Menu

India

Gangtok

Er is geen vlakke straat te bekennen in Gangtok, de hoofdstad van de deelstaat Sikkim. Het ligt op 1750 meter hoogte. De oude binnenstad wordt gedomineerd door grote overheidsgebouwen, gedecoreerd met traditioneel boeddhistische symbolen. Mahatma Gandhi Road (MG Road voor intimi) is de winkelstraat. In dit voetgangersgebied vindt u vrolijk gekleurde gebouwen, vele kleine winkeltjes, een pinautomaat en restaurantjes. In het midden van de straat staan bloembakken en bankjes, waar men heerlijk zit te keuvelen. Er heerst een prettige gemoedelijke sfeer.
Gangtok is een belangrijk knooppunt in het Tibetaans boeddhisme, en u treft er daarom vele belangrijke kloosters en andere bouwwerken. Daarnaast is het de toeristische uitvalsbasis voor verschillende bezienswaardigheden. Deze liggen overigens niet per se om de hoek; soms is het best een paar uur rijden. Voorbeelden van uitstapjes zijn het Enchey klooster, het Namgyal Institute of Tibetology met nabij gelegen chorten, het Tashi Viewpoint (perfecte plek voor zonsopkomst over de Kanchenjunga) en wat verder weg het Rumtek klooster en het Tsomgo meer.

Zelf een rondreis samenstellen naar Gangtok? Neem vrijblijvend contact op met onze India specialist Luc en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in India