Menu

Avontuurlijk Rajasthan, Agra en Delhi

Een unieke manier om India te verkennen. Niet auto in, auto uit, maar zoveel mogelijk actief op pad met deskundige gidsen. Waar mogelijk doet u dat per fiets, maar ook per trein en te voet, per jeep en auto. Geen ellenlange autoritten, maar toch ziet u alle highlights. U doet dit alleen nét even anders en daardoor ziet u méér.

Natuurlijk bezoekt u de Taj Mahal en de steden Delhi, Jaipur, Jodhpur, Udaipur en Pushkar, maar ook fietst u op het platteland en leert u het leven in de dorpen kennen. Want Gandhi zei het al : 'India lives in its villages'. Zou u alleen de steden zien, dan zou u het land -en uzelf!- tekort doen. De bevlogen gidsen laten u een kant van India zien die maar weinig bezoekers te zien krijgen.

Zo ziet u de bazaarwijk Chandni Chowk in de vroege uurtjes tot leven komen, ziet u de bedrijvigheid op de dhobi ghats (mega-outdoor-wasserette), eet u bij een Rajasthani familie thuis, geniet u van high tea met echte 'royals', ziet u vanuit de woestijn de zon opkomen boven Pushkar, ziet u de Taj Mahal vanaf een klein bootje in de Yamuna rivier, gaat u op zoek naar luipaarden in het onbekende Bera en reist u tussen de Indiase families in de trein. U komt oren en ogen tekort!

Tijdens deze reis verblijft u vaak in karakteristieke sprookjesachtige panden zoals een 400 jaar oud fort, een kasteel en een paleisje.

Reisduur: 18 dagen

Delhi - Udaipur - Ghanerao - Bera - Jodhpur - Khejarla - Pushkar- Jaipur - Karauli - Agra - Delhi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Rajasthan, Agra en Delhi inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Uniek en actief
 • Alle highlights plús het platteland
 • Enthousiaste Engelssprekende gidsen die een andere kant van India laten zien
 • Geen ellenlange autoritten, maar actief op pad - vaak per fiets
 • Overnachtingen in eeuwenoude forten en paleisjes, boordevol karakter
 • boordevol unieke excursies, die u India op haar indrukwekkendst laten beleven
 • ruimte voor eigen invulling
 • flexibel op maat aan te passen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

kleurrijke mensen voor de Taj Mahal - India - foto: archief
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi - Udaipur
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Udaipur, een van de mooiste steden in India! Hier maakt u direct kennis met de culturele schoonheid van Rajasthan. Het is ca. 75 minuten vliegen. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, dat is gelegen aan de oever van het Pichola meer. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding in de meest romantische stad van Rajasthan, met haar paleizen en witte huizen. U kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een boottochtje maken over het meer,. Ook een bezoek waard zijn het stadspaleis, de Sahelion ki Bari (Garden of Maidens) en de Jagdish tempel.

Tip: Optioneel (niet inbegrepen) kunnen wij een boottocht over het meer voor u reserveren en/of een stadsexcursie met gids.

Noot: Wist u dat een aantal scènes uit de James Bond film Octopussy (1983) in Udaipur is opgenomen? Deze scènes speelden zich af in en om het luxe Taj Lake Palace hotel (het voormalig verblijf van de Maharadja van Udaipur), midden in het Pichola meer.
Dag 3 Udaipur
U start de dag met een unieke excursie. U wordt vandaag naar het dorpje Kalarohi gebracht, waar u  een fietstocht maakt onder begeleiding van een enthousiaste lokale gids. De eerste stop is bij het meer Fateh Sagar, een prachtig kunstmatig meer ten noordwesten van Udaipur, waarin drie eilandjes liggen. Het is een populaire plek voor de stedelingen voor een dagje uit: ze nemen dan vaak een bootje naar het park op een eiland. Ook voor vogelaars is het een walhallah. Vervolgens leert u in de dorpjes Badi en Hawala wat meer over landbouw in dit deel van India; een eerste kennismaking met het platteland. Tussen de akkers fietst u langs het Monsoon Palace. Vanaf dit paleis uit 1884 heeft u een goed zicht over de meren en paleizen van de stad. Via wat kleinere dorpjes komt u uit bij het Tiger Lake, een heel mooi plekje voor een picknick-ontbijt. Aan de oevers van dit 155 km2 grote meer is het goed toeven; het is een kalme en serene plek. Na het ontbijt kunt u nog wat langs het meer fietsen, alvorens de ongeveer 4 kilometer af te leggen naar het eindpunt van de tocht. Hiervandaan wordt u teruggebracht naar het hotel om op te frissen.

Hierna staat er een kookles op het programma. Als er tijd is gaat u met de moeder van uw fietsgids van vanmorgen naar de markt om inkopen te doen. U zult zich gelijk bij hen thuisvoelen en maakt van heel dichtbij mee hoe het reilt en zeilt in een Indiaas gezin. Terwijl u kunt koken met de moeder des huizes, zit de vader altijd klaar voor een praatje. Uw gids zelf kan u laten zien hoe je een traditionele Rajasthani tulband knoopt uit een stuk stof van maar liefst 12 meter lang. Zijn vrouw kan u een paar pasjes laten zien van traditionele Rajastahani dans, als u hier interesse in heeft. Als kers op de taart, luncht u natuurlijk samen. Al met al een heel bijzondere en leerzame ervaring om op zo'n kleinschalige wijze betrokken te worden in een typisch lokaal gezin. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding.
Dag 4 Udaipur - Ghanerao
Na een stevig ontbijt is het tijd om weer de fiets op te stappen, dit keer voor een rit van 43 kilometer naar het plaatsje Ghanerao. Eerst wordt u met de auto ongeveer 50 kilometer de stad uit gebracht naar Saira, het startpunt van de fietstocht van ongeveer 45 kilometer. De back-up auto volgt op gepaste afstand tot u het eindpunt Ghanerao bereikt. Direct springt het Ghanerao castle in het oog, een indrukwekkend bouwwerk uit 1606, opgetrokken uit marmer en rood zandsteen. De koninklijke familie bewoont het nog altijd en ze ontvangen graag gasten. Na een rondleiding door het kasteel gebruikt u een high tea met de koninklijke familie zelf. U neemt in een 100 jaar oude jachthut die is omgebouwd tot gastenverblijf. Een heerlijk rustige en onontdekte plek, tussen de akkers en velden en aan de rand van Kumbalgarh NP. 's Avonds kunt u hier ontspannen bij het kampvuur, vaak met live muziek, en natuurlijk genieten van het diner.
Dag 5 Ghanerao - Bera
Weer de fiets op, naar de bestemming van vandaag: Bera. Dit is een prachtig klein plaatsje, waar u kennismaakt met de nomadische herders van het Rabari-volk. De statige mannen dragen witte gewaden, indrukwekkende rode tulbanden en vaak een dito snor en baard, en de dames hebben prachtig gekleurde rokken en hun armen behangen vol brede witte armbanden. Het landschap bestaat uit de graasweiden van hun vee en onontgonnen graslanden, tegen een achtergrond van de Aravali heuvels. Dit stukje Rajasthan wordt maar door weinig toeristen bezocht, ondanks de kans om hier luipaarden te spotten. Er komen er namelijk aardig wat voor, maar natuurlijk moet je wel wat geluk hebben om ze te zien te krijgen. Het is ongeveer 50 kilometer fietsen naar Bera, en 's middags kunt u nog te fiets een safari maken, op zoek naar luipaarden (nog eens 15-20 kilometer).
Dag 6 Bera
Een avontuurlijke dag in dit onbekende en rurale stukje Rajasthan. Om de hitte voor te zijn gaat u 's morgensvroeg al pad, te fiets naar de Jawai Dam. Dit kolossale bouwwerk is de grootste dam van westelijk Rajasthan. Maar wellicht boeiender dan de dam zelf, is het waterrijke gebied eromheen. Dit is in de wintermaanden een waar paradijsje voor trekvogels; er werden meer dan 150 vogelsoorten in dit gebied waargenomen. Naast bijzondere vogelsoorten zoals kraanvogels, pelikanen en flamingo's komen er hier ook krokodillen voor. U fietst verder door het platteland, waar u stops maakt in verschillende dorpjes van de Rabari-herders. 's Avonds staat er wederom een safari op het programma door het struikgewas, op zoek naar de luipaard. Ditmaal gebeurt dit per jeep.

Noot: Als u vandaag liever uitslaapt, kan de fietstocht ook in de (na)middag worden gehouden.

Noot: De fietsafstand van vandaag is ongeveer 25 kilometer.
Dag 7 Bera - Jodhpur
Het is ongeveer 150 kilometer van Bera naar Jodhpur. U wordt gebracht door uw chauffeur per auto. Na aankomst maakt u samen met uw gids een tour door de stad. Uiteraard staat een bezoek aan het Mehrangarh Fort op het programma, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de blauwe stad. Waarom de huizen in de stad blauw zijn weet niemand precies. Het verhaal gaat dat alleen Brahmanen (leden van de hoogste kaste in het Hindoeïstische kastenstelsel) het huis blauw mochten verven, ter onderscheiding. Tegenwoordig staat het iedereen vrij om het huis blauw te verven, waar dan ook veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het levert in ieder geval prachtige plaatjes op! In het fort ziet u een indrukwekkende collectie aan schilderijen, wapens en andere voorwerpen uit de rijke geschiedenis van dit gebied. Ook een bezoek aan Jaswant Thada staat op het programma, een wit marmeren praalgraf.
Dag 8 Jodhpur - Khejarla
Een korte autorit brengt u vandaag naar het kleine dorp Khejarla, waar u intrek neemt in een wel heel bijzondere accommodatie, het Fort Khejarla, dat hoog boven het dorp en de omliggende woestijn uittorent. De rest van de dag is ter vrije besteding. Khejarla is geen toeristendorp, maar een authentiek plaatsje. Wandel er gerust rond en maak een praatje met de pottenbakker, de smid en de wevers. U kunt ook een bezoek brengen aan de 600 jaar oude tempel gewijd aan Durga. Dit is met name een aanrader bij zonsondergang, want vanaf het dak heeft u een groots zicht over de vlakte die het dorp omringt. Maar vooral draait uw bezoek aan Khejarla om het genieten van het verblijf in het fort.
Dag 9 Khejarla - Pushkar
U wordt met de auto van Khejarla naar Pushkar gebracht (120 km). Eenmaal per jaar wordt Pushkar het decor van een enorme meerdaagse kamelenmarkt. In de woestijn buiten het stadje verrijst een complete stad waar rond de 11.000 kamelen worden verhandeld, en honderdduizenden bezoekers op af komen. Iedereen hoopt een graantje mee te pikken van de bedrijvigheid en mensen komen daarom van heinde en verre om hun diensten aan te bieden. De kamelen worden op hun mooist opgedirkt, behangen met kleurrijke klosjes, beschilderd, gecoiffeerd; álles om ze er op hun best uit te laten zien. Het bezoeken van de kamelenmarkt is een onvergetelijke ervaring. De hordes mensen in prachtige klederdracht in de felst denkbare kleuren, de bedrijvigheid, het gekrioel, de geluidsboxen met lokale hits die nét verkeerd staan afgestemd en zeker veel te hard staan, en te midden van dat alles een onverstoorbare verdwaalde koe: het is wellicht India in haar meest bombastische verschijningsvorm. De markt heeft doorgaans in november tijdens volle maan plaats. Maar ook buiten de kamelenmarkt is Pushkar een betoverend stadje. Het Pushkar Lake wordt als heilig beschouwd en u zult hier dan ook vele pelgrims zien baden. In de namiddag verlaat u het stadje per fiets en ziet u ook de minder bekende kanten van Pushkar. Al gauw ziet u aan weerszijden niets dan woestijn. Soms worden er herten en antilopen gespot op de zandduinen. De eindbestemming is een prachtige rustige zandduin, waar u geniet van een high tea maar vooral van de zonsondergang over Pushkar en de omliggende woestijn. Hierna fietst u terug naar het hotel.

Tip: wilt u uw reis afstemmen op de data van de Pushkar Camel Fair? Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 10 Pushkar - Jaipur
De volgende halte op de route is Jaipur (135 km, per auto). Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het stadspaleis, de Hawa Mahal ('Paleis der Winden') en de Govinda Deva Tempel of gaan shoppen op de Johari Bazar (o.a. katoen en sieraden). Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog! 's Avonds dompelt u zich onder in heel andere sferen. U wordt namelijk naar Raj Mandir gebracht. Dit is een bijzonder imposante bioscoop, uitgevoerd in alle tinten roze die een mens kan bedenken; net een enorme suikertaart. Het is dé plek om weg te dromen bij een Hindi-film. We reserveren hier kaartjes voor u voor de laatste Bollywood kaskraker. Toegegeven, de plots van de films zijn meestal niet bijster sterk, maar het is interessant om eens een film te zien uit een heel andere traditie dan de westerse. Deze films komen voort uit een behoefte aan films die goedkoop geproduceerd kunnen worden en begrijpelijk zijn voor laagopgeleiden en analfabeten. Alleen al het aanschouwen van het enthousiaste en meelevende publiek maakt het een bezoekje meer dan waard.
Dag 11 Jaipur & omgeving
Vanmorgen is het weer tijd om even de benen te strekken en de stad te verlaten, het platteland op. U stapt op de fiets voor een tochtje naar het dorp Naila. Tussen de droge bosschages kunt u hier en daar pauwen en zelfs soms een nijlgau ontdekken (letterlijk 'blauw rund' hoewel het ook wat wegheeft van een hert). Langs een droge rivierbedding fietst u langs vele werkplaatsen waar bakstenen uit klei worden gemaakt. De werklui onderbreken graag hun werkzaamheden even voor een praatje. Het dorp Naila is eigenlijk Jaipur in 't klein: met een vergelijkbare poort, stadspaleis en brede straten en pleinen, maar dan veel rustiger. U kunt hier nog een kijkje maken in een kleine werkplaats waar sari's worden gemaakt. Het terrein tijdens de fietstocht is vrij valk en op dit uur komt u, eenmaal de stad uit, weinig verkeer tegen, op een enkele kamelenkar vol verse bakstenen na. En natuurlijk wat koeien die onverstoorbaar op de weg staan te herkauwen, want het blijft natuurlijk wel India. Het eindpunt van de fietstocht is het Castle Kanota, een prachtig kasteel uit 1872 dat omgetoverd is tot hotel. Op het terras onder de bomen wordt een heerlijk ontbijt geserveerd - u zult er wel aan toe zijn! 's Middags brengt u een bezoek aan Fort Amber, gelegen op een heuvel buiten de stad. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken en te dwalen door de vele rijkelijk versierde zalen van het paleis.
Dag 12 Jaipur - Karauli
Na het ontbijt gaat de reis vandaag in ca. 3 uur verder naar Karauli, een nog onontdekte plaats in Rajasthan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting is in Bhanwar Vilas Palace, een prachtige heritage accommodatie. Dit is de residentie van de voormalige Maharadja van Karauli, die hier nu zelf ook nog woont met zijn vrouw en zoon. Zij maken graag een praatje met u over het rijke verleden van de plaats.
Dag 13 Karauli
Vandaag maakt u met een gids veen wandeling door de stad, waarbij u diverse tempels passeert. Ook brengt u een bezoek aan het stadspaleis, dat vrijwel nog geheel in originele staat is. Karauli staat bekend om de kleurrijke armbanden die hier op straat gemaakt worden, en verkocht worden door heel India, dus een goede plek om wat souvenirs in te slaan. 's Avonds woont u in de Madan Mohan tempel een Aarti ceremonie bij, samen met honderden gelovigen. Een bijzondere ervaring! U maakt hier echt kennis met het lokale leven.
Dag 14 Karauli - Agra
Na het ontbijt reist u per auto met privéchauffeur in een kleine 4 uur naar Agra, bekend van de wereldberoemde Taj Mahal. Nadat u bent ingecheckt in het hotel gaat u 's middags met uw gids op stap naar Agra Fort. Dit fort werd tussen 1565 en 1571 onder supervisie van Moghulkeizer Akbar (de grootvader van Shah Jahan, die de Taj Mahal liet bouwen) gebouwd om de stad Agra te beschermen. Vanwege het rode zandsteen wordt het ook het Rode Fort genoemd. Het wordt omgeven door een vestingsmuur van maarliefst 2,5 kilometer lengte. Hoewel het doel van het fort van oorsprong een militaire aard had, liet Shah Jahan het ombouwen tot paleis. Saillant detail is dat het later zijn eigen gevangenis werd, toen zijn zoon Aurangzeb de macht greep en hem liet opsluiten.
Dag 15 Agra - Delhi
Zodra de poorten van de opengaan -want dan is het nog het rustigst- bezoekt u de imposante Taj Mahal met uw gids (gesloten op vrijdagen). De Taj Mahal is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart, in gedachten. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw dat de symmetrie doorbreekt. Wanneer de grote drommen mensen arriveren fietst u in een paar minuutjes naar de Yamuna rivier, die achter de Taj Mahal stroomt. Onze bootsman puntert u op een eenvoudig bootje naar het midden van de rivier. Wát een onbetaalbaar uitzicht, de Taj Mahal vanaf de rivier!
Heel verrassend is het ook, dat u na een paar minuten fietsen in een volkomen andere omgeving staat: compleet landelijk met ronddolende geiten, buffels, eenvoudige kleurrijke huisjes en veel vrolijke kindertjes. Onder begeleiding van uw lokale gids verkent u het platteland buiten Agra. U ziet mensen brandstof maken van koeiemest, kleden weven, brood bakken, juwelen maken, groente verbouwen, en dat alles telkens met op de achtergrond die indrukwekkende Taj Mahal. De vanzelfsprekendheid waarmee de dorpsbewoners gasten op hun erven toelaten, is hartverwarmend. Misschien nog wel het leukste is een bezoek aan het lokale schooltje. Die guitige gezichtjes!
Na een eenvoudige lunch in het dorp fietst u over de vlakke en rustige weg terug naar Agra. In de namiddag wordt u naar het treinstation gebracht en gaat u aan boord van de trein die u in ongeveer anderhalf uur naar Delhi zal brengen. Deze trein komt voor Indiase begrippen het dichtst in de buurt van een hogesnelheidstrein. Boeiender dan de snelheid -die namelijk wel meevalt voor Europese begrippen- is de gelegenheid die het biedt om een praatje te maken met andere treinreizigers en zodoende wat op te steken van het leven van de stedelingen en forensen.
NB: U dient om 12.00 uit te checken, maar kunt de bagage wel in het hotel achterlaten.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 16 Delhi
's Morgensvroeg (06.00 uur) gaat u op pad voor een heel bijzondere excursie, een fietstocht door het oude Delhi. Samen met een Engelssprekende gids (en andere internationale deelnemers) maakt u een tocht op de fiets door hetgeen eerst Shahjahanabad heette, vernoemd naar de beroemde Moghulkeizer. Ten tijde van de bouw van deze stad, thans onderdeel van Delhi, was het de mooiste en meest welvarende stad ter wereld. U vertrekt vroeg om ervoor te zorgen dat u de verkeersdrukte van Delhi voor bent. De actieve excursie duurt ongeveer vier uur en voert u onder andere langs highlights als de vrijdagsmoskee (Jama Masjid) en de bazaarwijk Chandni Chowk. Op dit vroege uur zijn de meeste winkels nog dicht en kun je er dus te fiets doorheen. Alleen de zoetwarenverkopers zijn al in actie, de kruidenverkopers en het deel waar bloemen en vers brood worden verkocht. Na een kijkje in een typische prachtige haveli (herenhuis) wordt het tijd voor een stevig ontbijt in een regionaal restaurantje. Hierna volgt nog een kort ritje naar het stadshuis en terug naar het startpunt.
Na de fietstocht maakt u nog een sightseeing tour in Old Delhi, te voet en per auto. De middag is ter vrije besteding.

Noot: er wordt aangeraden om, tijdens de fietstocht, comfortabele kleding met sportschoenen te dragen. Let op: het dragen van een zeer korte broek of mouwloos shirt is, voor vrouwen, niet toegestaan. De gids heeft eventueel gewaden mee voor het moskeebezoek.

Noot: de fietstocht is in een klein internationaal gezelschap. Tegen een meerprijs is het ook als privé excursie mogelijk.
Dag 17 Delhi
Wederom een bijzondere insiders’ kennismaking met Delhi, ditmaal in New Delhi. Zoals u zult merken is dit deel van de stad planmatig aangelegd, door de Britten, en u treft er dan ook bredere straten en lanen, en meer groen dan het oude deel van de stad. Perfect voor verkenning op de fiets. U gids neemt u mee naar de bekende monumenten, maar daarnaast ook naar plekjes die niet in de gebruikelijke toeristische route zijn opgenomen. Juist hier ontdekt u het kloppende hart van de metropool Delhi. Van Connaught Place, waar u duidelijk de Britse invloeden ziet, fietst u naar het prachtige monument Agrasen ki Baoli, een Moghul-touch tussen de verder vrij moderne architectuur van dit gebied. U brengt een bezoek aan Bangla Sahib Gurudwara (Sikh tempel) waar u een kijkje achter de schermen krijgt; u mag er meehelpen met het rollen van het brood of klaarmaken van groenten. Veel deelnemers vinden juist dit de leukste ervaring van deze excursie. Ook heel bijzonder is het om een kijkje te nemen bij de dhobi ghats, een soort mega-openlucht-wasserette. Werkelijk honderden dhobi wallahs zijn hier bezig de kleding van de stadsbewoners te wassen door te op platte stenen te slaan. Verdere stops zijn bij India Gate en het indrukwekkende optrekje van de president: Rashtrapati Bhawan. U sluit de tocht af met een welverdiend ontbijt vol regionale heerlijkheden bij één van de eenvoudig ogende eettentjes.
Als u bent opgefrist is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld nog wat ronddwalen in de georganiseerde chaos die Chandni Chowk heet, of op souvernirjacht. Als u geen zin (meer) heeft in afdingen, is het aan te raden om naar een zogenaamd State Emporium te gaan; grote winkels met een enorm aanbod. Hier weet u zeker dat u goede spullen krijgt, en overal zit gewoon een prijskaartje op. Echte afdingkampioenen kunnen er 'op straat' nog wel een paar rupees af krijgen, als ze zich uitsloven.

Tip: optioneel kunt u nog op pad met een foodie-gids om de 'lekkerste' plekjes van Delhi te ontdekken. Deze smulpaap weet precies waar de lokale specialiteiten op z'n best worden bereid. Een leuk en lekker uitje. Meerprijs op aanvraag.
Dag 18 Delhi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Delhi - Udaipur
  • treinreis Agra - Delhi (soft seat)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • fietshuur en gebruik helm tijdens fietstochten
  • kookles Udaipur
  • tickets bioscoop Raj Mandir
  • genoemde safari's Bera
  • jeeptocht Amber Fort
  • fietstochten in Agra en Delhi met kleine internationale groep
  • overige fietstochten op individuele basis
  • maaltijden conform programma (halfpension in Ghanerao en volpension in Bera)
  • services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
  • begeleiding door een Engelssprekende fietsgids tijdens de fietstochten
  • back-up auto tijdens het fietsen in Udaipur, Ghanerao, Bera, Pushkar en Jaipur
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
  • overige maaltijden
  • fooien
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Red Fox Hotel, Delhi Airport - Delhi
Een groot, strak en modern hotel. De 207 kamers zijn netjes maar ietwat klein. Het grootste pluspunt van dit hotel is de superpraktische ligging op het luchthaventerrein van Delhi airport, op 10 minuutjes van de internationale terminal. Dit maakt het de perfecte plek voor een eerste nacht na een late vlucht of een laatste nacht voor een vroeg vertrek. We gebruiken dit hotel ook vaak voor dagkamers, als u bijvoorbeeld met de nachttrein aankomt in Delhi en pas 's nachts per vlucht vertrekt. Dan is het een ideale plek om wat te ontspannen en u op te frissen.

Chunda Palace - Udaipur
Met recht een paleisje, het Chunda Palace in Udaipur. Waar u maar kijkt ziet u nisjes, torentjes, vensters en doorkijkjes. Dit paleis behoorde tot de adel van het koninkrijk Mewar, en is een goed voorbeeld van traditionele Rajasthani architectuur. Het heeft nét even dat beetje extra vergeleken met middenklasse hotels, en een onvergetelijke heritage-ambiance. Hier verblijven is als logeren in een museum. Alle kamers zijn verschillend, maar allemaal even uitbundig beschilderd, vaak tot het plafond aan toe. Voor een verfrissende duik na een stadstour of fietstocht kunt u kiezen uit een binnen- en een buitenbad, en wat dacht u van een borrel of diner op het dakterras, met zicht op Lake Pichola en de Aravali heuvels?

The Jungle Lodge - Ghanerao
Deze 100 jaar oude jachthut ligt tussen Jodhpur en Udaipur, aan de voet van de Aravali heuvels. Het is omgebouwd tot gastenverblijf met slechts 7 kamers. Zeer kleinschalig dus, en behoorlijk afgelegen. Echt off-the-beaten-track. Verwacht er geen extreme luxe, maar rust, tussen de akkers en de velden en aan de rand van Kumbalgarh NP. Niet voor niets ziet de lodge onder haar gasten vaak schilders en schrijvers op zoek naar rust en inspiratie. De kamers zijn modern, ruim en licht. Allen hebben ze een privéterras of - veranda. Het restaurant serveert vegetarische gerechten. Vlakbij ligt de Jain tempel Muchhala Mahavir uit de 10e eeuw: een bezoekje waard. Ook mag u als gast meehelpen met het verzamelen van zaden voor de Organic Seed Bank. Kumbhalgarh Fort en de tempels van Ranakpur liggen beide op slechts 15 kilometer afstand.

Castle Bera - Bera/Jawai
Castle Bera is een adembenemende uitvalsbasis voor het verkennen van 'leopard territory'. Het gehucht Bera wordt overschaduwd door de imposante kasteelmuren van Castle Bera. Al generaties lang is het in handen van de adellijke familie die banden had met de Maharadja's van Jodhpur. De laatste nazaat, Thakur Jangjeet Singh ("Winku"), is uw enthousiaste en supertrotse gastheer. Doordat er slechts 5 gastenkamers zijn, voelt het als een homestay, maar dan wél met een adellijke touch.. En natuurlijk piept en kraakt er wel eens wat in zo'n oud pand, maar u krijgt er zoveel historische charme voor terug! Van bovenaf Castle Bera heeft u zich op de vele meren en dammen die dit gebied rijk is, waaronder de indrukwekkende Jawai Dam. In dit gebied kunt u safari's maken op zoek naar uiteraard de luipaard, maar ook de hyena, de nijlgau, krokodillen en vele vogelsoorten worden hier gezien.

Ratan Vilas - Jodhpur
Ratan Vilas is wat ons betreft een echte aanrader in Jodhpur. Niet vanwege een overdreven luxe of een tal aan faciliteiten, maar juist vanwege de kleinschaligheid en de persoonlijke service. Ratan Vilas is gehuisvest in een gebouw van meer dan 100 jaar oud, en heeft slechts 21 kamers. De kamers verschillen allemaal van grootte en inrichting; een echt heritage hotel. Ook zijn er twee leuke binnenplaatsjes en een zwembad. De eigenaar woont zelf in het gebouw en is erg trots op zijn hotel, waardoor u op een uitstekende service kunt rekenen.

Fort Khejarla - Khejarla
Met dit logeeradresje heeft u echt iets om het thuisfront jaloers mee te maken. Dit 400 jaar oude monument van rood zandsteen torent hoog boven de woestijn uit. Vergaap u aan de zeer gedetailleerde architectuur van de Rajputs. Een sprookje! De Maharadja Gopas Das Ji, een nazaat van de koninklijke familie van Jaisalmer, kreeg deze grond toegewezen als dank voor zijn diensten in de striid tegen het Moghul-leger. Het fort is driemaal belegerd geweest door het Moghul-leger, en telkens weer herbouwd. De afstammelingen van de Maharadja, die tegenwoordig fungeren als een soort burgemeesters, bewonen nog altijd een deel van de fort; daarom staat het garant voor een persoonlijke service. Elegantie en klasse van lang vervlogen tijden gaan hier samen met moderne gemakken als een zwembad, spa en fitness. Alle 40 gastenkamers zijn bovendien voorzien van airco.

Mandawa Haveli Hotel - Mandawa
Een juwelier bouwde in de 18e eeuw deze haveli (koopmanshuis) voor hemzelf en zijn familie. Tegenwoordig is er een hotel in gevestigd met 20 kamers. Alle pracht en praal van weleer zijn bewaard gebleven en je kijkt werkelijk je ogen uit naar de rijkelijk versierde kamers en gevels. Een zeer kleurrijk pand met vele prachtige muurschilderingen. Naast een eetzaal is er een klein cafeetje in de tuin/binnenplaats en wat dacht u van een diner bij kaarslicht op het dakterras? Met enige regelmaat worden er ook traditionele dansvoorstellingen gehouden. U krijgt hier echt een kijkje in het leven van de rijke Rajasthani koopmannen van weleer.

Bhanwar Vilas Palace - Karauli
Bhanwar Vilas Palace is een heritage hotel in Kaurauli, een door toeristen nog onontdekt plaatsje in Rajasthan. U overnacht hier op het landgoed van de voormalige Maharadja van Karauli. Tijdens uw verblijf kunt u een praatje maken met hem, zijn vrouw en/of zoon die hier wonen sinds zij het stadspaleis hebben verlaten. Zij kunnen u een hoop vertellen over de rijke geschiedenis in dit gebied. Met een verblijf in Bhanwar Vilas Palace bent u verzekerd van een uniek verblijf in deze regio.

The Coral Tree - Agra
Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Er zijn veel gemeenschappelijke zitjes en overal groeit en bloeit wat. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand. Met op de achtergrond het gemoedelijke gerammel van de afwas schuift de familie graag aan tafel aan, om u wat te vertellen over de Indiase cultuur en familiekiekjes te laten zien. Een heel bijzonder en huiselijk logeeradresje!

Hotel Palace Heights - Delhi
Palace Heights is een van de weinige kleinschalige hotels in Delhi met een zeer gunstige ligging; direct aan Connaught Place. Ideaal wanneer u op eigen gelegenheid de stad wilt verkennen en op pad wilt naar restaurants en barretjes. De ca. 14 kamers zijn stijlvol ingericht met een modern design. Een persoonlijke service staat bij Palace Heights hoog in het vaandel. Het bijbehorende Zaffran restaurant behoort tot één van de beste restaurants in Delhi. Een zwembad is niet aanwezig. Omdat het hotel maar klein is, en erg populair, is het vaak volgeboekt.
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »