Menu

Hoogtepunten Noord- en Zuid-India

In deze afwisselende reis hebben wij ónze favoriete bekende en minder bekende hoogtepunten geselecteerd. U start in het noorden van India. Hier worden eerst een aantal mooie steden in de deelstaat Rajasthan aangedaan, vóór de drukte in de grotere steden als Jaipur, Agra en Delhi. Op deze manier maakt u rustig kennis met het land. Vervolgens vliegt u naar de groene deelstaat Kerala in het zuiden des lands, voor weer een compleet andere ervaring.
Eeuwenoude forten, paleizen, safari's op zoek naar tijgers, de wereldberoemde Taj Mahal, een trekking in de natuur op zoek naar olifanten, ontmoetingen met de lokale bevolking, een overnachting op een boot; het komt allemaal voorbij. Uitbreiding met een aantal dagen strand behoort tevens tot de mogelijkheden. We weten zeker dat u tijdens deze reis ook verliefd zult worden op het veelzijdige India!

Reisduur: 21 dagen

Udaipur - Jodhpur - Jaipur - Ranthambore - Karauli - Agra (Taj Mahal) - Delhi - Cochin - Periyar - Backwaters

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Hoogtepunten Noord- en Zuid-India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • afwisselende reis vol cultuur en natuur
 • alle bekende hoogtepunten én onze minder bekende favorieten zoals het de adellijke residentie in Karauli en Emerald Isle in de Backwaters van Kerala
 • zodoende komt u niet alleen op de toeristische plekken, maar leert u ook het lokale leven kennen
 • rustige start in Udaipur. Pas later staat het drukke Delhi op het programma.
 • vervoer per auto met privéchauffeur
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Apen in het Ranthambore National Park - Ranthambore National Park - India - foto: Karin Nuijt
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Delhi wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en wordt u naar een hotel vlakbij de luchthaven gebracht, waar u kunt ontspannen na de lange reis.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi - Udaipur
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Udaipur, een van de mooiste steden in India! Hier maakt u direct kennis met de culturele schoonheid van Rajasthan. Het is ca. 75 minuten vliegen. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, dat is gelegen aan de oever van het Pichola meer. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding. Optioneel (niet inbegrepen) kunnen wij een boottocht over het meer voor u reserveren.

Noot: Wist u dat een aantal scènes uit de James Bond film Octopussy (1983) in Udaipur is opgenomen? Deze scènes speelden zich af in en om het luxe Taj Lake Palace hotel (het voormalig verblijf van de Maharadja van Udaipur), midden in het Pichola meer.
Dag 3 Udaipur
De dag start met een bezoek aan twee interessante dorpjes buiten Udaipur; Eklingji en Nagda. Eklingji is bekend om de 108 tempels die in deze omgeving gevestigd zijn. In Nagda vindt u de Sas Bahu met haar erotische sculpturen. Vervolgens rijdt u terug naar Udaipur voor een stadstour. De prachtige paleizen en witte huizen maken Udaipur tot de meest romantische stad van Rajasthan. U ziet onder andere het stadspaleis, de Sahelion ki Bari (Garden of Maidens) en de Jagdish tempel.
Dag 4 Udaipur - Ranakpur - Jodhpur
Vandaag gaat de reis in ca. 8 uur verder naar Jodhpur; de blauwe stad. Onderweg brengt u een bezoek aan een prachtige Jain tempel in Ranakpur. Het Jaïnisme is een op zichzelf staand geloof binnen India. Jaïnisten respecteren elk levend wezen. Wist u dat zij bijvoorbeeld altijd het pad vegen voordat er op gelopen wordt? Dit om de kans op het vertrappen van een dier (hoe klein ook) te minimaliseren. In de tempel zult u zich verwonderen over de prachtige versieringen tot in de kleinste details. Na aankomst in Jodhpur is de avond ter vrije besteding.

Noot: het is vandaag een lange reisdag. Wilt u deze iets inkorten, dan kan het bezoek aan Ranakpur worden weggelaten.
Dag 5 Jodhpur - Jaipur (ca. 336 km)
In de ochtend maakt u samen met uw gids een stadstour in Jodhpur. Uiteraard staat een bezoek aan het Mehrangarh Fort op het programma, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de blauwe stad. Waarom de huizen in de stad blauw zijn weet niemand precies. Het verhaal gaat dat alleen Brahmanen (leden van de hoogste kaste in het Hindoeïstische kastenstelsel) het huis blauw mochten verven, ter onderscheiding. Tegenwoordig staat het iedereen vrij om het huis blauw te verven, waar dan ook veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het levert in ieder geval prachtige plaatjes op! In het fort ziet u een indrukwekkende collectie aan schilderijen, wapens en andere voorwerpen uit de rijke geschiedenis van dit gebied. Ook een bezoek aan Jaswant Thada staat op het programma, een wit marmeren praalgraf. Na de stadstour gaat de reis in ca. 7 uur verder naar Jaipur, de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan.
Dag 6 Jaipur
In de ochtend brengt u samen met een gids een bezoek aan Fort Amber, gelegen op een heuvel buiten de stad. Aan de voet van de heuvel staat een jeep voor u klaar waarmee u naar het fort wordt gebracht. U heeft ruim de tijd rond te kijken. In de middag staat een stadstour in Jaipur op het programma. U ziet onder andere het stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog!

Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en wordt u lastig gevallen door verkopers.
Dag 7 Jaipur - Ranthambore National Park (ca. 145 km)
Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar het Ranthambore National Park. Ranthambore beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook diverse soorten herten, vogels en reptielen in het park. Na aankomst staat in de namiddag een eerste safari op het programma.

Noot: (een groot deel van) Ranthambore NP is elk jaar gesloten in de maanden juli t/m september.
Dag 8 Ranthambore National Park
In de vroege ochtend en namiddag staan vandaag wederom safari's in het Ranthambore National Park op het programma.

Noot: standaard worden de safari's uitgevoerd per open terreinwagen (max. ca. 20 personen). Indien gewenst kunnen we een gedeelde jeep voor u reserveren, deze kunnen sneller en flexibeler door het park en worden gedeeld met maximaal 6 personen. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 9 Ranthambore National Park - Karauli (ca. 110 km)
Na een rustig ontbijt gaat de reis vandaag in ca. 3 uur verder naar Karauli, een nog onontdekte plaats in Rajasthan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting is in Bhanwar Vilas Palace, een prachtige heritage accommodatie. Dit is de residentie van de voormalige Maharadja van Karauli, die hier nu zelf ook nog woont met zijn vrouw en zoon. Zij maken graag een praatje met u over het rijke verleden van de plaats.
Dag 10 Karauli
Vandaag maakt u een wandeling door de stad, waarbij u diverse tempels passeert. Ook brengt u een bezoek aan het stadspaleis, dat vrijwel nog geheel in originele staat is. Afhankelijk van het tijdstip kunt u hier ook een aarti ceremonie bijwonen, een bijzondere ervaring! Karauli staat bekend om de kleurrijke armbanden die hier op straat gemaakt worden, en verkocht worden door heel India. U maakt hier echt kennis met het lokale leven.
Dag 11 Karauli - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 150 km)
Na het ontbijt reist u per auto met privéchauffeur in ca. 4 uur naar Agra, bekend van de wereldberoemde Taj Mahal. Onderweg brengt u een bezoek aan Fatehpur Sikri; de 'verlaten stad'. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. Na aankomst in Agra is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 12 Agra - Delhi (ca. 205 km)
In de (vroege) ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart, in gedachten. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw dat de symmetrie doorbreekt. Na de Taj Mahal staat een bezoek aan het Rode Fort op het programma. Na deze bezoeken rijdt u in ca. 5 uur verder naar de laatste bestemming in Noord-India, de hoofdstad van het land; Delhi. Na aankomst is de avond ter vrije besteding.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 13 Delhi
's Morgensvroeg (06.00 uur) gaat u op pad voor een heel bijzondere excursie, een fietstocht door het oude Delhi. Samen met een Engelssprekende gids (en een klein groepje andere deelnemers) maakt u een tocht op de fiets door hetgeen eerst Shahjahanabad heette, vernoemd naar de beroemde Moghulkeizer. U vertrekt vroeg, om ervoor te zorgen dat u de verkeersdrukte van Delhi voor bent. Op dit uur zijn de meeste winkels nog dicht en kun je er dus te fiets doorheen. Alleen de zoetwarenverkopers zijn al in actie, de kruidenverkopers en het deel waar bloemen en vers brood worden verkocht. Naast de highlights van Old Delhi zoals de moskee Jama Masjid en de bazaarwijk Chandni Chowk komt op bijzondere plekjes, waar u anders niet gauw zou komen, zoals bovenop het dak van de Spice Market en in de keuken van de Sikh-tempel (waar je mag helpen met het rollen van de chapati's - vele vrijwilligers maken hier de dagelijkse gratis maaltijden en hulp is altijd welkom). De tocht eindigt met een heerlijk ontbijt in een lokaal restaurantje, waar u typisch Delhiitische specialiteiten kunt proberen.
De middag is ter vrije besteding. Als u hier nog graag met een gids op pad gaat om enkele bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen, zoals de gedenkplaats voor Mahatma Gandhi (Raj Ghat), de pilaar Qutub Minar, of het Rode Fort, dan kunnen we dat uiteraard tegen meerprijs voor u organiseren.

Noot: er wordt aangeraden om, tijdens de fietstocht, comfortabele kleding met sportschoenen te dragen. Het dragen van een zeer korte broek of mouwloos shirt is niet aan te raden. De gids heeft eventueel gewaden mee voor het moskeebezoek.

Noot: de fietstocht is in een klein internationaal gezelschap. Tegen een meerprijs is het ook als privé excursie mogelijk.
Dag 14 Delhi - Cochin
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor de binnenlandse vliegreis naar Cochin in de deelstaat Kerala, op ongeveer 3 uur vliegen. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel in het oude deel van Cochin (Fort Kochi) gebracht. De (grote) verschillen tussen Noord- en Zuid-India zullen u direct opvallen! Deze stad heeft een rijk koloniaal verleden. Zo ziet u veel overblijfselen uit de Portugese, Britse en de Hollandse periode. Vanuit deze strategisch gelegen havenstad werd handel gedreven in onder andere kruiden. Ook de Chinese vissersnetten zijn een bekend beeld in de stad. De avond is ter vrije besteding.

Tip: voor echt lekker eten moet u bij Dal Roti zijn. Het is er super voordelig, maar navenant populair: kom dus vroeg of u moet buiten op een plekje wachten.
Dag 15 Cochin
In de ochtend maakt u samen met een gids een stadstour door Cochin. Deze stad heeft een rijk koloniaal verleden. Zo ziet u veel overblijfselen uit de Portugese, Britse en de Hollandse periode. Vanuit deze strategisch gelegen havenstad werd handel gedreven in onder andere kruiden. Ook de Chinese vissersnetten zijn een bekend beeld in de stad. Het historische hart van de stad is de wijk Fort Kochi. Tijdens de tour bezoekt u het Mattancherry Palace, ook wel Dutch Palace genoemd, ziet u muurschilderingen met verwijzingen naar gebeurtenissen uit de belangrijke Hindoeïstische epi Mahabharata en Ramayana. Het paleis is eigenlijk gebouwd door de Portugezen maar is in een 17e eeuw door de Nederlanders opgeknapt. Ook bezoekt u de Synagoge, de oudste van India (gesloten voor bezoekers op vrijdag en zaterdag). In de stad ziet u nog veel pakhuizen voor specerijen. De worden nog altijd gebruikt voor een levendige handel.
's Avonds kunt u optioneel een traditionele Kathakali dansvoorstelling bijwonen.
Dag 16 Cochin - Periyar (ca. 180 km)
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Thekkady, gelegen bij het Periyar National Park. De reis neemt vandaag ongeveer 5 uur in beslag. Na aankomst is de avond ter vrije besteding. De omgeving van Periyar staat bekend om de vele kruiden en specerijen die hier groeien.
Dag 17 Periyar
Vandaag maakt u samen met een ranger een trekking door de natuur van Periyar, waarbij u op zoek gaat naar wilde olifanten. Of u de olifanten vindt hangt uiteraard af van wat geluk, maar de trekking is sowieso mooi. Naast olifanten leven er veel vogels, reptielen, vlinders en aapjes in het park.

Tip: breng stevige, gesloten schoenen mee
Dag 18 Periyar - Alleppey
Na het ontbijt wordt u in ongeveer 4 uur naar de volgende locatie gebracht: Emerald Isle. Dit eiland ligt middenin het natuurgebied de Backwaters. Geniet van de gastvrijheid van deze accommodatie, een kleinschalig en historisch pand met een vriendelijke gastfamilie. 's Middags kunt u, optioneel, aan diverse activiteiten deelnemen, waaronder boottochtjes. Ook kunt u genieten van een traditionele Ayurvedische behandeling… pure verwennerij!
Dag 19 Alleppey
Vrije dag op Emerald Isle. U kunt van hieruit wandelingetjes maken, of (nog niet inbegrepen) een tochtje maken met een kleiner bootje; hierdoor kunt u op de kleinere kanaaltjes varen. U ziet van allerlei activiteit aan het water; kinderen lopen naar school, vrouwen doen de vaat aan de oever, mannen oefenen voor de jaarlijkse bootraces. Op afspraak zijn Ayurvedische behandelingen mogelijk bij de accommodatie. In de tuin zijn een paar heerlijke zitjes; ideaal om het eens rustig aan te doen en een boek te lezen.
Dag 20 Backwaters - Houseboat
Na een rustig ontbijt wordt u naar de aanlegplaats gebracht. Hier checkt u in op uw eigen houseboat, waar u tevens overnacht. Al varend verkent u vandaag de Backwaters. Een unieke ervaring! U vaart over lagunes, meertjes, rivieren en kanalen en passeert lokale dorpjes en ziet vissers de vangst van de dag binnenhalen. De backwaters vormen een uniek ecosysteem omdat het zoete water van de rivieren op verschillende plaatsen de Arabische zee bereikt. Dit is het leefgebied van verschillende diersoorten zoals aalscholvers, ijsvogels, otters, reigers en schildpadden. De oevers zijn begroeid met palmbomen en struiken die voor een frisse aanblik zorgen. Maaltijden en overnachting zijn aan boord van deze boot. Voor de avond wordt er aangemeerd op een rustig plekje. De zonsondergang is vaak adembenemend in dit gebied. Tel daar het zachte kabbelen van het water tegen de boeg bij op, en u heeft een heerlijk romantisch plaatje.
Dag 21 Houseboat - Cochin - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
In de ochtend meert u aan en wordt naar de luchthaven van Cochin gebracht (ca. 2 uur rijden), waar u incheckt voor de terugvlucht.

Noot 1: indien uw vlucht pas laat vertrekt kunnen wij een dagkamer in de buurt van de luchthaven voor u selecteren. De meerprijs is op aanvraag.

Noot 2: Indien gewenst kan deze reis tevens uitgebreid worden met een aantal dagen strand, bijvoorbeeld in de nog redelijk onbekende badplaats Mararikulam. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Noot 3: PANGEA Travcel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen Delhi - Udaipur & Delhi - Cochin
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • fietstocht Old Delhi in klein internationaal gezelschap
  • 3x safari per open terreinwagen in Ranthambore
  • jeephuur bij het Amber Fort in Jaipur
  • trekking met ranger in Periyar
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
  • mogelijke upgrade naar vervoer per SUV (bij 1 of 2 personen)
  • mogelijke upgrade naar safari's per jeep in Ranthambore
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • overige maaltijden en drinken
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Karohi Haveli - Udaipur
Ervaar de adellijke haveli levensstijl in Karohi Haveli, op een prachtige locatie aan het Pichola meer. Begin met een bezoekje aan de bar op het dakterras. Gewoon genieten van uw drankje met rustgevende muziek, een verkoelend briesje en een prachtig uitzicht. Het Karohi Haveli werd gebouwd in 1820 als verblijfplaats van de adellijke Karohi familie. De omliggende gazons zijn enorm en bieden prachtig zicht op de omgeving. Het huidige heritage hotel wordt nog steeds gerund door de Karohi's, die u gastvrij en vriendelijk zal ontvangen. De specialiteit van Karohi Haveli is de traditionele Rajasthani-architectuur. De 26 kamers zijn smaakvol ingericht en gemoderniseerd, zonder de traditionele Rajastahan kenmerken te verliezen. Neem plaats op uw eigen traditionele Jharokha (balkon), en geniet van een prachtig uitzicht op het meer en de oude stad. Voor een heerlijk diner met 360 graden uitzicht op het meer en de stad kunt u terecht in het Roof Top Restaurant. Of kies voor het Jharokha Restaurant, met zicht op het meer en het paleis. Beide restaurants serveren een gevarieerd menu van internationale en lokale traditionele gerechten. Karohi Haveli, een oase van rust in het prachtige Udaipur.

Ratan Vilas - Jodhpur
Ratan Vilas is wat ons betreft een echte aanrader in Jodhpur. Niet vanwege een overdreven luxe of een tal aan faciliteiten, maar juist vanwege de kleinschaligheid en de persoonlijke service. Ratan Vilas is gehuisvest in een gebouw van meer dan 100 jaar oud, en heeft slechts 21 kamers. De kamers verschillen allemaal van grootte en inrichting; een echt heritage hotel. Ook zijn er twee leuke binnenplaatsjes en een zwembad. De eigenaar woont zelf in het gebouw en is erg trots op zijn hotel, waardoor u op een uitstekende service kunt rekenen.

Mandawa Haveli Jaipur - Jaipur
Heeft u zich altijd al even een Rajput prins of prinses willen voelen? Dan biedt een verblijf in de Mandawa Haveli in Jaipur daartoe een uitgelezen kans! Hier kun je je onderdompelen in de sfeer de vroegere heersers van dit gebied. De elegantie en grandeur van weleer zijn goed bewaard gebleven in dit klassieke heritage resort. Prachtige patios, bogen en doorkijkjes sieren het indrukwekkende pand uit 1896. Er zijn 70 kamers, een zwembad, een restaurant en vele prettige zitjes in de tuin en de galerijen.

The Sher Garh Resort - Ranthambore
Op 1,5 kilometer van de ingang van het Ranthambore Nationaal Park ligt deze fraaie accommodatie. Verspreid over een groot terrein met prachtig aangelegde tuinen liggen de gastenkamers. Dit zijn zowel cottages als luxe tenten. Hier bestaan de muren weliswaar uit tentdoek - ter verhoging van de safarisfeer- maar verder doet het niet onder voor een 'gewone' hotelkamer. En wat is er fijner dan na een safarimiddag even lekker af te koelen met een frisse duik in het zwembad? Verblijf is altijd op basis van volpension en laat het eten (vooral de Rajasthani specialiteiten) nu net erg lekker zijn!

Bhanwar Vilas Palace - Karauli
Bhanwar Vilas Palace is een heritage hotel in Kaurauli, een door toeristen nog onontdekt plaatsje in Rajasthan. U overnacht hier op het landgoed van de voormalige Maharadja van Karauli. Tijdens uw verblijf kunt u een praatje maken met hem, zijn vrouw en/of zoon die hier wonen sinds zij het stadspaleis hebben verlaten. Zij kunnen u een hoop vertellen over de rijke geschiedenis in dit gebied. Met een verblijf in Bhanwar Vilas Palace bent u verzekerd van een uniek verblijf in deze regio.

The Coral Tree - Agra
Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Er zijn veel gemeenschappelijke zitjes en overal groeit en bloeit wat. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand. Met op de achtergrond het gemoedelijke gerammel van de afwas schuift de familie graag aan tafel aan, om u wat te vertellen over de Indiase cultuur en familiekiekjes te laten zien. Een heel bijzonder en huiselijk logeeradresje!

Hotel Palace Heights - Delhi
Palace Heights is een van de weinige kleinschalige hotels in Delhi met een zeer gunstige ligging; direct aan Connaught Place. Ideaal wanneer u op eigen gelegenheid de stad wilt verkennen en op pad wilt naar restaurants en barretjes. De ca. 14 kamers zijn stijlvol ingericht met een modern design. Een persoonlijke service staat bij Palace Heights hoog in het vaandel. Het bijbehorende Zaffran restaurant behoort tot één van de beste restaurants in Delhi. Een zwembad is niet aanwezig. Omdat het hotel maar klein is, en erg populair, is het vaak volgeboekt.
 

Fort House - Cochin
Fort House is een charmant middenklasse hotel in het historische Fort Kochi. Met uitzicht op de Arabische Zee en de beroemde Chinese visnetten, biedt deze accommodatie een combinatie van comfort en een inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad. De 16 kamers zijn sfeervol ingericht en variëren van comfortabele kamers tot ruime suites, verdeeld over 2 verdiepingen. Gasten kunnen genieten van zowel lokale als internationale gerechten in het restaurant. De ontbijttafels staan direct aan het water zodat u kunt genieten van het uitzicht: uw dag begint gelijk goed! Vanuit het hotel kunnen diverse excursiemogelijkheden worden gereserveerd om de culturele geschiedenis van Cochin te ontdekken. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.

Wildernest - Periyar
Wildernest is een kleine Bed & Breakfast in Thekkady, nabij Periyar. Verwacht hier geen luxe; de gastvrijheid, kleinschaligheid en juist de eenvoud is wat deze accommodatie bijzonder maakt. De 10 kamers zijn zeer ruim en net ingericht. De meeste kamers beschikken over een ruim terras op het dak, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de natuur (inclusief diverse apen die regelmatig een bezoek komen brengen). Het ontbijt is inbegrepen, maar er is geen restaurant aanwezig voor de overige maaltijden. In de nabije omgeving zijn echter voldoende mogelijkheden te vinden om buiten de deur te eten. Er is geen zwembad aanwezig bij Wildernest.

Emerald Isle - Backwaters
U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.

Houseboat (Spice Routes) - Backwaters
Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India. De luxe houseboats van Spice Routes zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt en hangt af van het aantal personen van uw gezelschap. Alle houseboats zijn voorzien van een zonnedek, woon en eetkamer en een keuken voorzien van alle gemakken. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 5 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Een leuk weetje; Willem-Alexander en Maxima hebben ook overnacht op één van de houseboats van Spice Routes!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »