Menu

India

Reiservaringen India

India
rondreis

We hebben een geweldige reis gehad

04/02/2019 - Jaap en Manuela

De coördinatie door de lokale organisatie was werkelijk uitmuntend, prima chauffeurs, local reps en uitstekende gidsen. Moeilijk te overtreffen. Ratan Villas in Jodhpur staat voor ons op eenzame hoogte, eenmaal binnen wil je nooit meer weg. We hebben een geweldige reis gehad en we zullen PANGEA zeker aanraden bij vrienden.

lees meer
India
familiereis

WANNEER MOGEN WE WEER??

26/09/2018 - familie van Walraven

Onlangs teruggekeerd van een individuele rondreis door Noord-India.
Als doorgewinterde verre-bestemmingen-reizigers, hebben we dit voorjaar voor het eerst kennisgemaakt met Pangea-travel.  We zochten een reisorganisatie die het best paste bij onze plannen India te bezoeken. Dit keer bestond ons reisgezelschap uit vader, moeder en twee dochters in de puberleeftijd. Mieke heeft ons in de voorbereidende fase heel veel goede ideeën aan de hand gedaan en dacht voortdurend mee. Zij reageerde snel en adequaat. Dit gaf ons een enorm vertrouwen in de rest van de organisatie.

De communicatie vóór, tijdens en ná de reis was perfect.

Bij aankomst in Delhi stond de manager van de lokaal agent ons midden in de nacht op te wachten om ons te begeleiden naar onze eerste overnachtingsplek. De volgende ochtend was er een meeting geregeld om kennis te maken met de gids die ons zou begeleiden en om het programma door te spreken. Er werd ons een mobiele telefoon verstrekt, mèt uiteraard bel- en internettegoed èn de telefoonnummers van de gidsen en tussenpersonen. Bijzonder attent.

De rondreis was erg divers en redelijk inspannend. Maar er was voldoende evenwicht in de activiteiten en rustmomenten. Ook de geboekte accommodaties waren prima verzorgd. We houden van kleinschaligere overnachtingsplekken met sfeer en comfort. Die wens is volledig uitgekomen.

Dat Pangea-travel blijft monitoren en betrokken blijft, bleek wel uit het feit dat onze geplande reis letterlijk een andere wending kreeg.  Door de slechte weersomstandigheden konden we niet naar Zuid-India reizen om daar de backwaters te zien en onze rondreis af te sluiten met een weekje rust. Tijdens ons verblijf in de Himalaya moest er een andere bestemming en invulling worden gekozen. Ondanks het gebrek aan internet en bereik van telefoon, bleef Mieke voortdurend stand-by om ons hierdoorheen te loodsen. Chapeau voor de betrokkenheid van Mieke en collega’s!

Vliegtickets werden omgeboekt, hotels en reserveringen geannuleerd en nieuwe bestemmingen in overleg gekozen. Dat we in Sri Lanka zouden bijkomen van deze rondreis hadden we nooit kunnen bedenken!

Dank Pangea voor deze mooie reiservaring.

Voor ons is het nu niet zozeer welke reisorganisatie past bij onze volgende bestemming, maar welke bestemming heeft Pangea die bij ons past!!

Mieke, bedankt.

India Familiereis ervaring

India Familiereis ervaring India Familiereis ervaring

 

lees meer
India

(georganiseerde) fiets vakantie

20/09/2018 - Harry de Mulder

Veel mensen zullen bij een vakantie naar India niet meteen denken aan een (georganiseerde) fiets vakantie. Zeker geen mensen die de 60 gepasseerd zijn.
Voor ons was ook dit weer een hele mooie trip waarbij we veel meer van t land (en bevolking) gezien hebben als tijdens een georganiseerde groepsreis.
Vooral de goed gekozen verschillende accommodaties verbaasden ons telkens weer.
Het was wel ongeveer bekend waar we logeerden, echter we verbaasden ons toch telkens weer waar we terecht kwamen.
We zijn dus ook benieuwd  wat jullie voor onze volgende reis  in petto hebben.

lees meer
India

wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend

27/03/2018 - Hans en Jolanda
Mieke,
Wij zijn inderdaad weer thuis. Bedankt voor de welkomstkaart van jullie.
Wij hebben een geweldige reis gehad met Pangea en haar locale agenten. Alles tip top geregeld. Overal stond een vertegenwoordiger met een bord en onze namen. Zelfs na een vertraging van 4 uur met de treinreis van Lucknow naar Bhopal (normale duur ca 10 uur wij hebben er 14 uur over gedaan). En ja hoor bij de wagon stond de man van de locale agent.
Echt alles wat jullie hebben geregeld is goed gegaan. Proficiat daarvoor. Het enige wat altijd spannend blijft is het halen van de volgende vlucht.
De reis an sich is echt onvergetelijk geweest, wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend. Dat was ook mede te danken aan de locale gids, echt een topper. Wij hadden het best rustig (einde seizoen ook ivm de warmte) dus heb ik ruim kunnen mediteren op de verschillende plekken.

Al met al een perfecte reis.
lees meer
India
luxe reis

Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd

21/01/2018 - Sofie en Joris

Dag Mieke,
Joris en ik zijn sinds gisterenmiddag terug van onze reis naar Noord-India en aangezien jij onze reis zo geweldig goed had voorbereid, dachten we dat je wat feedback van onze kant misschien wel op prijs zou stellen.

Over de samenstelling en de structuur van de reis waren we heel tevreden. We zijn constant uitstekend begeleid geweest en hebben ons helemaal niet met praktische zaken (zoals de koffers enz.) moeten bezighouden. Er was telkens iemand om ons op te vangen als we op een nieuwe bestemming aankwamen.

Wat de accommodatie betreft: fantastisch! Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd, waarbij de Oberoi hotels en Sher Bagh er wel met kop en schouders bovenuit staken! Het intermezzo in Sher Bagh was de perfecte gelegenheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Heel welkom!  

We keken heel erg uit naar het bezoek aan de Taj Mahal, echter door een onwaarschijnlijk dichte mist, was er helemaal niets te zien! Een tijger was ons dan weer wel gegund! Fenomenale beleving!

De ‘kookles’ in Udaipur, was één van de hoogtepunten van de reis voor ons, écht heel fijn! Ook van onze gastheer daar moet je de groeten hebben.
Onze conclusie: we zijn heel tevreden over PANGEA en over deze reis!

Nogmaals bedankt voor alles en tot later (want die Taj Mahal willen we wel nog een keer opnieuw zien!)

Met vriendelijke groeten,
Joris Vermassen en Sofie Vanderhaeghen

lees meer
India
rondreis

Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

18/09/2017 - Peter en Marieke Verkuil

Zoals alle voorgaande reizen met Pangea begint het reizen al eigenlijk bij het uitzoeken van de reis. Regelmatig met Mieke, via telefoon en mail, het programma bespreken, aanpassen en op maat maken.
Het vervelendste is eigenlijk dat je altijd weer een tijdje moet wachten voordat de reis echt begint.
 
Maar eenmaal de auto geparkeerd op Schiphol en de reis naar Zuid India is een feit. Via Dubai naar Chennai en India ontvouwt zich weer in alle glorie. Weer, omdat wij al eerder in het noorden hebben gereisd. Mieke had al gezegd: ook het zuiden blijft India ten voeten uit, maar het zuiden is toch nog wat meer natuurschoon.…de drukte, de kleuren, de ‘voor alles is een oplossing’, de smaken, de hitte, de moesson achtige regens, het speciale eten, de tempels, de natuur, de stranden, de boottochten, de nature walks, de rituelen, de kathakali dansen….. en dat allemaal in zo’n drie weken. Werkelijk weer een bijzondere reis en ervaring rijker.
 
Onze (eerdere) ervaring met Pangea is dat hotels, chauffeur en gidsen vooraf goed geregeld zijn. Ook ditmaal was dit weer het geval met een heel fijne chauffeur/gids, die ons ook nog enkele bijzondere plaatsen heeft laten zien en goede tips heeft gegeven. Omdat het zo goed geregeld is, heb je alle tijd om te genieten. De eerste week was dit vooral in de steden met veel tempel bezoeken. Iedere tempel had weer zijn eigen bijzonderheden met name omdat er ook festivals aan de gang waren (aanrader voor je reis!). De tweede week was meer gepland in het teken van de natuur en de backwaters. Prachtige natuur en de boottocht op de backwaters was ook heel erg mooi, en super verwennerij op de boot. Wie kan er nu zeggen dat je een prive kok, matroos en schipper hebt, die je zelfs nog een uurtje op het meer laat varen.  Voordat wij weer terug naar Nederland vlogen, hebben wij nog enkele dagen aan het strand doorgebracht.  Naast het feit dat dit heerlijk relaxed was, was ook dat weer verrassend door bijvoorbeeld de vissers die voor dag en dauw met grote netten vanaf het strand vissen of het bedrijfsuitje met om zeven uur ochtends allemaal spelletjes op het strand.
 
Wij zijn alweer enkele weken terug in Nederland en nu wij deze review schrijven, merken wij  dat wij nog veel meer fijne herinneringen en momenten hebben aan deze Zuid-India reis. Feitelijk zouden wij wel een boekje kunnen schrijven… Maar wat nog beter is, ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen. Mieke en Pangea wederom bedankt voor de organisatie van deze reis.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India
rondreis

Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

20/02/2017 - Peter en Wiecher van Lingen

Inmiddels zijn we terug van een geweldige reis in het noorden van India. Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen en gebruiken en veel prachtige monumenten met als absolute uitblinker de Taj Mahal,die echt schitterend is. Alles klopte perfect, dus de complimenten aan jullie en jullie vertegenwoordiging in India. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Peter en Wiecher van Lingen

Taj Mahal

lees meer
India
rondreis

Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

15/11/2016 - Marijke Berkenbosch

Zes jaar geleden hebben wij  een rondreis gemaakt naar o.a. Delhi en Radjastan.  Omdat we na al die tijd nog steeds onder de indruk waren van India, de cultuur, de vriendelijke mensen en zeker ook het heerlijke eten, hebben we begin dit jaar besloten terug te keren en deze maal op eigen gelegenheid, in het zuiden rond te gaan reizen. Daar je naar onze mening India niet gezien hebt als je niet in Varanasi bent geweest en de rituelen aan de Ganges hebt meegemaakt, wilden we hier onze reis beginnen.

klantreactie

We hebben  ons (uitgebreide) verlanglijstje voorgelegd aan Mieke Arendsen van Pangea Travel. Het bleek geen enkel probleem voor haar om,  in overleg met ons, een fantastische, zeer gevarieerde reis uit te tippelen die geheel voldeed aan onze wensen. Vanaf het eerste contact tot de laatste  stap uit het vliegtuig zijn we uitstekend begeleid en was geen enkele wens van ons teveel. Alle hulde voor Pangea en zeker voor Mieke!!

Tegelijk met de reispapieren kregen we ook een knaloranje band toegezonden voor de koffer, met natuurlijk als opdruk: Pangea. Binnen no time hadden onze koffers hierdoor de naam Pan en Gea.  Die overigens nooit tegelijk van de band rolden, maar zeer goed herkenbaar waren door de band, en al snel noemden wij onszelf gekscherend Pan en Gea (zie bijgaande foto: Pan en Gea aan de thee in India). Volgens ons een teken dat we super tevreden waren en volop genoten van de diversiteit aan cultuur en natuur die reis ons bood. We zullen nog heel veel jaren met ontzettend veel plezier terugkijken op deze vakantie. Je vraagt je af met  wie we de volgende keer op reis gaan? De Pangea kofferband ligt inmiddels fris gewassen in de kast, ongeduldig wachtend op het volgende contact met Mieke.......

ervaring reis

reiservaring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marijke Berkenbosch

 

lees meer
India
familiereis

Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

23/12/2015 - Familie Floot
Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken. Ook de lokale agent verdient een groot compliment.

We voelden ons de hele reis beschermd als schapen door hun herder. Onze chauffeur, Mr Mani, (wat een fantastische professional) was gastvrij, accuraat en gaf ons altijd het gevoel, dat wij bij hem in veilige handen waren.
Ook de lokale vertegenwoordigers op de vlieghavens waren behulpzaam en leiden ons vlug door allerlei adm. besognes en veiligheidsmaatregelen. Het was allemaal zorgzaam en professioneel!

lees meer
India
studiereis

Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden

10/11/2014 - Studiereis Charaka Universiteit Twente
Beste Karin,

Bedankt voor de goede organisatie van jullie kant. De reis is zeer goed verlopen en we hebben enorm genoten van onze tijd in India. Al onze studenten en docenten komen terug met geweldige verhalen over onze tijd in India en het was zeker een onvergetelijke reis! Ik weet zeker dat je veel werk aan ons hebt gehad, met al onze vragen, en ik wil je bedanken voor de goede hulp die je ons hierbij hebt gegeven. Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden. Ik wil je daarom bedanken namens de gehele commissie en de deelnemers van de Charaka studiereis naar India.

lees meer
India
combinatiereis

Een ervaring op zich en zeker aan te raden.

23/05/2014 - Nico en Mahena
Een onverwacht schitterende vakantie gehad in Noord-India en Nepal, mede dankzij de goede voorbereiding en verzorging door Pangea Travel. Deze twee landen stonden nooit echt hoog genoteerd op onze lijst. Uiteindelijk toch gekozen om hiernaar toe te gaan. We hebben zulke schitterende en aparte dingen gezien, dat het onverwacht een fantastische vakantie is geworden.Het paleis in Amber City was alsof je in een sprookje terecht kwam. De Taj Mahal is uiteraard schitterend en Varanasi is een speciale, bizarre maar ook zeker prachtige ervaring. In Nepal was het spotten van de neushoorn met jong een super afsluiting van de safari in het Chitwan National Park. De Durbar Squares in zowel Kathmandu als in Bhaktapur zijn erg mooi. Een vlucht over de Himalaya kost wat: vroeg opstaan en qua prijs zeker niet goedkoop te noemen, maar absoluut de moeite waard. Een ervaring op zich en zeker aan te raden.PANGEA en Ruud, dank voor de goede service! De snelheid (reageren op e-mail) waarmee PANGEA werkt is erg prettig.Nico & Mahena
lees meer
India
rondreis

Een geweldige vakantie

08/08/2013 - Familie Honders

Op 27 juni vertrokken we naar Mumbai voor een reis door de deelstaten Karnataka en Kerala in zuid-west India. Eindigend in Kovalam. In overleg met Karin hebben we de reis ingedeeld. Na twee dagen Mumbai, (hotel vlak bij de Gateway), naar Mangalore gevlogen. Vandaar in relatief korte etappes naar Bangalore. Toen via Mysore nar Kabini, we verbleven in het Orange County resort. Dit is een geweldig verblijf, met een ongekende gastvrijheid. We hebben twee safari's gehad en behoorlijk veel dieren gezien in dit prachtige gebied. Daarna naar Ooty. We hadden hier geluk dat de meeste tijd de zon scheen, toen we vertrokken was het mistig en het regende behoorlijk. We reisden in de moessontijd, en dan moet je geluk hebben met het weer. De reis van Ooty naar Cochin was voor een gedeelte verschrikkelijk. We konden pas in de avond in Cochin aankomen, dit vanwege een staking daar. Stakers blokkeerden de wegen.

We vertrokken om tien uur, en we kwamen om 10 uur 's avonds in Cochin aan. Wel een stop van bijna 4 uur gemaakt. De weg was op een gegeven moment zo slecht, eigenlijk onbegaanbaar van de enorme gaten, het asfalt was compleet verdwenen, het regende enorm, en heel veel zwaar vrachtverkeer. Dit was echt spannend en slopend voor de chauffeur. Over het slechtste stuk (30 km), deden we bijna 3 uur. In de krant lazen we later dat de wegenbouwers te weinig bitumen gebruikten bij het asfalteren, het asfalt spoelde dan gewoon weg. In Cochin was ik jarig en het reisbureau in India belde me om me te feliciteren en dat er een verjaardagtaart klaar stond als we terugkwamen van de excursie. Geweldig, maar ook om de twee a drie dagen belden ze om te vragen of alles goed was. Het hotel waar we zaten was ook heel goed, met riante kamers. Vandaar naar Kumarakom, prachtig resort "Backwater Ripples", waren bijna de enige gasten. Daarna nog met een houseboat en naar Kovalam. Van Trivandrum naar Dubai gevlogen, en daar nog twee dagen verbleven.

Dit is een compleet andere wereld, maart wel indrukwekkend om te zien. We hadden een ticket voor twee dagen gekocht om met de Bgi Bus dubbeldekkers de stad rond te reizen. Ook gebruik gemaakt van de avond citytour, alles is dan verlicht, zelfs de palmbomen langs de wegen. Deze bus is echt aan te bevelen.

Vanwege de Ramadan mocht je nergens eten en drinken, water kon je in de bus drinken, kon je zelf uit de koelkast pakken. Eten kon je alleen kopen bij de fastfoodketens, die mochten wel verkopen, maar je mocht het daar niet opeten. Dat deden we dus in de bus.

Kortom een geweldige vakantie, goed georganiseerd.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

Unforgettable experience!

13/05/2013 - Anton Merks

A wonderful trip in a wonderful land of colors and magic organised by the cheapest, the most efficient and friendly tour operator, full with comfort, luxe, security and privacy. Thank you to Karin from PANGEA Travel for this unforgettable experience!

Anton Merks
lees meer
India

Het was een bijzonder plezierige kennismaking met India

29/04/2013 - Dhr. en mw. Terpstra

We hebben een bijzondere reis gehad. De eerste week redelijk druk met veel erg interessante tempels. In het midden een rustpunt en tijdens de tweede helft hebben we weer veel gezien. We hadden een bijzonder vaardige chauffeur die ook erg prettig in de omgang was. Het was een bijzonder plezierige kennismaking met India.

lees meer
India

Een prachtreis, bedankt voor de goede verzorging

05/02/2013 - Joop, Marc en Nell
We zijn zeer content met de reis. Voldoende afwisseling tussen activiteiten en vrije tijd. Chauffeur was zeer vriendelijk. We kwamen zeer voldaan thuis. Een prachtreis, bedankt voor de goede verzorging. We hopen meer reizen met jullie te maken. Volgend jaar denken we erover om weer naar India te gaan en dan bv naar Rajasthan. Maar dan nemen we weer contact op. Veel succes met jullie verder werk. We zullen jullie aanraden bij anderen.
lees meer
India

Mooie hotels, transport (met eigen chauffeur) was goed geregeld en op locatie werd alles in goede banen geleid met gidsen enzovoort.

14/09/2012 - Pim en Frederique

Incredible !ndia

Afgelopen zomer zijn we voor ruim 2 weken (georganiseerd door en met Pangea) naar Dubai en India vertrokken voor een rondreis. In Nederland begon het erg goed; zelden hebben we van een dergelijke goede communicatie mogen genieten als bij de organisatie van deze reis. Onze reisadviseur, Karin, was erg snel en adequaat met reacties en hield rekening met al onze wensen. Ons gevoel hield stand tijdens de reis: alles klopte aan deze reis en het was tot in de puntjes geregeld! Mooie hotels, transport (met eigen chauffeur) was goed geregeld en op locatie werd alles in goede banen geleid met gidsen enzovoort. Na een topvakantie kregen we tenslotte ook nog een kaartje; zeer attent! Wij kijken met een enorm veel plezier terug op deze vakantie die zonder Pangea vast meer hobbels en struikelblokken had gekend en zullen zeker voor een volgende reis weer deze organisatie in de arm nemen!

Bedankt!

Pim & Frederique

lees meer
India

Ook deze ervaring met Pangea was weer top!

05/07/2010 - Margriet en Fer Verbeek Grubbenvorst
Inmiddels weer thuis en druk aan het werk, met heel veel mooie herinneringen die mede tot stand zijn gekomen door de perfecte manier waarop onze reis was geregeld en waarbij jij actie hebt genomen om ook onze laatste dagen aan het strand zeer aangenaam te laten verlopen. We willen je heel erg bedanken voor alle goede zorgen en het is weer gebleken Pangea heeft gewoon kanjers in dienst. Ook deze ervaring met Pangea was weer top en wat ons betreft tot de volgende keer!
lees meer
India
studiereis

Een fantastische reis met een hele leuke groep mensen

27/03/2008 - Eurocollege
Ten eerste bedankt voor jullie leuke kaartje! Iedereen is weer veilig terug in het koude Nederland. Het was, zoals van te voren gepland, een zwaar programma maar alle studenten zijn vol enthousiasme terug gekeerd dus dat is mooi. En hiervoor willen we jullie dus ook graag bedanken!!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

Alles was buitengewoon goed geregeld.

01/08/2009 - Dhr. van Gilsdonk
We hebben een fantastische reis gehad. Bedankt voor de vriendelijke en correcte begeleiding door Pangea. Ook in India was alles buitengewoon goed geregeld.
lees meer
India
familiereis

We zijn ontzettend tevreden

07/08/2009 - Familie van Kempen
We zijn ontzettend tevreden over de reis in zijn totaliteit. Alles klopte, van begin tot het eind. We voelden ons echte maharadja's. Misschien dat we de volgende keer 2 weken uit een koffer zullen leven en 1 week even lekker zullen bijkomen aan het strand. Want elke dag beleef je zoveel, zowel in de steden als onderweg. Maar nogmaals, van deze vakantie hebben we enorm genoten. Onze hartelijke dank voor de super goede organisatie!!!
lees meer
India

Het was super goed georganiseerd

07/01/2008 - Petra van der Perk
Het was super goed georganiseerd en we hebben daardoor een echte relaxte vakantie gehad. Daarbij zijn wij 1 keer per week gebeld door het kantoor in New Delhi of alles nog naar tevredenheid was, dit vond ik echt een super service. Net zoals dat we op een aantal plaatsen de lokale vertegenwoordiging aanwezig was, ook dat was enorm goed en attent.
lees meer
India

Wij zullen zeer zeker nogmaals gebruik maken van de diensten van Pangea.

10/12/2007 - Paul en Asha Bruinsma
Het enthousiasme waarmee Pangea Travel met onze reis naar India aan de slag gegaan is hebben wij als bijzonder positief ervaren. Ook het op het laatste moment regelen van onze reisverzekering vonden wij top. Wij hebben heel veel van en over de mensen daar geleerd. Wij zullen zeer zeker nogmaals gebruik maken van de diensten van Pangea. Bedankt.
lees meer
India

enthousiasme en snelle reacties!

20/04/2007 - Mevrouw Bruinsma-Soedhoe
Beste Floor,Jouw enthousiasme en snelle reacties hebben bij ons de doorslag gegeven om onze reis aan jullie toe te vertrouwen. Als de reis in november daadwerkelijk ook goed uitpakt, dan weten wij waar wij voortaan moeten zijn voor onze reizen op maat!Met vriendelijke groet,Asha Bruinsma-Soedhoe
lees meer
India

We hebben bijzonder genoten van onze reis en veel indrukken opgedaan tijdens ons verblijf.

07/02/2007 - Arjen de Wilde & Marjanka Rijk
We hebben bijzonder genoten van onze reis en veel indrukken opgedaan tijdens ons verblijf.Een gestructureerde chaos is dit prachtige land. We zullen een dezer dagen even aandacht besteden aan de vragen en die u heeft doen toekomen.
welgemeende groet voor u en meneer Berry
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

Onze reis heeft de verwachtingen overtroffen.

15/01/2007 - H.J.H. Roos
Onze reis heeft de verwachtingen overtroffen. (...)Ik vind dat jullie een fantastische job hebben gedaan. Complimenten ook voor jullie agent.
lees meer