Menu

India

Bollywood

De filmindustrie van Bollywood is Mumbai's bekendste industrie. En het mag met recht een industrie genoemd worden want hier worden jaarlijks meer dan 1,000 films afgeleverd (in Hollywood 'maar' 500 stuks). De meest bekende filmgenres worden gekenmerkt door een explosie van kleur, met veel zang en dans. Een kus zult u niet zien op het witte doek, maar er wordt wel heel wat afgedanst in natte sari's...Deze films komen voort uit een behoefte aan films die goedkoop geproduceerd kunnen worden en begrijpelijk zijn voor laagopgeleiden en analfabeten.
In de reis Avontuurlijk Rajasthan hebben we een bioscoopbezoek opgenomen. En niet zomaar een bioscoop: De Raj Mandir bioscoop is een begrip in Jaipur. In elke Indiase stad zijn bioscopen, dus als u graag een Bollywood-filmpje wilt pikken, kunnen we dat in elke reis opnemen.
En als dat voor u niet genoeg is, kies dan voor een verblijf in Mumbai. In onze voorbeeldreis van Mumbai naar Goa maakt u een excursie naar de beroemde filmstudio's van Bollywood, voor een kijkje achter de schermen. In zo'n booming industrie wordt er altijd wel ergens wat gedraaid. U mag kijken in een filmstudio tijdens de opnamen, op een lege filmset, bij een optreden van de typische Bollywood-style dans, in de special-effects ruimte, de make-up kamer en de ruimte voor kostuums. Hierna bent u helemaal op de hoogte. En wie weet wordt u wel een rolletje aangeboden..!

Zelf een rondreis samenstellen naar Bollywood? Neem vrijblijvend contact op met onze India specialist Luc en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in India