Menu

India

Veelgestelde vragen India

Hoe zit het met de geldzaken in India?

De munteenheid in India is de Rupee (INR). Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Neemt u liever contant geld mee (euro’s/US$), dan kunt u dat wisselen op de luchthaven, bij de bank of bij de receptie van het hotel. Uiteraard kunt u ook Traveller Cheques meenemen, deze zijn verzekerd tegen diefstal.

  • Pinpas: met een Nederlandse pinpas kunt u in India goed terecht. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcards: bij de banken in de grote steden in India kunt u wel geld met een Visa Card of Master Card(met pincode) opnemen. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Belangrijk: bij het verlaten van India kan gecontroleerd worden of men van de besteding van het gewisselde geld bewijzen kan overleggen, het is dus raadzaam om alle bonnetjes te bewaren. De Indiase valuta mogen niet in- of uitgevoerd worden.
  • Zorg er tijdens uw rondreis voor dat u waar mogelijk grote biljetten wisselt voor kleiner geld. Wisselgeld is vaak schaars.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 INR was in februari 2024 ongeveer € 1,11.


terug naar veelgestelde vragen India