Menu

Holi festivalreis

Een explosie van kleur, het Holi festival in India! Jong en oud gaat de straat op en gooit met kleurpoeder naar elkaar tot iedereen eruit ziet als een regenboog. Tijdens deze individuele rondreis maakt u deze Hindoeïstische viering van de overwinning van het goed over het kwaad mee in Mathura, waar het op z’n uitbundigst wordt gevierd. Maar ook ziet u een heel andere kant van de viering tijdens Hola Mohalla in Anandpur Sahib, wat kan worden omschreven als de Sikh-versie van het Holifeest. U gaat op pad met een privé-gids die u wegwijs maakt in de culturele achtergronden van het gebruik, maar u kunt de theorie ook achterwege laten en gewoon lekker meedoen aan het festival! Mét viesheidsgarantie…

Deze festivalreis staat bol van de mooie fotokansen. Allereerst is er uiteraard het kleurrijke Holi, maar u bezoekt ook zeer fotogenieke bouwwerken. Bijvoorbeeld de Gouden Tempel in Amritsar, het kloppende hart van de Sikh-cultuur, maar ook het Amber Fort, een bijzondere waterput en het Paleis der Winden (Hawa Mahal) in de roze stad Jaipur, en de verbluffende Taj Mahal in Agra. Naast Hindoeïsme en Sikhisme komt ook Boeddhisme aan de beurt in het hoger gelegen Dharamsala, dat een Tibetaanse ambiance heeft. Al met al een zeer bijzondere en afwisselende cultuurreis.

Reisduur: 15 dagen

Delhi - Mathura - Agra - Jaipur - Anandpur Sahib - Dharamsala - Amritsar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Holi festivalreis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • bol van fotogenieke momenten en gebouwen; zeer geschikt voor liefhebbers van fotografie
 • deskundige privé-begeleiding tijdens de festivals
 • unieke reis met zowel Holi als Hola Mohalla-viering
 • Hindoeïsme, Sikhisme en Boeddhisme in één reis verenigd
 • vervoer met comfortabele SUV-auto en privé chauffeur
bekijk meer

Dag tot daginklappen

meisje met waterpistool tijdens Holi festival - India - foto: rechtenvrij
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi (2 maart 2020)
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht. Vaak is de aankomst ’s nachts, soms na middernacht (dus in dat geval feitelijk 14 maart)

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi (3 maart 2020)
Als u wat bent uitgerust van de heenvlucht gaat u met uw gids op pad. Als eerste bezoekt u het bruisende Chandni Chowk, de bazaarwijk vol smalle straatjes en duizenden kleine winkeltjes. U komt er ogen en oren te kort! Hier treft u ook de grootste moskee van de stad, de Jama Masjid. Groepen duiven vliegen langs de indrukwekkende koepels en minaretten. Niet ver ervandaan ligt het Red Fort , gebouwd in 1639 in opdracht van de Moghulkeizer Shah Jahan. Later maakt u kennis met een heel andere kant van Delhi, in Lutyens, een onderdeel van New Delhi. Dit stadsdeel wordt gekenmerkt door brede straten en grote percelen, ontworpen in 1911 door Sir Edwin Lutyens en Sir Herbert Baker. Na een kijkje bij de India Gate eindigt u deze kennismaking met het veelzijdige Delhi bij Connaught Place, een mega-rotonde met vele ringwegen, waar u duidelijk de Britse invloeden ziet. Hier staan traditionele Indiase restaurantjes gebroederlijk tezamen met wereldwijd bekende fastfoodketens.
Dag 3 Delhi - Mathura (4 maart 2020)
Na het ontbijt gaat u op pad naar één van de heiligste plaatsen uit het Hindoeïsme, de stad Mathura in de deelstaat Uttar Pradesh (ongeveer 3 uur rijden). De stad verkreeg deze status omdat de geliefde god Krishna hier geboren werd. Het zal u niet verbazen dat er daarom vele tempels staan en de stad talloze pelgrims aantrekt. De rivier de Yamuna stroomt langs de stad, en aan de oevers zijn vele ‘bathing ghats’, plaatsen waar de pelgrims te water gaan om een bad te nemen. Een goede gelegenheid om eens rustig plaats te nemen en te ‘mensen-kijken’. Omdat het Holi-festijn zijn oorsprong heeft bij Lord Krishna, en deze in Mathura geboren werd, wordt het hier extra groots gevierd. Uw gids zal u vertellen over de vele legenden die kleven aan het ontstaan van het Holi-festijn, waarvan er vele, kort samengevat, op neerkomen dat die Lord Krishna wel van een lolletje hield.
Het wordt gehouden in maart op de dag na volle maan en markeert het einde van de winter en de start van de lente en het oogstseizoen. Het symboliseert de overwinning van het goede over het kwade, in de gedaante van de duivelin Holika. Nog altijd wordt dit gevierd door grootse vuren op de vooravond van Holi (Holika Dahan). Holi heeft in 2019 plaats tussen 15 en 22 maart. Op de meeste plaatsen is het hoogtepunt van het festijn op 20 en 21 maart, maar in de omgeving van Mathura hebben de feestelijkheden juist plaats in de week voorafgaand 20/21 maart. Deze hele week zijn er spektakels gaande bij verschillende tempels in de omgeving van Mathura en Vrindavan.
Dag 4 Mathura (5 maart 2020)
Tegen het einde van de ochtend barst het Holi-feest los. Volwassenen en kinderen gooien gulal (kleurpoeder) op elkaar. Gekleurd water wordt vanaf balkonnetjes op voorbijgangers gespoten, kinderen vullen waterballonnen en ach welja, soms worden hele emmers vol gekleurd water over de feestvierders leeg gegooid. De vrolijke kleuren, de uitbundige mensen, de anarchie: een bijzonder feest. The place to be is de tempel, maar als het daar te druk en chaotisch wordt, kan uw gids u meenemen naar een iets overzichtelijker plekje. Het mooiste is het natuurlijk om witte kleding te dragen, dan worden de kleuren nog uitgesprokener. Uw gids regelt voor u een witte kurta pajama voor eenmalig gebruik, een eenvoudig traditioneel kostuum bestaande uit een lange blouse en een dunne lange broek. Het vieren van Holi (of ‘Holi spelen’ zoals het ter plekke wordt aangeduid) gaat vooral voor mannen soms gepaard met de consumptie van bhang, een drank op basis van cannabis). Daarom is het verstandig om vroeg te starten, voordat de bhang een te grote uitwerking krijgt op deze mensen, en om in de buurt van uw gids te blijven. U maakt de viering mee in danwel Nandgaon danwel Barsana, beide in de omgeving van Mathura. De exacte planning van de feestelijkheden is namelijk pas kort van tevoren bekend.

Tip: verpak uw waardevolle spullen in een waterdicht zakje en neem een wegwerp-zonnebril mee, om te voorkomen dat het kleurpoeder in uw ogen komt.
Dag 5 Mathura - Agra (6 maart 2020)
Een ritje van ongeveer twee uur brengt u vandaag in Agra, dat prachtig is gelegen aan de oevers van de Yamuna. Tussen 1526 en 1628 was het de hoofdstad van het Mughal rijk, getuige ook de vele monumenten uit de Mughal tijd, zoals uiteraard de wereldberoemde Taj Mahal, het icoon van India, maar ook het Agra Fort en de verlaten stad Fatehpur Sikri. Alle drie hebben ze een notering op de UNESCO lijst voor Werelderfgoed. Nadat u bent ingechekt in het hotel bezoekt u eerst Agra Fort. Dit fort werd tussen 1565 en 1571 onder supervisie van Moghulkeizer Akbar (de grootvader van Shah Jahan, die de Taj Mahal liet bouwen) gebouwd om de stad Agra te beschermen. Vanwege het rode zandsteen wordt het ook het Rode Fort genoemd, en in feite is het een ommuurde paleisstad. Het wordt omgeven door een vestingmuur van maar liefst 2,5 kilometer lengte. Hoewel het doel van het fort van oorsprong een militaire aard had, liet Shah Jahan het ombouwen tot paleis. Saillant detail is dat het later zijn eigen gevangenis werd, toen zijn zoon Aurangzeb de macht greep en hem liet opsluiten.
Tegen zonsondergang bezoekt u Mehtab Bagh (Moonlight Garden) voor een romantisch zicht op de Taj Mahal. Deze tuinen liggen aan de overkant van de Yamuna Rivier. Een heerlijk plekje om zonder alle drommen mensen te genieten van de zonsondergang over de Taj Mahal. Nadat de zon is ondergegaan maakt u een wandelingetje door de wirwar van nauwe steegjes van het oude Agra. Hier bezoekt u een aantal kleurrijke markten, elk gespecialiseerd in een bepaalde soort handelswaar. Zo treft u er een schoenenafdeling, juwelen, marmer, een snack-sectie en miljoenen kopers – althans, zo lijkt het soms wel! En tussen dat gekrioel weet soms ook een buffel of zelfs een olifant zich een weg te banen.
Dag 6 Agra - Jaipur (7 maart 2020)
Zodra de poorten van de opengaan -want dan is het nog het rustigst- bezoekt u de imposante Taj Mahal met uw gids. Bijkomend voordeel is dat het licht over het bouwwerk bij zonsopkomst betoverend is. De Taj Mahal is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart, in gedachten. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw dat de symmetrie doorbreekt. Wanneer de grote drommen mensen arriveren keert u terug naar uw hotel voor een laat ontbijt.
Dan bezoekt u de andere bezienswaardigheden van de stad Agra, zoals de koninklijke tombe die ook wel bekend staat als de Baby Taj. Deze Itimad-ud-Daulah, zoals het bouwwerk officieel heet, wordt wel gezien als een voorloper van de Taj. Dit mausoleum werd gebouwd in opdracht van Noor Jahan. de vrouw van Mogolkeizer Jahangir en moeder van Shah Jahan.
In 4-5 uur wordt u vervolgens naar Jaipur gebracht, maar niet zonder onderweg een bezoek te hebben gebracht aan Fatehpur Sikri, de 'verlaten stad'. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mogolrijk verlaten.
Aan het begin van de avond bezoekt u de bazaars van het oude deel van Jaipur. Wederom een mooie gelegenheid voor mensen die van fotografie houden. Ficusbomen groeien uit de antieke afbladderende muren, in nisjes treft u eeuwenoude tempeltjes die nog altijd vroom in gebruik zijn, en vele kleurrijk geborduurde kleding wordt te koop aangeboden.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 7 Jaipur (8 maart 2020)
In de ochtend brengt u een bezoek aan Fort Amber. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken in de vele paleiszalen. Een kleine omweg van de gebruikelijke toeristische route brengt u bij de Panna Meena ka Kund, een zeer fotogenieke plek. Deze 16e eeuwse waterput was gebouwd om water op te slaan, maar deed daarnaast ook dienst als ontmoetingsplaats. Vele trappen leiden naar beneden, naar het koele water. Een prachtig gezicht.
Later vandaag maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Observatorium en uiteraard de beroemde Hawa Mahal (Paleis der Winden). Deze gevel van roze zandsteen telt vijf verdiepingen en werd in 1799 gebouwd zodat de adellijke dames ongezien achter de 593 kleine vensters het straatleven beneden konden bekijken.
U besluit de dag met een bijzondere ervaring: U bent vandaag te gast bij een lokale typisch Rajasthaanse familie. Samen met hen bereid u het avondeten. Na deze les in Rajasthaanse cuisine is het natuurlijk tijd om de bereide gerechten samen op te eten. Natuurlijk is het leuk om wat op te steken over de lokale kookkunsten, maar minstens zo bijzonder is het om te zien hoe alles reilt en zeilt in zo'n gezin. Al kletsende steekt u een hoop op over de lokale cultuur.
Dag 8 Jaipur - Chandigarh - Anandpur Sahib (9 maart 2020)
Vandaag staat er een reisdag op het programma. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Delhi. Hier stapt u over op een tweede vlucht, naar Chandigarh. Dan rest u nog een ritje van 2 uur (85 kilometer) naar Anandpur Sahib, uw verblijfplaats voor de komende drie nachten. U komt hier tegen de avond aan.
Dag 9 Anandpur Sahib (10 maart 2020)
De komende dagen staan in het teken van het Hola Mohalla (ook wel Hola Mola) festival. Omdat het vrij dichtbij de Holi-viering plaatsheeft, wordt het hier vaak mee geassocieerd, maar het heeft een heel andere oorsprong dan Holi. Hola Mohalla is in feite de tentoonspreiding van de Punjabi cultuur, en specifieker van de Nihang krijgslieden van het Khalsa lager. In 1699 riep de tiende Sikh Guru (religieus leider), Gobind Singh, de Khalsa in het leven: een groep extreem dappere en onzelfzuchtige mannen die hun leven in het teken stelden van het helpen van de armen en onderdrukten, en het bestrijden van onrecht. Met Hola Mohalla laten de Nihang strijders van deze Khalsa zien wat ze in hun mars hebben door middel van nep-gevechten, maar ook poëzie-wedstrijden. Deze demonstratie van hun waarden en vaardigheden dient als inspiratie voor de ‘gewone’ Sikh. Die komen in groten getale in rijen kleurrijke trucks op de feestelijkheden af, want feesten en lekker eten, daar houden ze wel van!
Dag 10 Anandpur Sahib (11 maart 2020)
Vandaag maakt u weer een dag van het driedaagse Hola Mohalla festival mee. U woont het spektakel bij van paardrijden, zwaardvechten, nep-gevechten en boogschieten: een afspiegeling van de strijd die in de Indiase middeleeuwen werd gevoerd tussen de Sikhs en hun tegenstanders. Het gaat gepaard met veel drama, blinkende zwaarden, grootse tulbanden en tentoonspreiding van moed en elegantie door de Nihang / Khalsa krijgers. Deze zien er indrukwekkend uit met hun kostuums in PANGEA kleuren (blauw en oranje), dikke gedraaide snorren, grote tulbanden, zwaarden, stalen armbanden en lange baarden. Na afloop van de demonstraties van hun kunsten, is het tijd om met kleurpoeder te gooien, vergelijkbaar met Holi.
Een niet onbelangrijk deel van het festival, en grote publiekstrekker, is de langar. De langar is de gemeenschappelijke keuken, vaak verbonden aan een Sikh tempel. Vrijwilligers bereiden hier dag in, dag uit, maaltijden die gratis aan eenieder worden verstrekt, ongeacht afkomst of religie. De hoeveelheden voedsel die hier tijdens de drie dagen van Hola Mohalla worden bereid zijn verbluffend: 18.000 kilo granen, 29.000 kilo peulvruchten, 13.000 kilo rijst, 25.000 kilo suiker, 19.000 kilo geklaarde boter en meer dan 3.000 kilo groente. Ga er maar aan staan! Genoeg eten om een huishouden gedurende zeven jaar te voeden, gaat er hier in drie dagen doorheen. In de keuken is het nu een drukte van jewelste, en dus is het hier niet handig om een kijkje te nemen. Maar later in de reis, in de Gouden Tempel in Amritsar, bent u van harte welkom!
Dag 11 Anandpur Sahib - Dharamsala (12 maart 2020)
Na een paar dagen festival is het nu hoog tijd voor een paar dagen rust. Een rit van zes uur brengt u in Dharamsala waar u de komende drie nachten verblijft. Dharamsala is gelegen in de bergachtige deelstaat Himachal Pradesh. Het iets hoger gelegen deel van het stadje wordt aangeduid met de naam Mcleod Ganj. Dit was een onopvallend stadje tot dit in 1959 drastisch veranderde; de 14e Dalai Lama vestigde zich hier, nadat hij uit Tibet vluchtte. Dit werd zijn residentie, en hij stichtte hier een tempel en klooster. U verblijft in een prettige en huiselijke accommodatie in een rustig deel van het stadje, maar op loopafstand van de hoofdstraatjes. Het plaatsje heeft een grote aantrekkingskracht op moderne en oldschool hippies, en dientengevolge zijn er veel gezellige cafeetjes, heerst er een ontspannen sfeer en kunt u er prima terecht voor de heerlijkste versgebakken taartjes. Dit hillstation met op de achtergrond de Dhauladhar bergketen leent zich ook prima voor een wandeling tussen de Himalayacederbomen.
Dag 12 Dharamsala (13 maart 2020)
Vandaag heeft u de tijd om de frisse berglucht op te snuiven van dit plaatsje. U merkt dat er een grote Tibetaanse gemeenschap woont, die een duidelijk merkbare stempel op de cultuur van het stadje drukt. Na uw belevenissen met Hindoeïsme en Sikhisme, is nu Boeddhisme aan de beurt. Een gids en chauffeur staan tot uw beschikking. Op de dag van aankomst kunt u met de gids bespreken wanneer u op pad wilt, en wat u wilt bekijken. Uiteraard is een aanrader het tempelcomplex van de Dalai Lama, maar bijvoorbeeld ook het Tibetan Institute of Performing Arts, de Naam kunstgalerie en de Neo-Gothische stenen kerk die bekend staat als St. John in the Wilderness. Ook een bezoekje waard zijn het Norbulingka Instituut, waar u werkplaatsen kunt bekijken waar houtsnijwerk en thangka’s worden gemaakt, grote appliqué stoffen uit de Tibetaans-Boeddhistische traditie. Verder een eervolle vermelding voor het Tibet Museum, het Dolma Ling nonnenklooster (waar 240 nonnen wonen en studeren), het Namgyal klooster en de Kalachakra tempel.
Besluit de dag met een ommetje over de bazaar van MacLeod Ganj waar naast verse waar ook veel handwerk te koop wordt aangeboden. Een goede gelegenheid om mooie handgemaakte souvenirs in te slaan.
Dag 13 Dharamsala - Amritsar (14 maart 2020)
Na het ontbijt is het tijd om op pad te gaan naar de volgende bestemming: de stad Amritsar in het hartje van de Punjab, en het spirituele centrum van Sikhisme. Amritsar staat met name bekend om haar Gouden Tempel en de vele Sikhs die hier wonen. Nadat u even bent opgefrist in het hotel, gaat u de beroemde Gouden Tempel, de Harmandir Sahib, bekijken. De Gouden tempel weerspiegelt in het omringende water. Samen met het goud van de tempel en het witte marmer van de paden is dit letterlijk en figuurlijk een oogverblindend gezicht! Pelgrims baden zich in het omliggende water en krijgen een maaltijd aangeboden door de tempel. Om en nabij de 100.000 mensen worden iedere dag weer gevoed; moet u zich eens voorstellen hoeveel voedsel dat is; verbluffend. U mag gerust een kijkje nemen in de immense keuken, en als u wilt mag u ook de handjes laten wapperen: hulp is altijd welkom. Help mee met groente snijden of schuif aan bij de enorme afwastroggen: een leuke gelegenheid om een praatje te maken.
Rondom de prachtige Gouden tempel vindt u levendige bazaars en een wirwar van straatjes.
Dag 14 Amritsar (15 maart 2020)
U start de dag met zware kost; een bezoek aan Jallianwala Bagh, waar in het jaar 1919 een massaslachting van Sikhs door de Britten plaatshad. Deze gebeurtenis betekende de start van de onafhankelijkheidsbeweging in India. U bezoekt voorts het Ram Bagh museum. Dit voormalige zomerpaleis van Maharadja Ranjit Singh is vooral een bezoek waard vanwege haar prachtige tuinen. Deze zijn geïnspireerd door de beroemde Shalimar-tuinen van Lahore. U treft er bijzondere bomen en planten, fonteinen en kanaaltjes.
In de namiddag maakt u een uitje naar Wagah Border, de grens tussen India en Pakistan. De grens bevindt zich op ongeveer 30 km van Amritsar. Bij zonsondergang woont u 'het strijken der vlaggen' bij. Met veel uiterlijk vertoon van beide zijden wordt de grens tussen India en Pakistan dagelijks gesloten. Vanaf een podium aan de zijkant kunt u het spektakel aanschouwen.
Vanavond kunt u, desgewenst, nog een bezoek brengen aan de Gouden Tempel. In de avond is deze namelijk prachtig verlicht, wat weer een heel andere atmosfeer oplevert.
Dag 15 Amritsar - Delhi - (vliegreis op eigen gelegenheid) (16 maart 2020)
Een binnenlandse vlucht brengt u vandaag van Amritsar naar Delhi. U wordt van de luchthaven opgehaald en naar een hotel in de nabijheid gebracht. Hier kunt u zich opfrissen en bijkomen tot uw internationale vlucht vertrekt. Doorgaans is dat pas na middernacht, dus feitelijk op 17 maart. U wordt ruim op tijd weer teruggebracht naar de luchthaven.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per SUV auto (bijv.Toyota Innova) met privéchauffeur
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • maaltijden conform programma
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens festivals en excursies
 • kurta pajama (lokale kleding) te dragen tijdens Holi-viering
 • kookles en diner in Jaipur
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • wasserette-kosten
 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • fooien
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Lutyens Bungalow - Delhi
Een oase van rust in het grote en drukke Delhi is het verborgen pareltje Lutyens Bungalow. Ooit begonnen met één gastenkamer in een gewoon woonhuis, is het inmiddels een kleinschalig pension geworden waar vele mensen jaar na jaar terugkeren. En geef ze eens ongelijk. Waar anders in Delhi vind je zo'n fijne tuin, een terras met luie rieten stoelen en zo'n gemoedelijke sfeer. De tuin staat vol met uitbundig bloeiende planten waar eekhoorntjes ronddartelen, en een groep papegaaien weet de tuin tweemaal daags te vinden. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Er is een speeltuinje en een zwembad aanwezig, en de moestuin zorgt voor aanvoer van biologische gewassen. Voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en groen is een verblijf bij deze hartelijke familie zeer aan te raden.

Brijwasi Lands Inn - Mathura
Het Brijwasi Lands Inn in Mathura is één van de beste hotels van Mathura. Evengoed is het te omschrijven als middenklasse, maar de 30 kamers zijn schoon en net, en het personeel is vriendelijk. Het ligt op tien minuten van de geboorteplaats van Lord Krishna en daarom verwelkomt het onder haar gasten vele bedevaartsgangers. Het bijbehorende restaurant Status is ook populair onder niet-hotelgasten en heeft een goede reputatie. Een bar is ook aanwezig.

The Coral Tree - Agra
Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Er zijn veel gemeenschappelijke zitjes en overal groeit en bloeit wat. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand. Met op de achtergrond het gemoedelijke gerammel van de afwas schuift de familie graag aan tafel aan, om u wat te vertellen over de Indiase cultuur en familiekiekjes te laten zien. Een heel bijzonder en huiselijk logeeradresje!

Narain Niwas Palace Hotel - Jaipur
Centraal gelegen in de stad Jaipur ligt het romantische hotel Narain Niwas Palace. Dit hotel is een van de mooiste heritage hotels in Rajasthan. Het is ontworpen in de Anglo-Indische stijl, welke populair was in het Victoriaanse tijdperk. Alle 37 kamers in hotel Narain Niwas Palace zijn ingericht met antieke Indiase meubelstukken en de muren zijn in de typische lokale kleuren beschilderd met prachtige fresco's. Uiteraard zijn de kamers voorzien van; airconditioning, telefoon, TV, kluisje etc. Tevens is er een klein zwembad in de grote tuin, die u deelt met rondlopende eekhoorntjes en pauwen. Geniet van de traditionele Rajput gastvrijheid in Narain Niwas Palace.

Hotel White City - Anandpur Sahib
Accommodatie in Anandpur Sahib is over het algemeen te omschrijven als eenvoudig. Het White City Hotel is daaronder het beste hotel dat Anandpur Sahib te bieden heeft. Vanuit de meeste van de 20 modern ingerichte kamers heeft u zicht op de Himalaya-valleien in de verte. Er is een restaurant aanwezig waar zowel ontbijt, lunch als diner worden geserveerd met gerechten uit de vele cuisines die India rijk is.
De beste keuze in Anandpur Sahib.

Chonor House - Dharamsala
Rustig gelegen, maar toch op een steenworp afstand van de Thekchen Chöling tempel en de residentie van de Dalai Lama: een perfecte locatie.U loopt zó naar de gezellige straatjes vol winkeltjes en restaurantjes met de heerlijkste taarten, maar kunt 'thuis' vanaf het terras uitkijken over de heuvels en genieten van de rust. Over de architectuur van Chonor House is goed nagedacht, zodat het perfect bij de omgeving past met haar grove steen en kleurrijk warm-Tibetaans interieur. De kamers hebben allemaal airco en verwarming, en hebben allemaal danwel een balkon danwel een terras. Deze kleinschalige accommodatie tussen de naaldbomen is zonder twijfel één van de meest comfortabele van MacLeod Ganj.

Ranjit's Svaasa - Amritsar
In dit eeuwenoude herenhuis (haveli) in Amritsar treft u 17 gastenkamers. De patio’s zijn kleurrijk, en staan vol met bloeiende planten. In de ruime kamers treft u alle faciliteiten die horen bij een luxe boutique hotel als deze. De kamers en suites zijn allemaal uniek, en ze ogen sfeervol door het gebruik van warme kleuren.
Er is een spa aanwezig waar verschillende behandelingen alsook yogalessen mogelijk zijn. Voor de innerlijke mens wordt gezorgd in het restaurant, waar onder andere authentieke gerechten uit de Punjabi keuken worden geserveerd. Er is ook een kleiner café aanwezig voor thee en snacks, alles in de fleurige tuin/patio.
Een kleinschalig boutique hotel met een huiselijke ambiance.

Atrio - Delhi
Een van de voordelen van een airport hotel is, uiteraard, dat het dicht bij de luchthaven ligt. Ideaal als u aan het begin van de reis de volgende dag een vlucht hebt naar uw volgende bestemming of als u aan het einde van de reis een vroege vlucht terug naar huis hebt. Extra fijn is als u dan in een boutique hotel kunt slapen in Rajokri: het Atrio Hotel. In tegenstelling tot veel andere airporthotels heeft het Atrio Hotel een grote en groene tuin, voorzien van een zwembad voor een verfrissende duik. Het hotel ligt dichtbij de luchthaven, maar net ietsje verder weg buiten de drukte van de Aerocity. Een paar minuutjes verder rijden, brengt u dus meer rust.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »