Menu

India

Veelgestelde vragen India

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor India?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor India een paspoort vereist dat na vertrek uit Nederland nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum vereist dat u vooraf dient aan te vragen. Dat kan op twee manieren: online of via VFS Global. Wij raden u (indien mogelijk) aan gebruik te maken van de online optie (e-Tourist Visa), omdat dit eenvoudiger en voordeliger is. U vraagt het e-visum aan via: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/
De kosten voor een e-visum bedragen USD 25 per persoon in het hoogseizoen (USD 10 per persoon in de laagseizoensmaanden), exclusief creditcardtoeslagen. Deze kosten kunnen alleen per creditcard (VISA of MasterCard) voldaan worden. 

Een e-visum kan alleen aangevraagd worden wanneer u India binnenkomt via: Luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi. Zeepoorten: Cochin, Goa en Mangalore. Een e-visum is niet geldig bij aankomst over land. U mag India verlaten via alle Immigration Check Points (ICPs) in het land. 

U kunt het e-visum aanvragen vanaf 30 dagen voor aankomst in het land tot uiterlijk 4 dagen voor aankomst. De geldigheid van het e-visum is maximaal 30 dagen; deze gaan in na aankomst in India. Binnen deze 30 dagen mag u het land maximaal twee keer inreizen (double entry). Per kalenderjaar mag u maximaal twee keer een e-visum aanvragen. 
Bij de aanvraag van het e-visum dient u een scan van het paspoort en een pasfoto aan te leveren. Beide moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, deze staan omschreven op de genoemde website. Het paspoort waarmee het e-visum wordt aangevraagd dient bij aankomst in het land nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Ook dient het paspoort nog minimaal twee lege pagina’s te bevatten. Wanneer u met een e-visum reist worden na aankomst biometrische gegevens (vingerafdrukken en een gezichtsscan) afgenomen. Het e-visum moet geprint meegenomen worden. 

Kunt of wilt u geen gebruik maken van het e-visum, dan kunt u voor meer informatie terecht bij VFS Global via www.vfsglobal.com/india/netherlands/. U dient dan persoonlijk (op afspraak) naar een van de kantoren van het Visa Application Centre van VFS Global in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam te gaan. De biometrische gegevens worden in dit geval vooraf al afgenomen. 

Noot: Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De informatie op de genoemde websites is leidend.terug naar veelgestelde vragen India