Menu

India

Pondicherry

Een beetje Frankrijk in India. Pondicherry (of tegenwoordig Puducherry) heeft een boulevard waar men heengaat om te flaneren, brede lanen omzoomd door bomen en bougainvillea, Franse straatnamen, koloniale panden, een lossere belasting op alcohol en wie weet vindt u wel een verdwaalde baguette, maar het blijft natuurlijk wel India. In het nieuwere deel van Pondi zijn gebruikelijke chaos, hectiek en getoeter dus zeker ook vertegenwoordigd.
De ashram van Sri Aurobindo is een bezoekje waard. Hier worden volop keramiek en lokale producten verkocht. De werkplaats voor handgeschept papier is ook interessant. Bijzonder boeiend is ook de leefgemeenschap Auroville, buiten de stad gelegen. Gecentreerd om een immens grote gouden koepel, de Matrimandir, wonen mensen uit 50 nationaliteiten in harmonie samen, zonder geld, zonder religie en zonder politiek. Een interessant experiment.

Zelf een rondreis samenstellen naar Pondicherry? Neem vrijblijvend contact op met onze India specialist Luc en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in India