Menu

India

Leh

Het op 3500 meter hoogte gelegen Ladakh was de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Ladakh, dat thans onderdeel is van de Indiase deelstaat Jammu & Kashmir. Leh is een vriendelijk plaatsje met een prettige ambiance. Omgeven door indrukwekkende kale bergketens is het een fijne uitvalsbasis ter verkenning van de Indusvallei. De vallei met haar vele kloosters en festivals, en vele wandelaars die hier acclimatiseren alvorens op trekking te gaan.

Leh kent een groot aandeel Tibetanen, vanwege een Tibetaans kamp in het dal. Dit ziet u zeker ook terug op de markt, waar vele souvenirtjes in Tibetaanse stijl te koop aan worden geboden. Er zijn vele leuke eettentjes met heerlijke versgebakken taart. Sommige hebben een binnentuin en anderen een dakterras met bergzicht. Let eens op de andere bezoekers bij het beklimmen van de trap naar het dakterras: aan de ademhaling kun je direct merken of iemand nét aankomt in Leh of bijvoorbeeld al een trekking heeft gedaan. Als u vanuit Delhi naar Leh vliegt, is het verstandig eerst een nacht of drie in Leh te verblijven alvorens door te reizen naar hogere oorden.

Zelf een rondreis samenstellen naar Leh? Neem vrijblijvend contact op met onze India specialist Luc en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in India