18 Kovalam
Wederom een vrije dag in Kovalam. Overduidelijk is dat dit deel van India volkomen anders is dan het hoge noorden dat u aan het begin van de reis verkende, qua klimaat, landschap, maar ook qua bevolking. Letterlijk betekent Kovalam kokosbos, en u ziet hier inderdaad vele, vele kokospalmen. De kustlijn is 17 kilometer lang en onderbroken door rotsformaties zijn er drie maanvormige stranden: Lighthouse Beach, Hawah Beach en Samudra Beach. De laatste is het rustigst en hier treft u nog vissers die hun boten binnenhalen en netten boeten. Het witgele zandstrand en de golven die op de rotsen slaan, de restaurantjes aan het strand, de kleinschalige bebouwing en de vele kokospalmen tesamen maken een prettige aanblik.
Dag 19 Kovalam
Een laatste vrije dag in Kovalam om aan het strand te mijmeren over de herinneringen die u heeft opgedaan in dit fascinerende land. U kunt aan het strand ontspannen of bijvoorbeeld genieten van een echte Ayurvedische massage.

Tip: beklim de 157 traptredes van de vuurtoren. Het laatste stukje is op een soort ladder en schoeisel is niet toegestaan. Maar het uitzicht is het waard!
Dag 20 Kovalam - Trivandrum - (Viegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u naar Trivandrum gebracht. Als de tijd het toelaat maakt u hier een stadstour met gids. U bezoekt dan de Padmanabhaswamy Tempel, gewijd aan Lord Vishnu. Even buiten de tempel treft u het Kuthiramalika Paleis; een complex van meerdere paleislijke gebouwen. U ziet hier onder andere een collectie muziekinstrumenten van de koning Swathi Thirunal. Tot slot bezoekt u het Napier Museum, waar een mooie collectie bronzen en stenen sculpturen te zien is. Het gebouw zelf, uitgevoerd in verschillende kleuren bakstenen, is ook bijzonder te noemen. Na het stadsbezoek kunt u zich even ergens opfrissen en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw rondreis.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vliegreis verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma (volpension in Ladakh)
 • vliegreizen Delhi - Leh en v.v.
 • vliegreis Delhi - Trivandrum
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde vervoer in Delhi en Kerala in een Tempo Traveller met privé chauffeur
 • genoemde vervoer in Ladakh in 2 Toyota Innova's (SUV) met privé chauffeurs
 • deskundige meereizende Engelssprekende lokale gids in Ladakh
 • deskundige Engelssprekende lokale gids tijdens excursies in Delhi en Kerala
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • environment fee, wildlife fee, inner line permit Ladakh
 • Old Delhi fietstour in klein internationaal gezelschap
 • Mountainbiken van Khardung La naar Stok
 • Rafttocht Zanskar Rivier (privé)
 • -bagagepaarden tijdens trekking
 • -gebruik tenten, matras, kussen tijdens trekking
 • diensten van een trekking-gids tijdens de trekking
 • -diensten van kok en andere trekking staff tijdens trekking
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • overige maaltijden (lunches en diners in Delhi en Kerala)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • huur slaapzak voor trekking
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • fooien
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
De genoemde prijsindicaties van deze familiereis zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen van 12 jaar of ouder. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Lutyens Bungalow - Delhi
Een oase van rust in het grote en drukke Delhi is het verborgen pareltje Lutyens Bungalow. Ooit begonnen met één gastenkamer in een gewoon woonhuis, is het inmiddels een kleinschalig pension geworden waar vele mensen jaar na jaar terugkeren. En geef ze eens ongelijk. Waar anders in Delhi vind je zo'n fijne tuin, een terras met luie rieten stoelen en zo'n gemoedelijke sfeer. De tuin staat vol met uitbundig bloeiende planten waar eekhoorntjes ronddartelen, en een groep papegaaien weet de tuin tweemaal daags te vinden. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Er is een speeltuinje en een zwembad aanwezig, en de moestuin zorgt voor aanvoer van biologische gewassen. Voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en groen is een verblijf bij deze hartelijke familie zeer aan te raden.

Hotel Royal Palace - Ladakh
In een tuin vol appel- en abrikozenbomen, en tegen een décor van bergkammen, ligt het Hotel Royal Palace. De sfeer is traditioneel Ladakhi door het gebruik van veel hout en de typische lokale architectuur. De ligging is rustig, maar toch staat u na een paar minuutjes wandelen middenop Leh Bazaar.
Het telt 35 kamers en de zitjes in de tuin zijn perfect om rustig te acclimatiseren als u net aankomt in Leh, of om uit te puffen na een trekking. In het restaurant tovert men vele gerechten op tafel; naast Indiase specialiteiten ook Thais, Chinees en Europees. Van alle markten thuis dus. Een aanrader is de Kashmiri Wazvan. Voor de gerechten worden verse organisch verbouwde groenten gebruikt.

Nubra Ethnic Camp & Resort - Ladakh
Bij Hunder in de Nubravallei treft u het Nubra Ethnic Camp & Resort. De 20 'kamers' zijn semi-permanente ruime tenten met elk een eigen badkamer met warm en koud stromend water. Er staan goede bedden in, en er is elektriciteit, ja zelfs een televisie en een elektrische deken voor koude nachten. Kamperen dus, maar wel met enige luxe. Elke tent heeft een eigen veranda: genieten van de rust en 's avonds van de sterremhemel. Op twintig minuten loopafstand (of vijf per auto) liggen de zandduinen van Hunder.

Hotel Skittsal - Ladakh
Op ongeveer 15 kilometer van Leh en op loopafstand van het paleis van Stok ligt het gemoedelijke Skittsal Hotel. Het gebouw is in typische Ladakhi stijl uitgevoerd met witgepleisterde muren en prachtige houten kozijnen. Er zijn 24 kamers die allemaal bergzicht hebben. Hoe kan het ook anders, als je omgeven bent door zo'n indrukwekkend landschap?
Vanuit het dorp worden verse groenten aangevoerd die in het restaurant worden verwerkt tot een heerlijk maaltje. Buiten onder de sterrenhemel dineren is ook mogelijk.

Uday Samudra - Kovalam
Op ongeveer 15 meter van de zee ligt het Uday Samudra hotel, aan het beroemde strand van Kovalam. Het is een groot viersterrenhotel, maar doordat het ruim is opgezet met brede lanen heeft het toch een rustige uitstraling. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, telefoon, minibar en een badkamer met bad, aparte douche en toilet. Veel kamers hebben met uitzicht op zee. In het Uday Samudra hotel zijn diverse restaurants. U kunt u a-la-carte eten, genieten van een overheerlijk buffet en er is een restaurant waar tijdens het diner een live band optreedt.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »