Menu

India

Kushinagar

Kushinagar in de deelstaat Uttar Pradesh staat bekend als de plaats waar de Boeddha, Siddharta Gautama, op 80-jarige leeftijd stierf. Als verlicht werd hij hiermee verlost van de cyclus geboorte-dood-wedergeboorte, met andere woorden: hier bereikte hij het parinirvana. Het is daarom niet verrassend dat Kushinagar een prominente plaats inneemt op de Boeddhistische pelgrimsroute. Hier werd één van de acht stupa's gebouwd waarover zijn as werd verdeeld.
Kushinagar was de eerste republiek ter wereld met gekozen vertegenwoordigers. Het Boeddhisme in India ging bijna geheel verloren. Pas in de 19e eeuw werd het verlaten en vergeten Kushinagar herontdekt. De boeddha-tempel was toen volledig aan het zicht onttrokken door bergen stenen en bos. Door de jaren heen hebben vertegenwoordigers uit verschillende landen hier tempels laten bouwen om monniken en pelgrims te huisvesten. Keizer Ashoka droeg ook een steentje bij. Alle bezienswaardigheden liggen aan de vredige straat Buddha Marg.

Zelf een rondreis samenstellen naar Kushinagar? Neem vrijblijvend contact op met onze India specialist Luc en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in India