Menu

India

Reiservaringen India

India

Op en top geregeld

29/02/2024 - Jolene

We hebben een prachtige reis gemaakt en het was op en top geregeld. Meer dan we hadden verwacht! We werden overal goed opgevangen. En we hebben gekregen waarvoor we naar India kwamen: we hebben tijgers gezien!

lees meer
India

Onvergetelijk!

09/01/2024 - familie Moreels

Wij hebben een onvergetelijke en prachtige reis gehad! We zijn zeker van plan om andere delen van Indië in de toekomst te bezoeken. De reis voldeed zeker aan onze hoge verwachtingen. Nieuwe avonturen en indrukken om nooit te vergeten!

Klanten in India - foto: klantreactie
lees meer
India
luxe reis

Zoals elke reis bij PANGEA: alles tot in de detail perfect geregeld!

05/12/2023 - Laurence

India is een land met een prachtig erfgoed. Felle geuren en kleuren zijn overal aanwezig en dat maakt het net zo bijzonder. Dit is ondertussen onze vierde reis via PANGEA en zoals bij elke reis is alles tot in de detail perfect geregeld! Een aanrader!

 - foto: klantreactie
lees meer
India
huwelijksreis

We hebben genoten van onze reis naar India.

14/08/2023 - Gaël en Jana

We hebben genoten van onze reis naar India. Het programma was volledig hoe wij het gevraagd hadden. Het was een zware reis, maar het was absoluut de moeite om het land op deze manier te verkennen. We willen ook graag Luc en de Indische delegatie in het bijzonder bedanken voor de goede zorgen en het samenstellen van deze onvergetelijke reis voor ons.

We zijn zeer tevreden over het verloop van deze reis. Alles was zeer goed geregeld, de hotels waren allemaal in orde en de service was ook zeer goed in alle hotels. De activiteiten waren zoals voorgesteld en de meeste gidsen deden wat van hen verwacht werd. We willen toch zeker Himmat vermelden, onze gids tijdens onze bezoeken aan onder andere Agra etc, we waren zeer tevreden over zijn uitgebreide uitleg en professionalisme.

lees meer
India
luxe reis

Alles heel goed georganiseerd

10/07/2023 - Corina en Frank

In India was alles heel goed georganiseerd. Het contact met de lokale vertegenwoordiging was uitstekend en de chauffeur was heel erg goed. We wisten dat we een bijzonder mooie reis gingen maken, maar de reis was door de aandacht voor ons 25-jarig huwelijk door iedereen extra speciaal geworden.

 - foto: klantreactie
lees meer
India

Het was prachtig en ik heb veel mooie bezienswaardigheden gezien.

13/02/2023 - Agnes van Heukelom

In 19 dagen heb ik de belangrijkste bezienswaardigheden in Rajasthan, Madya Pradesh, Uttar Pradesh en Mumbai gezien. Het was prachtig en ik heb veel mooie bezienswaardigheden gezien. Een reis om nooit meer te vergeten.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

Wij hebben een fantastische vakantie gehad

26/10/2022 - Soeris en Anitadebie

Ja, we hebben het programma gids gevolgd en alles wat erin stond is uitgevoerd. Wij hebben een fantastische vakantie gehad dank zij PANGEA Travel die alles van begin tot eind goed verzorgd heeft.

foto van reiziger tijdens rondreis in India - foto: klantreactie klantfoto van culturele dans in India - foto: klantreactie klantfoto landschap van rondreis in India - foto: klantreactie
lees meer
India

India is een aanval op de zintuigen (in positieve zin!)

26/05/2020 - Thijs van den Berg

We hebben een fantastische en goedverzorgde reis gehad. De reis voldeed volledig aan onze verwachtingen, en zelfs een beetje meer dan dat. India is een aanval op de zintuigen. De chaos, de kleuren, de mensen, het eten, het verkeer, de schoonheid van de natuur in de nationale parken. Een absolute aanrader!

 - foto: klantreactie
lees meer
India

Een ongekende ervaring, omdat alles anders is dan thuis.

18/02/2020 - Heidi & Wim

Fantastische reis. De hotels waren prima, ervaren chauffeur, lekker gegeten, veel en afwisselende dingen gezien.


Heidi: ''Ik had niet heel veel verwachtingen, maar ik vond het een ongekende ervaring, omdat alles anders is dan thuis''.


Wim: ''Dit was de eerste keer reizen op deze manier, maar het was super. Pachtig land en vriendelijke mensen''.

 - foto: klantreactie
lees meer
India

Alles was super; van de voorbereiding tot de reis.

18/02/2020 - Filip Rommens

Hartelijk dank voor deze mooie reis. Jullie mogen ons alvast in jullie klantenbestand plaatsen! We hebben heel veel wildlife gezien, goede hotels en veel leuke ervaringen meegemaakt. 

Filip en Martine - uit België

 - foto: klantreactie
lees meer
India
familiereis

De reis overtrof onze verwachtingen

18/02/2020 - familie van Eijck

De reis door Zuid India was fantastisch georganiseerd, alles klopte en alles was goed geregeld. De hotels waren allemaal een feestje. De gidsen vooral in Kochin en Madurai waren heel leuk en informatief.

 - foto: klantreactie
lees meer
India

De reis was nog mooier dan we ons hadden voorgesteld

02/01/2020 - Tonny en Har

Wij hebben een erg mooie reis gehad door Karnataka en Kerala. Veel gezien en ook een erg gevarieerd reisprogramma : steden / natuur / zee / backwaters , een prachtige rondreis om iedereen aan te bevelen.
De reis was nog mooier dan we ons hadden voorgesteld , en alles was perfect geregeld , de reisorganisatie ter plekke bleef continue contact houden met ons en onze chauffeur om alles in goede banen te leiden.

klantreactie rondreis Zuid-India - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

De reis was afwisselend en we hebben veel gezien

09/10/2019 - Reinier en Jacqueline

We hebben een geweldige reis gehad.  Alles was heel goed georganiseerd en overal waar we kwamen stond er iemand klaar om ons op te halen. 

De reis was afwisselend en we hebben veel gezien.  De chauffeurs waren plezierig, met name mr Singh (chauffeur Radjastan) waar we 12 dagen in de auto hebben gezeten, was echt leuk en heeft ons ook veel verteld over het leven daar. De ene gids is leuker dan de andere, maar eigenlijk allemaal prima. 

De fietstocht door Agra is inderdaad een echte aanrader, hele aardige man die het begeleidt. Je (Mieke) krijgt de hartelijke groeten!

Enige wat jammer was dat het weer in Varanasi echt heel slecht was. Einde regen seizoen.  Het hotel stond ook helemaal blank, zodra we de kamer uitgingen, erg nat.  Omdat er daar eigenlijk geen goede ruimte is om te verblijven, is onze tip dat het beter is om hier iets later in het seizoen naar toe te gaan.  Verder is het hotel vegetarisch en alcoholvrij, dat vonden wij wel jammer de laatste dagen. 

Verder niets dan lof, we raden jullie organisatie ook zeker aan. 

klantreactie - fietstocht in Agra, India - foto: klantreactie klantreactie - kinderen in Bera, India - foto: klantreactie
lees meer
India
familiereis

Al onze wensen zijn vervuld dankzij PANGEA

08/08/2019 - Familie Vellinga

In een week tijd hebben wij een prachtige reis gemaakt door Ladakh! De week begon met een dag acclimatiseren. In het pittoreske dorpje Leh konden wij bijkomen van de reis en wennen aan de hoogte. Rustig konden wij het dorpje verkennen en het klooster bekijken, uitkijkend over een prachtige vallei en het dorp.

De tweede dag was een dag in de Indusvallei. Verschillende kloosters en mooie natuur stonden op het lijstje, met tot slot nog een bezoek aan een ezel-opvang. De dag daarna was er eentje om niet te vergeten. Een dag in de auto, maar we keken onze ogen uit. De ruige natuur en de hoogst bereikbare pas waren fantastisch. Nog met onze voeten in de sneeuw midden in de zomer. Vervolgens naar de Nubravallei om daar te overnachten. In de Nubravallei was tijd om op kamelen te rijden in de zandduinen en om een traditionele dansvoorstelling te bekijken. Na een nachtje slapen, stond een lange dag reizen naar Pangong Lake op het programma waar we ook een nacht zullen slapen.

In de ochtend woonden wij een bijzondere en indrukwekkende ceremonie bij voor een overleden monnik om vervolgens door te reizen naar het meer. Onderweg kom je veel wild en militaire posten tegen.

De laatste dag was een actieve dag. Op de een-na-hoogste pas konden we vanaf de top 44 kilometer mountainbiken naar beneden. Erg leuk en een mooie afwisseling voor de mensen die van een beetje actie houden. We kregen uitstekend onderhouden en professionele mountainbikes en bescherming. Gedurende de gehele week hadden we een gids ter beschikking die ons de ruimte gaf, al onze wensen vervulde en veel wist over het land en de regio. PANGEA heeft voor alles gezorgd en al onze wensen vervuld, dit was een afwisselende en bijzondere en reis om nooit te vergeten en zeker een aanrader.

Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie Familiereis Ladakh, India (klantfoto) - foto: klantreactie
lees meer
India
rondreis

We hebben een geweldige reis gehad

04/02/2019 - Jaap en Manuela

De coördinatie door de lokale organisatie was werkelijk uitmuntend, prima chauffeurs, local reps en uitstekende gidsen. Moeilijk te overtreffen. Ratan Villas in Jodhpur staat voor ons op eenzame hoogte, eenmaal binnen wil je nooit meer weg. We hebben een geweldige reis gehad en we zullen PANGEA zeker aanraden bij vrienden.

lees meer
India
familiereis

WANNEER MOGEN WE WEER??

26/09/2018 - familie van Walraven

Onlangs teruggekeerd van een individuele rondreis door Noord-India.
Als doorgewinterde verre-bestemmingen-reizigers, hebben we dit voorjaar voor het eerst kennisgemaakt met Pangea-travel.  We zochten een reisorganisatie die het best paste bij onze plannen India te bezoeken. Dit keer bestond ons reisgezelschap uit vader, moeder en twee dochters in de puberleeftijd. Mieke heeft ons in de voorbereidende fase heel veel goede ideeën aan de hand gedaan en dacht voortdurend mee. Zij reageerde snel en adequaat. Dit gaf ons een enorm vertrouwen in de rest van de organisatie.

De communicatie vóór, tijdens en ná de reis was perfect.

Bij aankomst in Delhi stond de manager van de lokaal agent ons midden in de nacht op te wachten om ons te begeleiden naar onze eerste overnachtingsplek. De volgende ochtend was er een meeting geregeld om kennis te maken met de gids die ons zou begeleiden en om het programma door te spreken. Er werd ons een mobiele telefoon verstrekt, mèt uiteraard bel- en internettegoed èn de telefoonnummers van de gidsen en tussenpersonen. Bijzonder attent.

De rondreis was erg divers en redelijk inspannend. Maar er was voldoende evenwicht in de activiteiten en rustmomenten. Ook de geboekte accommodaties waren prima verzorgd. We houden van kleinschaligere overnachtingsplekken met sfeer en comfort. Die wens is volledig uitgekomen.

Dat Pangea-travel blijft monitoren en betrokken blijft, bleek wel uit het feit dat onze geplande reis letterlijk een andere wending kreeg.  Door de slechte weersomstandigheden konden we niet naar Zuid-India reizen om daar de backwaters te zien en onze rondreis af te sluiten met een weekje rust. Tijdens ons verblijf in de Himalaya moest er een andere bestemming en invulling worden gekozen. Ondanks het gebrek aan internet en bereik van telefoon, bleef Mieke voortdurend stand-by om ons hierdoorheen te loodsen. Chapeau voor de betrokkenheid van Mieke en collega’s!

Vliegtickets werden omgeboekt, hotels en reserveringen geannuleerd en nieuwe bestemmingen in overleg gekozen. Dat we in Sri Lanka zouden bijkomen van deze rondreis hadden we nooit kunnen bedenken!

Dank Pangea voor deze mooie reiservaring.

Voor ons is het nu niet zozeer welke reisorganisatie past bij onze volgende bestemming, maar welke bestemming heeft Pangea die bij ons past!!

Mieke, bedankt.

India Familiereis ervaring

India Familiereis ervaring India Familiereis ervaring

 

lees meer
India

(georganiseerde) fiets vakantie

20/09/2018 - Harry de Mulder

Veel mensen zullen bij een vakantie naar India niet meteen denken aan een (georganiseerde) fiets vakantie. Zeker geen mensen die de 60 gepasseerd zijn.
Voor ons was ook dit weer een hele mooie trip waarbij we veel meer van t land (en bevolking) gezien hebben als tijdens een georganiseerde groepsreis.
Vooral de goed gekozen verschillende accommodaties verbaasden ons telkens weer.
Het was wel ongeveer bekend waar we logeerden, echter we verbaasden ons toch telkens weer waar we terecht kwamen.
We zijn dus ook benieuwd  wat jullie voor onze volgende reis  in petto hebben.

lees meer
India

wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend

27/03/2018 - Hans en Jolanda
Mieke,
Wij zijn inderdaad weer thuis. Bedankt voor de welkomstkaart van jullie.
Wij hebben een geweldige reis gehad met Pangea en haar locale agenten. Alles tip top geregeld. Overal stond een vertegenwoordiger met een bord en onze namen. Zelfs na een vertraging van 4 uur met de treinreis van Lucknow naar Bhopal (normale duur ca 10 uur wij hebben er 14 uur over gedaan). En ja hoor bij de wagon stond de man van de locale agent.
Echt alles wat jullie hebben geregeld is goed gegaan. Proficiat daarvoor. Het enige wat altijd spannend blijft is het halen van de volgende vlucht.
De reis an sich is echt onvergetelijk geweest, wat een indrukken en wat zijn die boeddhistische pelgrimsplaatsen indrukwekkend. Dat was ook mede te danken aan de locale gids, echt een topper. Wij hadden het best rustig (einde seizoen ook ivm de warmte) dus heb ik ruim kunnen mediteren op de verschillende plekken.

Al met al een perfecte reis.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India
luxe reis

Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd

21/01/2018 - Sofie en Joris

Dag Mieke,
Joris en ik zijn sinds gisterenmiddag terug van onze reis naar Noord-India en aangezien jij onze reis zo geweldig goed had voorbereid, dachten we dat je wat feedback van onze kant misschien wel op prijs zou stellen.

Over de samenstelling en de structuur van de reis waren we heel tevreden. We zijn constant uitstekend begeleid geweest en hebben ons helemaal niet met praktische zaken (zoals de koffers enz.) moeten bezighouden. Er was telkens iemand om ons op te vangen als we op een nieuwe bestemming aankwamen.

Wat de accommodatie betreft: fantastisch! Onwaarschijnlijk persoonlijke service, tot in de puntjes verzorgd, waarbij de Oberoi hotels en Sher Bagh er wel met kop en schouders bovenuit staken! Het intermezzo in Sher Bagh was de perfecte gelegenheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Heel welkom!  

We keken heel erg uit naar het bezoek aan de Taj Mahal, echter door een onwaarschijnlijk dichte mist, was er helemaal niets te zien! Een tijger was ons dan weer wel gegund! Fenomenale beleving!

De ‘kookles’ in Udaipur, was één van de hoogtepunten van de reis voor ons, écht heel fijn! Ook van onze gastheer daar moet je de groeten hebben.
Onze conclusie: we zijn heel tevreden over PANGEA en over deze reis!

Nogmaals bedankt voor alles en tot later (want die Taj Mahal willen we wel nog een keer opnieuw zien!)

Met vriendelijke groeten,
Joris Vermassen en Sofie Vanderhaeghen

lees meer
India
rondreis

Zuid-India: ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen.

18/09/2017 - Peter en Marieke Verkuil

Zoals alle voorgaande reizen met Pangea begint het reizen al eigenlijk bij het uitzoeken van de reis. Regelmatig met Mieke, via telefoon en mail, het programma bespreken, aanpassen en op maat maken.
Het vervelendste is eigenlijk dat je altijd weer een tijdje moet wachten voordat de reis echt begint.
 
Maar eenmaal de auto geparkeerd op Schiphol en de reis naar Zuid India is een feit. Via Dubai naar Chennai en India ontvouwt zich weer in alle glorie. Weer, omdat wij al eerder in het noorden hebben gereisd. Mieke had al gezegd: ook het zuiden blijft India ten voeten uit, maar het zuiden is toch nog wat meer natuurschoon.…de drukte, de kleuren, de ‘voor alles is een oplossing’, de smaken, de hitte, de moesson achtige regens, het speciale eten, de tempels, de natuur, de stranden, de boottochten, de nature walks, de rituelen, de kathakali dansen….. en dat allemaal in zo’n drie weken. Werkelijk weer een bijzondere reis en ervaring rijker.
 
Onze (eerdere) ervaring met Pangea is dat hotels, chauffeur en gidsen vooraf goed geregeld zijn. Ook ditmaal was dit weer het geval met een heel fijne chauffeur/gids, die ons ook nog enkele bijzondere plaatsen heeft laten zien en goede tips heeft gegeven. Omdat het zo goed geregeld is, heb je alle tijd om te genieten. De eerste week was dit vooral in de steden met veel tempel bezoeken. Iedere tempel had weer zijn eigen bijzonderheden met name omdat er ook festivals aan de gang waren (aanrader voor je reis!). De tweede week was meer gepland in het teken van de natuur en de backwaters. Prachtige natuur en de boottocht op de backwaters was ook heel erg mooi, en super verwennerij op de boot. Wie kan er nu zeggen dat je een prive kok, matroos en schipper hebt, die je zelfs nog een uurtje op het meer laat varen.  Voordat wij weer terug naar Nederland vlogen, hebben wij nog enkele dagen aan het strand doorgebracht.  Naast het feit dat dit heerlijk relaxed was, was ook dat weer verrassend door bijvoorbeeld de vissers die voor dag en dauw met grote netten vanaf het strand vissen of het bedrijfsuitje met om zeven uur ochtends allemaal spelletjes op het strand.
 
Wij zijn alweer enkele weken terug in Nederland en nu wij deze review schrijven, merken wij  dat wij nog veel meer fijne herinneringen en momenten hebben aan deze Zuid-India reis. Feitelijk zouden wij wel een boekje kunnen schrijven… Maar wat nog beter is, ga er op uit en ontdek het zelf. Je zult geen spijt krijgen. Mieke en Pangea wederom bedankt voor de organisatie van deze reis.

lees meer
India
rondreis

Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

20/02/2017 - Peter en Wiecher van Lingen

Inmiddels zijn we terug van een geweldige reis in het noorden van India. Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen en gebruiken en veel prachtige monumenten met als absolute uitblinker de Taj Mahal,die echt schitterend is. Alles klopte perfect, dus de complimenten aan jullie en jullie vertegenwoordiging in India. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Peter en Wiecher van Lingen

Taj Mahal

lees meer
India
rondreis

Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

15/11/2016 - Marijke Berkenbosch

Zes jaar geleden hebben wij  een rondreis gemaakt naar o.a. Delhi en Radjastan.  Omdat we na al die tijd nog steeds onder de indruk waren van India, de cultuur, de vriendelijke mensen en zeker ook het heerlijke eten, hebben we begin dit jaar besloten terug te keren en deze maal op eigen gelegenheid, in het zuiden rond te gaan reizen. Daar je naar onze mening India niet gezien hebt als je niet in Varanasi bent geweest en de rituelen aan de Ganges hebt meegemaakt, wilden we hier onze reis beginnen.

klantreactie

We hebben  ons (uitgebreide) verlanglijstje voorgelegd aan Mieke Arendsen van Pangea Travel. Het bleek geen enkel probleem voor haar om,  in overleg met ons, een fantastische, zeer gevarieerde reis uit te tippelen die geheel voldeed aan onze wensen. Vanaf het eerste contact tot de laatste  stap uit het vliegtuig zijn we uitstekend begeleid en was geen enkele wens van ons teveel. Alle hulde voor Pangea en zeker voor Mieke!!

Tegelijk met de reispapieren kregen we ook een knaloranje band toegezonden voor de koffer, met natuurlijk als opdruk: Pangea. Binnen no time hadden onze koffers hierdoor de naam Pan en Gea.  Die overigens nooit tegelijk van de band rolden, maar zeer goed herkenbaar waren door de band, en al snel noemden wij onszelf gekscherend Pan en Gea (zie bijgaande foto: Pan en Gea aan de thee in India). Volgens ons een teken dat we super tevreden waren en volop genoten van de diversiteit aan cultuur en natuur die reis ons bood. We zullen nog heel veel jaren met ontzettend veel plezier terugkijken op deze vakantie. Je vraagt je af met  wie we de volgende keer op reis gaan? De Pangea kofferband ligt inmiddels fris gewassen in de kast, ongeduldig wachtend op het volgende contact met Mieke.......

ervaring reis

reiservaring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marijke Berkenbosch

 

lees meer
India
familiereis

Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

23/12/2015 - Familie Floot
Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken. Ook de lokale agent verdient een groot compliment.

We voelden ons de hele reis beschermd als schapen door hun herder. Onze chauffeur, Mr Mani, (wat een fantastische professional) was gastvrij, accuraat en gaf ons altijd het gevoel, dat wij bij hem in veilige handen waren.
Ook de lokale vertegenwoordigers op de vlieghavens waren behulpzaam en leiden ons vlug door allerlei adm. besognes en veiligheidsmaatregelen. Het was allemaal zorgzaam en professioneel!

lees meer
India
studiereis

Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden

10/11/2014 - Studiereis Charaka Universiteit Twente
Beste Karin,

Bedankt voor de goede organisatie van jullie kant. De reis is zeer goed verlopen en we hebben enorm genoten van onze tijd in India. Al onze studenten en docenten komen terug met geweldige verhalen over onze tijd in India en het was zeker een onvergetelijke reis! Ik weet zeker dat je veel werk aan ons hebt gehad, met al onze vragen, en ik wil je bedanken voor de goede hulp die je ons hierbij hebt gegeven. Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden. Ik wil je daarom bedanken namens de gehele commissie en de deelnemers van de Charaka studiereis naar India.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India
combinatiereis

Een ervaring op zich en zeker aan te raden.

23/05/2014 - Nico en Mahena
Een onverwacht schitterende vakantie gehad in Noord-India en Nepal, mede dankzij de goede voorbereiding en verzorging door Pangea Travel. Deze twee landen stonden nooit echt hoog genoteerd op onze lijst. Uiteindelijk toch gekozen om hiernaar toe te gaan. We hebben zulke schitterende en aparte dingen gezien, dat het onverwacht een fantastische vakantie is geworden.Het paleis in Amber City was alsof je in een sprookje terecht kwam. De Taj Mahal is uiteraard schitterend en Varanasi is een speciale, bizarre maar ook zeker prachtige ervaring. In Nepal was het spotten van de neushoorn met jong een super afsluiting van de safari in het Chitwan National Park. De Durbar Squares in zowel Kathmandu als in Bhaktapur zijn erg mooi. Een vlucht over de Himalaya kost wat: vroeg opstaan en qua prijs zeker niet goedkoop te noemen, maar absoluut de moeite waard. Een ervaring op zich en zeker aan te raden.PANGEA en Ruud, dank voor de goede service! De snelheid (reageren op e-mail) waarmee PANGEA werkt is erg prettig.Nico & Mahena
lees meer
India
rondreis

Een geweldige vakantie

08/08/2013 - Familie Honders

Op 27 juni vertrokken we naar Mumbai voor een reis door de deelstaten Karnataka en Kerala in zuid-west India. Eindigend in Kovalam. In overleg met Karin hebben we de reis ingedeeld. Na twee dagen Mumbai, (hotel vlak bij de Gateway), naar Mangalore gevlogen. Vandaar in relatief korte etappes naar Bangalore. Toen via Mysore nar Kabini, we verbleven in het Orange County resort. Dit is een geweldig verblijf, met een ongekende gastvrijheid. We hebben twee safari's gehad en behoorlijk veel dieren gezien in dit prachtige gebied. Daarna naar Ooty. We hadden hier geluk dat de meeste tijd de zon scheen, toen we vertrokken was het mistig en het regende behoorlijk. We reisden in de moessontijd, en dan moet je geluk hebben met het weer. De reis van Ooty naar Cochin was voor een gedeelte verschrikkelijk. We konden pas in de avond in Cochin aankomen, dit vanwege een staking daar. Stakers blokkeerden de wegen.

We vertrokken om tien uur, en we kwamen om 10 uur 's avonds in Cochin aan. Wel een stop van bijna 4 uur gemaakt. De weg was op een gegeven moment zo slecht, eigenlijk onbegaanbaar van de enorme gaten, het asfalt was compleet verdwenen, het regende enorm, en heel veel zwaar vrachtverkeer. Dit was echt spannend en slopend voor de chauffeur. Over het slechtste stuk (30 km), deden we bijna 3 uur. In de krant lazen we later dat de wegenbouwers te weinig bitumen gebruikten bij het asfalteren, het asfalt spoelde dan gewoon weg. In Cochin was ik jarig en het reisbureau in India belde me om me te feliciteren en dat er een verjaardagtaart klaar stond als we terugkwamen van de excursie. Geweldig, maar ook om de twee a drie dagen belden ze om te vragen of alles goed was. Het hotel waar we zaten was ook heel goed, met riante kamers. Vandaar naar Kumarakom, prachtig resort "Backwater Ripples", waren bijna de enige gasten. Daarna nog met een houseboat en naar Kovalam. Van Trivandrum naar Dubai gevlogen, en daar nog twee dagen verbleven.

Dit is een compleet andere wereld, maart wel indrukwekkend om te zien. We hadden een ticket voor twee dagen gekocht om met de Bgi Bus dubbeldekkers de stad rond te reizen. Ook gebruik gemaakt van de avond citytour, alles is dan verlicht, zelfs de palmbomen langs de wegen. Deze bus is echt aan te bevelen.

Vanwege de Ramadan mocht je nergens eten en drinken, water kon je in de bus drinken, kon je zelf uit de koelkast pakken. Eten kon je alleen kopen bij de fastfoodketens, die mochten wel verkopen, maar je mocht het daar niet opeten. Dat deden we dus in de bus.

Kortom een geweldige vakantie, goed georganiseerd.

lees meer
India

Unforgettable experience!

13/05/2013 - Anton Merks

A wonderful trip in a wonderful land of colors and magic organised by the cheapest, the most efficient and friendly tour operator, full with comfort, luxe, security and privacy. Thank you to Karin from PANGEA Travel for this unforgettable experience!

Anton Merks
lees meer
India

Het was een bijzonder plezierige kennismaking met India

29/04/2013 - Dhr. en mw. Terpstra

We hebben een bijzondere reis gehad. De eerste week redelijk druk met veel erg interessante tempels. In het midden een rustpunt en tijdens de tweede helft hebben we weer veel gezien. We hadden een bijzonder vaardige chauffeur die ook erg prettig in de omgang was. Het was een bijzonder plezierige kennismaking met India.

lees meer
India

Een prachtreis, bedankt voor de goede verzorging

05/02/2013 - Joop, Marc en Nell
We zijn zeer content met de reis. Voldoende afwisseling tussen activiteiten en vrije tijd. Chauffeur was zeer vriendelijk. We kwamen zeer voldaan thuis. Een prachtreis, bedankt voor de goede verzorging. We hopen meer reizen met jullie te maken. Volgend jaar denken we erover om weer naar India te gaan en dan bv naar Rajasthan. Maar dan nemen we weer contact op. Veel succes met jullie verder werk. We zullen jullie aanraden bij anderen.
lees meer
India

Mooie hotels, transport (met eigen chauffeur) was goed geregeld en op locatie werd alles in goede banen geleid met gidsen enzovoort.

14/09/2012 - Pim en Frederique

Incredible !ndia

Afgelopen zomer zijn we voor ruim 2 weken (georganiseerd door en met Pangea) naar Dubai en India vertrokken voor een rondreis. In Nederland begon het erg goed; zelden hebben we van een dergelijke goede communicatie mogen genieten als bij de organisatie van deze reis. Onze reisadviseur, Karin, was erg snel en adequaat met reacties en hield rekening met al onze wensen. Ons gevoel hield stand tijdens de reis: alles klopte aan deze reis en het was tot in de puntjes geregeld! Mooie hotels, transport (met eigen chauffeur) was goed geregeld en op locatie werd alles in goede banen geleid met gidsen enzovoort. Na een topvakantie kregen we tenslotte ook nog een kaartje; zeer attent! Wij kijken met een enorm veel plezier terug op deze vakantie die zonder Pangea vast meer hobbels en struikelblokken had gekend en zullen zeker voor een volgende reis weer deze organisatie in de arm nemen!

Bedankt!

Pim & Frederique

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

Ook deze ervaring met Pangea was weer top!

05/07/2010 - Margriet en Fer Verbeek Grubbenvorst
Inmiddels weer thuis en druk aan het werk, met heel veel mooie herinneringen die mede tot stand zijn gekomen door de perfecte manier waarop onze reis was geregeld en waarbij jij actie hebt genomen om ook onze laatste dagen aan het strand zeer aangenaam te laten verlopen. We willen je heel erg bedanken voor alle goede zorgen en het is weer gebleken Pangea heeft gewoon kanjers in dienst. Ook deze ervaring met Pangea was weer top en wat ons betreft tot de volgende keer!
lees meer
India
studiereis

Een fantastische reis met een hele leuke groep mensen

27/03/2008 - Eurocollege
Ten eerste bedankt voor jullie leuke kaartje! Iedereen is weer veilig terug in het koude Nederland. Het was, zoals van te voren gepland, een zwaar programma maar alle studenten zijn vol enthousiasme terug gekeerd dus dat is mooi. En hiervoor willen we jullie dus ook graag bedanken!!
lees meer
India

Alles was buitengewoon goed geregeld.

01/08/2009 - Dhr. van Gilsdonk
We hebben een fantastische reis gehad. Bedankt voor de vriendelijke en correcte begeleiding door Pangea. Ook in India was alles buitengewoon goed geregeld.
lees meer
India
familiereis

We zijn ontzettend tevreden

07/08/2009 - Familie van Kempen
We zijn ontzettend tevreden over de reis in zijn totaliteit. Alles klopte, van begin tot het eind. We voelden ons echte maharadja's. Misschien dat we de volgende keer 2 weken uit een koffer zullen leven en 1 week even lekker zullen bijkomen aan het strand. Want elke dag beleef je zoveel, zowel in de steden als onderweg. Maar nogmaals, van deze vakantie hebben we enorm genoten. Onze hartelijke dank voor de super goede organisatie!!!
lees meer
India

Het was super goed georganiseerd

07/01/2008 - Petra van der Perk
Het was super goed georganiseerd en we hebben daardoor een echte relaxte vakantie gehad. Daarbij zijn wij 1 keer per week gebeld door het kantoor in New Delhi of alles nog naar tevredenheid was, dit vond ik echt een super service. Net zoals dat we op een aantal plaatsen de lokale vertegenwoordiging aanwezig was, ook dat was enorm goed en attent.
lees meer
India

Wij zullen zeer zeker nogmaals gebruik maken van de diensten van Pangea.

10/12/2007 - Paul en Asha Bruinsma
Het enthousiasme waarmee Pangea Travel met onze reis naar India aan de slag gegaan is hebben wij als bijzonder positief ervaren. Ook het op het laatste moment regelen van onze reisverzekering vonden wij top. Wij hebben heel veel van en over de mensen daar geleerd. Wij zullen zeer zeker nogmaals gebruik maken van de diensten van Pangea. Bedankt.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
India

enthousiasme en snelle reacties!

20/04/2007 - Mevrouw Bruinsma-Soedhoe
Beste Floor,Jouw enthousiasme en snelle reacties hebben bij ons de doorslag gegeven om onze reis aan jullie toe te vertrouwen. Als de reis in november daadwerkelijk ook goed uitpakt, dan weten wij waar wij voortaan moeten zijn voor onze reizen op maat!Met vriendelijke groet,Asha Bruinsma-Soedhoe
lees meer
India

We hebben bijzonder genoten van onze reis en veel indrukken opgedaan tijdens ons verblijf.

07/02/2007 - Arjen de Wilde & Marjanka Rijk
We hebben bijzonder genoten van onze reis en veel indrukken opgedaan tijdens ons verblijf.Een gestructureerde chaos is dit prachtige land. We zullen een dezer dagen even aandacht besteden aan de vragen en die u heeft doen toekomen.
welgemeende groet voor u en meneer Berry
lees meer
India

Onze reis heeft de verwachtingen overtroffen.

15/01/2007 - H.J.H. Roos
Onze reis heeft de verwachtingen overtroffen. (...)Ik vind dat jullie een fantastische job hebben gedaan. Complimenten ook voor jullie agent.
lees meer