Menu

India

Varanasi

Varanasi is gelegen aan de linkerzijde (de westoever) van de rivier de Ganges, in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Het is de heiligste stad van de Hindoes en wordt bezocht door een onophoudelijke stroom pelgrims. Elke Hindoe wil deze stad eenmaal in zijn leven bezocht hebben. Varanasi is het centrum van de Hindoecultuur en staat tevens bekend om zijn muziek en kunst. Maar de dagelijkse handel is gericht op de pelgrims, zij komen in groten getale hun geld hier uitgeven. Reeds 2500 jaar gelden was Varanasi een bloeiende stad, maar toen Boeddha naar Sarnath kwam om zijn eerste preek te houden, werd de stad ook voor Boeddhisten een heilige plaats.
Varanasi is ook bekend om de vele tempels en de zijden stoffen. De zijden stoffen werden oorspronkelijk gebruikt om de goden in de tempels te kleden. De Ganges rivier is circa 2700 km lang en de meest heilige en belangrijkste rivier die door India en Bangladesh stroomt. Jaarlijks trekken miljoenen Hindoes naar steden naast de Ganges om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. Tijdens een boottocht in de vroege ochtend kunt u de zon zien opkomen en ziet u hoe de gelovigen bezig zijn met hun ochtend ritueel en een bad nemen in de rivier.

Zelf een rondreis samenstellen naar Varanasi? Neem vrijblijvend contact op met onze India specialist Luc en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in India